CFMOTO - Εγκαίνια για το νέο της εργοστάσιο στο Μεξικό

Στόχος η επέκταση στην αγορά της Βόρειας Αμερικής
CFMOTO
Από το

motomag

25/7/2023

Η CFMOTO, ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο στην εμπορική της δραστηριότητα καθώς με το νέο της εργοστάσιο στο Μεξικό ετήσιας δυναμικότητας 100.000 μονάδων κάνει το επόμενο βήμα ώστε να αυξήσει τις πωλήσεις της στη Βόρεια Αμερική.

Η τακτική των εταιρειών να ανοίγουν εργοστάσια σε χώρες της Λατινικής Αμερικής όπως το Μεξικό είναι γνωστή εδώ και δεκαετίες, οι λόγοι είναι κυρίως φορολογικοί και εμπορικοί. Αν αναλογιστούμε πως η αγορά της Βόρειας Αμερικής -και ιδιαίτερα των Η.Π.Α., ιδίως όταν μιλάμε για ATV / UTV- βρίσκεται μία ανάσα από την συγκεκριμένη τοποθεσία τότε κάνει την ίδρυση νέων εγκαταστάσεων εκεί μονόδρομο. Αυτό είχε κατά νου και η CFMOTO όταν ξεκίνησε τον Μάρτιο του 2022 την ανέγερση του νέου εργοστασίου της στο βιομηχανικό πάρκο Vynmsa στην Apodaca, Nuevo León (βορειοανατολικά του Μεξικού). Η συνολική επένδυση άγγιξε τα 46 εκατομμύρια δολάρια δημιουργώντας ταυτόχρονα 500 νέες θέσεις εργασίας στην Apodaca, ενώ τα εγκαίνια του εργοστασίου πραγματοποιήθηκαν στις 20 Ιουλίου. Περισσότεροι από 100 καλεσμένοι, μεταξύ των οποίων κυβερνητικοί αξιωματούχοι του Μεξικού, εκπρόσωποι των μέσων ενημέρωσης, εμπειρογνώμονες, προμηθευτές και συνεργάτες, παρακολούθησαν την τελετή εγκαινίων, ενώ είδαν το πρώτο UTV να βγαίνει από τις γραμμές παραγωγής.

CFMOTO Factory

Ο Evan Zhang, γενικός διευθυντής της CFMOTO Mexico, παρουσίασε εν συντομία το εργοστάσιο, συνολικής έκτασης 75.000 τετραγωνικών μέτρων. Το νέο εργοστάσιο της CFMOTO στο Μεξικό περιλαμβάνει δύο ξεχωριστές εγκαταστάσεις έκτασης 37.000 τετραγωνικών μέτρων, που καλύπτουν τη συγκόλληση, τη βαφή και τη συναρμολόγηση. Η ετήσια δυναμικότητα του εργοστασίου ανέρχεται σε 100.000 μονάδες, κύρια παραγωγή θα είναι αυτή των UTV, ενώ στα επόμενα χρόνια θα παραχθούν και άλλα μοντέλα.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της CFMOTO Minjie Lai δήλωσε: "Το εργοστάσιο στο Μεξικό αποτελεί ακρογωνιαίο λίθο του οράματός μας να γίνουμε μια κορυφαία παγκόσμια μάρκα στην μοτοσυκλέτα. Η παραγωγή του εργοστασίου θα βοηθήσει την CFMOTO να μειώσει σημαντικά το κόστος της, δίνοντάς της μεγαλύτερο πλεονέκτημα στον ανταγωνισμό της αγοράς και παρέχοντας καλύτερες υπηρεσίες στους πελάτες μας παγκοσμίως. Θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε με τους τοπικούς εταίρους για να εξερευνήσουμε την παγκόσμια αγορά και να προωθήσουμε ένα υψηλότερο επίπεδο ανάπτυξης.”

CFMOTO Factory

Ο Iván Rivas, Υπουργός Οικονομίας της κυβέρνησης της Nuevo León ανέφερε: "Από την έναρξη της παρούσας διοίκησης τον Οκτώβριο του 2021, έχουμε εισαγάγει μέχρι στιγμής 148 επενδυτικά σχέδια και το 27% αυτών αντιστοιχεί στην αυτοκινητοβιομηχανία, μια από τις πιο δυναμικές βιομηχανίες στον κόσμο. Συγκεκριμένα, 28 από αυτά τα έργα ανήκουν σε εταιρείες από την Κίνα. Συγχαρητήρια για το νέο εργοστάσιο της CFMOTO στο Μεξικό. Ανυπομονώ για περισσότερη συνεργασία με την CFMOTO στο μέλλον.”

CFMOTO FactoryCFMOTO Factory
Ετικέτες

Sherco 300 SE Factory vs Toyota GR DKR Hilux T1, στον πιο επικίνδυνο ορεινό χωματόδρομο της Ν. Αφρικής [Video]

Με πρωταγωνιστές τους Wade Young και Giniel de Villiers - Ο χαμένος πίνει Red Bull από τη μπότα του νικητή!
motomag Κόντρα μεταξύ Sherco 300 SE Factory και Toyota GR DKR Hilux T1 στον πιο επικίνδυνο ορεινό δρόμο της Αφρικής [Video]
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

6/12/2023

H Red Bull κατά καιρούς μας έχει χαρίσει μοναδικά βίντεο τα οποία αποτυπώνουν την αέναη αγωνιστική κόντρα μεταξύ μοτοσυκλέτας και αυτοκινήτου, τώρα η διάσημη εταιρεία ενεργειακών ποτών αποφάσισε να μας προσφέρει άλλο ένα αυτή τη φορά στο χώμα, με πρωταγωνιστές το Toyota GR DKR Hilux T1 το οποίο έχει κερδίσει τρεις φορές το Rally Dakar και την δίχρονη enduro μοτοσυκλέτα Sherco 300 SE Factory η οποία θα έκλεβε την παράσταση μερικές ημέρες αργότερα στο φετινό Roof of Africa.

Οι δύο μονομάχοι οι οποίοι έφερε η Red Bull δεν ήταν τυχαίοι. Από την μία ο πολυνίκης του Roof of Africa, Wade Young -o αναβάτης της Sherco λίγες ημέρες αργότερα θα κέρδιζε τον αγώνα φτάνοντας τις οκτώ νίκες- και από την άλλη ο Giniel de Villiers, νικητής του Rally Dakar το 2009. Οι δύο τους λίγο πριν την έναρξη του αγώνα Hard Enduro Roof of Africa ο οποίος διεξάγεται στο Λεσότο της Αφρικής δέχθηκαν να λάβουν μέρος σε έναν σύντομο αγώνα σε μία διαδρομή που μόνο τρόμο μπορεί να προκαλέσει. H Red Bull αποφάσισε πως το γνωστό πέρασμα Sani Pass θα αποτελούσε το σημείο της αγωνιστικής κόντρας ενώ για να κάνει πιο πικάντικο τον αγώνα, ο ηττημένος θα έπρεπε να πιει το γνωστό σε όλους μας Red Bull από το παπούτσι του νικητή στην αφρικανική pub που βρίσκεται στο τέλος της διαδρομής... Για όσους δεν γνωρίζουν, το Sani Pass είναι μια ορεινή χωμάτινη διαδρομή γεμάτη φουρκέτες, που βρίσκεται σε υψόμετρο 2.865 μέτρων, γεμάτη με κροκάλες και νερόλακκους, ενώ όπως θα δείτε και στο βίντεο δεν υπάρχει κανένα μέτρο ασφαλείας όπως μπαριέρες ή τοιχία στις άκρες του δρόμου!

Κόντρα μεταξύ Sherco 300 SE Factory και Toyota GR DKR Hilux T1 στον πιο επικίνδυνο ορεινό δρόμο της Αφρικής [Video]

Στη διαδρομή των 4 χιλιομέτρων πρώτος μπήκε στην μάχη με το χρονόμετρο ο Wade Young, με τον 27χρονο να οδηγεί με λύσσα το Sherco SE 300 ενώ το πως κατάφερε να αντιμετωπίσει τις κροκάλες και τα λούκια είναι άξιο θαυμασμού. Ο παρουσιαστής του βίντεο ανακοινώνει πως ο χρόνος του Young ήταν 4 λεπτά και 4 δευτερόλεπτα λέγοντας στον Giniel de Villiers πως ήρθε η σειρά του. Ο επίσης Νοτιοαφρικάνος ξεκινά με το θηριώδες pick up της Toyota απόδοσης 405 ίππων έχοντας ως στόχο να κερδίσει τον Young και όπως μπορεί κανείς να δει... είχε σαφές πλεονέκτημα. Σε κάθε φουρκέτα το Hilux κουβαλούσε μεγαλύτερη ταχύτητα σε σχέση με το Sherco ενώ ταυτόχρονα η ανάρτηση κατάπινε κάθε ανωμαλία. Μετά το τέλος της εντυπωσιακής κόντρας οι Young και De Villiers βρέθηκαν στην αφρικανική pub για να αποκαλυφθεί ο τελικός νικητής που ήταν ο De Villiers με χρόνο 3 λεπτά και 45 δευτερόλεπτα. Ο Wade Young ο οποίος έχασε το στοίχημα ήπιε το Red Bull από το μποτάκι του De Villers αν και από ότι είδαμε η γεύση του φάνηκε... να μην τον ενθουσιάζει.

Ετικέτες