Brembo - Για πρώτη φορά σε ένα τρίμηνο ο τζίρος ξεπέρασε το ένα δις ευρώ

Πολύ καλά πάνε οι δουλειές για την ιταλική εταιρεία η οποία είδε και πάλι τα έσοδα της να αυξάνονται
motomag Brembo - Για πρώτη φορά σε ένα τρίμηνο τα έσοδα ξεπέρασαν το ένα δις ευρώ
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

10/5/2024

Για πρώτη φορά στην ιστορία της η Brembo είδε σε ένα τρίμηνο τον τζίρο της να ξεπερνά το ένα δις ευρώ, καταγράφοντας αύξηση 4.4% ως προς τα έσοδα της αντίστοιχης περιόδου της περσινής χρονιάς.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ιταλικής εταιρείας, στο διάστημα από 1η Ιανουαρίου έως 31η Μαρτίου 2024 τα κέρδη προ φόρων (EBITDA) ανήλθαν σε 176.8 εκατομμύρια ευρώ ενώ τα καθαρά κέρδη έφτασαν τα 75.2 εκατομμύρια ευρώ.

Τα έσοδα βάσει των συγκρίσιμων συναλλαγματικών ισοτιμιών αυξήθηκαν κατά 5,3% σε σχέση με τα αντίστοιχα έσοδα της συγκεκριμένης περιόδου της περσινής χρονιάς, με τον χρηματοοικονομικό δανεισμό να φτάνει τα 529,5 εκατομμύρια ευρώ, αυξημένος κατά 23,1 εκατομμύρια ευρώ σε σύγκριση με αυτόν της 31ης Μαρτίου 2023.

Brembo - Για πρώτη φορά σε ένα τρίμηνο τα έσοδα ξεπέρασαν το ένα δις ευρώ

Ο Εκτελεστικός Διευθυντής της Brembo, Matteo Tiraboschi ανέφερε: “H Brembo ξεκίνησε και το 2024 με θετικά αποτελέσματα, συνεχίζοντας την θετική τάση που υπήρχε και το 2023. Για πρώτη φορά σε ένα μόλις τρίμηνο ξεπεράσαμε το ένα δις ευρώ σε έσοδα. Αυτό το αποτέλεσμα οφείλεται στις αυξημένες σε όγκο πωλήσεις στους βασικούς επιχειρηματικούς μας τομείς και στις κύριες αγορές στις οποίες δραστηριοποιούμαστε παγκοσμίως.

Συνεχίζουμε να επενδύουμε, ώστε να προωθήσουμε τη στρατηγική παγκόσμιας επέκτασης του Ομίλου μας. Στην Ταϊλάνδη κατασκευάζουμε το πρώτο εργοστάσιο μας το οποίο θα παράγει προϊόντα που αφορούν μόνο τις μοτοσυκλέτες. Με αυτόν τον τρόπο θέτουμε τα θεμέλια για την περαιτέρω ανάπτυξη των δραστηριοτήτων της Brembo στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Ασίας”.

Με αυτά τα οικονομικά δεδομένα που βλέπουμε, ένα μόνο είναι το σίγουρο, πως η Brembo διάγει την καλύτερη της περίοδο όσον αφορά την εμπορική της πορεία παγκοσμίως.

Ετικέτες

Ιταλία: Άρχισαν έλεγχοι της αστυνομίας στα Αλπικά περάσματα του νότιου Τιρόλο [Video]

Μπλόκα στα πάσα κόβουν σωρηδόν κλήσεις για εξατμίσεις, ελλιπή χαρτιά και άλλες παραβάσεις
πάσο
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

10/7/2026

Καθώς η καλοκαιρινή σεζόν αρχίζει να μπαίνει στην πιο τουριστική της περίοδο και τα ορεινά πάσα των Άλπεων στενάζουν από κόσμο, η ιταλική αστυνομία έχει επιδοθεί σε συνεχείς ελέγχους.

Στόχος της δράσης αυτής είναι η προστασία των κατοίκων των περιοχών αυτών από έντονες οχλήσεις, όπως είναι οι θορυβώδεις εξατμίσεις, η επικίνδυνη οδήγηση και κάθε άλλη παράβαση που θα μπορούσε να δημιουργήσει κινδύνους σε αυτές τις τουριστικές ζώνες που δέχονται μεγάλο αριθμό οχημάτων αυτήν την εποχή.

Διαβάστε σχετικά: Ο πόλεμος των Πάσων - Μποτιλιαρίσματα, θανατηφόρα τροχαία και κλεισίματα ορεινών περασμάτων στις Άλπεις

Τη δράση έχει αναλάβει η αστυνομία του Μπολζάνο, της πρωτεύουσας της επαρχίας Bolzano-Alto Adige, ή Νότιου Τιρόλο ως είναι επίσης γνωστή, στην επικράτεια της οποία περιλαμβάνονται τα περισσότερα φημισμένα περάσματα των Άλπεων, όπως τα Stelvio, Rombo, Monte Giovo, Pennes, Resia, Palade, Mendola, Stalle και άλλα.

Πολλή προσοχή συστήνεται σε όσους θα ταξιδέψουν οδικώς στις περιοχές αυτές φέτος το Καλοκαίρι, καθώς από τη μια η έντονη κίνηση και από την άλλη οι αστυνομικοί έλεγχοι απαιτούν προσοχή στην οδήγηση και συμμόρφωση με την ιταλική νομοθεσία.