Ducati - Έσοδα άνω του ενός δις. ευρώ για 2η συνεχόμενη χρονιά!

Και μάλιστα με ελαφρώς μικρότερες πωλήσεις μοτοσυκλετών σε σχέση με το 2023
motomag Ducati – Ξεπέρασαν το 1 δισ. ευρώ τα έσοδα!
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

20/3/2024

Χαμόγελα στους ανθρώπους της Ducati φέρνουν τα οικονομικά αποτελέσματα του 2023, καθώς τα έσοδα της ιταλικής εταιρείας ξεπέρασαν το 1 δισεκατομμύριο ευρώ, και μάλιστα για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά.

Ειδικότερα η Ducati το 2023 παρέδωσε 58.224 μοτοσυκλέτες σε όλο τον κόσμο, με το αποτέλεσμα να είναι ελαφρώς χαμηλότερο από το 2022, ωστόσο αυτό είναι το τρίτο καλύτερο αποτέλεσμα της εταιρείας από πλευράς όγκου πωλήσεων μοτοσυκλετών.

Όσον αφορά τα έσοδα του 2023, η εταιρεία από το Borgo Panigale σημείωσε έσοδα 1,06 δισ. ευρώ αυξάνοντας το περιθώριο κέρδους στο 10,5% σε σχέση με το 2022. Το λειτουργικό κέρδος που κατέγραψε η Ducati ήταν στα 112 εκατομμύρια ευρώ, το οποίο ήταν το καλύτερο που έχει σημειώσει ποτέ η ιταλική εταιρεία.

Ducati – Ξεπέρασαν το 1 δισ. ευρώ τα έσοδα!

Ο Claudio Domenicali, CEO της Ducati δήλωσε: "Τα οικονομικά αποτελέσματα που πέτυχε η Ducati το 2023 επιβεβαιώνουν την στρατηγική που έχουμε αποφασίσει να ακολουθήσουμε. Τα έσοδα μας ξεπέρασαν το 1 δισ. ευρώ για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, ενώ πραγματοποιήσαμε επιτυχίες σε MotoGP και WorldSBK. Επιπρόσθετα θέλουμε να επεκταθούμε και σε άλλες κατηγορίες, και το motocross είναι μία από αυτές”.

Ο Henning Jens, CFO της Ducati, πρόσθεσε: "Το 2023 το οποίο είχε οικονομικές δυσκολίες και ανταγωνισμό στον χώρο της μοτοσυκλέτας, ολοκληρώθηκε θετικά για εμάς. Είχαμε 10,5% αύξηση στις πωλήσεις και αυτό δείχνει πως παρά τις δυσκολίες καταφέρνουμε να πετύχουμε καλές οικονομικές επιδόσεις”.

MotoGP – Ο Cal Crutchlow επιστρέφει στην ενεργό δράση!

Ο Βρετανός αναβάτης αναμένεται να κάνει τρεις wildcard MotoGP εμφανίσεις
motomagMotoGP – Ο Cal Crutchlow επιστρέφει στην δράση
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

26/4/2024

Με ανακοίνωση στα κοινωνικά της δίκτυα, η Monster Energy Yamaha MotoGP μας ενημερώνει ότι ο αναβάτης εξέλιξής της, Cal Crutchlow, αναμένεται να επιστρέψει στην αγωνιστική δράση των MotoGP, ως wildcard συμμετοχή σε τρεις γύρους, με στόχο να συλλέξει δεδομένα για την εξέλιξη της M1.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο Βρετανός αναμένεται αρχικά να βρεθεί στο Mugello -31 Μαΐου μέχρι 2 Ιουνίου. Επόμενος σταθμός είναι το Silverstone (2-4 Αυγούστου), με την τρίτη και τελευταία του συμμετοχή για φέτος να είναι στο San Marino στις 6-8 Σεπτεμβρίου.

Δύο χρόνια σχεδόν μετά την απόσυρσή του από την ενεργό δράση, ο Crutchlow επιστρέφει, με στόχο να βοηθήσει την Yamaha με την εξέλιξη της M1. Εκκρεμεί, ωστόσο, ακόμα η έγκριση από την IRTA, που πιθανότατα δεν θα αργήσει να έρθει.

Ετικέτες