Ducati: Δύο ανακλήσεις για Streetfighter V4/V4S και Scrambler 1100

Γεννήτρια και καλώδιο βαλβίδας ροής καυσαερίων
Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

15/1/2021

Δύο ανακλήσεις κοινοποίησε μέσω του RAPEX η Ducati, όπου η μία αφορά όλες τις εκδόσεις του Streetfighter V4 και η άλλη αφορά τις εκδόσεις του Scrambler 1100. Συγκεκριμένα η Υπ. Αρ. A12/00023/21 οι ιδιοκτήτες των Streetfighter V4 θα πρέπει να επισκεφτούν τα εξουσιοδοτημένα συνεργεία της Ducati για έλεγχο/αντικατάσταση της γεννήτριας καθώς το υλικό στο ρότορα (generator flywheel) μπορεί να σπάσει και με τη σειρά του να ραγίσει το εξωτερικό καπάκι του κινητήρα προκαλώντας διαρροή λαδιού. Σε αυτή την περίπτωση το λάδι μπορεί να καταλήξει στο πίσω ελαστικό και να οδηγήσει σε απώλεια ελέγχου της μοτοσυκλέτας.

Από την άλλη μεριά, οι ιδιοκτήτες των Scrambler 1100 θα πρέπει να επισκεφτούν τα εξουσιοδοτημένα συνεργεία, δίοτι σύμφωνα με την Υπ.Αρ. A12/00022/21 ανάκληση, το καλώδιο που ελέγχει την βαλβίδα ροής καυσαερίων της εξάτμισης μπορεί να ακουμπήσει το θετικό (+) καλώδιο της μπαταρίας και να δημιουργήσει βραχυκύκλωμα. Αν συμβεί αυτό, υπάρχει το ενδεχόμενο να πάρει φωτιά.

Guy Martin: Του πήραν το δίπλωμα για έξι μήνες για υπερβολική ταχύτητα

Ο βρετανός πρέπει να καταβάλει και πρόστιμο που φτάνει τις 1.329 λίρες
Guy Martin
Από τον

Παύλο Καρατζά

22/4/2026

Ο τηλεοπτικός παρουσιαστής και πρώην οδηγός αγώνων Guy Martin απαγορεύεται να οδηγεί για έξι μήνες, αφού οι κάμερες τον έπιασαν να υπερβαίνει το όριο ταχύτητας δύο φορές.

Ο 44χρονος, ο οποίος έγινε γνωστός από τις επιτυχίες του στον αγώνα Isle of Man TT και τη συμμετοχή του στην ταινία Closer to the Edge, που πραγματεύεται λεπτομέρειες και στοιχεία του ιστορικού θεσμού, οδηγούσε την προσωπική του Honda Africa Twin στις περιοχές του Northamptonshire και του Leicestershire.

Ο Guy Martin δεν υπολόγισε όμως τις κάμερες που υπήρχαν στις δύο περιοχές και αργότερα παραδέχτηκε ότι οδηγούσε τη μοτοσυκλέτα του με ταχύτητα 74 χλμ./ώρα στον αυτοκινητόδρομο A50 κοντά στο Leicester, όπου το όριο ήταν 64 χλμ./ώρα, και με ταχύτητα 125 χλμ./ώρα στον αυτοκινητόδρομο A43 κοντά στο Brackley, όπου ίσχυε προσωρινό όριο 80 χλμ./ώρα.

Guy Martin

Τα δικαστικά έγγραφα δείχνουν ότι ο Martin συγκέντρωσε τουλάχιστον 12 βαθμούς ποινής στην άδεια οδήγησής του και αποδέχτηκε ότι πρέπει πλέον να εκτίσει ποινή απαγόρευσης οδήγησης έξι μηνών.

Η πρώτη παράβαση για υπερβολική ταχύτητα σημειώθηκε στις 15 Ιουλίου στο Leicestershire και η δεύτερη στις 19 Μαρτίου στο Brackley, κοντά στα έργα του HS2, όπου ίσχυε προσωρινός περιορισμός ταχύτητας.

“Ζητά συγγνώμη από το δικαστήριο για την παράβασή του. Δεν θα αντιταχθεί στην αφαίρεση πόντων που συνεπάγεται εξαμηνιαία αφαίρεση της άδειας οδήγησης, έγραψε εκ μέρους του Martin ένας εκπρόσωπος της δικηγορικής εταιρείας Chattertons.

Ο τηλεοπτικός παρουσιαστής, ο οποίος κατά τη διάρκεια της αγωνιστικής του καριέρας κατέκτησε 17 βάθρα στον αγώνα αγώνα Isle of Man TT, εκτός της αφαίρεσης της άδειας οδήγησης, οφείλει να καταβάλει και 1.329 λίρες ως πρόστιμο.

 

Ετικέτες