BMW R100GS PD στην κούτα του με μηδενικά χλμ.! - Σε δημοπρασία στις Η.Π.Α.

Λες και βγήκε πριν 5 λεπτά από τον ποιοτικό έλεγχο του εργοστασίου
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

26/8/2022
Το αμερικάνικο site δημοπρασιών Bring a trailer δημοπρατεί μια BMW R100GS PD Classic που βρίσκεται ακόμα στην κούτα της, με μηδενικά χιλιόμετρα, μια μοτοσυκλέτα που δείχνει λες και βγήκε πριν πέντε λεπτά από τον ποιοτικό έλεγχο του εργοστασίου!
 
Από το εργοστάσιο της BMW στη Γερμανία, η μοτοσυκλέτα έφτασε στον Καναδά όπου και παρέμεινε στην κούτα της δίχως καν να συναρμολογηθεί μέχρι και σήμερα, 37 χρόνια μετά.
 
Μιλάμε για την πρόγονο των σημερινών R 1250 GS, την κλασική On-Off R100GS με Off-Road αίγλη από τους 4 τίτλους στο Rally Paris-Dakar του προγόνου της (R 80 G/S) , το 1981 και το 1983 με τον Hubert Auriol, και το 1984 και το 1985 με τον Gaston Rahier.
Η R100GS φέρει δικύλινδρο Boxer κινητήρα των 980 κ.εκ., πεντατάχυτο κιβώτιο και τελική μετάδοση με άξονα, και ακτινωτούς τροχούς 21 και 17 ιντσών. Η μοτοσυκλέτα έρχεται κομπλέ με θερμαινόμενα γκριπ, φιμέ ζελατίνα, ψηλό φτερό μπροστά, χούφτες, σχάρα προβολέα, σχάρα, και ποδιά αλουμινίου. Τα ελαστικά που φορά είναι τα Michelin T66 X ενώ τα φρένα είναι της Brembo με δίσκο 285 mm μπροστά και ταμπούρο πίσω. Στη δημοπρασία περιλαμβάνεται και το Owner’s Manual, τα εργαλεία της μοτοσυκλέτας.
Η έκδοση Classic κυκλοφορούσε σε μαύρο χρώμα με ασημί γραφικά, χρωμιωμένες βάσεις βαλιτσών, κάγκελα προστασίας κυλίνδρων και στρογγυλά καλύμματα βαλβίδων. 
Μη σας μπερδέψει το γεγονός πως στο κοντέρ ο ολικός χιλιομετρητής γράφει 99.985 χιλιόμετρα, καθώς αυτή ήταν πρακτική της BMW, καθώς η μοτοσυκλέτα από το εργοστάσιο μέχρι τον τελικό καταναλωτή θα κυλούσε τις ρόδες της για λίγα μέτρα, με τον dealer να πρέπει να την δώσει με μηδέν χιλιόμετρα στο κοντέρ!
Ο κινητήρας του πρώιμου μεγάλου On-Off μοντέλου της BMW απέδιδε 60 hp και 7,74 kgm ροπής, ενώ στην τροφοδοσία έχει δυο Bing καρμπιρατέρ των 32mm, στην ψύξη ένα ψυγείο λαδιού και στην εξαγωγή εξάτμιση 2 σε 1.
Η δημοπρασία τελειώνει στις 27/8/2022, και μέχρι στιγμής η μοτοσυκλέτα έχει φτάσει τις 43.000 δολάρια Η.Π.Α., ήτοι 43.043 ευρώ.

MotoGP – Ο Cal Crutchlow επιστρέφει στην ενεργό δράση!

Ο Βρετανός αναβάτης αναμένεται να κάνει τρεις wildcard MotoGP εμφανίσεις
motomagMotoGP – Ο Cal Crutchlow επιστρέφει στην δράση
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

26/4/2024

Με ανακοίνωση στα κοινωνικά της δίκτυα, η Monster Energy Yamaha MotoGP μας ενημερώνει ότι ο αναβάτης εξέλιξής της, Cal Crutchlow, αναμένεται να επιστρέψει στην αγωνιστική δράση των MotoGP, ως wildcard συμμετοχή σε τρεις γύρους, με στόχο να συλλέξει δεδομένα για την εξέλιξη της M1.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο Βρετανός αναμένεται αρχικά να βρεθεί στο Mugello -31 Μαΐου μέχρι 2 Ιουνίου. Επόμενος σταθμός είναι το Silverstone (2-4 Αυγούστου), με την τρίτη και τελευταία του συμμετοχή για φέτος να είναι στο San Marino στις 6-8 Σεπτεμβρίου.

Δύο χρόνια σχεδόν μετά την απόσυρσή του από την ενεργό δράση, ο Crutchlow επιστρέφει, με στόχο να βοηθήσει την Yamaha με την εξέλιξη της M1. Εκκρεμεί, ωστόσο, ακόμα η έγκριση από την IRTA, που πιθανότατα δεν θα αργήσει να έρθει.

Ετικέτες