CFMOTO Test Ride Event 2022: Το πρόγραμμα στις περιοχές της Ελλάδας

Ταξιδεύει έως την Ξάνθη
Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

23/5/2022

Τα test rides των μοντέλων της CFMOTO συνεχίζονται και θα ταξιδεύουν έως την Ξάνθη πριν επιστρέψουν στο κέντρο της Αθήνας. Ακολουθεί αναλυτικά το πρόγραμμα όπως μα το κοινοποίησε η ελληνική αντιπροσωπεία:

 

 

Μετά την Λάρισα και την Θεσσαλονίκη, σειρά έχουν η Δράμα στις 20-24 Μαΐου, η Ξάνθη στις 26-28 Μαΐου, και κατόπιν το Αιγάλεω στις 3-5 Ιουνίου.

 

CFMOTO test ride events

16-17 Απριλίου Λάρισα

13-15 Μαΐου Θεσσαλονίκη

20-24 Μαΐου Δράμα ΑΛΙΜΟΥΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ,  ΦΙΛΙΠΠΟΥ 51     Ραντεβού στο : 25210 24087 & [email protected]

26-28 Μαΐου Ξάνθη Γ. ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ, 28ΗΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 311-313     Ραντεβού στο : 25410 21180 &[email protected]

3-5 Ιουνίου Αιγάλεω SMOTO (ΦΩΚΙΑΝΟΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣ),  ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 405   Ραντεβού στο : 2105821869 & [email protected]


 

 

Ηλεκτροκίνηση: Honda R&D και QuantumScape εξελίσσουν μπαταρίες στερεάς κατάστασης

Ανακοινώθηκε συμφωνία συνεργασίας μεταξύ των δύο εταιρειών με το βλέμμα στην ηλεκτροκίνηση
QuantumScape
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

26/6/2026

Με ανακοίνωσή της η αμερικανική QuantumScape Corporation αποκαλύπτει πως ήρθε σε συμφωνία με τη Honda R&D Co., Ltd., θυγατρική της Honda Motor Co., Ltd., προκειμένου να εξελίξουν την πλατφόρμα μπαταριών στερεάς κατάστασης (solid state). Στα πλαίσια αυτής της συμφωνίας, οι δύο πλευρές θα εστιάσουν την προσοχή τους αφενός στην εξέλιξη της απόδοσης αυτής της τεχνολογίας, αλλά και της κατασκευαστικής αλυσίδας τους.

Οι μπαταρίες στερεάς κατάστασης αντικαθιστούν τον υγρό ηλεκτρολύτη με στερεό υλικό και προτείνουν ως βασικά τους πλεονεκτήματα τη μεγαλύτερη ενεργειακή χωρητικότητα για ίδιο όγκο, ταχύτερη φόρτιση, μεγαλύτερη διάρκεια ζωής, αλλά και την πλήρη εξάλειψη του κινδύνου ανάφλεξης που έχουν οι μπαταρίες ιόντων λιθίου.

Η QuantumScape εξελίσσει μια δική της τεχνολογία μπαταριών λιθίου-μετάλλου, η οποία είναι και το σημείο αιχμής που την έφερε δίπλα στη Honda. Όπως εξηγεί ο Atsushi Ogawa, διευθυντής του Research Center of Excellence της Honda R&D, “η τεχνολογία της QS έχει επιδείξει μοναδικά και πειστικά πλεονεκτήματα κατά τη διάρκεια της αξιολόγησής μας. Βλέπουμε τη δυναμική αυτής της τεχνολογίας στο να προσθέσει αξία σε μια μεγάλη γκάμα εφαρμογών, συμπεριλαμβάνοντας τα ηλεκτρικά οχήματα, και είμαστε ενθουσιασμένοι που προχωρούμε στο επόμενο βήμα της συνεργασίας μας.”

Μάλιστα αυτή η τεχνολογία της QuantumScape είναι η ίδια που εξετάζεται από τον Όμιλο Volkswagen με τη βοήθεια της Ducati και της ηλεκτρικής μοτοσυκλέτας V21L που χρησιμοποιήθηκε για την ηλεκτρική κατηγορία MotoE του MotoGP.