Δημοπρατούνται δυο ιστορικές αγωνιστικές Rally Vespa PX

Από το Rally des Pharaons 2011 και το Rally Transanatolia 2013
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

10/10/2022

Στις 18 Οκτωβρίου του 2022 στο Τορίνο, ο ιταλικός οίκος δημοπρασιών Aste Bolafi βγάζει στο σφυρί δυο αγωνιστικές Vespa PX που συμμετείχαν στα Rally des Pharaons 2011 και Rally Transanatolia 2013.

Η πρώτη από τις δυο Vespa συμμετείχε και τερμάτισε στο Rally των Φαραώ του 2011 ήταν μία από τις δύο Vespa που είδαν τη σημαία τερματισμού σε ένα Διεθνές Rally, από όταν η Vespa έκανε το ντεμπούτο της στο Paris-Dakar του 1980.

Με χορηγούς την Piaggio, το περιοδικό Playboy και αρκετές ακόμα ιταλικές εταιρείες, η συγκεκριμένη Vespa PX σχεδιάστηκε, προετοιμάστηκε και οδηγήθηκε από τον Andrea Revel-Nutini, που αγωνίστηκε δίπλα στον φίλο του Marcello Dibrogani. Ο δίχρονος κινητήρας των 200 κ.εκ. ήταν ειδικά προετοιμασμένος από την Pinasco, όπως βελτιωμένο ήταν και το πλαίσιο με ενισχύσεις για μεγαλύτερη ακαμψία. Το κατόρθωμα των 2 Vespisti άφησε εποχή και βοήθησε στην περαιτέρω ενδυνάμωση του θρύλου της Vespa. Η δεύτερη Vespa από το ζεύγος του Ράλι των Φαραώ βρίσκεται σε ιδιωτική συλλογή.

Η Vespa του Ράλι των Φαραώ πωλείται με τα χαρτιά της, με την τιμή εκκίνησης να έχει οριστεί στις 22.000 ευρώ και την Aste Bolafi να υπολογίζει την τελική τιμή της ανάμεσα στις 25.000-50.000 ευρώ -μεγάλο περιθώριο που μάλλον δείχνει αβεβαιότητα ως προς την πραγματική αξία της.

Για περισσότερες πληροφορίες και για να την “χτυπήσετε”, δείτε ΕΔΩ.                          

Η δεύτερη Vespa της ιταλικής δημοπρασίας είναι μια PX 220 που συμμετείχε στο Rally Transanatolia 2013 -ράλι που ακολούθησε και ο συντάκτης του ΜΟΤΟ Ανδρέας Γκλαβάς-, και αποτελεί την εξέλιξη της Vespa που συμμετείχε στο Ράλι των Φαραώ. Κι εδώ έχουμε τη μία από τις δύο Vespa που κατάφεραν να τερματίσουν στο TransAnatolia Rally των 6 ημερών του 2013, που είχε λάβει χώρα στα βουνά της Τουρκίας, μεταξύ Ανατολίας και Καππαδοκίας. Και αυτή η Vespa σχεδιάστηκε, προετοιμάστηκε και οδηγήθηκε από τους Andrea Revel-Nutini και Marcello Dibrogni, που είχαν πάρει σβάρνα τα ράλι με την υποστήριξη του soloenduro.it. Όταν τους είχε ρωτήσει ο Ανδρέας ποιο ήταν το δυσκολότερο τερέν για τις Vespa, εκείνοι του απάντησαν "ούτε η άμμος, ούτε η λάσπη, αλλά οι χωματόδρομοι που είναι διάσπαρτοι με πετρούλες, καθώς παρά τους φαρδύτερους τροχούς που έχουμε, είναι σχεδόν αδύνατο να κρτήσεις τη Vespa σε σταθερή πορεία!"

Στις βελτιώσεις της Vespa Transanatolia περιλαμβάνεται ένα αλουμινένιο έξτρα ρεζερβουάρ κάτω από τη σέλα, ενισχυμένα πίσω αμορτισέρ, ενισχυμένο πλαίσιο με σωληνώσεις στην ποδιά, βελτιωμένο κινητήρα Pinasco 225 με φίλτρο αέρα σε λάδι μπροστά από τη σέλα, αλουμινένια μαρσπιέ, νέο πετάλ φρένου, βελτιωμένο πιρούνι και άλλο αμορτισέρ μπροστά που έβγαινε πάνω από το φτερό, παχύτερα Off-Road ελαστικά 120/90 της Vee Rubber, βάσεις για Roadbook και GPS, μεγαλύτερα καπάκια κινητήρα, κ.α.

Η Vespa Transanatolia πωλείται με τα χαρτιά της, με την τιμή εκκίνησης να έχει οριστεί στις 18.000 ευρώ και την Aste Bolafi να υπολογίζει την τελική τιμή της, στα ίδια επίπεδα με της Vespa του Ράλι Φαραώ, δηλαδή ανάμεσα στις 25.000-50.000 ευρώ.

Για περισσότερες πληροφορίες και για να την “χτυπήσετε”, δείτε ΕΔΩ.

MotoGP – Ο Cal Crutchlow επιστρέφει στην ενεργό δράση!

Ο Βρετανός αναβάτης αναμένεται να κάνει τρεις wildcard MotoGP εμφανίσεις
motomagMotoGP – Ο Cal Crutchlow επιστρέφει στην δράση
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

26/4/2024

Με ανακοίνωση στα κοινωνικά της δίκτυα, η Monster Energy Yamaha MotoGP μας ενημερώνει ότι ο αναβάτης εξέλιξής της, Cal Crutchlow, αναμένεται να επιστρέψει στην αγωνιστική δράση των MotoGP, ως wildcard συμμετοχή σε τρεις γύρους, με στόχο να συλλέξει δεδομένα για την εξέλιξη της M1.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο Βρετανός αναμένεται αρχικά να βρεθεί στο Mugello -31 Μαΐου μέχρι 2 Ιουνίου. Επόμενος σταθμός είναι το Silverstone (2-4 Αυγούστου), με την τρίτη και τελευταία του συμμετοχή για φέτος να είναι στο San Marino στις 6-8 Σεπτεμβρίου.

Δύο χρόνια σχεδόν μετά την απόσυρσή του από την ενεργό δράση, ο Crutchlow επιστρέφει, με στόχο να βοηθήσει την Yamaha με την εξέλιξη της M1. Εκκρεμεί, ωστόσο, ακόμα η έγκριση από την IRTA, που πιθανότατα δεν θα αργήσει να έρθει.

Ετικέτες