BMW R 1300 GS - Ένα λάθος στη συναρμολόγηση στέλνει 52 μοτοσυκλέτες σε αντικατάσταση κινητήρα!

Εντόπισαν το πρόβλημα σε δυσνόητες οδηγίες συναρμολόγησης!
motomagBMW R 1300 GS - Ένα λάθος στη συναρμολόγηση στέλνει 52 μοτοσυκλέτες σε αντικατάσταση κινητήρα!
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

13/2/2024

Η BMW προχωρά σε τεχνική οδηγία αντικατάστασης ολόκληρου του boxer κινητήρα του R 1300 GS μετά από πρόβλημα σε μπιέλα, καθώς διαπιστώθηκε ότι 52 μοτοσυκλέτες έχουν φύγει από την γραμμή παραγωγής με τις βίδες της μπιέλας να έχουν βιδωθεί λάθος, κάτι που μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα την καταστροφή του κινητήρα.

Όλα ξεκίνησαν από την λάθος κατανόηση των οδηγιών συναρμολόγησης, είτε γιατί ο μηχανικός που ανέλαβε να την κάνει δεν κατανόησε κάποιο τμήμα τους, είτε γιατί ο μηχανολόγος που τις συνέταξε είχε αφήσει δυσνόητα σημεία στα οποία ανατρέχοντας για επαλήθευση μετά την πρακτική εκπαίδευση, κατέληγες σε διαφορετικό συμπέρασμα. Σε κάθε περίπτωση, το λάθος αυτό οδηγεί 52 μοτοσυκλέτες πίσω στο συνεργείο, με την BMW να επιβαρύνεται με την αλλαγή των κινητήρων που έχουν το συγκεκριμένο ζήτημα στις βίδες της μπιέλας.

BMW R 1300 GS - Ένα λάθος στη συναρμολόγηση στέλνει 52 μοτοσυκλέτες σε αντικατάσταση κινητήρα!

Μία εξ αυτών είναι και η μοτοσυκλέτα που έχουν στα χέρια τους γερμανόφωνοι συνάδελφοι για τις ανάγκες long-term δοκιμής, οι οποίοι και ανέδειξαν το ζήτημα. Φαίνεται ότι οι Αυστριακοί δεν ήταν πολύ τυχεροί, καθώς στην πολύ σύντομη ζωή του μοντέλου, μόλις 700 χιλιομέτρων, έχουν ήδη αντιμετωπίσει πρόβλημα με το ρελέ της μίζας, ενώ τώρα ενημερώθηκαν ότι πρέπει να αλλάξουν και τον κινητήρα του επόμενου R 1300 GS πριν αυτός φτάσει τα πρώτα χίλια χιλιόμετρα!

Οι Βαυαροί έκαναν το αυτονόητο, ψάχνοντας και βρίσκοντας τόσο το πλήθος των μοτοσυκλετών που επηρεάστηκαν και έπειτα εντοπίζοντας τις 52 συνολικά μοτοσυκλέτες που έφυγαν από την γραμμή παραγωγής με λάθος σύσφιξη των βιδών του μεγάλου άκρου της μπιέλας.

Η απόφαση της εταιρείας, ήταν να ενημερώσει μέσω τεχνικής οδηγίας τους ιδιοκτήτες των εν λόγω μοντέλων, οι οποίοι θα πρέπει να επισκεφθούν την πλησιέστερη αντιπροσωπεία, προκειμένου να αλλαχτεί ολόκληρος ο κινητήρας του R 1300 GS τους. Μία απρογραμμάτιστη, λοιπόν, επίσκεψη στο συνεργείο, που σίγουρα δεν είναι κάτι που περίμεναν, τουλάχιστον όχι τόσο γρήγορα και για κάτι τόσο σημαντικό όσο ο κινητήρας.

BMW R 1300 GS - Ένα λάθος στη συναρμολόγηση στέλνει 52 μοτοσυκλέτες σε αντικατάσταση κινητήρα!

Αυτό δεν γίνεται ως μία κίνηση εντυπωσιασμού, αλλά γιατί οι Βαυαροί θέλουν να είναι απολύτως σίγουροι ότι οι ιδιοκτήτες αυτών των μοτοσυκλετών δεν θα επιστρέψουν μετά από λίγο καιρό πίσω, για το ίδιο πρόβλημα. Η μπιέλα είναι ένα ευαίσθητο σημείο του κινητήρα, που καλείται να έχει υψηλή ανοχή και μεγάλες αντοχές, καθώς δουλειά της είναι να οδηγεί το έμβολο, ακολουθώντας την κίνηση του στροφάλου. Για να κάνει σωστά την δουλειά της, ο κατασκευαστής ορίζει συγκεκριμένο εύρος ροπής σύσφιξης των βιδών για το μεγάλο άκρο της μπιέλας που εδράζεται στον στρόφαλο, υπολογίζοντας πολλούς παράγοντες, όπως τον τύπο του κινητήρα, την απόδοση κ.α. Ακόμη, πολλές φορές αρκεί μόνο ένα λάθος κατά την σύσφιξη για να χρειαστείς ένα νέο σετ, που με την σειρά του θα αυξήσει πολύ το κόστος της αντικατάστασης.

Σε μία συνθήκη όπως αυτή που έχει τώρα να αντιμετωπίσει η BMW, δεν μιλάμε μόνο για τις ίδιες τις μπιέλες. Η λάθος σύσφιξη των βιδών, είναι βέβαιο πως έχει προκαλέσει μεγαλύτερη ζημιά στον κινητήρα και έτσι η απόφαση για την αλλαγή του και όχι για την επισκευή του, είναι η μόνη σωστή.

 

Ετικέτες

Great Wall Motor – Προ των πυλών το κινεζικό οχτακύλινδρο Gold Wing!

Πατέντες δείχνουν ότι η GWM ετοιμάζει οχτακύλινδρο boxer
boxer china motomag
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

17/4/2024

Σύμφωνα με πατέντες που είδαν το φως της δημοσιότητας η κινεζική εταιρεία Great Wall Motor (GWM) ετοιμάζει έναν boxer κινητήρα με οχτώ κυλίνδρους, τον οποίο θα χρησιμοποιεί σε μοτοσυκλέτες, θέλοντας να κάνει με εκκωφαντικό τρόπο την είσοδό της στον κόσμο των δύο τροχών.

Αν και οι περισσότεροι κατασκευαστές μοτοσυκλετών ξεκίνησαν με μικρού κυβισμού δίκυκλα, βλέπουμε ότι σιγά σιγά αρχίζουν να μπαίνουν και σε χωράφια που μέχρι τώρα δεν είχαν σπείρει τον δικό τους καρπό, εμφανίζοντας συνεχώς νέα μοντέλα με μεγαλύτερους κυβισμούς και περισσότερους κυλίνδρους από πριν.

Great Wall Motor – Προ των πυλών το κινεζικό Gold Wing!

Όπως φαίνεται, όμως, ένας κολοσσός της αυτοκινητοβιομηχανίας στην Κίνα, η GWM, θέλει να ακολουθήσει την αντίστροφη οδό, μπαίνοντας με θόρυβο στον κόσμο των δύο τροχών. Αφορμή στάθηκε ένα βίντεο του ιδρυτή και ιδιοκτήτη της GWM, του κινέζου δισεκατομμυριούχου Wei Jianjun. Σε βίντεο που δημοσίευσε στα κοινωνικά του δίκτυα, φαίνεται στο φόντο μία μοτοσυκλέτα καλυμμένη από μία κουκούλα, με το μπροστινό της τμήμα επιμελώς ξεσκέπαστο.

Από εκεί λοιπόν άρχισε να ξετυλίγεται ο μίτος της GWM, που στην πορεία έφερε στο φως της δημοσιότητας τα σχέδια από τις πατέντες της. Ήδη η εταιρεία έχει έντονη παρουσία στον χώρο των αυτοκινήτων, με SUV, ηλεκτρικά και πολυτελή οχήματα, κάτω από ξεχωριστές επωνυμίες, που όμως όλες ανήκουν στην ομπρέλα της Great Wall Motor.

Great Wall Motor – Προ των πυλών το κινεζικό Gold Wing!

Όπως βλέπουμε στα σχέδια, ο κινητήρας που ετοιμάζεται είναι οχτακύλινδρος boxer, θυμίζοντας αρκετά τον εξακύλινδρο της Honda, με τον οποίο εξοπλίζει το θρυλικό τουριστικό της μοντέλο, Gold Wing. Αν και φημολογείται ότι ο κυβισμός θα είναι αρκετά μεγαλύτερος, πλησιάζοντας τα 2.000 κυβικά (σε αντίθεση με τα 1.833 του Χρυσού Φτερού του Big H) και με δύο επιπλέον κυλίνδρους, φαίνεται ότι ο κινητήρας της GWM δανείζεται πολλά αρχιτεκτονικά στοιχεία από τους Ιάπωνες. Αρχικά, όπως συμβαίνει και στο Gold Wing, η μετάδοση εντοπίζεται στο κάτω μέρος του κινητήρα, με στόχο τον όσο γίνεται περιορισμό του μεγέθους του και την συγκέντρωση των μαζών στο γεωμετρικό κέντρο της μοτοσυκλέτας. Οι πατέντες δείχνουν επίσης ότι η κινεζική εταιρεία χρησιμοποιεί σύστημα διπλού συμπλέκτη (DCT), με την τελική μετάδοση να γίνεται με άξονα, ακριβώς δηλαδή ό,τι κάνει και η Honda.

Για την ψύξη του οριζόντια τοποθετημένου στροφάλου και των κάθετα τοποθετημένων κυλίνδρων, βλέπουμε ότι για ακόμα μία φορά η GWM ακολουθεί τον δρόμο που άνοιξε η Honda. Εφαρμόζει δηλαδή πάνω σε κάθε μία από τις δύο κεφαλές ένα ψυγείο με αεραγωγούς, για την αποτελεσματική ψύξη της περίεργης διάταξης. Ο κινητήρας, όμως της GWM χρησιμοποιεί δύο επικεφαλής εκκεντροφόρους σε κάθε κεφαλή, αντί για έναν που βρίσκουμε στον αντίστοιχης διάταξης εξακύλινδρο του Big H.

Great Wall Motor – Προ των πυλών το κινεζικό Gold Wing!

Συνδυάζοντας τώρα όλα τα παραπάνω, με το γεγονός ότι αυτό που φαίνεται στην φωτογραφία μοιάζει να είναι μία τουριστική μοτοσυκλέτα, έχουμε και το λογικό συμπέρασμα. Ότι, δηλαδή, μιλάμε για έναν ανταγωνιστή της θρυλικής θηριώδους ιαπωνικής μοτοσυκλέτας. Ένα ακόμα μοντέλο που οι πληροφορίες θέλουν να εξοπλίζεται με τον ίδιο κινητήρα, αποτελεί ξανά ευθεία αναφορά στην Honda και θα θυμίζει το cruiser μοντέλο της, Rune, το οποίο χρησιμοποιούσε επίσης τον εξακύλινδρο boxer των 1.800 κυβικών, χωρίς όμως να ακολουθήσει την επιτυχία του Gold Wing.

Great Wall Motor – Προ των πυλών το κινεζικό Gold Wing!

Αναμφίβολα, τα μικρού και μεσαίου κυβισμού μοντέλα με απλή αρχιτεκτονική και χαμηλό κόστος κατασκευής είναι αυτά που φέρνουν το μεγαλύτερο ποσοστό των χρημάτων στα ταμεία μίας εταιρείας. Αυτά όμως που την διαφημίζουν και ρίχνουν πάνω της όλα τα βλέμματα, είναι οι ναυαρχίδες της. Όσο μεγαλύτερη η υπερβολή μάλιστα, τόσο περισσότερο προκαλούν, αυξάνοντας τις μετοχές της εκάστοτε εταιρείας. Δεν είναι τυχαίο που όλοι οι μεγάλοι κατασκευαστές έχουν στην γκάμα τους μοντέλα που είναι πανάκριβα στην κατασκευή και πολλές φορές δεν θα βγάλουν πίσω ούτε καν αυτά που χρειάστηκαν για την κατασκευή τους. Αυτό φαίνεται ότι θέλει να κάνει τώρα και η Great Wall Motor. Και έχει την οικονομική επιφάνεια να το πράξει, με τον ιδιοκτήτη της, Wei Jianjun, να συγκαταλέγεται μεταξύ των 15 πλουσιότερων ανθρώπων της Κίνας.