Βρήκαν πάνω από 40 μοτοσυκλέτες της δεκαετίας του ’80 μετά από δεκαετίες

Ξεχασμένες κάτω από στρώματα σκόνης
CR 250
Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

29/12/2022

Πάντα θα έχουν ενδιαφέρον οι ιστορίες με τα κτήρια που δεν έχει πατήσει άνθρωπος το πόδι του επί δεκαετίες και μια ωραία πρωία κάποιος ανοίγει τη σκουριασμένη πόρτα και βλέπει μέσα δεκάδες κλασσικές μοτοσυκλέτες.

Ακριβώς μια τέτοια ιστορία εξελίχτηκε στην δυτική Ιαπωνία, όπου σε ένα παλιό κτήριο που κάποτε λειτουργούσε ως κατάστημα πώλησης μοτοσυκλετών και ανταλλακτικών, βρέθηκαν πάνω από 40 μοτοσυκλέτες, scooter και μοτοποδήλατα, όλα τους από την δεκαετία του ’80.

gpz750

Στην πλειοψηφία τους είναι μοτοσυκλέτες της Kawasaki, όμως ανάμεσά τους βρέθηκαν δίχρονες Suzuki 400 PE, Yamaha TZR 250, πολλά Honda, ακόμα και ένα δικύλινδρο εν σειρά Ducati!

Οι περισσότερες μοτοσυκλέτες ήταν μεταχειρισμένες και σε κάποιες από αυτές έλειπαν εξαρτήματα, όμως κάτω από το παχύ στρώμα σκόνης δεν είχαν ούτε σκουριές, ούτε είχαν ζημιές από ποντίκια. Φαίνεται πως το κτήριο τις προστάτευσε όλες αυτές τις δεκαετίες που κανείς δεν ενδιαφέρθηκε για αυτές.

400 PE

Μεγάλο ενδιαφέρον είχε και η διπλανή αποθήκη, όπου μέσα της βρέθηκαν πολλές κούτες με καινούρια ανταλλακτικά.

parts

Το μέλλον των μοτοσυκλετών, αλλά και των ανταλλακτικών που βρέθηκαν θα καθοριστεί στην δημοπρασία που θα γίνει και σύμφωνα με τους Ιάπωνες δημοσιογράφους, ήδη έχουν δείξει ενδιαφέρον πολλά συνεργεία και καταστήματα μοτοσυκλετών για την αγορά τους.  

cbducatigpz 250daxtzrGBgpz400mopet

 

Cal Crutchlow - Δεν θα αγωνιστεί στο Mugello

Επιπλοκές από εγχείρηση στο δεξί του χέρι δεν του επιτρέπουν να συμμετάσχει ως wildcard στον ιταλικό γύρο
motomagCal Crutchlow – Δεν θα τρέξει στο Mugello
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

21/5/2024

Η Yamaha ανακοίνωσε ότι ο Cal Crutchlow δεν θα αγωνιστεί τελικά ως wildcard συμμετοχή στην πίστα του Mugello το τριήμερο 31/5 – 2/6 εξαιτίας επιπλοκών που προέκυψαν μετά από εγχείρηση στο δεξί του χέρι.

Όπως σας είχαμε ενημερώσει, ο Cal Crutchlow αναμενόταν να κάνει τρεις wildcard συμμετοχές με την Yamaha στην διάρκεια του MotoGP 2024. Τελικά, η πρώτη εκ των τριών, η οποία είχε προγραμματιστεί για τις 31 Μαΐου μέχρι και 2 Ιουνίου, στα πλαίσια διεξαγωγής του ιταλικού GP στην πίστα του Mugello, ακυρώθηκε.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Yamaha, της οποίας είναι αναβάτης εξέλιξης, αιτία για την απόσυρσή του είναι επιπλοκές που προέκυψαν μετά από εγχείρηση στο δεξί του χέρι. Ο λόγος του χειρουργείου ήταν κάποιοι πόνοι που ένιωθε ο Βρετανός εκεί -πιθανά να μιλάμε και σύνδρομο arm-pump, ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζουν όλο και πιο συχνά οι αναβάτες των MotoGP.

Για την ώρα, οι δύο ακόμη εμφανίσεις του σε Silverstone (2-4/8) και San Marino (6-8/9) ισχύουν κανονικά. Μάλιστα, στο Misano προβλέπεται και ένα τεστ την Δευτέρα, μετά την ολοκλήρωση του αγωνιστικού τριημέρου, κάτι που δυστυχώς θα χάσει στο Mugello, όπου επίσης αναβάτες και ομάδες θα έχουν την ευκαιρία να προβούν σε δοκιμές με την ολοκλήρωση του GP.