CFMOTO ADVENTURE RIDE - Διοργανώθηκε με επιτυχία την Κυριακή 23/3

Οργανωμένες βόλτες, χρήσιμα σεμινάρια και βόλτες σε χώμα και άσφαλτο - Έπεται συνέχεια
CFMOTO
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

27/3/2025

Την Κυριακή 23/3 διοργανώθηκε με επιτυχία το πρώτο CFMOTO ADVENTURE RIDE από την MUVUS με τη συμμετοχή 120+ αναβατών που αποχώρησαν με χαμόγελα, νέες εμπειρίες, και με την παρότρυνση στην εταιρεία να οργανώσει άμεσα το επόμενο. 

Η μέρα ξεκίνησε με πρωινό ραντεβού στο ARP Racing Academy με την συμμετοχή των GreekAdvRiders και συνεχίστηκε με τρία σεμινάρια. 

  • Σεμινάριο πρώτων βοηθειών προσαρμοσμένο στον μοτοσυκλετιστή από την Medical ‘n’ Tactical Solutions
  • Σεμινάριο σεταρίσματος μοτοσυκλέτας για τη βόλτα (ελαστικά, αναρτήσεις, κ.α.) από την SMOTO 
  • Σεμινάριο προετοιμασία μοτοσυκλέτας για Rally αγώνα από την Aurora Rally Equipment
Grreek Stunt Riders

Στη συνέχεια οι Greekstuntriders χρησιμοποιώντας το 800MT-X έκαναν μία επίδειξη των δυνατοτήτων τους αλλά και της μοτοσυκλέτας και πήραν το ζεστό χειροκρότημα του κόσμου. 

Η μέρα συνεχίστηκε με το κυρίως πιάτο που ήταν οι δύο ειδικά σχεδιασμένες διαδρομές. Μία χωμάτινη διαδρομή στα βουνά της Αττικής με αρχείο GPX που είχε δωθεί στους συμμετέχοντες και τους GreekAdvRiders να ξεκινάνε πρώτοι, και με ανθρώπους της CFMOTO ενδιάμεσα και σαν σκούπα. Αλλά και μία ασφάλτινη διαδρομή με πλοηγούς και ουραγούς της εταιρείας. 

CFMOTO

Η επιστροφή και για τις δύο βόλτες ήταν πίσω στο ARP Racing για το απαραίτητο κουτσομπολιό της διαδρομής αλλά και κλήρωση δώρων από την εταιρεία. H MUVUS θέλει να ευχαριστήσει όλους όσους βοήθησαν στην οργάνωση, τις εταιρείες που μοιράστηκαν τις γνώσεις τους αλλά και όλους τους αναβάτες για τη συμμετοχή τους. 

Ετικέτες

Ινδία - Παράλληλα θα πωλούνται ΚΤΜ 350 και 390, τι θα γίνει με Bajaj και Triumph 400

Η φρορολογική αναμόρφωση στην Ινδία φέρνει τα πάνω-κάτω στην ινδική παραγωγή
ktm 390 adventure
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

10/3/2026

Η Ινδία προέβη σε μια ευρεία αναδιαμόρφωση των φορολογικών συντελεστών της και, όσον αφορά στα δίκυκλα, η αλλαγή που κάνει τη διαφορά είναι ο ορισμός των 350 κυβικών εκατοστών ως σημείο καμπής. Τα δίκυκλα με κινητήρες έως 350 cc έχουν φορολογικό συντελεστή 18%, ενώ ξεπερνώντας αυτό το όριο μπαίνουν σε μια κλίμακα πολυτελείας με φόρο 40%.

Αυτό σημαίνει πως οι Ινδοί κατασκευαστές βλέπουν τον κίνδυνο αρκετές μοτοσυκλέτες τους να βρεθούν με υπολογίσιμο "καπέλο" στην εγχώρια αγορά τους – η οποία, με περισσότερες από 20 εκατομμύρια ταξινομήσεις τον χρόνο, δεν είναι ακριβώς αμελητέα, όταν η Ευρώπη παίζει αθροιστικά γύρω στο ένα εκατομμύριο ετησίως.

triumph

Πρόσφατα ο ηγέτης της Bajaj, Rajiv Bajaj, εξήγησε πώς η εταιρεία του θα προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα. Και ο λόγος του έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον στα μέρη μας, καθώς η Bajaj δεν έχει μόνο τη δική της παραγωγή, αλλά πλέον και την ΚΤΜ, ενώ κατασκευάζει και για λογαριασμό της Triumph τα μονοκύλινδρα 400άρια της.

Πρόσφατα λοιπόν, ο κύριος Bajaj είχε αποκαλύψει πως τα μικρά μονοκύλινδρα Triumph θα μικρύνουν ελαφρώς σε κυβισμό ώστε να ενταχθούν στη χαμηλότερη φορολογική βαθμίδα – ζήτημα επιβίωσης στη μάχη της ινδικής αγοράς. Αυτό που δεν μας είχε εξηγήσει είναι τι θα γίνει με τις άλλες δύο εταιρείες που σχετίζονται με το όνομά του, Bajaj και KTM.

bajaj dominar 400

Το πλάνο της Bajaj είναι να προσαρμόσει όλα τα μοντέλα 400 κυβικών των Bajaj, Triumph και ΚΤΜ στα νέα δεδομένα, δηλαδή να μικρύνουν ελαφρώς οι χωρητικότητες των κινητήρων τους ώστε να εμπίπτουν στον χαμηλότερο φορολογικό συντελεστή των 350 cc.

Στις περιπτώσεις των Bajaj και Triumph, αυτός θα είναι ο μόνος διαθέσιμος κυβισμός, ωστόσο στην ΚΤΜ φαίνεται πως θα κινηθεί διαφορετικά. Έτσι σε πρώτη φάση τα μοντέλα της οικογένειας 390 θα συνεχίσουν να διατίθενται με τον κινητήρα των 399 cc που έχουν σήμερα και θα πωλούνται παράλληλα με τα νέα υποκυβισμένα μοντέλα των 350 cc.

Αυτό βέβαια αφορά στην ινδική αγορά – και ίσως κάποιες άλλες ασιατικές – καθώς στην Ευρώπη είναι πολύ πιθανό να μην αντιληφθούμε τίποτε αφού λογικά τα 390 θα συνεχίσουν να πωλούνται ως τα γνωρίζουμε.

 

Ετικέτες