Διαγωνισμός MOTOCERT για ένα Dainese Smart Jacket D
Προτεραιότητα η ασφάλεια
Από τον
Λάζαρο Μαυράκη
11/9/2020
Η MOTOCERT, η πρώτη εταιρεία στην Ελλάδα που μπορεί να δώσει πιστοποίηση πλαισίου, έχει αποδείξει επανειλημμένα ότι προτεραιότητά της είναι η ασφάλεια του αναβάτη και με τον διαγωνισμό που βρίσκεται σε εξέλιξη αυτή τη στιγμή, το επιβεβαιώνει για μια ακόμη φορά.
Η MOTOCERT έχει διοργανώσει και στο παρελθόν διαγωνισμούς με δώρο κράνη για τους τυχερούς νικητές, αλλά αυτή τη φορά πρωτοπορεί θέτοντας ως δώρο ένα Diniese Smart Jacket D με αερόσακκο, αξίας 599 ευρώ! Είναι ένα σημαντικό δώρο που αυξάνει θεαματικά την παθητική ασφάλεια του αναβάτη.
Για να αυξήσετε τις συμμετοχές και τις πιθανότητες να γίνεται ο ιδιοκτήτης αυτού του σημαντικού δώρου, αρκεί να συνδεθείτε στο site της MOTOCERT και να ακολουθήσετε τις ενέργειες που περιγράφονται, όπως η εγγραφή στο newsletter, η ενημέρωση για τις υπηρεσίες της εταιρείας, η παρακολούθηση ενημερωτικών videos, η επίσκεψη στις σελίδες της MOTOCERT στο Instagram και το Facebook και πολλές άλλες ενέργειες.
Ο διαγωνισμός θα λήξει σε 50 ημέρες από σήμερα και μέχρι στιγμής οι συμμετοχές έχουν φτάσει τις 4.000. Ο χρόνος που απομένει είναι αρκετός για να μπορέσετε να συγκεντρώσετε έναν μεγάλο αριθμό συμμετοχών που θα αυξήσουν τις πιθανότητες να είστε εσείς οτυχερός της κλήρωσης.
ΕΛ.ΑΣ.: Εξιχνιάστηκε εγκληματική οργάνωση με πειραγμένο σύστημα εισροών - εκροών καυσίμων! 25 εκατομμύρια κέρδη - 20 πρατήρια!
Διέθετε συνολικά 20 πρατήρια σε όλη την Ελλάδα
Από τον
Παύλο Καρατζά
21/1/2026
Σε εξέλιξη βρίσκεται από το πρωί της Τρίτης 20 Ιανουαρίου μεγάλη αστυνομική επιχείρηση της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος (ΔΑΟΕ) για την εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης, τα μέλη της οποίας, με ειδικό παράνομο λογισμικό που είχαν εγκαταστήσει σε πρατήρια υγρών καυσίμων και μπορούσαν έτσι να επέμβουν στους μετρητές.
Ο φερόμενος αρχηγός της οργάνωσης διαθέτει περί τα 20 πρατήρια υγρών καυσίμων σε ολόκληρη την Ελλάδα και προκειμένου να μην γίνεται αντιληπτός, έμενε σε διαφορετικά μέρη – συνήθως σε πολυτελή σκάφη, άλλαζε συχνά τους τηλεφωνικούς του αριθμούς, όπως συχνά αγόραζε και πολυτελή αυτοκίνητα.
Σύμφωνα με πληροφορίες τα πρατήρια καυσίμων της εγκληματικής οργάνωσης που χρησιμοποιούσαν παράνομο λογισμικό βρίσκονται σε Αττική, Θεσσαλονίκη, Στερεά Ελλάδα, Θεσσαλία, Θράκη και Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία.
Συνολικά το παράνομο λογισμικό είχαν προμηθευτεί 20 πρατήρια υγρών καυσίμων σε όλη την Ελλάδα, στα 16 από τα οποία αφαιρέθηκε η άδεια λειτουργίας για δύο έτη και έχουν σφραγισθεί από αρμόδια κλιμάκια της Α.Α.Δ.Ε.
Η αστυνομία έχει πραγματοποιήσει μέχρι στιγμής 13 συλλήψεις μελών της εγκληματικής οργάνωσης, ενώ στη δικογραφία περιλαμβάνονται ακόμη 5 ταυτοποιημένα μέλη, τα οποία αναζητούνται.
Οι παραπάνω κατηγορούνται για συγκρότηση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, απάτη, παράβαση νόμων και αποφάσεων που αφορούν την αλλοίωση μετρητών καυσίμων και λογισμικού, την έκδοση αποδείξεων, τον αθέμιτο ανταγωνισμό, τη φορολογία, τη νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, καθώς και των νομοθεσιών για τα όπλα και τα ναρκωτικά.
Το εν λόγω λογισμικό ήταν εγκατεστημένο στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές των πρατηρίων με ειδικές δικλείδες ασφαλείας ώστε να μην εντοπίζεται από τις ελεγκτικές Αρχές, ενώ έδινε τη δυνατότητα στους πρατηριούχους-μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, να ορίζουν το ποσοστό καυσίμου που θα παρακρατούσε η κάθε αντλία (συνήθως 10%).
Το λογισμικό μάλιστα ήταν ελληνική πατέντα και την τεχνική υποστήριξη του προγράμματος πραγματοποιούνταν από 2 συλληφθέντα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, οι οποίοι ήταν υπάλληλοι και τεχνικοί της εταιρείας που είχε δημιουργήσει το παράνομο λογισμικό, ενώ μεταξύ των συλληφθέντων βρίσκονται και οι 2 ιδιοκτήτες της εν λόγω εταιρείας.
Συνολικά από τις έρευνες που διενεργήθηκαν, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
59 κεντρικές μονάδες Η/Υ,
30 φορολογικοί μηχανισμοί,
10 πολυτελή αυτοκίνητα,
6 πιστόλια και βαλλίστρα,
175 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης,
πλήθος σημειώσεων, κινητών τηλεφώνων, usb stick και σκληρών δίσκων,
μητρική πλακέτα αντλίας,
το χρηματικό ποσό των 250.000 ευρώ.
Εκτιμάται ότι, η συνολική οικονομική ζημία που υπέστησαν οι καταναλωτές από τη δράση της εγκληματικής οργάνωσης, λόγω των ελλειμματικών παραδόσεων καυσίμων από τα εμπλεκόμενα πρατήρια και κατ’ επέκταση το σύνολο των εσόδων της εγκληματικής οργάνωσης ξεπερνά τα 25 εκατομμύρια ευρώ για 5 έτη.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.