Διαγωνισμός MOTOCERT για ένα Dainese Smart Jacket D
Προτεραιότητα η ασφάλεια
Από τον
Λάζαρο Μαυράκη
11/9/2020
Η MOTOCERT, η πρώτη εταιρεία στην Ελλάδα που μπορεί να δώσει πιστοποίηση πλαισίου, έχει αποδείξει επανειλημμένα ότι προτεραιότητά της είναι η ασφάλεια του αναβάτη και με τον διαγωνισμό που βρίσκεται σε εξέλιξη αυτή τη στιγμή, το επιβεβαιώνει για μια ακόμη φορά.
Η MOTOCERT έχει διοργανώσει και στο παρελθόν διαγωνισμούς με δώρο κράνη για τους τυχερούς νικητές, αλλά αυτή τη φορά πρωτοπορεί θέτοντας ως δώρο ένα Diniese Smart Jacket D με αερόσακκο, αξίας 599 ευρώ! Είναι ένα σημαντικό δώρο που αυξάνει θεαματικά την παθητική ασφάλεια του αναβάτη.
Για να αυξήσετε τις συμμετοχές και τις πιθανότητες να γίνεται ο ιδιοκτήτης αυτού του σημαντικού δώρου, αρκεί να συνδεθείτε στο site της MOTOCERT και να ακολουθήσετε τις ενέργειες που περιγράφονται, όπως η εγγραφή στο newsletter, η ενημέρωση για τις υπηρεσίες της εταιρείας, η παρακολούθηση ενημερωτικών videos, η επίσκεψη στις σελίδες της MOTOCERT στο Instagram και το Facebook και πολλές άλλες ενέργειες.
Ο διαγωνισμός θα λήξει σε 50 ημέρες από σήμερα και μέχρι στιγμής οι συμμετοχές έχουν φτάσει τις 4.000. Ο χρόνος που απομένει είναι αρκετός για να μπορέσετε να συγκεντρώσετε έναν μεγάλο αριθμό συμμετοχών που θα αυξήσουν τις πιθανότητες να είστε εσείς οτυχερός της κλήρωσης.
Τέσσερα ρεκόρ ταχύτητας σημείωσε 12χρονος Άγγλος - Σπάει ρεκόρ από τα 9 του
Ο νεαρός Alfie Barraclough έσπασε τέσσερα βρετανικά ρεκόρ ταχύτητας στην άμμο
Από τον
Φίλιππο Σταυριδόπουλο
12/5/2026
Ο νεαρός αναβάτης από το Bradford συνεχίζει να γράφει ιστορία, κατακτώντας τέσσερα νέα εθνικά ρεκόρ στην ουαλική παραλία Pendine, στην πρώτη του επαφή με αγώνες στην άμμο.
Σε ηλικία μόλις 12 ετών, ο Alfie Barraclough πρόσθεσε τέσσερις ακόμη τίτλους στη διαρκώς αυξανόμενη συλλογή του από ρεκόρ ταχύτητας, πραγματοποιώντας εντυπωσιακό ντεμπούτο στο Pendineτης Νότιας Ουαλίας.
Το τριήμερο 2-4 Μαΐου ο νεαρός Βρετανός συμμετείχε για πρώτη φορά σε αγώνα στην παραλία τωνρεκόρ και κατάφερε να σημειώσει τέσσερις νέες κορυφαίες επιδόσεις Βρετανίας στην κατηγορία Junior έως 100cc, στις αποστάσεις 500 μέτρων από στάση, ενός χιλιομέτρου, μισού και ενός τετάρτου του μιλίου.
Οι επιδόσεις του είναι εντυπωσιακές, τόσο για την ηλικία του, όσο και για κάποιον που δεν έχει οδηγήσει ποτέ ξανά σε άμμο.
500 μέτρα: 49,521 mph (79,7 km/h)
Χιλιόμετρο: 54,952 mph (88,4 km/h)
¼ μιλίου: 55,613 mph (89,5 km/h)
Μισό μίλι: 58,614 mph (94,3 km/h)
Σύμφωνα με τον πατέρα του, Karl Barraclough, ο Alfie έγινε πλέον ο νεότερος αναβάτης που έχει καταγράψει επίσημα αναγνωρισμένο βρετανικό ρεκόρ ταχύτητας στην άμμο, έχοντας ήδη πετύχει κάτι ανάλογο στην άσφαλτο σε ηλικία μόλις εννέα ετών.
Σήμερα στα 12 του χρόνια ο Alfie έχει ήδη συγκεντρώσει 27 ρεκόρ ταχύτητας σε διαφορετικές αποστάσεις, τόσο μόνος όσο και σε sidecar μαζί με τον φίλο του Jack Taylor.
Το ίδιο dragster με το πρώτο του ρεκόρ
Για τα τελευταία επιτεύγματα του, ο έφηβος αναβάτης χρησιμοποίησε μια ειδικά κατασκευασμένη dragster μοτοσυκλέτα, εξοπλισμένη με κινητήρα 70cc από Gilera DNA.
Ο πατέρας του εξήγησε γιατί επέλεξαν το συγκεκριμένο σύνολο: "Είναι η πρώτη dragster μοτοσυκλέτα που κατασκευάσαμε. Με αυτή πέτυχε το πρώτο του ρεκόρ, οπότε τώρα έχει σπάσει ρεκόρ τόσο στην άσφαλτο όσο και στην άμμο με την ίδια μοτοσυκλέτα.
"Την επιλέξαμε επειδή δεν είναι υπερβολικά απότομη στην εκκίνηση. Στην άμμο δεν θέλαμε να σκάβει στο ξεκίνημα και να χάνει όλη της την ορμή."
Πρώτη φορά στην άμμο
Παρά το γεγονός ότι δεν είχε οδηγήσει ποτέ ξανά σε τέτοιες συνθήκες, ο Alfie εντυπωσίασε με την ώριμη προσέγγισή του.
Ο Karl περιέγραψε πως, "δεν εκφράζεται πολύ, αλλά παρατηρεί τα πάντα. Πριν βγει στην εκκίνηση, στεκόταν απλώς εκεί και κοιτούσε, απορροφώντας κάθε λεπτομέρεια."
Ο νεαρός είναι ήδη γνωστός στους κύκλους των βρετανικών αγώνων ταχύτητας, έχοντας μεγαλώσει ανάμεσα σε ανθρώπους που κυνηγούν τις επιδόσεις, όπως ο Guy Martin.
"Είναι πάντα ο μικρότερος όπου κι αν αγωνίζεται, αλλά η κοινότητα τον στηρίζει απίστευτα και τον καθοδηγεί."
Επόμενος στόχος τα ρεκόρ στο Elvington
Με τα ρεκόρ του Pendine ήδη στο ενεργητικό του, ο επόμενος στόχος του Alfie είναι το Straightliners Speed Week τον Σεπτέμβριο στο στρατιωτικό αεροδρόμιο του Elvington.
Όπως αποκάλυψε ο πατέρας του, "μόλις κατάλαβε ότι είχε πετύχει τα ρεκόρ, άρχισε αμέσως να σκέφτεται τι μπορεί να κάνει του χρόνου. Πάντα βάζει προσωπικούς στόχους, αλλά ποτέ εξωπραγματικούς. Είναι στόχοι που ξέρει ότι μπορεί να πετύχει, γιατί καταλαβαίνει τι απαιτείται για να φτάσεις εκεί."