Διαγωνισμός MOTOCERT για ένα Dainese Smart Jacket D

Προτεραιότητα η ασφάλεια
Από τον

Λάζαρο Μαυράκη

11/9/2020

Η MOTOCERT, η πρώτη εταιρεία στην Ελλάδα που μπορεί να δώσει πιστοποίηση πλαισίου, έχει αποδείξει επανειλημμένα ότι προτεραιότητά της είναι η ασφάλεια του αναβάτη και με τον διαγωνισμό που βρίσκεται σε εξέλιξη αυτή τη στιγμή, το επιβεβαιώνει για μια ακόμη φορά.

Η MOTOCERT έχει διοργανώσει και στο παρελθόν διαγωνισμούς με δώρο κράνη για τους τυχερούς νικητές, αλλά αυτή τη φορά πρωτοπορεί θέτοντας ως δώρο ένα Diniese Smart Jacket D με αερόσακκο, αξίας 599 ευρώ! Είναι ένα σημαντικό δώρο που αυξάνει θεαματικά την παθητική ασφάλεια του αναβάτη.

Για να αυξήσετε τις συμμετοχές και τις πιθανότητες να γίνεται ο ιδιοκτήτης αυτού του σημαντικού δώρου, αρκεί να συνδεθείτε στο site της MOTOCERT και να ακολουθήσετε τις ενέργειες που περιγράφονται, όπως η εγγραφή στο newsletter, η ενημέρωση για τις υπηρεσίες της εταιρείας, η παρακολούθηση ενημερωτικών videos, η επίσκεψη στις σελίδες της MOTOCERT στο Instagram και το Facebook και πολλές άλλες ενέργειες.

Ο διαγωνισμός θα λήξει σε 50 ημέρες από σήμερα και μέχρι στιγμής οι συμμετοχές έχουν φτάσει τις 4.000. Ο χρόνος που απομένει είναι αρκετός για να μπορέσετε να συγκεντρώσετε έναν μεγάλο αριθμό συμμετοχών που θα αυξήσουν τις πιθανότητες να είστε εσείς οτυχερός της κλήρωσης.

Πάρτε μέρος στο διαγωνισμό κάνοντας κλικ εδώ

 

Η Kawasaki παρουσιάζει το EC-2: Στρατιωτικό αεροσκάφος ηλεκτρονικού πολέμου

Αντικαθιστά το EC-1 στις ένοπλες δυνάμεις της Ιαπωνίας, μετά από τέσσερις δεκαετίες
cover
Από τον

Παύλο Καρατζά

30/3/2026

Η Kawasaki Heavy Industries που ασχολείται με την αεροναυπηγική, διαστημική, ναυπηγική, ενεργειακές εγκαταστάσεις, ρομποτική κλπ., παρουσίασε το EC-2, ένα μαχητικό αεροσκάφος που αντικαθιστά το μοντέλο EC-1.

Μετά από τέσσερις δεκαετίες σε υπηρεσία, το αεροπλάνο ηλεκτρονικού πολέμου EC-1 αποσύρθηκε το 2025 και τη θέση του αναμένεται να πάρει το νέο μοντέλο. Στις φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν από την JASDF (Japan Self-Defense Forces) φαίνεται στην ουρά και ο αριθμός αναγνώρισης 68-1203, που υποδηλώνει ότι το αεροσκάφος δεν είναι καινούργιο, αλλά εννέα ετών και προηγουμένως χρησίμευε ως C-2 σε υπηρεσίες στρατιωτικών μεταφορών.

c1

Το χρονοδιάγραμμα της εταιρείας προβλέπει δοκιμές για το συγκεκριμένο αεροσκάφος τη φετινή χρονιά και τη λειτουργία του από την επόμενη. Το μόνο σίγουρο είναι πως υπάρχει μία τροποποίηση του αεροσκάφους που η Kawasaki δεν θέλει να αποκαλύψει, κρύβοντας στην ουσία το μπροστινό του μέρος. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει κάποιο σύστημα παρεμβολής, όπως το Toshiba J/ALQ-5, για να μπερδεύει τα εχθρικά ραντάρ ή για να μπορεί να επικοινωνήσει σε ασφαλές περιβάλλον.

Δεν έχουν ανακοινωθεί περισσότερες λεπτομέρειες για το EC-2, που η ανάπτυξη του βρίσκεται σε εξέλιξη από το 2021 και η παρθενική πτήση του πραγματοποιήθηκε στις 17 Μαρτίου 2026. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, το EC-2 σχεδιάζεται να είναι επιχειρησιακά έτοιμο από τα μέσα του 2027 και πιθανότερη βάση των τεσσάρων αεροσκαφών που σε πρώτη φάση θα εξοπλίσουν την Ιαπωνική Πολεμική Αεροπορία θα είναι στην πόλη Iruma της επαρχίας Saitama, περίπου 40 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα Tokyo.