Γράφτηκε από: 
τον Θάνο Αμβρ. Φελούκα

DNA Filters: Άνοιξε τις πόρτες παρουσιάζοντας καινοτόμο νέο φίλτρο

Stage 3 για 1290 & "Open House" για το κοινό

Παγκόσμια παρουσίαση για ένα καθαρά ελληνικό προϊόν σήμερα, σχεδιασμένο και κατασκευασμένο εξ ολοκλήρου στην Ελλάδα: Το νέο φίλτρο / φιλτροκούτι, Stage3 της DNA για τα 1290 της KTM. Ταυτόχρονα με την ολοκλήρωση του νέου φίλτρου, η DNA άνοιξε σήμερα τις πόρτες της για ένα Open House Event που οργάνωνε για πρώτη φορά, και τα μέλη του KTM 1290 Owners club όχι μόνο είδαν από κοντά το νέο φίλτρο που αντικαθιστά ολόκληρο το φιλτροκούτι αλλά είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν στο εργοστάσιο της DNA και το σχεδιαστικό τους γραφείο, εκεί που συμβαίνει η μαγεία της DNA και την κάνει να ξεχωρίζει στην παγκόσμια αγορά. Ο κόσμος είχε την ευκαιρία να μιλήσει με τον Μάριο και τον Ντίνο Νικολαΐδη, καθώς και να δουν από κοντά τις DCR μοτοσυκλέτες που η DNA έχει δημιουργήσει ως κεντρικά εκθέματα για την EICMA. Ως παίκτης στην παγκόσμια αγορά, με καθαρά εξαγωγική δραστηριότητα, η DNA είναι σταθερός εκθέτης στην EICMA όπου παρουσιάζει τα καλύτερα φίλτρα του κόσμου, τα δικά της. Και καθώς το φίλτρο είναι «εσωτερική» υπόθεση, δεν υπήρχε και κάποια κατάλληλη μοτοσυκλέτα για έκθεμα στο περίπτερο, πέρα από τα ίδια τα φίλτρα που μπορεί να ξεχωρίζουν οπτικά από τα υπόλοιπα, αλλά δεν έπαυαν να μένουν στο ράφι. Για αυτό και μπήκαν στην διαδικασία να κατασκευάσουν τις DCR μοτοσυκλέτες που το MOTO έχει αποκλειστικά οδηγήσει, παρουσιάζοντας στο περιοδικό και την μακρά διαδικασία του σχεδιασμού και της κατασκευής τους. Οι DCR ήταν εκεί σήμερα για να δείξουν πώς μπορεί να φορεθεί ένα κόσμημα όπως τα συγκεκριμένα φίλτρα, που το μόνο πρόβλημα που έχουν, είναι πως δεν καλύπτονται από διάφανα πλαστικά.

Βλέποντας το νέο Super Adventure S να δεσπόζει στην είσοδο του εργοστασίου λυμένο για να βγει το φιλτροκούτι της KTM και να αντικατασταθεί από το ενιαίο φίλτρο-φιλτροκουτι της DNA, με το πορτοκαλί αλουμινένιο καπάκι κατασκευασμένο στο ολοκαίνουριο CNC, το πρόβλημα αυτό φαινόταν στο πλήρες του μέγεθος. Το όφελος από τα ελληνικά αυτά φίλτρα είναι ξεκάθαρα πρακτικό, κερδίζοντας σε κατανάλωση και δύναμη ταυτόχρονα, όμως πραγματικά είναι κρίμα να κρύβεται κάτι τέτοιο στα σωθικά της μοτοσυκλέτας και να μην το βλέπει όλος ο κόσμος…

Το ολοκαίνουριο φίλτρο της DNA φέρνει αρκετές καινοτομίες ξεκινώντας από τον τρόπο που ασφαλίζει στις αλουμινένιες βάσεις του. Επιπρόσθετα μιλάμε για δύο φίλτρα στην πράξη, που χρησιμοποιούνται είτε μαζί, είτε μονάχα το ένα, ανάλογα με την χρήση που θέλει να πραγματοποιήσει ο ιδιοκτήτης. Η τροφοδοσία του κινητήρα, ένα νευραλγικό σημείο των μεγάλων Adventure μοτοσυκλετών, γίνεται καλύτερα και προστατεύεται πλήρως από την επικίνδυνη σκόνη, με φίλτρα όπως της DNA, με την διαφορά –κι αυτό είναι που κάνει τους Έλληνες να ξεχωρίζουν- πως η προστασία αυτή γίνεται με τρόπο που δίνει αντί να αφαιρεί ίππους!

Γιορτινή η σημερινή ημέρα για την DNA, αλλά και για όσους παρευρέθηκαν στην εκδήλωση και την ξενάγηση, φεύγοντας μάλιστα με δώρα!