Delivery bike με φούρνο για παρασκευή πίτσας εν κινήσει! - Video

Ο Βρετανός “τρελός εφευρέτης” Colin Furze σε ένα ακόμη ξεκαρδιστικό κατόρθωμα
O Colin Furze δημιουργεί μοτοσυκλέτα με φούρνο για ψήσιμο πίτσας!
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

28/9/2023

Η τρελή μοτοσυκλέτα με τον φούρνο που κατασκεύασε ο Colin Furze δίνει τέλος στα παράπονα για κρύα ή "ταλαιπωρημένη" πίτσα λόγω του χρόνου που μεσολαβεί από την προετοιμασία μέχρι την παράδοση της στον πελάτη, καθώς τώρα ο σεφ την παρασκευάζει ΠΑΝΩ στη μοτοσυκλέτα, βγάζοντας την από τον φούρνο δευτερόλεπτα πριν την παράδοση!

Για όσους δεν τον γνωρίζουν ο Colin Furze είναι ένας Βρετανός εφευρέτης ο οποίος δημοσιεύει στο κανάλι του στο YouTube τρελές ιδέες που κατά καιρούς υλοποιεί. Αυτή τη φορά ο Furze ξαναχτυπά με μια πρωτότυπη και ελαφρώς εξωφρενική ιδέα για όσους λατρεύουν το φαγητό, και ειδικότερα την πίτσα. Ο Βρετανός αποφάσισε να δημιουργήσει πάνω σε μια παλιά δίχρονη Suzuki GT αγνώστων λοιπών στοιχείων, ένα φούρνο στον οποίο θα κατασκευάζει πίτσα... εν κινήσει! Ο Furze μάλιστα ζήτησε από τους ακόλουθους του στο κανάλι να βρουν και ένα όνομα για το εν λόγω project με το Suzuki GS400 να ονομάζεται πλέον "Pizza Dough-Moto".

Furze

Στο χιουμοριστικό βίντεο ο Furze δείχνει βήμα βήμα πως έφτασε στο τελικό αποτέλεσμα. Αρχικά ο φούρνος δεν μπορούσε να είναι πέτρινος λόγω βάρους οπότε θα έπρεπε να είναι μεταλλικής κατασκευής. Ο Βρετανός έχοντας δημιουργήσει τον μεταλλικό φούρνο του, τον δοκίμασε πρώτα σε μία γουρούνα για να δει εάν όντως δουλεύει, με τα αποτελέσματα να είναι ενθαρρυντικά Επόμενο βήμα η τροποποίηση του Suzuki GS400. Καθώς δεν υπήρχε χώρος για τον φούρνο έπρεπε να βρεθεί μια λύση, έτσι το πλαίσιο επιμηκύνθηκε (ΠΟΛΥ) όπως και η αλυσίδα. Με το project "Pizza Dough-Moto" να έχει ολοκληρωθεί σειρά είχε η επίσημη δοκιμή. Ο Colin Furze βρίσκεται στο ρόλο του μάγειρα-ψήστη με τον “συνέταιρο” του να αναλαμβάνει χρέη οδηγού. Ο Βρετανός αντιμετωπίζει στην αρχή κάποια προβλήματα με το άνοιγμα της ζύμης καθώς ο αέρας παίρνει την πίτσα μαζί του, ωστόσο στη συνέχεια βρίσκει τη λύση καθώς χρησιμοποιεί το... κεφάλι του με το κράνος σαν πλάστη! Έχοντας τελειώσει με τα υλικά η πίτσα μπαίνει στον φούρνο ενώ το "Pizza Dough-Moto" κατευθύνεται προς τους πρώτους πελάτες. Το ψήσιμο τελειώνει και η πίτσα παραδίδεται με επιτυχία.

Ο Furze για να δείξει πως το project δουλεύει αποφάσισε να βάλει και έναν επαγγελματία του είδους έτσι έκατσε ο ίδιος στο τιμόνι του Suzuki GS400 και άφησε τον ειδικό να κάνει τη δουλειά. Το αποτέλεσμα ήταν εμφανώς καλύτερο αλλά το βασικό είναι πως το "Pizza Dough-Moto" δείχνει να κάνει δουλειά! Πρακτικό, οικονομικό, ασφαλές και λογικό δεν το λες, ξεκαρδιστικό και πρωτότυπο είναι όμως και με το παραπάνω.

Ετικέτες

Fantic Days 2024 - Η Fantic αποκτά κι αυτή τη γιορτή της, στις 21-22 Σεπτεμβρίου

Στο SalviniLand - Monterenzio στην επαρχία της Μπολόνια
Fantic Days 2024
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

14/6/2024

Η Fantic Motor ανακοινώνει την πρώτη έκδοση των Fantic Days, ένα Σαββατοκύριακο ανοιχτό στο κοινό με test-rides, πολλή οδήγηση MX, Enduro και e-bikes, εκθεσιακά περίπτερα, ζωντανή μουσική και φαγητό. Μια συγκέντρωση για όλους τους ιδιοκτήτες της Fantic στο SalviniLand - Monterenzio στην επαρχία της Μπολόνια.

Οι συμμετέχοντες θα μπορούν να οδηγήσουν σε πίστες Motocross, Enduro και e-bike τις μοτοσυκλέτες τους αλλά και τα νέα μοντέλα της Fantic, ενώ θα υπάρχουν και περιηγήσεις με τα Caballero. Στην εκδήλωση θα δώσουν το παρών και οι αγωνιζόμενοι της Fantic Racing, τους οποίους θα μπορούν να συναντήσουν από κοντά οι φίλοι της εταιρείας.

Το πρόγραμμα

Κατά τη διάρκεια των Fantic Days, όλοι οι παρευρισκόμενοι μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε μια σειρά συναρπαστικών δραστηριοτήτων:

- Ξεναγήσεις: εξερευνήστε τοπία που κόβουν την ανάσα και διαδρομές ειδικά σχεδιασμένες για να αναδεικνύουν τα χαρακτηριστικά των ποδηλάτων και των μοτοσυκλετών της Fantic.

- Test-Rides: ανακαλύψτε την πλήρη γκάμα των μοτοσικλετών MX και Enduro της Fantic, καθώς και τις μοτοσικλέτες Caballero και e-bikes σε διάφορες πίστες.

- Ζωντανή μουσική: συναυλίες και ζωντανές παραστάσεις θα εξασφαλίσουν μια ξεχωριστή ατμόσφαιρα.

- Εκθεσιακά περίπτερα: ενημερωθείτε για τα τελευταία νέα, τους συνεργάτες και τα αξεσουάρ της Fantic.

- Φαγητό και ποτά: απολαύστε μια μεγάλη ποικιλία από γαστρονομικές απολαύσεις και ποτά στα περίπτερα φαγητού.

- Συγκεντρώσεις: λάβετε μέρος σε συγκεντρώσεις για να γιορτάσετε την κοινότητα Fantic, να συναντήσετε άλλους λάτρεις των δύο τροχών και να μοιραστείτε εμπειρίες.

- Ειδικοί προσκεκλημένοι και πρεσβευτές: Γνωρίστε μερικά από τα γνωστά πρόσωπα της οικογένειας Fantic - αναβάτες, πρωταθλητές και Fantic Racing Ambassadors που θα μοιραστούν τις ιστορίες και το πάθος τους.

Η εκδήλωση θα σηματοδοτήσει επίσης το τελικό στάδιο του The Long Way 2024, της περιοδείας που οδήγησε την κοινότητα των ιδιοκτητών Caballero, τη μακροβιότερη και πιο ιστορική μέσα στην οικογένεια Fantic, στον γύρο της Ιταλίας.