CFMOTO Moto3 Qatar: Ντεμπούτο στο κορυφαίο παγκόσμιο πρωτάθλημα

Πήρε τους πρώτους βαθμούς
Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

10/3/2022

Η CFMOTO έκανε στην πίστα του Qatar το ντεμπούτο της στην Moto3, παίρνοντας ταυτόχρονα τους πρώτους έξι βαθμούς της στο κορυφαίο παγκόσμιο πρωτάθλημα ταχύτητας. Στο δελτίο τύπου της ελληνικής αντιπροσωπείας που ακολουθεί θα βρείτε όλες τις λεπτομέρειες από αυτή τη νέα αρχή της εργοστασιακής ομάδας της CFMOTO:

 

 

Δελτίο Τύπου

 

2022 Moto3 is Go! CFMOTO race to top ten at thrilling Qatar Grand Prix

 

Ένα ολοκαίνουριο ξεκίνημα για την CFMOTO με την συμμετοχή της στο MotoGP. Η αγωνιστική ομάδα CFMOTO RACING PRUESTELGP έκανε ένα επιτυχημένο ντεμπούτο του που συνοδεύτηκε και με τους πρώτους 6 βαθμούς για την σεζόν.

 

 

 

 

To Παγκόσμιo Πρωτάθλημα MotoGP 2022 άρχισε με τους πρώτους 21 γύρους να πραγματοποιούνται στο Grand Prix του Κατάρ, που ήταν και η παρθενική εμφάνιση της CFMOTO στο Moto3.

Ο απολογισμός του αγώνα στο Lusail International Circuit:

- Το ντεμπούτο της CFMOTO Racing PrustelGP στο MotoGP συνδυάστηκε με αξιόλογα αποτελέσματα.

- Η ομάδα κατέκτησε τη 10η θέση στο Κατάρ, ενώ και οι δύο οδηγοί κατάφεραν να προκριθούν στην πρώτη 13άδα

- Ο Artigas κέρδισε 6 βαθμούς, ενώ ο Tatay ήταν άτυχος αφού χτυπήθηκε από άλλον αναβάτη στον 1ο γύρο

Η έντονη ηλιοφάνεια, ο άνεμος και η σκόνη στο Lusail International Circuit ήταν χαρακτηριστικές για τον πρώτο αγώνα του MotoGP. Το Κατάρ είναι παραδοσιακά ο πρώτος αγώνας του παγκόσμιου πρωταθλήματος από το 2008 και με αυτόν ξεκίνησε και η φετινή σεζόν που αναμένεται να είναι η μεγαλύτερη από κάθε άλλη χρονιά. Η ίδια η πίστα είναι σε μεγάλο βαθμό επίπεδη με φαρδιά τμήματα, δεκαέξι στροφές (εκ των οποίων οι δέκα δεξιές) και μια μεγάλη κύρια ευθεία. Οι συνθήκες αέρα σημαίνουν ότι η σκόνη από το γύρω τμήμα της ερήμου μπορεί συχνά να κάνουν την άσφαλτο να γλιστράει, αν και συνήθως ο αγώνας είναι συνήθως «κλειστός» και συναρπαστικός.

 

 

Το πρόγραμμα των αγώνων στο Καταρ ξεκίνησε ελαφρώς νωρίτερα φέτος σε σύγκριση με προηγούμενες χρονιές, ώστε και οι τρεις κατηγορίες (Moto3, Moto2 και MotoGP) να επωφεληθούν από το θερμότερο απογευματινό κλίμα, προτού το εντυπωσιακό σύστημα προβολέων κάνει την νύχτα μέρα.

 

Η CFMOTO Racing PruestelGP παρουσίασε τα χρώματα της για πρώτη φορά και οι δύο γρήγοροι Ισπανοί αστέρες, ο Carlos Tatay και ο Xavi Artigas, διασφάλισαν ότι οι μοτοσυκλέτες της νέας ομάδας έκαναν αισθητή την παρουσία τους τη διάρκεια των Ελεύθερων Προπονήσεων και των Προκριματικών. Ο Tatay ήταν 11ος το Σάββατο και κατέλαβε μια θέση στην τέταρτη σειρά του grid ενώ ο Artigas ήταν ακριβώς από πίσω στην 13η.

Όταν τα κόκκινα φώτα έσβησαν και ξεκίνησαν οι 18 γύροι του μανιασμένου ανταγωνισμού, ήταν ο Tatay που μπήκε στο γκρουπ των πρώτων. Η συνέχεια για το #99 ήταν καταστροφική, καθώς έπεσε και χτύπησε μετά από ένα σπρώξιμο από τον Sergio Garcia. Ο Garciaα τιμωρήθηκε για το περιστατικό και ο Tatay μπόρεσε να ξαναρχίσει, αλλά αναγκάστηκε να πάει στο pitlane. Ο Artigas πίεζε για μια θέση στην δεκάδα, και τελικά τα κατάφερε!

 

Ο δεύτερος αγώνας εμφανίζει μια καινούρια και ιδιαίτερη πρόκληση. Τα Moto3 θα αγωνιστούν για πρώτη φορά στο ολοκαίνουργιο Pertamina Mandalika Circuit στις 20 Μαρτίου. Στον πρώτο αγώνα στην Ινδονησία για αυτόν τον αιώνα οι οδηγοί και οι ομάδες είναι αναγκασμένες να μάθουν γρήγορα την πίστα και τα μυστικά της. Αναμένεται να ζήσουμε έντονες στιγμές με μεγάλες ταχύτητες και δυνατές συγκινήσεις!

Xavi Artigas: «Είμαι πολύ χαρούμενος με όλο το Σαββατοκύριακο γιατί δέθηκα με τη μοτοσυκλέτα και εντόπισα πού πρέπει να βελτιωθούμε. Θα είμαστε έτοιμοι για τον επόμενο αγώνα χρησιμοποιώντας αυτά που μάθαμε και θέλω να ευχαριστήσω πολύ την ομάδα για όλη τη σκληρή δουλειά της. Αυτή είναι μόνο η αρχή.”

 

 

Carlos Tatay: «Συνολικά, πρέπει να είμαι χαρούμενος γιατί είχαμε μια δυνατή προετοιμασία, δουλέψαμε καλά και ο ρυθμός μου εδώ στο Κατάρ ήταν αρκετά. Αλλά είμαι απογοητευμένος με τον αγώνα γιατί όταν συμβαίνει κάτι τέτοιο που δεν είναι δικό σου λάθος, τότε δεν μπορείς να κάνεις τίποτα. Πρέπει να παραμείνουμε συγκεντρωμένοι, να συνεχίσουμε να πιέζουμε και να πάμε καλύτερα στην Ινδονησία. Θα διατηρήσουμε τη στρατηγική μας. Αυτός είναι μόνο ο πρώτος αγώνας και έχουμε ακόμα είκοσι μπροστά μας».

 

 

Αποτελέσματα

 

1. Andrea Migno, ITA, Honda 37:59.522

2. Sergio Garcia, ESP, GASGAS +0.037

3. Kaito Toba, JPN, KTM +0.573

4. Deniz Öncü, TUR, KTM +0.594

5. John McPhee, GBR, Husqvarna +1.064

10. Xavier Artigas, ESP, CFMOTO +6.055

DNF. Carlos Tatay, ESP, CFMOTO

 

Μια καλή αρχή είναι το ήμισυ της επιτυχίας. Το πρώτο βήμα της CFMOTO στο MOTO GP έγινε επιτέλους. Συγχαρητήρια στον Xavier Artigas που κατέκτησε την 10η θέση και έφερε 6 βαθμούς στην ομάδα, ενώ εκτιμούμε επίσης την προσπάθεια που κατέβαλε ο Carlos Tatay και την επίπονη προετοιμασία του για τον αγώνα. Ανυπομονούμε για καλύτερες επιδόσεις από τους αναβάτες μας στην Ινδονησία στις 20 Μαρτίου.

DNA Filters: Γιορτάζει 20 χρόνια εξωστρέφειας, κατασκευάζοντας στην Ελλάδα τα φίλτρα αέρος που ξεχωρίζουν παγκοσμίως

Υψηλή τεχνολογία κρατώντας την παραγωγή στην Ελλάδα
DNA Filters: Γιορτάζει 20 χρόνια εξωστρέφειας, κατασκευάζοντας στην Ελλάδα τα φίλτρα αέρος που ξεχωρίζουν παγκοσμίως
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

17/5/2024

Με μία διαφορετική βραδινή εκδήλωση σε αέρα Μιλάνου με επίσημο ενδυματολογικό κώδικα, και ακριβώς όπως θα διοργάνωνε μία αντίστοιχη ιταλική εταιρεία, η ελληνική DNA High Performance Filters γιόρτασε τα 20 χρόνια λειτουργίας της, σε ένα Gala που αναδείκνυε τα φίλτρα μοτοσυκλέτας και αυτοκινήτου, στον μέγιστο βαθμό.

Υπό την έννοια ενός εξαρτήματος που σε συντροφεύει σε όλη την διάρκεια ζωής της μοτοσυκλέτας καθώς δεν το αλλάζεις παρά μόνο το καθαρίζεις και το φροντίζεις, τα φίλτρα της DNA κερδίζουν επάξια τα φώτα της δημοσιότητας πριν κρυφτούν μέσα στο φιλτροκούτι, ή το αντικαταστήσουν σε κάποιο επόμενο στάδιο αναβάθμισης.

Κι από την στιγμή που βοηθούν τον κινητήρα να κερδίσει ίππους, βελτιώνοντας παράλληλα την καύση και την κατανάλωση, αποτελούν και το πρώτο στάδιο σε κάθε βελτίωση. Για αυτό και ένα από τα στοιχεία που ξεχωρίζουν την DNA είναι η αμεσότητα με την οποία παρουσιάζει τις προτάσεις της για τα νέα μοντέλα, ταυτόχρονα με την πρώτη τους εμφάνιση στα καταστήματα, πολλές φορές και νωρίτερα. Διότι πολλοί ιδιοκτήτες αγοράζουν φίλτρο της DNA με την παραγγελία της νέας μοτοσυκλέτας τους και πριν αυτή τους παραδοθεί!

Για να φτάσουν όμως να αποτελούν την πρώτη επιλογή, η οικογένεια Νικολαΐδη έδωσε έναν αγώνα να εδραιωθεί και να αποδείξει την αξία της, σε κάθε διαφορετική αγορά ανά την υφήλιο καθότι αποτελεί μία καθαρά εξαγωγική εταιρεία με την Ελλάδα να αποτελεί μικρό ποσοστό του συνολικού κύκλου εργασιών της - Παρόλο που έχει υψηλό ποσοστό διείσδυσης στην ελληνική αγορά. Έπειτα από τον παραπάνω αγώνα, η DNA έδωσε -και δίνει συνεχώς- έναν ακόμη ξεχωριστό: Να κρατήσει την γραμμή παραγωγής εντός συνόρων, μία δύσκολη διαδικασία στην οποία εμμένει.

DNA Filters: Γιορτάζει 20 χρόνια εξωστρέφειας, κατασκευάζοντας στην Ελλάδα τα φίλτρα αέρος που ξεχωρίζουν παγκοσμίως

Όλη αυτή η ανοδική πορεία που αντανακλάται στην σημερινή εμπορική επιτυχία της DNA, αναπτύχθηκε σε μία συγκινητική συζήτηση που διεύθυνε ο Πυγμαλίωνας Δαδακαρίδης, θέτοντας ερωτήσεις στα μέλη της οικογένειας. Παρουσιάστηκαν οι τρόποι, η αγωνία, οι θυσίες, αλλά και ανέκδοτες ιστορίες πίσω από κάθε περίοδο της λειτουργίας της DNA, με την οικογένεια να τις μοιράζεται με τους καλεσμένους της, χωρίς να καταβάλλει προσπάθεια να κρύψει την συγκίνησή της.

DNA Filters: Γιορτάζει 20 χρόνια εξωστρέφειας, κατασκευάζοντας στην Ελλάδα τα φίλτρα αέρος που ξεχωρίζουν παγκοσμίως

Πολλές από αυτές τις ιστορίες και τις θυσίες, μπορούσε κανείς να τις καταχωρήσει σε κεφάλαια ανά όνομα φίλτρου, ένα στοιχείο που φανερώνει τον λόγο που όσα κατασκευάζει η DNA ξέφυγαν από το στάδιο του φίλτρου και έγιναν προϊόντα τεχνολογίας. Η αγωνιστική τους χρήση σε παγκόσμια πρωταθλήματα από εργοστασιακές ομάδες, είναι η μεγαλύτερη απόδειξη για την παραπάνω θέση.

DNA Filters: Γιορτάζει 20 χρόνια εξωστρέφειας, κατασκευάζοντας στην Ελλάδα τα φίλτρα αέρος που ξεχωρίζουν παγκοσμίως

Στη συνέχεια της βραδινής εκδήλωσης η DNA Filters χαιρέτισε ένα προς ένα τους καλεσμένους της και ευχήθηκε για μεγαλύτερη εξωστρέφεια της μοτοσυκλέτας στην Ελλάδα με περισσότερες εταιρείες που ξεπερνούν τα σύνορα της χώρας μας. Με την δεύτερη γενιά στο τιμόνι της εταιρείας και μία υγιέστατη σταδιακή παράδοση της σκυτάλης που αποτελεί “case study” για τα ελληνικά δεδομένα και την προσκόλληση στο micromanagement που κατά κόρον παρουσιάζουν οι ιδρυτές ελληνικών επιχειρήσεων, η DNA τρέχει ήδη τις εξελίξεις ώστε στο επόμενο επετειακό Gala που θα διοργανώσει να έχει εδραιωθεί σε ακόμη υψηλότερο επίπεδο.

DNA Filters: Γιορτάζει 20 χρόνια εξωστρέφειας, κατασκευάζοντας στην Ελλάδα τα φίλτρα αέρος που ξεχωρίζουν παγκοσμίως

Ακολουθεί το Δελτίο Τύπου της εταιρείας:

 

Η DNA High Performance Filters γιόρτασε  με ένα εντυπωσιακό Gala τα 20 χρόνια λειτουργίας και υπεροχής.

     Την Τετάρτη στις 15 Μαΐου η εταιρεία DNA High Performance Filters επισφράγισε με ένα μοναδικό Gala τα 20 χρόνια λειτουργίας της. Η δεξίωση πραγματοποιηθηκε στον κατάμεστο χώρο του Universe Live Stage, στην Αθήνα και είχε τρομερή επιτυχία, ενώνοντας πολλούς επιχειρηματίες από τον χώρο της μοτοσυκλέτας και του αυτοκινήτου, ορισμένους εκλεκτούς καλεσμένους από το εξωτερικό, εξαίρετους δημοσιογράφους του χώρου καθώς και σύσσωμους τους εργαζόμενους της εταιρείας.

     Η βραδιά με παρουσιαστή τον Πυγμαλίωνα Δαδακαρίδη ήταν γεμάτη με όμορφες εκπλήξεις, περιλάμβανε ομιλία από τους ιδρυτές της εταιρείας αναδεικνύοντας την πορεία της DNA από μια μικρή νεοφυή επιχείρηση σε έναν παγκόσμιο ηγέτη στην τεχνολογία υψηλής απόδοσης φίλτρων. Οι παρευρισκόμενοι απόλαυσαν ζωντανή μουσική, γκουρμέ δείπνο και μια ειδική παρουσίαση που ανέδειξε τα ορόσημα και τα επιτεύγματα της εταιρείας.

     Ο CEO της εταιρείας Ντίνος Νικολαΐδης εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του, δηλώνοντας: "Αυτό το ορόσημο αποτελεί απόδειξη της σκληρής δουλειάς και της αφοσίωσης της ομάδας μας καθώς και της αδιάκοπης υποστήριξης των πελατών μας.”

Ενώ ο Managing Director, Μάριος Νικολαΐδης συμπλήρωσε “ Είμαστε ενθουσιασμένοι για το μέλλον και δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε την κληρονομιά της αριστείας μας." ενώ παράλληλα ανακοίνωσε ότι: “ η εταιρεία είναι πλέον έτοιμη να αναλάβει νέα τεχνολογικά  έργα που θα ανεβάσουν την χώρα μας ακόμα πιο ψηλά, στην κατάταξη των εξιδεικευμένων επιχειρήσεων του χώρου”.

     Η εκδήλωση υπογράμμισε τη δέσμευση της DNA High Performance Filters στην καινοτομία και την αριστεία, θέτοντας τις βάσεις για συνεχιζόμενη ανάπτυξη και επιτυχία τα επόμενα χρόνια.

     Η βραδιά έκλεισε με πολλά χαμόγελα και την υπόσχεση για το επόμενο ραντεβού σε άλλα 20 χρόνια!

Ετικέτες