Δοκιμή Michelin Enduro Medium

Με τη συνταγή Total Performance
Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

16/4/2018

Ο "δικός μας" Κίμων Καράμπελας χρησιμοποιεί εδώ και αρκετό καιρό τα καινούρια ελαστικά Enduro Medium της Michelin και μοιράζεται μαζί μας την προσωπική εμπειρία του από την οδήγησή τους. Η πρώτη επαφή μας μαζί τους ήταν στην παρουσίαση των νέων Husqvarna και KTM επί ελληνικού εδάφους, όπου πραγματοποιήθηκε παράλληλα και η παρουσίαση των νέων ελαστικών της Michelin για χρήση endurο,  είχαμε τη δυνατότητα να τα οδηγήσουμε πάνω σε διαφορετικής ιπποδύναμης και βάρους μοτοσυκλέτες.

Διαθέτουν νέα σύνθεση γόμας και ειδικά μελετημένη τοποθέτηση και σχήματος τακούνια, ώστε να ανταποκρίνονται καλύτερα στις συνεχώς μεταβαλλόμενες  συνθήκες που συναντούμε στις εκτός δρόμου διαδρομές.

 Τα νέαMichelin Enduro Medium αντικατέστησαν τα Enduro Competition VI, διαθέτουν νέα κατασκευή σκελετού και νέα σχεδίαση των μπλοκ πέλματος, αυξάνοντας την ελκτική δύναμη, ενώ απορροφούν περισσότερους κραδασμούς από τον προκάτοχό τους και έχουν καλύτερη συμβατότητα με τα Bib-Mousse της Michelin.

Βασικός σκοπός της Michelin στη δημιουργία αυτού του ελαστικού ήταν το Enduro Medium να αποδίδει το ίδιο καλά σε όλα τα τερέν, κάτι που αποτελεί την βασική φιλοσοφία του Total Performance.  Έτσι το πίσω ελαστικό, όχι μόνο αποδίδει σε όλες τις μοτοσυκλέτες και σε όλα τα εδάφη το ίδιο αποτελεσματικά, αλλά παράλληλα έχει 15% μεγαλύτερη διάρκεια ζωής, προσθέτοντας και τον παράγοντα της οικονομίας στην εξίσωση. Για το εμπρός ελαστικό, η γαλλική εταιρεία  διαθέτει και μια δεύτερη επιλογή,  το Enduro Hard, που προτείνεται για ξερά και σκληρά εδάφη όντας πιο ανθεκτικό στις συγκεκριμένες συνθήκες.

Εμείς είχαμε την ευκαιρία να τα δοκιμάσουμε στην πράξη, με τα αποτελέσματα να είναι παραπάνω από ικανοποιητικά στις δύσκολες συνθήκες πρόσφυσης που συναντήσαμε.

Κυρίως όμως μας ικανοποίησε το γεγονός, ότι είχαν ομοιογενή συμπεριφορά, είτε ήταν πάνω σε μια ελαφριά δίχρονη μοτοσυκλέτα, είτε σε ένα μεγάλου κυβισμού τετράχρονο enduro.

 

 

ΒΑΣΙΚΑ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ

 

  • Ελκτικότητα και βελτιωμένη διέλευση χάρη στη μεγαλύτερη επιφάνεια επαφής.
  • Καλύτερο σε λασπώδες έδαφος, πιο αποτελεσματικό στην απομάκρυνση της λάσπης.
  • Εξαιρετικό στο στεγνό και στην εναλλαγή κατεύθυνσης.
  • Μεγαλύτερη αντίσταση στα κοψίματα στο στεγνό, χάρη στα κυβίδια γόμας με μεγαλύτερη βάση.   

 

ΣΕ ΠΕΝΤΕ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ

140/80 -18 70R (MEDIUM)

120/90 -18 65R (MEDIUM)

90/90 -21 54R (MEDIUM)

90/90 -21 54R (HARD)

90/100 -21 57R (MEDIUM)

ΕΛ.ΑΣ. – 35.504 παραβάσεις Κ.Ο.Κ. σε όλη την επικράτεια, η μη χρήση κράνους σταθερά στην τριάδα των παραβάσεων

393 αστυνομικές επιχειρήσεις καταγράφηκαν σε όλη την Ελλάδα σε 7 ημέρες
motomag ΕΛ.ΑΣ. – 35.504 παραβάσεις Κ.Ο.Κ. σε όλη την επικράτεια από 22 έως 28 Απριλίου, η μη χρήση κράνους σταθερά στην τριάδα των παραβάσεων
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

2/5/2024

Η Ελληνική Αστυνομία προχώρησε σε στοχευμένους ελέγχους σε όλη την επικράτεια από τις 22 έως τις 28 Απριλίου για την αντιμετώπιση παραβατικών και επικίνδυνων - αντικοινωνικών οδηγικών συμπεριφορών βεβαιώνοντας 35.504 παραβάσεις Κ.Ο.Κ.

Πιο συγκεκριμένα οι υπηρεσίες της Τροχαίας πραγματοποίησαν 135.009 τροχονομικούς ελέγχους οχημάτων για τις οποίες επιβλήθηκαν τα ανάλογα διοικητικά πρόστιμα.

Ενδεικτικά, οι παραβάσεις που βεβαιώθηκαν, μεταξύ άλλων, αφορούν:

11.412 για παράνομες σταθμεύσεις

7.621 για υπερβολική ταχύτητα

2.200 για μη χρήση κράνους

2.076 για στέρηση άδειας ικανότητας οδήγησης

1.572 για μη χρήση ζώνης ασφαλείας

1.116 για ΚΤΕΟ

846 για μέθη

522 για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση

Οι στοχευμένες δράσεις θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και το επόμενο διάστημα.