Delivery bike με φούρνο για παρασκευή πίτσας εν κινήσει! - Video

Ο Βρετανός “τρελός εφευρέτης” Colin Furze σε ένα ακόμη ξεκαρδιστικό κατόρθωμα
O Colin Furze δημιουργεί μοτοσυκλέτα με φούρνο για ψήσιμο πίτσας!
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

28/9/2023

Η τρελή μοτοσυκλέτα με τον φούρνο που κατασκεύασε ο Colin Furze δίνει τέλος στα παράπονα για κρύα ή "ταλαιπωρημένη" πίτσα λόγω του χρόνου που μεσολαβεί από την προετοιμασία μέχρι την παράδοση της στον πελάτη, καθώς τώρα ο σεφ την παρασκευάζει ΠΑΝΩ στη μοτοσυκλέτα, βγάζοντας την από τον φούρνο δευτερόλεπτα πριν την παράδοση!

Για όσους δεν τον γνωρίζουν ο Colin Furze είναι ένας Βρετανός εφευρέτης ο οποίος δημοσιεύει στο κανάλι του στο YouTube τρελές ιδέες που κατά καιρούς υλοποιεί. Αυτή τη φορά ο Furze ξαναχτυπά με μια πρωτότυπη και ελαφρώς εξωφρενική ιδέα για όσους λατρεύουν το φαγητό, και ειδικότερα την πίτσα. Ο Βρετανός αποφάσισε να δημιουργήσει πάνω σε μια παλιά δίχρονη Suzuki GT αγνώστων λοιπών στοιχείων, ένα φούρνο στον οποίο θα κατασκευάζει πίτσα... εν κινήσει! Ο Furze μάλιστα ζήτησε από τους ακόλουθους του στο κανάλι να βρουν και ένα όνομα για το εν λόγω project με το Suzuki GS400 να ονομάζεται πλέον "Pizza Dough-Moto".

Furze

Στο χιουμοριστικό βίντεο ο Furze δείχνει βήμα βήμα πως έφτασε στο τελικό αποτέλεσμα. Αρχικά ο φούρνος δεν μπορούσε να είναι πέτρινος λόγω βάρους οπότε θα έπρεπε να είναι μεταλλικής κατασκευής. Ο Βρετανός έχοντας δημιουργήσει τον μεταλλικό φούρνο του, τον δοκίμασε πρώτα σε μία γουρούνα για να δει εάν όντως δουλεύει, με τα αποτελέσματα να είναι ενθαρρυντικά Επόμενο βήμα η τροποποίηση του Suzuki GS400. Καθώς δεν υπήρχε χώρος για τον φούρνο έπρεπε να βρεθεί μια λύση, έτσι το πλαίσιο επιμηκύνθηκε (ΠΟΛΥ) όπως και η αλυσίδα. Με το project "Pizza Dough-Moto" να έχει ολοκληρωθεί σειρά είχε η επίσημη δοκιμή. Ο Colin Furze βρίσκεται στο ρόλο του μάγειρα-ψήστη με τον “συνέταιρο” του να αναλαμβάνει χρέη οδηγού. Ο Βρετανός αντιμετωπίζει στην αρχή κάποια προβλήματα με το άνοιγμα της ζύμης καθώς ο αέρας παίρνει την πίτσα μαζί του, ωστόσο στη συνέχεια βρίσκει τη λύση καθώς χρησιμοποιεί το... κεφάλι του με το κράνος σαν πλάστη! Έχοντας τελειώσει με τα υλικά η πίτσα μπαίνει στον φούρνο ενώ το "Pizza Dough-Moto" κατευθύνεται προς τους πρώτους πελάτες. Το ψήσιμο τελειώνει και η πίτσα παραδίδεται με επιτυχία.

Ο Furze για να δείξει πως το project δουλεύει αποφάσισε να βάλει και έναν επαγγελματία του είδους έτσι έκατσε ο ίδιος στο τιμόνι του Suzuki GS400 και άφησε τον ειδικό να κάνει τη δουλειά. Το αποτέλεσμα ήταν εμφανώς καλύτερο αλλά το βασικό είναι πως το "Pizza Dough-Moto" δείχνει να κάνει δουλειά! Πρακτικό, οικονομικό, ασφαλές και λογικό δεν το λες, ξεκαρδιστικό και πρωτότυπο είναι όμως και με το παραπάνω.

Ετικέτες

Κοσμοϊστορική αλλαγή KTM : Τέρμα ο Kiska! Προσέλαβε υπεύθυνο σχεδιασμού τον Christof Taubl

Επιστρέφει τον σχεδιασμό των μοτοσυκλετών της σε εσωτερική διαδικασία
KTM Design
Από τον

Φίλιππο Σταυριδόπουλο

24/11/2025

O πολυετής δεσμός της αυστριακής εταιρείας μοτοσυκλετών με τον σχεδιαστικό οίκο KISKA έχει περάσει από πολλά στάδια και για πρώτη φορά φτάνει στον τέλος του!

Ο δεσμός της KTM με την σχεδιαστική εταιρεία KISKA ξεκινάει αρκετά πίσω, όταν στις αρχές της δεκαετίας του ’90 το Αυστριακό εργοστάσιο είχε δημιουργήσει διαγωνισμό με στόχο την ανεύρεση σχεδιαστή, για το τότε νέο LC4.

Η εταιρεία του Gerald KISKA κατόρθωσε να ξεχωρίσει θέτοντας έτσι τα θεμέλια μιας μακράς συνεργασίας που έφτασε μέχρι και τον σχεδιασμό το 1994, από την KISKA, του πλέον γνωστού σε όλους μας λογότυπου της KTM που η εταιρεία διατηρεί έως τώρα.

Το μεγάλο όμως ζήτημα για εμάς στο MOTO είναι πως ο μέχρι πρότινος ισχυρός άνδρας της ΚΤΜ, Stefan Pierer μοιραζόταν μια πολύ στενή, φιλική σχέση με τον Gerald KISKA, με τις απόψεις του δεύτερου να έχουν βάρος στην πλεύση της ΚΤΜ, ακόμα και πέρα από το σχεδιαστικό σκέλος. Γεγονός ίσως όχι πάντα θετικό για την πορεία των Αυστριακών, όπως μερίδα των στελεχών έχει σχολιάσει και απευθείας στον Pierer σε διαφορετικές στιγμές αυτής της μακροχρόνιας πορείας.

KTM Design

Η συνεργασία επεκτάθηκε σταδιακά, με πληθώρα μοντέλων της ΚΤΜ να επιμελούνται από την KISKA και την ανάπτυξη και εδραίωση της μίας, να συμπαρασύρει και την άλλη, ισχυροποιώντας τον δεσμό τους και φτάνοντας μέχρι την μερική εξαγορά του σχεδιαστικού οίκου από τον κατασκευαστή αρχικά σε ποσοστό 13,4%, με αύξηση στο 26% το 2017 και σε 50% στην συνέχεια.

Το κέντρο της σχεδιαστικής εταιρείας μεταφέρθηκε δίπλα στο εργοστάσιο της ΚΤΜ στο Mattighofen αποτελώντας ουσιαστικά πλέον μέρος του ομίλου Pierer Mobility, μαζί με τις KTM, Husqvarna και GasGas. Οι οικονομικές δυσκολίες της Pierer Mobility οδήγησαν σε απόσχιση θυγατρικών όπως η KTM Sportcar GmbH, η MV Agusta αλλά και η KISKA καθώς η Loxone μια εταιρεία αυτοματισμών, απέκτησε το 51% των μετοχών της KISKA , το πλειοψηφικό δηλαδή μετοχικό πακέτο και κατ’ επέκταση, τον έλεγχο του σχεδιαστικού κέντρου, γεννώντας ερωτήματα για το μέλλον και την σχεδιαστική γραμμή των επερχόμενων μοντέλων της ΚΤΜ.

KTM Design
ο Christof Taubl, αντιπρόεδρος στο νέο τμήμα σχεδιασμού​​​ της KTM

Η τελευταία εξέλιξη είναι πως η ΚΤΜ, υπό τον ινδικό πλέον έλεγχο της Bajaj, επαναφέρει τον σχεδιασμό των νέων μοντέλων της σε εσωτερική διαδικασία απομακρύνοντας τον επίσημα από την KISKA , προσλαμβάνoντας και θέτοντας αντιπρόεδρο στο τμήμα σχεδιασμού τον Christof Taubl.

Ο νέος αντιπρόεδρος σχεδιασμού, Christof Taubl, με σπουδές στην βιομηχανική σχεδίαση και μεταπτυχιακές σπουδές στην σχεδίαση μεταφορών, κατόρθωσε μέσα από μια 17ετή πορεία, να ανελιχθεί από junior designer σε υψηλόβαθμο στέλεχος στην… καλά το μαντέψατε... KISKA.

Φυσικά και αυτό δεν αποτελεί εγγύηση για την αισθητική συνέχεια των μοντέλων της πορτοκαλί εταιρείας, αλλά μπορούμε να ελπίζουμε σε μια ομαλή μετάβαση στην νέα εποχή, υπό την διοίκηση ενός ανθρώπου που συμμετείχε στην παλιά, έστω και από άλλη πλέον σκοπιά.