Bridget McCutchen - Ο γύρος του κόσμου με Kawasaki Versys X 300

Στόχος το Παγκόσμιο Ρεκόρ όσον αφορά στο νεαρό της ηλικίας της
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

2/12/2022

Η 22χρονη Αμερικανίδα Bridget McCutchen καβάλα σε ένα Kawasaki Versys X 300, ξεκίνησε το ταξίδι της τον Οκτώβριο του 2022, με στόχο να γίνει η νεότερη αναβάτισσα μοτοσυκλέτας που κάνει τον γύρο του κόσμου.

Ταξίδι με στόχο το ρεκόρ; Δεν μας χαλάει καθόλου, καθώς θεωρούμε κάθε αφορμή να ξεκινήσει κανείς να εξερευνεί τον κόσμο θεμιτή, με τα οφέλη του ταξιδιού να είναι αδιαμφισβήτητα.

Η οικογένεια της Bridget, στο Βόρειο Wisconsin, είχε πάντα σχέση με τις μοτοσυκλέτες, γεγονός που τη βοήθησε να πάρει την απόφαση για το συγκεκριμένο ταξίδι.

Η Bridget απέκτησε την πρώτη της μοτοσυκλέτα δρόμου στα 19, και ξεκίνησε αμέσως τα ταξίδια, αρχικά στις Η.Π.Α., σε Βαλτιμόρη, Ουάσινγκτον, Νέα Υόρκη, και αλλού.

Κάποια στιγμή, ο αδελφός τής ανέφερε πως ήταν ακόμα αρκετά νέα για να κάνει Παγκόσμιο Ρεκόρ, για τον πιο νεαρό σε ηλικία αναβάτη μοτοσυκλέτα που πραγματοποίησε τον γύρο της Γης.

Μετά από κάποια σκέψεη, η Bridget σκέφτηκε “γιατί όχι”, και αποφάσισε να κάνει το ταξίδι, παρά τον φόβο που ένιωθε.

Της πήρε έναν χρόνο για να σχεδιάσει τη διαδρομή που θα ακολουθούσε, δεχόμενη συμβουλές από ταξιδιώτες όπως ο Henry Crew που ολοκλήρωσε τον γύρο του κόσμου με μοτοσυκλέτα το 2019. Για την ώρα, το Παγκόσμιο Ρεκόρ βρίσκεται στην κατοχή του Kane Avellano, που ολοκλήρωσε τον γύρο της Γης μία μέρα πριν τα 24α γενέθλια του το 2017.

Για να γίνει επίσημο το ρεκόρ της Bridget, θα πρέπει να χρησιμοποιήσει την ίδια μοτοσυκλέτα για όλο το ταξίδι της, και να μη μείνει στο ίδιο μέρος για περισσότερες από δύο εβδομάδες.

Η Bridget θα πρέπει να διασχίσει τουλάχιστον μια φορά τον Ισημερινό οδηγώντας τη μοτοσυκλέτα της, ενώ θα πρέπει να διανύσει τουλάχιστον 40.075 χιλιόμετρα μέχρι το τέλος του ταξιδιού.

Αρχικά, στο ταξίδι της κατηφόρισε από το Wisconsin στη Baja, ενώ κατόπιν πέρασε στο Μεξικό με φέρι. Επόμενο στάδιο η διάσχιση της Νότιας Αμερικής, μέσω Βραζιλίας, Χιλής, Αργεντινής και Ουρουγουάης, πριν πάρει το αεροπλάνο για Ευρώπη, με τη Mab (όπως έχει ονομάσει τη μοτοσυκλέτα της προς τιμή του αγαπημένου της αλόγου) να ταξιδεύει με πλοίο.

Σειρά μετά την Ευρώπη θα έχει η Ασία, μέχρι να φτάσει η Bridget στην Κασπία Θάλασσα. Λόγω του συνεχιζόμενου πολέμου, η Αμερικανίδα αναμένει να έχει προβλήματα με τη διάσχιση της Ρωσίας, όμως αντίστοιχα μεγάλες δυσκολίες παρουσιάζουν και άλλες χώρες όπως η Κίνα ή το Ιράν. Αν τα καταφέρει, η ταξιδιώτισσα μας, θα επιστρέψει στο Μεξικό, για να ολοκληρώσει το ταξίδι της στην αμερικάνικη ήπειρο.

Στις αποσκευές που κουβαλά η Bridget πάνω στο Versys θα βρείτε και δυο αλλαξιές ρούχων, γκαζάκι, σκηνή, sleeping bag, μια τρόμπα που δουλεύει με ηλεκτρισμό, φωτογραφική μηχανή και laptop.

Για να συμπληρώσει τους αναγκαίους χρηματικούς πόρους για το ταξίδι της, άνοιξε σελίδα GoFundMe, ενώ παράλληλα πουλά αυτοκόλλητα που σχεδίασε η ίδια. Κι όπως φαίνεται τα λεφτά που είχα μαζέψει και οι δωρεές (κυρίως αυτές), αλλά και τα έσοδα από τα αυτοκόλλητα της ήταν όσα χρειαζόταν για τον γύρο του Κόσμου.

Στη σελίδα που έχει δημιουργήσει στο διαδίκτυο η Bridget, αλλά και στη σελίδα της στο instagram, μπορεί κανείς να ακολουθήσει ψηφιακά την Αμερικανίδα στο ταξίδι της, αν και απ’ ότι παρατηρήσαμε η φωτογραφική κάλυψη από την ίδια είναι ελάχιστη.

Καλό και ασφαλές ταξίδι Bridget.

H Benda πατεντάρει αυτόματη μετάδοση DCT!

Μια διαφορετική παραλλαγή αυτόματης μετάδοσης με διπλό συμπλέκτη σκαρώνουν οι Κινέζοι
benda-dct-patent
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

22/7/2026

Τα τελευταία δύο χρόνια η Benda είναι παρουσιάσει πληθώρα νέων κινητήρων, μεταξύ τους εξακύλινδρο και τετρακύλινδρο εν σειρά κινητήρα με χωρητικότητες 1.685,6 και 548,6 κυβικά εκατοστά, καθώς και έναν απίθανο boxer 698,6 κυβικών που μπορεί να χρησιμοποιηθεί και με ηλεκτρικά μοτέρ σε υβριδικές εφαρμογές.

Στην πορεία ωστόσο η κινέζικη εταιρεία έχει επενδύσει αρκετά και σε συστήματα αυτόματης μετάδοσης, με ένα πολύ ενδιαφέρον νέο σχέδιο να αναδύεται τώρα.

benda-dct-patent

Αυτή αποκαλύφθηκε μέσω σχεδίων που κατατέθηκαν σε ευρεσιτεχνία της Benda, όπου ένας τετρακύλιδρος κινητήρας επενδύεται με αυτόματη μετάδοση διπλού συμπλέκτη. Πρόκειται για ένα σύστημα που σαφώς θυμίζει το DCT (Dual Clutch Transmission) της Honda, αν και χρησιμοποιεί αρκετά διαφορετική τεχνική μεθοδολογία στη λειτουργία του.

Στο σύστημα της Honda οι δύο συμπλέκτες βρίσκονται στην ίδια πλευρά του κινητήρα και χρησιμοποιούν υδραυλικό μηχανισμό για τον έλεγχό τους, ενώ η Benda έχει σχεδιάσει αρκετά διαφορετικά το δικό της δημιούργημα, καθώς οι δύο συμπλέκτες τοποθετούνται εκατέρωθεν του κινητήρα και ο έλεγχός τους είναι ηλεκτρονικός και όχι υδραυλικός, δηλαδή με ηλεκτρικά μοτέρ καθοδηγούμενα από την κεντρική μονάδα ελέγχου του κινητήρα.

benda-dct-patent
Ο ηλεκτρονικός συμπλέκτης έχει ήδη φορεθεί στο Rock 707

Η χρήση του τετρακύλινδρου στα σχέδια είναι μάλλον ενδεικτική, καθώς μαθαίνουμε από την κινέζικη επικαιρότητα πως πιθανότερο είναι να τον δούμε πρώτα στον εξακύλινδρο κινητήρα, αν και αργά η γρήγορα θα βρει τον δρόμο του και για άλλα μοντέλα.

Ήδη μια απλούστερη παραλλαγή του βρίσκεται στο V2 cruiser Rock 707 – μοντέλο που θα έρθει και στην Ελλάδα, καθώς έχει ήδη προστεθεί ως αναφορά στην ελληνική ιστοσελίδα της εταιρείας – όπου εκεί περιγράφεται ως ηλεκτρονικός συμπλέκτης και θυμίζει πολύ το E-Clutch της Honda στη λειτουργία του, διατηρώντας μανέτα συμπλέκτη και λεβιέ ταχυτήτων στη μοτοσυκλέτα.

Κάτι ανάλογο περιμένουμε να δούμε και στην πολυπλοκότερη υλοποίηση με δύο ηλεκτρονικούς συμπλέκτες που πατεντάρει εδώ η Benda, με επιπλέον περιέργεια για το βάρος του συστήματος.

Ετικέτες