Brembo: Εντυπωσιακά οικονομικά αποτελέσματα Α’ 6μηνου 2022

Μεγάλη άνοδος εσόδων, και σκέψεις για επέκταση της νέας της επένδυσης στην Κίνα
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

29/7/2022
Η Brembo έδωσε στη δημοσιότητα τα οικονομικά αποτελέσματα του Η1 2022, δηλαδή του Α’ 6μηνου του έτους τα οποία είναι το λιγότερο εντυπωσιακά.
 
Σημειώστε πως τα έσοδα της ιταλικής εταιρείας για το Α’ 6μηνο του 2022 έφτασαν τα 1,746.5 εκατομμύρια ευρώ, κάτι που μεταφράζεται σε άνοδο 28,3% σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό χρονικό διάστημα!
 
Τα κέρδη προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων (EBITDA) έφτασαν τα 305.3 εκατομμύρια ευρώ, και τα κέρδη προ φόρων και αποσβέσεων (EBIT) τα 187.5 εκατομμύρια ευρώ, σημειώνοντας άνοδο 13%. Άνοδο 17.3% όμως σημείωσαν και τα καθαρά κέρδη. Οι καθαρές επενδύσεις για την περίοδο έφτασαν τα 121.6 εκατομμύρια ευρώ.
 
Αντίστοιχα, το καθαρό οικονομικό χρέος βρίσκεται στα €595.1 εκατομμύρια ευρώ, σημειώνοντας άνοδο 98.2 εκατομμυρίων ευρώ σε σχέση με το Η1 του 2021.
 
Μετά τα ενθαρρυντικά αποτελέσματα η Brembo ανακοίνωσε πως σκέφτεται να επεκτείνει την κοινή της επένδυση με την Gold Phoenix στην Κίνα, εκεί όπου οι δυο εταιρείες ετοιμάζονται να δημιουργήσουν το πρώτο μεγάλο εργοστάσιο της Brembo που θα παράγει αποκλειστικά τακάκια για την aftermarket αγορά αυτοκινήτων και φορτηγών, με συνολική επένδυση 35 εκατομμυρίων ευρώ στα επόμενα τρία χρόνια.
 
Θυμίζουμε πως στις αρχές του 2021 η Brembo είχε ολοκληρώσει την εξαγορά της SBS Friction A/S, ενώ μέσα στο 2022 αγόρασε και την J.Juan.

Αττική: Δύο σοβαρά τροχαία με μοτοσυκλέτες μέσα σε λίγες ώρες

Το ένα μάλιστα ήταν και θανατηφόρο
ekav
Από τον

Παύλο Καρατζά

19/6/2026

Δύο τροχαία συνέβησαν χτες στην Αττική μέσα σε λίγες ώρες. Το ένα συνέβη σε παράδρομο της Λεωφόρου Κηφισού και είχε σαν αποτέλεσμα τον θάνατο 46χρονου αναβάτη, ενώ το δεύτερο συνέβη στο Ίλιον και δύο νεαροί είναι σε σοβαρή κατάσταση.

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε χτες το βράδυ σε παράδρομο της Λεωφόρου Κηφισού, στο ύψος του Αιγάλεω, όταν 46χρονος αναβάτης, έχασε τον έλεγχο της μοτοσυκλέτας του, εξετράπη της πορείας του και προσέκρουσε πρώτα σε κολώνα σήμανσης και έπειτα σε μεταλλικά κιγκλιδώματα.

Στο σημείο έσπευσε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, όπου οι διασώστες διαπίστωσαν τον θάνατο του άτυχου αναβάτη. Διενεργείται προανάκριση για τα αίτια του δυστυχήματος.

Ένα δεύτερο τροχαίο συνέβη χτες το απόγευμα στο Ίλιον, όταν μια 48χρονη οδηγός αυτοκινήτου επιχείρησε προσπέραση, με αποτέλεσμα να συγκρουστεί με άλλο διερχόμενο όχημα, το οποίο όμως εξετράπη της πορείας του και έπεσε πάνω σε μοτοσυκλέτα που επέβαιναν δύο νεαροί, ηλικίας 22 και 24 ετών.

Οι δύο νεαροί τραυματίστηκαν σοβαρά και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Αττικόν, όπου νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση, δίνοντας μάχη για τη ζωή τους.