DNA-FIFTY MOTORSPORT: Ελληνικό... DNA σε διεθνείς αγώνες της Dorna

Έλληνας αναβάτης, ελληνική τεχνολογία με ελληνική υποστήριξη!
Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

3/3/2021

Μια πολύ σπουδαία συμφωνία επικυρώθηκε τις προηγούμενες ημέρες και αφορά την δημιουργία της DNA-FIFTY MOTOSPORT που θα συμμετέχει στο European Talent Cup του 2021 υπό την FIM και την Dorna. Συγκεκριμένα η ελληνική εταιρεία DNA High Performance Filters θα είναι ο βασικός “χορηγός” της ομάδας Fifty Motorsport, όπου με αναβάτη τον Σπύρο-Μάριο Φουρθιώτη θα δώσει το παρόν στους εφτά αγώνες του κυπέλου, με 45 αντίπαλους απ’ όλο τον κόσμο.

Την λέξη “χορηγός” την βάλαμε σε εισαγωγικά διότι πρέπει από την αρχή να ξεκαθαρίσουμε πως εδώ δεν έχουμε να κάνουμε με μια “απλή” οικονομική ενίσχυση του Έλληνα αναβάτη από την DNA με αντάλλαγμα ένα αυτοκόλλητο πάνω στο φαίρινγκ της μοτοσυκλέτας του, αλλά για δημιουργία ξεχωριστής ομάδας, με αμφίδρομη συνεργασία σε τεχνολογικό επίπεδο. Άλλωστε η παρουσία της DNA  στους αγώνες είναι καθαρά επικεντρωμένη στον τομέα του R&D και δευτερευόντως στην δημόσια προβολή του ονόματός της.

Πάνω σε αυτό το σκεπτικό γεννήθηκε η DNA-Fifty καθώς η ελληνική εταιρεία θα παρέχει ειδικά σχεδιασμένα φίλτρα για την NSF250R του Φουρθιώτη. Το γεγονός πως το European Talent Cup γίνεται με ενιαίου τύπου μοτοσυκλέτες και οι κανονισμοί επιτρέπουν μόνο την αλλαγή φίλτρων και εξάτμισης, αποτέλεσε ένα από τα βασικά κίνητρα της DNA για αυτή τη συνεργασία.

Όπως κάνει και με τις υπόλοιπες ομάδες και αναβάτες που συνεργάζεται η DNA σε όλο τον κόσμο, τα φίλτρα που θα χρησιμοποιεί η μοτοσυκλέτα του Φουρθιώτη, θα επιστρέφονται στο τμήμα R&D της DNA μετά από κάθε αγώνα και οι μηχανικοί του Έλληνα αναβάτη θα παρέχουν τα δεδομένα και τις πληροφορίες που χρειάζονται για την περεταίρω εξέλιξή τους. Όπως δήλωσε και ο Ντίνος Νικολαΐδης:

 

 “Ένα αυτοκόλλητο στο φαίρινγκ δεν λέει τίποτα για εμάς – δεν το έχουμε ανάγκη. Η “δημοσιότητα” που επιζητούμε από αυτή τη συνεργασία είναι μέχρι το τέλος της σεζόν οι μηχανικοί των άλλων ομάδων να θέλουν τα δικά μας φίλτρα”.     

Όσοι γνωρίζουν από αγώνες με μοτοσυκλέτες ενιαίου τύπου, καταλαβαίνουν πόσο κρίσιμο ρόλο παίζουν οι λεπτομέρειες, αφού όλα τα υπόλοιπα βασικά χαρακτηριστικά των μοτοσυκλετών είναι απολύτως ίδια.

Το φίλτρο, η εξάτμιση και οι ρυθμίσεις των αναρτήσεων είναι τα μόνα σημεία που θα μπορούν να επέμβουν οι μηχανικοί του Φουρφιώτη, οπότε τα περιθώρια για λάθη είναι πολύ μικρά.

Κάθε εξειδικευμένης κατασκευής αγωνιστικό φίλτρο της DNA περνά ένα-ένα από έλεγχο τεσσάρων σταδίων και συνοδεύεται από ειδικό ιδεόγραμμα που πιστοποιεί πως το συγκεκριμένο φίλτρο έχει ακριβώς τις τεχνικές προδιαγραφές και τις επιδόσεις που αναγράφονται στο κουτί του.

Ο Μάριος Νικολαΐδης που ήταν ο άνθρωπος-κλειδί για την δημιουργία της DNA-Fifty, δεν έχει κρύψει ποτέ την “αδυναμία” του να συμμετέχει ενεργά σε κάθε σοβαρή ελληνική προσπάθεια που στόχο έχει τον ανταγωνισμό με τις υπόλοιπες χώρες σε κορυφαίο επίπεδο.

Άλλωστε αυτός ο τρόπος σκέψης οδήγησε τον Μάριο και τον Ντίνο Νικολαΐδη στην δημιουργία της DCR-018, που όπως ξέρουμε έκανε την BMW Motorrad Γερμανίας και τον ίδιο τον Project Leader της σειράς των R NineT να την συμπεριλάβει μέσα στις κορυφαίες custom μοτοσυκλέτες που είχε στο επίσημο περίπτερό της στις εκθέσεις της Ευρώπης.

Η κατασκευή μοτοσυκλετών δεν είναι φυσικά η εμπορική δραστηριότητα της DNA, όμως σίγουρα είναι το μεγάλο μεράκι του Ντίνου Νικολαΐδη, που πέρασε το μικρόβιο και στον γιο του Μάριο.

Αυτό το κατάλαβε και ο μικρός Σπύρος-Μάριος Φουρθίωτης κάνοντας ένα μίνι tour στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου της DNA, όπου είδε την αγωνιστική δίχρονη μοτοσυκλέτα των 80cc που είχε κατασκευάσει από αλουμίνιο ο Ντίνος Νικαλαΐδης πριν 30 χρόνια.

Μαζί με την δημιουργία της DNA-Fifty και την συμμετοχή στο European Talent Cup με τον Φουρθιώτη, για την αγωνιστική σεζόν του 2021 η DNA είναι αποκλειστικός προμηθευτής φίλτρων για τις ακόλουθες ομάδες του εξωτερικού:

 

TECHNICAL SPONSOR

-Leopard Racing Moto3

 

FULL SPONSOR WITH LOGOS ON BIKES & RIDERS

-Kawasaki BC Performance ASBK ( Kawasaki Official Team Australia - Kawasaki ZX-10RR 2021) - Joshua Waters #67

-YRT ASBK ( Yamaha Official Team Australia - Yamaha R1M 2021 ) - Cru Holiday #65 - Aiden Wagner #28

-DUCATI Warhorse-HSBK Racing MotoAmerica ( Ducati Official Team MotoAmerica - Ducati Panigale V4R 2021 ) - Loris Baz

-Robem Engineering MotoAmerica Twins Cup ( Aprilia RS660 2021 ) Hayden Schultz - Kaleb De Keyrel - Toby Khamsoukk

-Robem Engineering Endurance Series MotoAmerica ( Suzuki GSX-R 1000 2021 )

-MDR Competition ( Yamaha R1M 2021 & Yamaha R6 2021 )  ESBK & CIV races for 2021

-BMW Canada - Canadian SBK ProSuperbike ( BMW S1000 RR 2021 ) - Ben Young #86

 

TEAM NAME SPONSOR

-DNA Fifty Motorsport - FIM CEV Talent cup ( HONDA NSF 250 R ) - Spyros-Marios Fourthiotis #28 - Ruche Moodley#21

Yamaha XMAX 125 & ΧΜΑΧ 300 - Δώρο 200 ευρώ σε κιτ γνήσιων αξεσουάρ

Η προσφορά ισχύει για όλες τις εκδόσεις των ΧΜΑΧ 125 & ΧΜΑΧ 300
motomag Yamaha XMAX 125 & ΧΜΑΧ 300 – Δώρο 200 ευρώ σε κιτ γνήσιων αξεσουάρ
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

24/4/2024

Η Yamaha προχωρά σε μία προσφορά για τα scooter XMAX 125 και XMAX 300 η οποία περιλαμβάνει έκπτωση 200 ευρώ στο κιτ γνήσιων αξεσουάρ.

Πιο συγκεκριμένα το κιτ γνήσιων αξεσουάρ περιλαμβάνει σχάρα στήριξης, βάση τοποθέτησης κεντρικής βαλίτσας, κλειδαριά, κεντρική βαλίτσα χωρητικότητας 45 λίτρων καθώς και σετ μαύρα διακοσμητικά βαλίτσας.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε ΕΔΩ.

Ετικέτες