Casey Stoner - Οδήγησε πρώτη φορά αγωνιστικό δίχρονο 500

Στο Goodwood Festival με τις Suzuki RGV500 των Kenny Roberts Jr. και Kevin Schwantz
Casey Stoner on an RGV
Από το

motomag

18/7/2023

Το απόγευμα της Κυριακής 16/7, ο Casey Stoner βρέθηκε στο Goodwood Festival οδηγώντας τη Ducati GP7, στη σέλα της οποίας κέρδισε τον πρώτο παγκόσμιο τίτλο του το 2007. Παράλληλα ο Αυστραλός εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία για να οδηγήσει για πρώτη φορά ένα δίχρονο 500 κυβικών από την εποχή των 500GP.

Ο δις πρωταθλητής του MotoGP, έχει στο παρελθόν δηλώσει την αγάπη του για τα θρυλικά δίχρονα αγωνιστικά 500 κυβικών που μεσουρανούσαν τις δεκαετίες του ’80 και του ’90, μέχρι να αντικατασταθούν το 2002 από τα τετράχρονα των 990 κυβικών. Ο ίδιος πρόλαβε την εποχή των δίχρονων, στις μικρότερες κατηγορίες των 125 και 250 κυβικών (2ος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα 250 το 2005 πίσω από τον Dani Pedrosa), προτού ανέβει στην μεγάλη κατηγορία, το 2006 με την LCR Honda, τέσσερα χρόνια αφού τα τελευταία 500GP έκαναν την εμφάνισή τους στην πίστα.

Casey Stoner on RGV

Ένας λάτρης λοιπόν, των δίχρονων και παράλληλα “πολέμιος” της υπέρμετρης χρήσης ηλεκτρονικών και αεροδυναμικών βοηθημάτων από τη σύγχρονη γενιά MotoGP μοτοσυκλετών, δεν θα μπορούσε να χάσει την ευκαιρία να οδηγήσει τις δίχρονες Suzuki RGV500 των Kenny Roberts Jr. και Kevin Schwantz. Μετά από αυτή την εμπειρία του, στην προσωρινή πίστα που δημιουργείται για τις ανάγκες του Goodwood Festival of Speed, ο Stoner έδωσε μία αποκλειστική συνέντευξη στο Speedweek.com.

Όπως δήλωσε ο ίδιος: “Θα έλεγα ότι ήταν μία από τις καλύτερες ημέρες μου στον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Όχι μόνο οδήγησα για πρώτη φορά μία μοτοσυκλέτα GP 500, αλλά ήταν αυτές των Kevin και Kenny! Ήμουν τεσσάρων χρονών όταν ο Kenny έτρεχε με αυτήν. Δεν είχα ποτέ την ευκαιρία να δοκιμάσω μία δίχρονη μοτοσυκλέτα 500 κυβικών. Αν και όλη μου τη ζωή είχα ως στόχο να αγωνιστώ στο παγκόσμιο πρωτάθλημα 500GP. Έχασα τον στόχο αυτό για λίγα χρόνια.

Casey Stoner on RGV

Η πίστα του Goodwood, όμως όπως ήδη αναφέραμε, δημιουργείται αποκλειστικά για τις ανάγκες του φεστιβάλ, και δεν πληρεί τους βασικούς κανόνες ασφαλείας για οδήγηση στο όριο. Όπως είναι λογικό, λοιπόν, ο Stoner δεν πίεσε καταστάσεις, δηλώνοντας κατόπιν ότι θα ήθελε να δοκιμάσει τι μπορεί να κάνει το RGV στο κλειστό περιβάλλον μίας πίστας προδιαγραφών GP.

“Μπόρεσα τουλάχιστον να πάρω μία γεύση από τα δίχρονα, εδώ, στην Αγγλία. Μπορούσα να νιώσω την ωμή δύναμη και πόσο ελαφριές και ευέλικτες είναι αυτές οι μοτοσυκλέτες. Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψουν τις διαφορές μεταξύ των σημερινών MotoGP και εκείνων της δεκαετίας του 1990.”

Φωτογραφίες: The Race

Ετικέτες

Suzuki Hayabusa συναρμολογούμενο 3D μοντέλο από κόντρα πλακέ!

Στο επίσημο ιαπωνικό site αξεσουάρ και ρουχισμού του Hamamatsu
Suzuki Hayabusa συναρμολογούμενο
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

28/2/2024

Στο site των αξεσουάρ της Suzuki Ιαπωνίας, βρίσκεται και ένα 3D συναρμολογούμενο μοντελάκι Hayabusa από κόντρα πλακέ, για όσους έχουν την απαραίτητη υπομονή να συναρμολογήσουν τα μικρά κομματάκια της κατασκευής, χωρίς κόλλα, καρφιά ή άλλα συνδετικά μέσα, με την ιαπωνική μέθοδο Ki-gu-mi. Καλό κουράγιο.

Τα τρισδιάστατα συναρμολογούμενα Ki-gu-mi αποτελούναι από κομμάτια που έχουν σχεδιαστεί να ταιριάζουν το ένα με το άλλο, αν τα τοποθετήσεις σωστά. Σημειώστε πως η Suzuki δεν αποκαλύπτει ούτε την κλίμακα του μοντέλου (πιθανώς 1:12), ούτε τον αριθμό τον κομματιών του -είναι πολλά-, ενώ αυτό είναι το πρώτο Ki-gu-mi μοντελάκι μοτοσυκλέτας του Hamamatsu. Οι διαστάσεις της μοτοσυκλέτας όταν συναρμολογηθεί είναι 58 mm πλάτος, 78 mm ύψος και 146,8 mm μήκος, ενώ το κόστος της φτάνει περίπου στα 19 ευρώ.

Για περισσότερες πληροφορίες δείτε το στη σελίδα της Suzuki Ιαπωνίας, ΕΔΩ.