CFMOTO - Ολοκλήρωσε την εξαγορά της GOES

Ενίσχυση του μεριδίου της κινέζικης εταιρείας στην παγκόσμια αγορά Off-Road οχημάτων
CFMOTO - Αγόρασε την GOES
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

9/1/2024

Η Zhejiang CFMOTO Power Co., Ltd (CFMOTO) ανακοίνωσε την ολοκλήρωση της εξαγοράς του 100% της ευρωπαϊκής μάρκας ATV & SSV, GOES.

Η εξαγορά εντάσσεται στη στρατηγική της CFMOTO να αυξήσει περαιτέρω την παρουσία και το μερίδιο αγοράς της στην παγκόσμια αγορά των Off-Road οχημάτων. Στο δελτίο τύπου της, η κινέζικη εταιρεία αναφέρει τα εξής: “Σε ένα ολοένα και πιο ανταγωνιστικό και δύσκολο περιβάλλον της αγοράς ORV, η εξαγορά αυτή αποσκοπεί στην αξιοποίηση των εξαιρετικά συμπληρωματικών δυνατοτήτων της CFMOTO και της GOES και θα επιτρέψει και στις δύο μάρκες να κυκλοφορούν ταχύτερα νέα προϊόντα στην αγορά. Η CFMOTO και η GOES θα έχουν διακριτή τοποθέτηση των εμπορικών σημάτων, με ξεχωριστά χαρτοφυλάκια προϊόντων προσανατολισμένα στις ανάγκες μιας ευρύτερης πελατειακής βάσης. Η εξαγορά θα βοηθήσει επίσης την CFMOTO και την GOES να βελτιστοποιήσουν περαιτέρω τα υφιστάμενα δίκτυα διανομής τους.”

Σχετικά με την GOES

Το εμπορικό σήμα GOES δημιουργήθηκε από την GOES Europe S.A.R.L. το 2004. Η GOES Europe S.A.S.U. είναι από τότε συνεργάτης OEM της CFMOTO. Μέχρι το τέλος του 2023, η GOES εξυπηρετούσε ένα δίκτυο διανομής με περισσότερους από 1.200 αντιπροσώπους σε περισσότερες από 17 χώρες της ΕΕ.

 

Ετικέτες

Τέλη κυκλοφορίας με το μήνα – Η διαδικασία ξεκινά από την 1η Απριλίου

Ποιο είναι το ποσό που πρέπει να καταβληθεί και ποιες οι προϋποθέσεις
cover
Από τον

Παύλο Καρατζά

27/3/2026

Μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας myCAR της ΑΑΔΕ, οι ιδιοκτήτες των οχημάτων θα μπορούν να πληρώνουν τέλη κυκλοφορίας μόνο για τους μήνες που επιθυμούν να χρησιμοποιήσουν το όχημά τους, με τη ρύθμιση που έρχεται ενόψει της πασχαλινής περιόδου.

Στην πλατφόρμα myCAR, από την πρώτη Απριλίου οι ιδιοκτήτες θα μπορούν να πληρώσουν μόνο τα τέλη που αναλογούν στο χρονικό διάστημα που επιθυμούν να χρησιμοποιήσουν το όχημά τους έως το τέλος του έτους και χωρίς προσαυξήσεις.

Περισσότεροι από 120.000 ιδιοκτήτες αυτοκινήτων και δικύκλων είχαν καταθέσει τις πινακίδες των οχημάτων τους τον Δεκέμβριο του 2025, όπως και τα προηγούμενα χρόνια και με το μέτρο αυτό μπορούν να τις πάρουν πίσω.

Αυτό πρακτικά σημαίνει πως ένας ιδιοκτήτης που θέλει να κυκλοφορήσει το όχημα του για ένα μήνα, θα καταβάλει το 1/12 των τελών κυκλοφορίας, για δύο μήνες τα 2/12 κλπ.

Ωστόσο, πριν επανεκκινηθεί το όχημα θα προηγηθεί online έλεγχος εάν είναι ασφαλισμένο κατά την ημερομηνία και ώρα συμπλήρωσης της σχετικής αίτησης και στη συνέχεια να γίνει η υποβολή του αιτήματος, ενώ όσοι έχουν καταθέσει τις πινακίδες του οχήματός τους στην εφορία θα πρέπει να υποβάλλουν το αίτημα στη αρμόδια Δ.Ο.Υ. για να τις παραλάβουν. Στην περίπτωση που υπάρχουν συνιδιοκτήτες σε ένα όχημα για να αρθεί η ακινησία θα πρέπει να είναι σύμφωνοι όλοι οι συνιδιοκτήτες.

Θυμίζουμε πως:

  • Κάθε ιδιοκτήτης οχήματος μπορεί να εκμεταλλευτεί αυτή τη δυνατότητα μόνο μια φορά κάθε χρόνο.
  • Ο μήνας άρσης ακινησίας λογίζεται ακέραιος, ακόμη κι αν η διαδικασία γίνει μέσα στον μήνα.
  • Η πληρωμή των τελών για το επιθυμητό διάστημα γίνεται εφάπαξ και όχι σε δόσεις.
  • Όταν λήξει η περίοδος που πληρώθηκαν τα τέλη ο ιδιοκτήτης θα πρέπει να ξαναθέσει ο όχημα σε ακινησία, αλλιώς κινδυνεύει με πρόστιμο που εκδίδεται αυτομάτως.