Bridget McCutchen - Ο γύρος του κόσμου με Kawasaki Versys X 300

Στόχος το Παγκόσμιο Ρεκόρ όσον αφορά στο νεαρό της ηλικίας της
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

2/12/2022

Η 22χρονη Αμερικανίδα Bridget McCutchen καβάλα σε ένα Kawasaki Versys X 300, ξεκίνησε το ταξίδι της τον Οκτώβριο του 2022, με στόχο να γίνει η νεότερη αναβάτισσα μοτοσυκλέτας που κάνει τον γύρο του κόσμου.

Ταξίδι με στόχο το ρεκόρ; Δεν μας χαλάει καθόλου, καθώς θεωρούμε κάθε αφορμή να ξεκινήσει κανείς να εξερευνεί τον κόσμο θεμιτή, με τα οφέλη του ταξιδιού να είναι αδιαμφισβήτητα.

Η οικογένεια της Bridget, στο Βόρειο Wisconsin, είχε πάντα σχέση με τις μοτοσυκλέτες, γεγονός που τη βοήθησε να πάρει την απόφαση για το συγκεκριμένο ταξίδι.

Η Bridget απέκτησε την πρώτη της μοτοσυκλέτα δρόμου στα 19, και ξεκίνησε αμέσως τα ταξίδια, αρχικά στις Η.Π.Α., σε Βαλτιμόρη, Ουάσινγκτον, Νέα Υόρκη, και αλλού.

Κάποια στιγμή, ο αδελφός τής ανέφερε πως ήταν ακόμα αρκετά νέα για να κάνει Παγκόσμιο Ρεκόρ, για τον πιο νεαρό σε ηλικία αναβάτη μοτοσυκλέτα που πραγματοποίησε τον γύρο της Γης.

Μετά από κάποια σκέψεη, η Bridget σκέφτηκε “γιατί όχι”, και αποφάσισε να κάνει το ταξίδι, παρά τον φόβο που ένιωθε.

Της πήρε έναν χρόνο για να σχεδιάσει τη διαδρομή που θα ακολουθούσε, δεχόμενη συμβουλές από ταξιδιώτες όπως ο Henry Crew που ολοκλήρωσε τον γύρο του κόσμου με μοτοσυκλέτα το 2019. Για την ώρα, το Παγκόσμιο Ρεκόρ βρίσκεται στην κατοχή του Kane Avellano, που ολοκλήρωσε τον γύρο της Γης μία μέρα πριν τα 24α γενέθλια του το 2017.

Για να γίνει επίσημο το ρεκόρ της Bridget, θα πρέπει να χρησιμοποιήσει την ίδια μοτοσυκλέτα για όλο το ταξίδι της, και να μη μείνει στο ίδιο μέρος για περισσότερες από δύο εβδομάδες.

Η Bridget θα πρέπει να διασχίσει τουλάχιστον μια φορά τον Ισημερινό οδηγώντας τη μοτοσυκλέτα της, ενώ θα πρέπει να διανύσει τουλάχιστον 40.075 χιλιόμετρα μέχρι το τέλος του ταξιδιού.

Αρχικά, στο ταξίδι της κατηφόρισε από το Wisconsin στη Baja, ενώ κατόπιν πέρασε στο Μεξικό με φέρι. Επόμενο στάδιο η διάσχιση της Νότιας Αμερικής, μέσω Βραζιλίας, Χιλής, Αργεντινής και Ουρουγουάης, πριν πάρει το αεροπλάνο για Ευρώπη, με τη Mab (όπως έχει ονομάσει τη μοτοσυκλέτα της προς τιμή του αγαπημένου της αλόγου) να ταξιδεύει με πλοίο.

Σειρά μετά την Ευρώπη θα έχει η Ασία, μέχρι να φτάσει η Bridget στην Κασπία Θάλασσα. Λόγω του συνεχιζόμενου πολέμου, η Αμερικανίδα αναμένει να έχει προβλήματα με τη διάσχιση της Ρωσίας, όμως αντίστοιχα μεγάλες δυσκολίες παρουσιάζουν και άλλες χώρες όπως η Κίνα ή το Ιράν. Αν τα καταφέρει, η ταξιδιώτισσα μας, θα επιστρέψει στο Μεξικό, για να ολοκληρώσει το ταξίδι της στην αμερικάνικη ήπειρο.

Στις αποσκευές που κουβαλά η Bridget πάνω στο Versys θα βρείτε και δυο αλλαξιές ρούχων, γκαζάκι, σκηνή, sleeping bag, μια τρόμπα που δουλεύει με ηλεκτρισμό, φωτογραφική μηχανή και laptop.

Για να συμπληρώσει τους αναγκαίους χρηματικούς πόρους για το ταξίδι της, άνοιξε σελίδα GoFundMe, ενώ παράλληλα πουλά αυτοκόλλητα που σχεδίασε η ίδια. Κι όπως φαίνεται τα λεφτά που είχα μαζέψει και οι δωρεές (κυρίως αυτές), αλλά και τα έσοδα από τα αυτοκόλλητα της ήταν όσα χρειαζόταν για τον γύρο του Κόσμου.

Στη σελίδα που έχει δημιουργήσει στο διαδίκτυο η Bridget, αλλά και στη σελίδα της στο instagram, μπορεί κανείς να ακολουθήσει ψηφιακά την Αμερικανίδα στο ταξίδι της, αν και απ’ ότι παρατηρήσαμε η φωτογραφική κάλυψη από την ίδια είναι ελάχιστη.

Καλό και ασφαλές ταξίδι Bridget.

Honda XL750 Transalp: Ανακοινώθηκε η τιμή σε Αυστρία! – Πόσο θα κάνει στην Ελλάδα

Αναμένουμε από έως 11.600 έως 11.700!
Honda Transalp 2023 price
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

28/1/2023

Λίγες ημέρες πριν από μία τοπική έκθεση μοτοσυκλέτας στην Αυστρία, λίγο έξω από την Βιέννη όπου η εκεί αντιπροσωπεία θα δώσει την ευκαιρία στους επισκέπτες να δουν από κοντά την νέα Transalp, οι Αυστριακοί παίρνουν τα μέτρα τους ώστε να μην χρειάζεται να απαντούν συνέχεια στην ερώτηση της «Τιμούλας», που αν και λιγότερο συμβαίνει και εκεί.

Στην Αυστρία θα κοστίζει €11.590 που αμέσως την κατατάσσει την φθηνότερη ανάμεσα στις Ιαπωνικές αλλά και την φθηνότερη της κατηγορίας στην εκεί αγορά, καθώς το Yamaha Ténéré 700 ξεκινά από €12,099, το νέο Suzuki V-Strom 800DE από €12,790 και το BMW F 850 ​​GS από €14,570. Το νέο V-Strom είναι επίσης μία μοτοσυκλέτα που περιμένουμε να ανακοινωθεί η τιμή της, ενώ στις διαφορές τους πρέπει να τονιστεί πως ο βασικός εξοπλισμός δεν είναι ίδιος. Το Suzuki για παράδειγμα δίνεται στην Αυστρία με quickshifter, ποδιά και χούφτες, βέβαια από την άλλη το νέο Transalp είναι με διαφορά το πιο δυνατό στην ονομαστική ιπποδύναμη που να θυμίσουμε πως είχαμε ανακοινώσει πρώτοι στον κόσμο έχοντας σίγουρο πως η Honda δεν θα αλλάξει την απόδοση με το Hornet, όπως και τελικά έπραξε. Παράλληλα στον τομέα των ηλεκτρονικών το νέο Transalp επίσης έρχεται με πλήρες πακέτο και έτσι στην Αυστρία ανακοινώνεται ως μία από τις καλύτερες προτάσεις με σχέση τιμής – κόστους, αν και προφανώς αυτό παραμένει τώρα στα χαρτιά, μέχρι την πρώτη την οδηγική του παρουσίαση που υπολογίζεται στα μέσα Μαρτίου.

Η Αυστρία, συγκεκριμένα, είναι μία αγορά που παρουσιάζει ομοιότητες με την δική μας λόγω υψηλότατης φορολογίας. Συχνά ο κόσμος παραβλέπει πως εμείς οι μοτοσυκλετιστές στην Ελλάδα πληρώνουμε δυσβάσταχτα ψηλότερα από τους υπόλοιπους Ευρωπαίους κάθε μοντέλο τόσο για το υψηλότερο ΦΠΑ με βάση το εισόδημα, όσο και με τις υπόλοιπες χρεώσεις με τις οποίες η Πολιτεία βαρύνει τις εισαγωγές.

Οι τιμές της Ιταλίας και της Γερμανίας για παράδειγμα, επιβαρύνονται λιγότερο και συχνά οι εκεί αντιπροσωπείες έχουν μεγαλύτερο ποσοστό κέρδους με χαμηλότερη λιανική τιμή. Οι τιμές της Αυστρίας λοιπόν συχνά πλησιάζουν εκείνες της Ελλάδα, αν και το καλό για εκείνους είναι πως τα εισοδηματικά κριτήρια είναι καλύτερα που σημαίνει πως και η επιβάρυνση της Πολιτείας είναι πιο λογική εκεί. Από την στιγμή λοιπόν που εκεί θα κοστίζει €11.590, περιμένουμε κι εδώ μία λιανική έως €11.700 πράγμα που θα το φέρει στην ίδια τιμή με την βασική έκδοση του Tenere από το οποίο θα το χωρίζει όμως ο πλουσιότερος εξοπλισμός και αρκετά άλογα.

Είναι επίσης πραγματικότητα πως η τιμή του νέου Transalp αποτελεί για τους υπόλοιπους του ανταγωνισμού στην κατηγορία το μεγάλο ερωτηματικό, καθώς ελπίζουν να μην καταφέρει στην Ελλάδα να σπάσει το όριο των 12.000, ένα στοίχημα που δείχνει να χάνεται. Λογικά η επίσημη ανακοίνωση του νέου τιμοκαταλόγου δεν θα αργήσει να έρθει ώστε να δούμε αν είναι ακριβές το παράδειγμα.

Περισσότερα για τις τιμές της κατηγορίας σε προηγούμενο άρθρο εδώ.

Ετικέτες