Ducati: Ιστορικό ρεκόρ πωλήσεων το 2021

Με αιχμή του δόρατος το Multistrada V4
Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

12/1/2022

Μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου του 2021 η Ducati είχε καταφέρει να πουλήσει πάνω από 49.000 μοτοσυκλέτες, ξεπερνώντας σε πωλήσεις ολόκληρο το 2020! Παρά την πανδημία και τα προβλήματα που αντιμετώπισαν όλα τα εργοστάσια στις γραμμές παραγωγής λόγω των μεγάλων καθυστερήσεων σε προμήθειες πρώτων υλών, ηλεκτρονικών και διαδικασιών μεταφοράς, η ιταλική εταιρεία κατασκεύασε και παρέδωσε στους πελάτες της 59.447 μοτοσυκλέτες έως το τέλος της χρονιάς, σημειώνοντας νέο ρεκόρ πωλήσεων στην ιστορία της. Μάλιστα best seller ήταν η Multistrada V4 με 9.957 πωλήσεις και ακολούθησαν τα μοντέλα της οικογένειας Scrambler με 9.059 πωλήσεις. Τρίτο αγαπημένο μοντέλο των Ducatisti το 2021 ήταν το νέο Monster με 8.734 πωλήσεις.

Σημαντικός παράγοντας της επιτυχίας ήταν το γεγονός πως η αγορά των ΗΠΑ έγινε ξανά η μεγαλύτερη για την Ducati με 9.007 πωλήσεις και πέρασε στη δεύτερη θέση η τοπική ιταλική αγορά με 8.707 πωλήσεις. Και οι δύο αυτές βασικές αγορές για την Ducati σημείωσαν εντυπωσιακή αύξηση πωλήσεων της τάξης του 32% στις ΗΠΑ και του 23% στην Ιταλία σε σχέση με το 2020.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του προέδρου Claudio Domenicali, (ο οποίος ζήτησε και συγνώμη στους πελάτες της Ducati για τις καθυστερήσεις στις παραδόσεις των μοτοσυκλετών…) η επόμενη χρονιά αναμένεται να είναι ακόμα πιο καλή, καθώς η προσθήκη του Desert-X και μερικών ακόμα “φιλόδοξων” μοντέλων όπως τα χαρακτήρισε, θα διευρύνουν ακόμα περισσότερη την πελατειακή βάση της ιταλικής εταιρείας.

QJMOTOR SQ 350: 1η εμφάνιση στην Ελλάδα, στην Έκθεση Μοτοσυκλέτας 2026

Με πλούσιο εξοπλισμό και 16ρηδες τροχούς εμπρός-πίσω
QJMOTOR SQ 350 Έκθεση Μοτοσυκλέτας 2026
Από τον

Θοδωρή Ξύδη

1/4/2026

Λόγω προσιτής τιμής για την κατηγορία κυβισμού, αλλά και βάσει των προδιαγραφών και του πλούσιο εξοπλισμού, το QJMOTOR SQ 350 αποτελεί μια πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση.

Το SQ 350 βρίσκεται αυτές τις ημέρες στην Έκθεση Μοτοσυκλέτας και είναι το μοναδικό σκούτερ της QJMOTOR, το οποίο έχει επίπεδη ποδιά και τροχούς 16 ιντσών και στα δύο άκρα, ως μοντέλο που θέλει να ανταγωνιστεί το Honda SH350i.

Μεγάλο όπλο στη διεκδίκηση μερίδας των πωλήσεων στην κατηγορία για το SQ 350 είναι η τιμή του που έχει οριστεί στα 4.295 ευρώ, σε συνδυασμό βέβαια με όλα τα υπόλοιπα που προσφέρει. 

Το SQ 350 έχει υγρόψυκτο 4βάλβιδο κινητήρα 330 κ.εκ., οποίος αποδίδει 29 hp και 3,21 kg.m ροπής στις 7.500 και 5.250 σ.α.λ. αντίστοιχα και χρησιμοποιεί ψεκασμό της Bosch. Η χωρητικότητα του ρεζερβουάρ είναι 10 λίτρα, ενώ το βάρος ανακοινώνεται στα 172 κιλά, πλήρες υγρών.

Το νέο σκούτερ της QJMOTOR έχει μεταξόνιο 1.495 χλστ. και ύψος σέλας στα 750 χλστ., με την πέδηση να αναλαμβάνει ένας δίσκος εμπρός διαμέτρου 265 χλστ. με διπίστονη δαγκάνα και ένας δίσκος 240 χλστ. πίσω με δαγκάνα ενός εμβόλου.  

Στον στάνταρ εξοπλισμό του SQ 350 περιλαμβάνεται ABS, Traction Control, keyless σύστημα ενεργοποίησης/εκκίνησης, διπλή θύρα φόρτισης, TFT οθόνη αφής με διαγώνιο στις πέντε ίντσες, σύστημα παρακολούθησης πίεσης ελαστικών, διάφανες χούφτες, ψηλή ζελατίνα, όπως και top box με χωρητικότητα 33 λίτρων.

Το σκούτερ της QJMOTOR δείχνει προσεγμένο και από κοντά αν και ο μόνος τρόπος φυσικά για να μάθουμε αν αξίζει πραγματικά τα χρήματα που καλείται να δώσει κανείς για να το κάνει δικό του είναι όταν θα έρθει η ώρα της αναλυτικής του δοκιμής.

 

Ετικέτες