Daytona Virtus 250 - Scooter με Adventure look

Αναμένεται στην Ελλάδα τον Ιανουάριο του 2023
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

2/12/2022

Στην δημοφιλέστατη τον τελευταίο καιρό κατηγορία των Adventure scooters έρχεται να προστεθεί και το Daytona Virtus 250, με ασιατική προέλευση, On-Off εμφάνιση και εντυπωσιακό επίπεδο εξοπλισμού.

Το Virtus 250 πατάει πάνω στο XDV scooter της κινέζικης Longjia, που είχαμε δει το 2021, και που κατόπιν βρέθηκε και στην Ευρώπη μέσω διαφόρων κατασκευαστών (LexMoto, Keeway, κ.α.), ενώ τώρα ήρθε η σειρά και της Daytona Motors.

Πρόκειται για ένα scooter με μονοκύλινδρο, τετράχρονο, υγρόψυκτο και ψεκαστό τετραβάλβιδο κινητήρα 250 κ.εκ. (που μάλλον προέρχεται από συνεργασία του Piaggio Group με κινέζικα εργοστάσια), με επίσημα νούμερα απόδοσης 24,85 hp / 8.750 rpm και 2,34 kgm / 6.750 rpm, και τροχούς 13 ιντσών.

Εντυπωσιακή και καλαίσθητη (αν και ταυτόχρονα και λίγο φλύαρη) είναι η εμφάνιση του Virtus, με μεγάλα floordboards για μαρσπιέ, προβολάκια ενσωματωμένα χαμηλά στο φέρινγκ, LED φωτιστικά σώματα με επιθετικό design, άπειρες αιχμές και εξίσου πολλές επιφάνειες και επίπεδα στο κοστούμι του.

Το ρεζερβουάρ έχει χωρητικότητα 13,5 λίτρων καυσίμου, το μεταξόνιο ανακοινώνεται στα 1.390 mm, το ύψος σέλας στα 800 mm, και το γεμάτο υγρά βάρος στα 168 κιλά.

Στον εντυπωσιακό στάνταρ εξοπλισμό του Virtus περιλαμβάνονται: full LED φώτα, LCD οθόνη οργάνων 5 ιντσών, Keyless σύστημα, σύστημα ελέγχου πίεσης ελαστικών, αναρτήσεις KYB με ανεστραμμένο πιρούνι 38 mm και 2 πίσω αμορτισέρ, φρένα J.Juan με δίσκο 240 mm μπροστά με ακτινική δαγκάνα, δίσκο 220 mm πίσω και δικάναλο ABS, ρυθμιζόμενη ζελατίνα χωρίς τη χρήση εργαλείων, έξοδος ρεύματος 12V/10Ah, θερμαινόμενα γκριπ 3 επιπέδων (!), αλουμινένιο τιμόνι μεταβλητής διατομής, άνετη και μεγάλη σέλα 2 ατόμων, σχάρα με χειρολαβές συνεπιβάτη, ντουλαπάκι με θύρα USB στην ποδιά, ρυθμιζόμενες μανέτες σε 5 θέσεις, αποθηκευτικός χώρος για ένα κράνος και μικροαντικείμενα κάτω από τη σέλα.

Liberty Media-MotoGP: Ολοκληρώθηκε η εξαγορά των δικαιωμάτων του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος

Με επίσημη ανακοίνωση της Dorna και της Liberty Media
motoGP
Από τον

Φίλιππο Σταυριδόπουλο

4/7/2025

Η Liberty Media και η Dorna, η αποκλειστική κάτοχος των εμπορικών δικαιωμάτων του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος MotoGP, ανακοίνωσαν σήμερα ότι η Liberty Media ολοκλήρωσε την εξαγορά της Dorna.

Μετά την αδειοδότηση από την ευρωπαϊκή επιτροπή ήρθε και η ολοκλήρωση της συναλλαγής, η Formula One Group της Liberty Media αποτελείται πλέον από τις θυγατρικές της Formula 1, MotoGP, και Quint (εταιρεία διοργανώσεων αθλητικών και ψυχαγωγικών δρώμενων) και άλλες μειοψηφικές επενδύσεις.

Παρουσίαση με πρόσθετες πληροφορίες σχετικά με τις δραστηριότητες του MotoGP έχει ήδη αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Liberty Media.

Η Liberty Media Corporation δραστηριοποιείται και κατέχει συμφέροντα στους τομείς των μέσων ενημέρωσης, του αθλητισμού και της ψυχαγωγίας. Οι επιχειρήσεις της αποδίδονται σε δύο κατηγορίες μετοχών παρακολούθησης: Formula One Group και Liberty Live Group.

Οι επιχειρήσεις και τα περιουσιακά στοιχεία που αποδίδονται στο Formula One Group και περιλαμβάνουν τις θυγατρικές Formula 1, MotoGP, Quint και άλλες μειοψηφικές επενδύσεις, ενώ οι επιχειρήσεις και τα περιουσιακά στοιχεία του Liberty Live Group περιλαμβάνουν το μερίδιο της Liberty Media στη Live Nation και άλλες μειοψηφικές επενδύσεις.