Διαγωνισμός MOTOCERT για ένα Dainese Smart Jacket D

Προτεραιότητα η ασφάλεια
Από τον

Λάζαρο Μαυράκη

11/9/2020

Η MOTOCERT, η πρώτη εταιρεία στην Ελλάδα που μπορεί να δώσει πιστοποίηση πλαισίου, έχει αποδείξει επανειλημμένα ότι προτεραιότητά της είναι η ασφάλεια του αναβάτη και με τον διαγωνισμό που βρίσκεται σε εξέλιξη αυτή τη στιγμή, το επιβεβαιώνει για μια ακόμη φορά.

Η MOTOCERT έχει διοργανώσει και στο παρελθόν διαγωνισμούς με δώρο κράνη για τους τυχερούς νικητές, αλλά αυτή τη φορά πρωτοπορεί θέτοντας ως δώρο ένα Diniese Smart Jacket D με αερόσακκο, αξίας 599 ευρώ! Είναι ένα σημαντικό δώρο που αυξάνει θεαματικά την παθητική ασφάλεια του αναβάτη.

Για να αυξήσετε τις συμμετοχές και τις πιθανότητες να γίνεται ο ιδιοκτήτης αυτού του σημαντικού δώρου, αρκεί να συνδεθείτε στο site της MOTOCERT και να ακολουθήσετε τις ενέργειες που περιγράφονται, όπως η εγγραφή στο newsletter, η ενημέρωση για τις υπηρεσίες της εταιρείας, η παρακολούθηση ενημερωτικών videos, η επίσκεψη στις σελίδες της MOTOCERT στο Instagram και το Facebook και πολλές άλλες ενέργειες.

Ο διαγωνισμός θα λήξει σε 50 ημέρες από σήμερα και μέχρι στιγμής οι συμμετοχές έχουν φτάσει τις 4.000. Ο χρόνος που απομένει είναι αρκετός για να μπορέσετε να συγκεντρώσετε έναν μεγάλο αριθμό συμμετοχών που θα αυξήσουν τις πιθανότητες να είστε εσείς οτυχερός της κλήρωσης.

Πάρτε μέρος στο διαγωνισμό κάνοντας κλικ εδώ

 

Harley-Davidson - Ξεπλήρωσε δάνειο 700 εκατ. ευρώ νωρίτερα από την προθεσμία

Μια αισιόδοξη νότα για την αμερικάνικη εταιρεία που διανύει δύσκολες εποχές
Harley-Davidson αποπληρωμή δανείου
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

6/3/2026

Η Harley-Davidson Financial Services, η χρηματοοικονομική θυγατρική της Harley-Davidson, ανακοίνωσε ότι θα εξοφλήσει πλήρως ένα μεγάλο δάνειο που είχε πάρει από επενδυτές, λίγο νωρίτερα από όσο ήταν υποχρεωμένη να το κάνει -γεγονός που δείχνει ικανοποιητική ρευστότητα, ενώ μέσω της πιο γρήγορης αποπληρωμής η εταιρεία γλιτώνει περαιτέρω τόκους.

Το δάνειο αυτό είχε δοθεί μέσω ομολόγων συνολικής αξίας 700 εκατομμυρίων ευρώ με ετήσιο επιτόκιο 5,125% και κανονικά θα έληγε “μέσα στο 2026”. Με την ανακοίνωση αυτή, η εταιρεία ενημερώνει ότι στις 15 Μαρτίου 2026 θα επιστρέψει στους επενδυτές όλο το ποσό των ομολόγων, δηλαδή το αρχικό κεφάλαιο, μαζί με τους τόκους που έχουν συσσωρευτεί μέχρι εκείνη την ημέρα.

Η εταιρεία διευκρινίζει επίσης ότι τα χρήματα για την αποπληρωμή θα προέλθουν από τα διαθέσιμα μετρητά που ήδη έχει στο ταμείο της. Αφού ολοκληρωθεί η αποπληρωμή, τα συγκεκριμένα ομόλογα δεν θα υπάρχουν πλέον ως χρηματοοικονομικό προϊόν. Για αυτόν τον λόγο θα ζητηθεί από το χρηματιστήριο Euronext Dublin να αφαιρέσει τα ομόλογα από τη λίστα των τίτλων που διαπραγματεύονται εκεί.

Επισημαίνεται πως μια εταιρεία μπορεί να αποφασίσει να πληρώσει νωρίτερα ένα τέτοιο δάνειο για διάφορους λόγους. Συχνά αυτό συμβαίνει όταν έχει αρκετά διαθέσιμα χρήματα και θέλει να μειώσει τα χρέη της. Με την πρόωρη εξόφληση σταματά να πληρώνει τόκους στο μέλλον, άρα μειώνει το κόστος χρηματοδότησης. Μπορεί επίσης να το κάνει αν σκοπεύει να δανειστεί ξανά με καλύτερους όρους, δηλαδή με χαμηλότερο επιτόκιο, ή αν θέλει να βελτιώσει τη γενική οικονομική της εικόνα μειώνοντας το συνολικό της χρέος.

Ετικέτες