CFMOTO Test Ride Events - Φθινόπωρο 2022

Κλείστε ραντεβού σε 6 τοποθεσίες
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

5/9/2022
Η CFMOTO ανακοινώνει την συνέχιση του προγράμματος των Test Ride events που διοργανώνονται σε όλη την Ελλάδα μετά από μια μικρή παύση τον Αύγουστο.
 
Σε συνέχεια των 8 Test Ride Events που έχουν ήδη πραγματοποιηθεί, οι φίλοι της μοτοσυκλέτας θα έχουν την δυνατότητα να οδηγήσουν όλη τη γκάμα της εταιρείας σε 6 νέες τοποθεσίες, και πιο συγκεκριμένα στις ακόλουθες:
 
Ιωάννινα, στις 5-10 Σεπτεμβρίου, στην Gartzonikas Moto, Στρατηγού Βογιάνου 16, τηλ: 2651 607821
Πειραιάς, στις 21-24 Σεπτεμβρίου, στην Motorex, Κολοκοτρώνη 51, τηλ: 2104171600
Ρόδος, στις 17-21 Οκτωβρίου, στην Ξενάκης ΑΕΒΕ, Λεωφόρο Ρόδου-Λίνδου & Λυκίας, τηλ: 22410 86777 
Καλλιθέα, στις 26-29 Οκτωβρίου, στην Μοτο Πέτσας, Ελ. Βενιζέλου 242, τηλ:  210 9582988
Καλαμάτα, στις 31 Οκτωβρίου με 5 Νοεμβρίου, στην Τσαχπίνης Motor, Κλαδά 13, τηλ: 27210 20000
Χαλκίδα, στις 9-12 Νοεμβρίου, στην Κουκάκης, Αρεθούσης 61, τηλ: 2221085537
 
Προτείνεται στους ενδιαφερόμενους να έχουν κλείσει ραντεβού για να εξασφαλίσουν ότι θα οδηγήσουν το μοντέλο της αρεσκείας τους, καθώς οι θέσεις είναι περιορισμένες.

Αγγλία: 20χρονος με ηλεκτρικό ποδήλατο σκότωσε πεζό και προσπάθησε να διαφύγει

Οδηγούσε επικίνδυνα και σκότωσε έναν 86χρονο
Dylan Green
Από τον

Παύλο Καρατζά

21/8/2025

Ο Bart O'Hare πήγαινε στο σούπερ μάρκετ της περιοχής του, όμως δεν κατάφερε να επιστρέψει στο σπίτι του. Ο Bart πήγε να διασχίζει την οδό Accrington και χτυπήθηκε από τον Dylan Green, 20 ετών, ο οποίος οδηγούσε ένα ηλεκτρικό ποδήλατο και είχε συνεπιβάτη στο πίσω μέρος. Κανείς από τους δύο δεν φορούσε κράνος.

Ο 20χρονος είχε εντοπιστεί νωρίτερα στην ίδια οδό να κάνει σούζες. Οι εισαγγελείς δήλωσαν στο Preston Crown Court ότι οδηγούσε με ταχύτητα μεγαλύτερη των 70 km/h σε δρόμο με όριο ταχύτητας 50 km/h. Μάλιστα, μάρτυρες αναφέρουν ότι ο Green έκανε σούζα λίγα δευτερόλεπτα πριν χτυπήσει τον κ. O’Hare.

Μετά τη σύγκρουση, ο Green και ο συνεπιβάτης του έπεσαν από το δίκυκλο, αλλά αμέσως το σήκωσαν και έφυγαν από τον τόπο του ατυχήματος. Το ηλεκτρικό ποδήλατο έκτοτε αγνοείται.

Ο κ. O'Hare ήταν σοβαρά τραυματισμένος και μεταφέρθηκε αμέσως στο νοσοκομείο. Δυστυχώς, παρά την παρέμβαση των γιατρών, δεν τα κατάφερε και έφυγε από την ζωή.

Ο Green, από το Helston Close, Burnley, συνελήφθη αργότερα το ίδιο βράδυ, αφού πρώτα πήγε στο σπίτι του για να ενημερώσει την οικογένειά του για το ατύχημα και στη συνέχεια επέστρεψε στον τόπο του ατυχήματος.

Αργότερα ομολόγησε την ενοχή του για πρόκληση θανάτου λόγω επικίνδυνης οδήγησης, οδήγηση χωρίς ασφάλιση και οδήγηση χωρίς άδεια. Καταδικάστηκε σε οκτώ χρόνια και τρεις μήνες σε ίδρυμα για νεαρούς παραβάτες, με επιπλέον ποινή 12 μηνών για αδίκημα σχετικό με ναρκωτικά. Επίσης, του απαγορεύτηκε να οδηγεί για τα επόμενα 12 χρόνια.

Μετά την έκδοση της ποινής, ένας αξιωματικός της τροχαίας δήλωσε: “Ο Bart ήταν σαφώς ένας πολύ αγαπητός πατέρας και παππούς και ήταν πολύ σεβαστός στην κοινότητά του. Ο Dylan Green οδηγούσε το ηλεκτρικό ποδήλατό του χωρίς να νοιάζεται για τους γύρω του. Έκανε φιγούρες, εκτελώντας σούζες λίγο πριν συγκρουστεί με τον Bart. Δεν παρέμεινε στον τόπο του ατυχήματος, δεν κάλεσε βοήθεια, ούτε έδωσε τα στοιχεία του στην αστυνομία. Αντίθετα, έφυγε, συνεχίζοντας να οδηγεί επικίνδυνα σε μια προσπάθεια να καλύψει τις πράξεις του. Ο τρόπος που οδήγησε ο Green δεν είναι και δεν θα είναι ποτέ αποδεκτός. Όταν συμβαίνει το χειρότερο σενάριο, όπως συνέβη εκείνη την ημέρα, αφήνει πίσω του καταστροφή σε περισσότερους ανθρώπους από ό,τι μπορείτε να φανταστείτε.

Η υπόθεση φέρνει για άλλη μια φορά στο προσκήνιο τη χρήση ηλεκτρικών δίκυκλων και το πόσο επικίνδυνα μπορούν να γίνουν σε λάθος χέρια. Μπορεί η υπόθεση να έχει εξελιχθεί χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά μας, όμως μας αφορά άμεσα, καθώς ιδιαίτερα οι μεγάλες πόλεις έχουν γεμίσει με ηλεκτρικά δίκυκλα που μπορεί να οδηγήσει ο καθένας χωρίς να γνωρίζει να οδηγεί, χωρίς να γνωρίζει τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, χωρίς να έχει καν δίπλωμα!