Distinguished Gentleman’s Ride 2022 - Σημείωσε ρεκόρ φιλανθρωπικών εσόδων

Κομψοί αναβάτες κάνουν βόλτα για καλό σκοπό
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

16/6/2022
Μετά από διετές διάλειμμα λόγω Κορωνοιού, στα τέλη Μαΐου του 2022 έλαβε χώρα η γνωστή φιλανθρωπική εκδήλωση Distinguished Gentleman’ s Ride, που βοηθά την έρευνα για τον καρκίνο του προστάτη, ενώ παράλληλα ευαισθητοποιεί το κοινό για την ανδρική ψυχική υγεία.
 
Ακολουθεί το δελτίο τύπου της Triumph που είναι ο μεγάλος χορηγός της DGR:
 
“Στις 22 Μαΐου 2022, μετά από δύο χρόνια με κοινωνικές αποστάσεις και solo οδήγηση, το Distinguished Gentleman’s Ride έλαβε χώρα σε παγκόσμια κλίμακα με τη μορφή που είχε πριν την επιδημία της COVID-19, καταφέρνοντας να σπάσει όλα τα προηγούμενα ρεκόρ της διοργάνωσης στη συγκέντρωση χρημάτων.
 
Την Κυριακή 5 Ιουνίου, όταν και έκλεισε ο έρανος, δημιουργήθηκε νέο ρεκόρ συγκέντρωσης χρημάτων για το Distinguished Gentleman’ s Ride: 93.456 αναβάτες σε 802 πόλεις, από 104 χώρες, ντύθηκαν κομψά και οδήγησαν τις κλασσικές τους μοτοσυκλέτες, συγκεντρώνοντας κοντά στα 6 εκ. αμερικάνικα δολάρια προκειμένου να υποστηρίξουν την έρευνα για τον καρκίνο του προστάτη και την ψυχική υγεία των αντρών.
 
Σε σύγκριση με την τελευταία προ-covid εκδήλωση το 2019, το DGR 2022 συγκέντρωσε 4% περισσότερα χρήματα ενώ, συγκριτικά με την εκδήλωση του 2018, η συγκέντρωση χρημάτων ήταν κατά 47% υψηλότερη.
Από τότε που έγινε η πρώτη εκδήλωση το 2012, το γεγονός έχει συγκεντρώσει περισσότερους από 400.000 αναβάτες κλασσικών και κλασικού ύφους μοτοσυκλετών από 114 χώρες ανά τον κόσμο, και έχει συγκεντρώσει περισσότερα από 37 εκ. αμερικανικά δολάρια για την υγεία των ανδρών.
 
Η Triumph υποστηρίζει με υπερηφάνεια τις τελευταίες εννέα εκδόσεις του ‘The Distinguished Gentleman’ s Ride’ και για το 2022 έχει ενώσει τις δυνάμεις της με την Gibson Guitars, προκειμένου να παρέχουν απίστευτα βραβεία, ανάμεσα στα οποία μία μοναδική Τ120 Gibson edition που θα δοθεί στον τυχερό που θα κάνει την μεγαλύτερη φιλανθρωπική προσφορά, μαζί με μία κιθάρα Les Paul Standard Reissue του 1959 που έχει εξατομικευθεί από την Triumph.
 
Η εκδήλωση της επόμενης χρονιάς θα σηματοδοτήσει την 10η επέτειο υποστήριξης της Triumph στην ‘The Distinguished Gentleman’ s Ride’ ως κύριος συνεργάτης και χορηγός, και η Triumph και οι θαυμαστές του DGR μπορούν να περιμένουν κάτι συνταρακτικό για την περίσταση.
Mark Hawwa, ιδρυτής του DGR: Τι φανταστική επιστροφή στην ομαδική οδήγηση! Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από το να βλέπω δεκάδες χιλιάδες κομψούς αναβάτες να χαμογελούν και να χαιρετούν τον κόσμο στους δρόμους της πόλης, υποστηρίζοντας την έρευνα για τον καρκίνο του προστάτη και την ψυχική υγεία των ανδρών. Είναι κάτι που μας είχε λείψει τα τελευταία δύο χρόνια. 
Η κοινότητά μας επέστρεψε δυνατά φέτος με τους τρεις κορυφαίους υποστηρικτές της εκδήλωσης να συγκεντρώνουν περισσότερα από κάθε άλλη φορά. Είμαστε περήφανοι που τους ανταμείβουμε με την υποστήριξη του παγκόσμιου συνεργάτη μας, της Triumph Motorcycles. Μην χάσετε την DGR του 2023, καθώς εκεί θα γιορτάσουμε τα 10 χρόνια μαζί με την Triumph με εντυπωσιακό ενδυματολογικό στιλ!»
 
Paul Stroud, Εμπορικός Διευθυντής της Triumph: Είναι μεγάλη τιμή να υποστηρίζουμε το “The Distinguished Gentleman’s Ride και να συνεισφέρουμε στο απίστευτο αποτέλεσμα αυτής της χρονιάς, υποστηρίζοντας την έρευνα για τον καρκίνο του προστάτη και την ψυχική υγεία των ανδρών. Η επόμενη χρονιά θα σηματοδοτήσει την 10η επέτειο της Triumph ως βασική χορηγός του DGR και εργαζόμαστε σε κάτι πολύ ιδιαίτερο για να γιορτάσουμε αυτό το σημαντικό γεγονός.”

ACEM: 1.000.000 μοτοσυκλέτες πουλήθηκαν στην Ευρώπη το 2025 - Πτώση στον Βορρά!

Επιπλοκές λόγω της μετάβασης στις Euro5+ προδιαγραφές, αλλά και με θετικά συμπεράσματα
ACEM - Ευρωπαϊκές ταξινομήσεις 2025
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

28/1/2026

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης Κατασκευαστών Μοτοσυκλετών ACEM, οι νέες ταξινομήσεις μοτοσυκλετών στις πέντε μεγαλύτερες ευρωπαϊκές αγορές (Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ισπανία και Ηνωμένο Βασίλειο) έφτασαν το 1.002.848 το 2025, σημειώνοντας πτώση -12,9% σε σχέση με το 2024 (1.150.852).

Η Ισπανία ήταν η μόνη μεγάλη αγορά που κινήθηκε ανοδικά, με 242.580 ταξινομήσεις (+8,3%). Αντίθετα, οι υπόλοιπες 4 χώρες κατέγραψαν αρνητικά αποτελέσματα:

  • Ιταλία: 331.634 (-6%)
  • Γαλλία: 179.225 (-16,4%)
  • Ηνωμένο Βασίλειο: 89.645 (-19,3%)
  • Γερμανία: 159.764 (-35,7%)

Πτώση είχαμε και στις ταξινομήσεις μοτοποδηλάτων (50 κ.εκ.) με μοναδική εξαίρεση τη Γερμανία. Οι ταξινομήσεις μοτοποδηλάτων στις έξι αγορές που παρακολουθεί η ACEM (Βέλγιο, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ολλανδία, Ισπανία) έφτασαν τις 142.060 μονάδες, σημειώνοντας πτώση -20,7% σε σχέση με το 2024 (179.231 μονάδες). Η Γερμανία ήταν η μόνη χώρα με άνοδο (15.512 μονάδες, +4,9%).

Σε όλες τις υπόλοιπες αγορές καταγράφηκε μείωση:

  • Ισπανία: 13.594 (-0,8%)
  • Βέλγιο: 26.195 (-14,9%)
  • Ολλανδία: 24.069 (-25,3%)
  • Γαλλία: 48.526 (-26,4%)
  • Ιταλία: 14.164 (-35,1%)

Ο Antonio Perlot Γενικός Γραμματέας ACEM δήλωσε τα εξής: “Τα στοιχεία του 2025 επιβεβαιώνουν τη διορθωτική πορεία της αγοράς μετά τη μετάβαση στο Euro 5+, με τις ταξινομήσεις μοτοσυκλετών να επιστρέφουν λίγο πάνω από το ένα εκατομμύριο. Παρότι αυτό σημαίνει πτώση 12,9% σε σχέση με την εξαιρετική χρονιά του 2024 -που είχε ενισχυθεί από μαζικές ταξινομήσεις αποθεμάτων πριν από τα νέα όρια εκπομπών- είναι σημαντικό να δούμε τα αποτελέσματα σε μακροπρόθεσμη βάση. Σε σύγκριση με την προ πανδημίας περίοδο, οι ταξινομήσεις παραμένουν ισχυρές, αυξημένες κατά 14,7% σε σχέση με το 2019, δείχνοντας ότι το ενδιαφέρον των καταναλωτών για τα δίκυκλα παραμένει σταθερά ανοδικό, με συνεχιζόμενη μετατόπιση από τα μοτοποδήλατα προς τις μοτοσυκλέτες. Παρά το δύσκολο οικονομικό περιβάλλον στην Ευρώπη, η κατηγορία L συνεχίζει να δείχνει ανθεκτικότητα, παραμένοντας ελκυστική τόσο για μετακίνηση όσο και για αναψυχή. Καθώς κοιτάμε προς το 2026, θα χρειαστεί να περιμένουμε το πρώτο εξάμηνο για να αξιολογήσουμε καλύτερα την πορεία της αγοράς.

Ετικέτες