Βρήκαν πάνω από 40 μοτοσυκλέτες της δεκαετίας του ’80 μετά από δεκαετίες

Ξεχασμένες κάτω από στρώματα σκόνης
CR 250
Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

29/12/2022

Πάντα θα έχουν ενδιαφέρον οι ιστορίες με τα κτήρια που δεν έχει πατήσει άνθρωπος το πόδι του επί δεκαετίες και μια ωραία πρωία κάποιος ανοίγει τη σκουριασμένη πόρτα και βλέπει μέσα δεκάδες κλασσικές μοτοσυκλέτες.

Ακριβώς μια τέτοια ιστορία εξελίχτηκε στην δυτική Ιαπωνία, όπου σε ένα παλιό κτήριο που κάποτε λειτουργούσε ως κατάστημα πώλησης μοτοσυκλετών και ανταλλακτικών, βρέθηκαν πάνω από 40 μοτοσυκλέτες, scooter και μοτοποδήλατα, όλα τους από την δεκαετία του ’80.

gpz750

Στην πλειοψηφία τους είναι μοτοσυκλέτες της Kawasaki, όμως ανάμεσά τους βρέθηκαν δίχρονες Suzuki 400 PE, Yamaha TZR 250, πολλά Honda, ακόμα και ένα δικύλινδρο εν σειρά Ducati!

Οι περισσότερες μοτοσυκλέτες ήταν μεταχειρισμένες και σε κάποιες από αυτές έλειπαν εξαρτήματα, όμως κάτω από το παχύ στρώμα σκόνης δεν είχαν ούτε σκουριές, ούτε είχαν ζημιές από ποντίκια. Φαίνεται πως το κτήριο τις προστάτευσε όλες αυτές τις δεκαετίες που κανείς δεν ενδιαφέρθηκε για αυτές.

400 PE

Μεγάλο ενδιαφέρον είχε και η διπλανή αποθήκη, όπου μέσα της βρέθηκαν πολλές κούτες με καινούρια ανταλλακτικά.

parts

Το μέλλον των μοτοσυκλετών, αλλά και των ανταλλακτικών που βρέθηκαν θα καθοριστεί στην δημοπρασία που θα γίνει και σύμφωνα με τους Ιάπωνες δημοσιογράφους, ήδη έχουν δείξει ενδιαφέρον πολλά συνεργεία και καταστήματα μοτοσυκλετών για την αγορά τους.  

cbducatigpz 250daxtzrGBgpz400mopet

 

Τέλη κυκλοφορίας με το μήνα – Η διαδικασία ξεκινά από την 1η Απριλίου

Ποιο είναι το ποσό που πρέπει να καταβληθεί και ποιες οι προϋποθέσεις
cover
Από τον

Παύλο Καρατζά

27/3/2026

Μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας myCAR της ΑΑΔΕ, οι ιδιοκτήτες των οχημάτων θα μπορούν να πληρώνουν τέλη κυκλοφορίας μόνο για τους μήνες που επιθυμούν να χρησιμοποιήσουν το όχημά τους, με τη ρύθμιση που έρχεται ενόψει της πασχαλινής περιόδου.

Στην πλατφόρμα myCAR, από την πρώτη Απριλίου οι ιδιοκτήτες θα μπορούν να πληρώσουν μόνο τα τέλη που αναλογούν στο χρονικό διάστημα που επιθυμούν να χρησιμοποιήσουν το όχημά τους έως το τέλος του έτους και χωρίς προσαυξήσεις.

Περισσότεροι από 120.000 ιδιοκτήτες αυτοκινήτων και δικύκλων είχαν καταθέσει τις πινακίδες των οχημάτων τους τον Δεκέμβριο του 2025, όπως και τα προηγούμενα χρόνια και με το μέτρο αυτό μπορούν να τις πάρουν πίσω.

Αυτό πρακτικά σημαίνει πως ένας ιδιοκτήτης που θέλει να κυκλοφορήσει το όχημα του για ένα μήνα, θα καταβάλει το 1/12 των τελών κυκλοφορίας, για δύο μήνες τα 2/12 κλπ.

Ωστόσο, πριν επανεκκινηθεί το όχημα θα προηγηθεί online έλεγχος εάν είναι ασφαλισμένο κατά την ημερομηνία και ώρα συμπλήρωσης της σχετικής αίτησης και στη συνέχεια να γίνει η υποβολή του αιτήματος, ενώ όσοι έχουν καταθέσει τις πινακίδες του οχήματός τους στην εφορία θα πρέπει να υποβάλλουν το αίτημα στη αρμόδια Δ.Ο.Υ. για να τις παραλάβουν. Στην περίπτωση που υπάρχουν συνιδιοκτήτες σε ένα όχημα για να αρθεί η ακινησία θα πρέπει να είναι σύμφωνοι όλοι οι συνιδιοκτήτες.

Θυμίζουμε πως:

  • Κάθε ιδιοκτήτης οχήματος μπορεί να εκμεταλλευτεί αυτή τη δυνατότητα μόνο μια φορά κάθε χρόνο.
  • Ο μήνας άρσης ακινησίας λογίζεται ακέραιος, ακόμη κι αν η διαδικασία γίνει μέσα στον μήνα.
  • Η πληρωμή των τελών για το επιθυμητό διάστημα γίνεται εφάπαξ και όχι σε δόσεις.
  • Όταν λήξει η περίοδος που πληρώθηκαν τα τέλη ο ιδιοκτήτης θα πρέπει να ξαναθέσει ο όχημα σε ακινησία, αλλιώς κινδυνεύει με πρόστιμο που εκδίδεται αυτομάτως.