CFMOTO - Εγκαίνια για το νέο της εργοστάσιο στο Μεξικό

Στόχος η επέκταση στην αγορά της Βόρειας Αμερικής
CFMOTO
Από το

motomag

25/7/2023

Η CFMOTO, ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο στην εμπορική της δραστηριότητα καθώς με το νέο της εργοστάσιο στο Μεξικό ετήσιας δυναμικότητας 100.000 μονάδων κάνει το επόμενο βήμα ώστε να αυξήσει τις πωλήσεις της στη Βόρεια Αμερική.

Η τακτική των εταιρειών να ανοίγουν εργοστάσια σε χώρες της Λατινικής Αμερικής όπως το Μεξικό είναι γνωστή εδώ και δεκαετίες, οι λόγοι είναι κυρίως φορολογικοί και εμπορικοί. Αν αναλογιστούμε πως η αγορά της Βόρειας Αμερικής -και ιδιαίτερα των Η.Π.Α., ιδίως όταν μιλάμε για ATV / UTV- βρίσκεται μία ανάσα από την συγκεκριμένη τοποθεσία τότε κάνει την ίδρυση νέων εγκαταστάσεων εκεί μονόδρομο. Αυτό είχε κατά νου και η CFMOTO όταν ξεκίνησε τον Μάρτιο του 2022 την ανέγερση του νέου εργοστασίου της στο βιομηχανικό πάρκο Vynmsa στην Apodaca, Nuevo León (βορειοανατολικά του Μεξικού). Η συνολική επένδυση άγγιξε τα 46 εκατομμύρια δολάρια δημιουργώντας ταυτόχρονα 500 νέες θέσεις εργασίας στην Apodaca, ενώ τα εγκαίνια του εργοστασίου πραγματοποιήθηκαν στις 20 Ιουλίου. Περισσότεροι από 100 καλεσμένοι, μεταξύ των οποίων κυβερνητικοί αξιωματούχοι του Μεξικού, εκπρόσωποι των μέσων ενημέρωσης, εμπειρογνώμονες, προμηθευτές και συνεργάτες, παρακολούθησαν την τελετή εγκαινίων, ενώ είδαν το πρώτο UTV να βγαίνει από τις γραμμές παραγωγής.

CFMOTO Factory

Ο Evan Zhang, γενικός διευθυντής της CFMOTO Mexico, παρουσίασε εν συντομία το εργοστάσιο, συνολικής έκτασης 75.000 τετραγωνικών μέτρων. Το νέο εργοστάσιο της CFMOTO στο Μεξικό περιλαμβάνει δύο ξεχωριστές εγκαταστάσεις έκτασης 37.000 τετραγωνικών μέτρων, που καλύπτουν τη συγκόλληση, τη βαφή και τη συναρμολόγηση. Η ετήσια δυναμικότητα του εργοστασίου ανέρχεται σε 100.000 μονάδες, κύρια παραγωγή θα είναι αυτή των UTV, ενώ στα επόμενα χρόνια θα παραχθούν και άλλα μοντέλα.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της CFMOTO Minjie Lai δήλωσε: "Το εργοστάσιο στο Μεξικό αποτελεί ακρογωνιαίο λίθο του οράματός μας να γίνουμε μια κορυφαία παγκόσμια μάρκα στην μοτοσυκλέτα. Η παραγωγή του εργοστασίου θα βοηθήσει την CFMOTO να μειώσει σημαντικά το κόστος της, δίνοντάς της μεγαλύτερο πλεονέκτημα στον ανταγωνισμό της αγοράς και παρέχοντας καλύτερες υπηρεσίες στους πελάτες μας παγκοσμίως. Θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε με τους τοπικούς εταίρους για να εξερευνήσουμε την παγκόσμια αγορά και να προωθήσουμε ένα υψηλότερο επίπεδο ανάπτυξης.”

CFMOTO Factory

Ο Iván Rivas, Υπουργός Οικονομίας της κυβέρνησης της Nuevo León ανέφερε: "Από την έναρξη της παρούσας διοίκησης τον Οκτώβριο του 2021, έχουμε εισαγάγει μέχρι στιγμής 148 επενδυτικά σχέδια και το 27% αυτών αντιστοιχεί στην αυτοκινητοβιομηχανία, μια από τις πιο δυναμικές βιομηχανίες στον κόσμο. Συγκεκριμένα, 28 από αυτά τα έργα ανήκουν σε εταιρείες από την Κίνα. Συγχαρητήρια για το νέο εργοστάσιο της CFMOTO στο Μεξικό. Ανυπομονώ για περισσότερη συνεργασία με την CFMOTO στο μέλλον.”

CFMOTO FactoryCFMOTO Factory
Ετικέτες

ΕΛ.ΑΣ. – 35.504 παραβάσεις Κ.Ο.Κ. σε όλη την επικράτεια, η μη χρήση κράνους σταθερά στην τριάδα των παραβάσεων

393 αστυνομικές επιχειρήσεις καταγράφηκαν σε όλη την Ελλάδα σε 7 ημέρες
motomag ΕΛ.ΑΣ. – 35.504 παραβάσεις Κ.Ο.Κ. σε όλη την επικράτεια από 22 έως 28 Απριλίου, η μη χρήση κράνους σταθερά στην τριάδα των παραβάσεων
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

2/5/2024

Η Ελληνική Αστυνομία προχώρησε σε στοχευμένους ελέγχους σε όλη την επικράτεια από τις 22 έως τις 28 Απριλίου για την αντιμετώπιση παραβατικών και επικίνδυνων - αντικοινωνικών οδηγικών συμπεριφορών βεβαιώνοντας 35.504 παραβάσεις Κ.Ο.Κ.

Πιο συγκεκριμένα οι υπηρεσίες της Τροχαίας πραγματοποίησαν 135.009 τροχονομικούς ελέγχους οχημάτων για τις οποίες επιβλήθηκαν τα ανάλογα διοικητικά πρόστιμα.

Ενδεικτικά, οι παραβάσεις που βεβαιώθηκαν, μεταξύ άλλων, αφορούν:

11.412 για παράνομες σταθμεύσεις

7.621 για υπερβολική ταχύτητα

2.200 για μη χρήση κράνους

2.076 για στέρηση άδειας ικανότητας οδήγησης

1.572 για μη χρήση ζώνης ασφαλείας

1.116 για ΚΤΕΟ

846 για μέθη

522 για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση

Οι στοχευμένες δράσεις θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και το επόμενο διάστημα.