DirtFest: Μοτοσυκλέτες στον Ιππόδρομο! Μία απίστευτη πρωτοτυπία!

Το DirtFest συγκεντρώνει πάνω από 300 «αγωνιστικά» άλογα στο 2ο Off Road Adventure Festival
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

21/9/2019

Ένα ακόμη DirtFest είναι γεγονός, φέρνοντας πιο κοντά τους Έλληνες μοτοσυκλετιστές με ένα εξαιρετικά αγνό και όμορφο μοτοσυκλετιστικό αγώνισμα, μία ευκαιρία να κάνεις μία δραστηριότητα με την μοτοσυκλέτα σου χωρίς να σε ενδιαφέρουν τα άλογα, το κόστος, και όλα αυτά που αφαιρούν από την χαρά, και δυσκολεύουν την συμμετοχή! Στην χώρα μας όλοι θα ήθελαν να έχουν κάποια στιγμή την εμπειρία για μίας flat track συμμετοχής, όταν τους ρωτήσεις, κανείς όμως δεν φαντάζεται πως έχει την ευκαιρία. Το DirtFest ανοίγει ακριβώς αυτό τον ορίζοντα! Ακολουθεί δελτίο τύπου από την επιτυχημένη διεξαγωγή του τελευταίου DirtFest, το περασμένο Σαββατοκύριακο

 

Δελτίο Τύπου

Το Σάββατο και την Κυριακή 14-15 Σεπτεμβρίου, το Dirtfest από την ομάδα των Zulap, φιλοξενήθηκε στο Markopoulo Park στα πλαίσια του 2o Offroad Adventure Festival, παρουσιάζοντας ένα διήμερο γνωριμίας με το flat track, το νέο fun sport με μοτοσυκλέτα σε χωμάτινες οβάλ διαδρομές.

Μετά την επιτυχία του 1ου Dirtfest το 2018, όπου περισσότεροι από 40 συμμετέχοντες γλίστρησαν πάνω στις μοτοσυκλέτες τους υπό το βλέμμα φίλων του αθλήματος, ένα σχεδόν χρόνο μετά, το Dirtfest επέστρεψε για ένα showcase της ανερχόμενης σκηνής του flat track, αλλά και ως ένα gathering φίλων που ξέρουν να περνάνε καλά παίζοντας με τις μοτοσυκλέτες στο χώμα.

Pro-riders όπως οι Παπασταύρου, Λογοθέτης και Καρακώστας, χομπίστες, παλιές καραβάνες και νέα πρόσωπα, άντρες, γυναίκες και παιδιά, δοκίμασαν τις δυνάμεις τους στην οβάλ χωμάτινη διαδρομή. Με τον ισχυρο αέρα να δοκιμάζει τις αντοχές διοργανωτών και συμμετεχόντων, άλλοι με αγωνιστικά μονοκύλινδρα, άλλοι με βέσπες, άλλοι με τα νεοφερμένα από το Zulap Crew mini flat trackers της Sunday Motors ακόμα και με μεγάλα 2κύλινδρα , οι συμμετέχοντες προπονήθηκαν και αναμετρήθηκαν με κάποιους να ξεχωρίζουν και άλλους απλά να το χαίρονται.

«Πέρασα φανταστικά! Το flat track είναι κάτι που πρέπει να το δοκιμάσεις για να το ερωτευτείς. Χάρηκα πολύ που αρκετές κοπέλες ήρθαν και δοκίμασαν και εύχομαι στο μέλλον να διαδοθεί και εδώ, όπως σε Αμερική και Αγγλία! .», είπε η Dominika Grnova που ξεχώρισε μέσα στην πίστα, με τον Γιώργο Φακίνο από τους Homoratus να συμπληρώνει «Ευχαριστούμε τους διοργανωτές για την πρόσκληση, αλλά κυρίως την παρέα των Zulap που για άλλη μια φορά, αποδεικνύουν πως με χαμηλό budget μπορείς να χαμογελάς από ικανοποίηση και ας είναι αρχή της εβδομάδας.»

 

Αποτελέσματα flat track battles - Σάββατο 14/9

Ladies

  1. Dominika Grnova – Beta DTX450
  2. Δέσποινα Φίλη – Sunday S147
  3. Βάσω Μπατσομήτρου – Sunday S147

Vintage

  1. Γιώργος Φακίνος – BSA
  2. Γιώργος Τσιλογιάννης – Vespa 200
  3. Μάριος Πολλάλης – Vespa 200

 

Scramblers

  1. Αναστάσιος Βαρβαρήγος – Honda AX-1
  2. Αργύρης Γραμμένος – Harley Davidson
  3. Alex Δρασκόλιας – Yamaha XT660X

 

ΜΧ/Supermoto/Flat Track

  1. Σπύρος Μάρκου – Beta DTX450
  2. Γιώργος Παπασταύρου – Husqvarna FΤ450
  3. Νίκος Καρακώστας – Honda CRF450SM

 

Trackers

  1. Νώντας Λογοθέτης – ΚΤΜ 640
  2. Teddy Αντωνιάδης – Beta Tracker 350
  3. Βασίλης Πανουργιάς – ΚΤΜ 300

 

Αποτελέσματα Gentlemen’s TT- Κυριακή 15/9

  1. 51:82 - Τόλης Μάρκου – Beta RR350
  2. 52:09 - Teddy Αντωνιάδης – Beta RR350
  3. 53:02 - Βασίλης Πανουργιάς – ΚΤΜ 300

 

Με τον Σεπτέμβρη και τον Οκτώβρη να σφίζουν από μοτοσυκλετιστικές δραστηριότητες, με πολλαπλές προτάσεις σε φεστιβάλ, track days & αγώνες, οι φίλοι της μοτοσυκλέτας έχουν την ευκαιρία να χαρούν το πάθος τους, να εξελίξουν τα "skills" τους, αλλά και να μεταφέρουν το μικρόβιο της μοτοσυκλέτας σε ένα ευρύτερο κοινό. Η πρόταση του Zulap crew είναι απλή. #getoutnride.

 

Ευχαριστούμε το Off Road Adventure Festival & το Markopoulo Park για τη φιλοξενία!

 

Μείνετε συντονισμένοι και καβαλάτε μηχανάκια!

 

Zulap crew

[email protected]

 

 

Λίγα λόγια για το Zulap Crew:

Το Zulap Crew είναι μια ομάδα αναβατών που έχουν βάλει σκοπό να φέρουν νέο κόσμο στη χωμάτινη μοτοσυκλέτα. Με moto τους το #getoutnride, διοργανώνουν μηνιαία flat track days, με το Dirtfest να αποτελεί το ετήσιο showcase event, adventure tours, εκπαιδευτικές ημερίδες αλλά και συμμετέχουν σε events στο εξωτερικό με πιο πρόσφατο το Kurt Casseli Day στο Fox Raceway στην Pala της Καλιφόρνια αλλά και το Swank Rally στην παγωμένη πίστα των Ιταλικών Άλπεων Ice Rose Ring.

H πρόσφατη ιστορία του flat track στην Ελλάδα, από το Zulap Crew

  • 11 Νοεμβρίου 2016, Riding School - Αφίδνες. Με τη σημαντική υποστήριξη του Red Bull κατασκευάζουμε μαζί με τον dirt specialist Πολ Νικολάου την πρώτη οβάλ πίστα flat track για το κοινό.
  • 21 Ιουλίου 2017, Riding School – Αφίδνες. Ο Αμερικανός Red Bull rider Aaron Colton διεξάγει το πρώτο flat track clinic στην Ελλάδα πάνω στα εκπαιδευτικά ΤΤR125 του Yamaha Junior Academy by Riding School με τη συμμετοχή δημοσιογράφων και προσκεκλημένων αναβατών από διαφορετικά μοτοσυκλετιστικά disciplines, αγωνιζόμενους και ιδιώτες.
  • 30 Ιουνίου 2018, Riding School – Αφίδνες. Με περισσότερες από 40 συμμετοχές και πλήθος φίλων & dirt track enthusiasts στο κοινό, η πρώτη έκδοση του DirtFest συγκεντρώνει ένα ανομοιογενές μείγμα αναβατών στην ανανεωμένη χωμάτινη οβάλ πίστα.
  • 14 Σεπτεμβρίου 2019, Markopoulo Park. Σε νέο χώρο και νέα μεγαλύτερη οβάλ διαδρομή, το DirtFest επανέρχεται για να μυήσει νέους αναβάτες στην χωμάτινη πλαγιολίσθηση, φιλοξενούμενο πλέον στο 2ου Οff Road Adventure Festival.

 

Λίγα λόγια για το Off Road Adventure Festival:

Το Off - Road Adventure Festival είναι το πρώτο στο είδος του υπαίθριο event στην Ελλάδα, που το 2018 υποδέχθηκε περισσότερους από 4.000 επισκέπτες. Πρόκειται για τη μοναδική κατεξοχήν έκθεση στην Ελλάδα για τα SUV, Pickup & 4Χ4 οχήματα κάθε κατηγορίας, ένα φεστιβάλ για όλη την οικογένεια, που συγκεντρώνει σε ετήσια βάση ολόκληρο τον κόσμο της Off-Road περιπέτειας, με ποικίλες δράσεις γύρω από αυτή.

Fantic Motor Group – Αλλαγή ηγεσίας με νέο CEO και νέο αντιπρόεδρο

Μέσα σε μία ημέρα νέος CEO και νέος αντιπρόεδρος
motomag Fantic Motor Group – Αλλαγή ηγεσίας με νέο CEO και νέο αντιπρόεδρο
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

23/4/2024

Αλλαγές στην ηγεσία της Fantic είχαμε το τελευταίο διάστημα καθώς τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας εξέλεξαν ομόφωνα τον Paolo Fontana ως νέο CEO και τον Mariano Roman ως νέο αντιπρόεδρο.

Ο Paolo Fontana, ο οποίος είχε ήδη διοριστεί ως Γενικός Διευθυντής της Fantic τον Ιανουάριο του 2024, αναλαμβάνει πλέον καθήκοντα Διευθύνοντος Συμβούλου στον Όμιλο Fantic Motor S.p.A., ο οποίος ελέγχει επίσης τις μάρκες Motori Minarelli και Bottecchia.

Από την άλλη ο Mariano Roman, νεοδιορισθείς πρόεδρος της ANCMA (Σύνδεσμος Κατασκευαστών Δικύκλων και Ποδηλάτων της Ιταλίας), αναλαμβάνει τη θέση του αντιπροέδρου της Fantic, συνεχίζοντας παράλληλα να ηγείται στους τομείς των προϊόντων, της έρευνας και ανάπτυξης και των αγώνων που αφορούν την Fantic.

Paolo Fontana: "Είναι τιμή για μένα να αναλάβω αυτόν τον ρόλο και είμαι ευγνώμων για την εμπιστοσύνη που μου δείχνουν το Διοικητικό Συμβούλιο και τα μέλη. Θέλω επίσης να ευχαριστήσω τον Mariano Roman για τη συνεχή υποστήριξη που μου παρείχε αυτούς τους μήνες. Ξεκίνησα την καριέρα μου στον κόσμο των μοτοσυκλετών, που ήταν πάντα το μεγάλο μου πάθος, παράλληλα με την ορεινή ποδηλασία. Το να επιστρέφω τώρα σε αυτό, χάρη σε αυτή τη σημαντική θέση στη Fantic, με κάνει υπερήφανο και μου δίνει ακόμη μεγαλύτερο κίνητρο. Στόχος μας είναι να διασφαλίσουμε ότι ολόκληρος ο όμιλος μπορεί να εκφράσει τις τεράστιες δυνατότητές του και, από την πλευρά μου, είμαι πλήρως αφοσιωμένος σε αυτό".

Ο Mariano Roman δήλωσε: "Ο διορισμός μου ως Προέδρου της ANCMA ήταν μια αναγνώριση για το έργο που έχω επιτελέσει καθ' όλη τη διάρκεια της καριέρας μου, και όχι μόνο για τα συναρπαστικά ορόσημα που πέτυχα μαζί με τη Fantic. Ο αυξανόμενος φόρτος ευθυνών και δραστηριοτήτων που σχετίζονται με το τριετές σχέδιο ανάπτυξης απαιτούσε περισσότερη υποστήριξη. Αυτό εκπληρώθηκε μέσω της συνεργασίας με τον Paolo Fontana, ο οποίος έχει ήδη αποδείξει ότι είναι ομαδικός παίκτης ερμηνεύοντας το πραγματικό πνεύμα της εταιρείας ως Γενικός Διευθυντής και αξίζει πλήρως την εμπιστοσύνη των μετόχων και του Διοικητικού Συμβουλίου".