Γράφτηκε από: 
τον Μπάμπη Μέντη

Ducati: Ιστορικό ρεκόρ πωλήσεων το 2021

Με αιχμή του δόρατος το Multistrada V4

Μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου του 2021 η Ducati είχε καταφέρει να πουλήσει πάνω από 49.000 μοτοσυκλέτες, ξεπερνώντας σε πωλήσεις ολόκληρο το 2020! Παρά την πανδημία και τα προβλήματα που αντιμετώπισαν όλα τα εργοστάσια στις γραμμές παραγωγής λόγω των μεγάλων καθυστερήσεων σε προμήθειες πρώτων υλών, ηλεκτρονικών και διαδικασιών μεταφοράς, η ιταλική εταιρεία κατασκεύασε και παρέδωσε στους πελάτες της 59.447 μοτοσυκλέτες έως το τέλος της χρονιάς, σημειώνοντας νέο ρεκόρ πωλήσεων στην ιστορία της. Μάλιστα best seller ήταν η Multistrada V4 με 9.957 πωλήσεις και ακολούθησαν τα μοντέλα της οικογένειας Scrambler με 9.059 πωλήσεις. Τρίτο αγαπημένο μοντέλο των Ducatisti το 2021 ήταν το νέο Monster με 8.734 πωλήσεις.

Σημαντικός παράγοντας της επιτυχίας ήταν το γεγονός πως η αγορά των ΗΠΑ έγινε ξανά η μεγαλύτερη για την Ducati με 9.007 πωλήσεις και πέρασε στη δεύτερη θέση η τοπική ιταλική αγορά με 8.707 πωλήσεις. Και οι δύο αυτές βασικές αγορές για την Ducati σημείωσαν εντυπωσιακή αύξηση πωλήσεων της τάξης του 32% στις ΗΠΑ και του 23% στην Ιταλία σε σχέση με το 2020.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του προέδρου Claudio Domenicali, (ο οποίος ζήτησε και συγνώμη στους πελάτες της Ducati για τις καθυστερήσεις στις παραδόσεις των μοτοσυκλετών…) η επόμενη χρονιά αναμένεται να είναι ακόμα πιο καλή, καθώς η προσθήκη του Desert-X και μερικών ακόμα “φιλόδοξων” μοντέλων όπως τα χαρακτήρισε, θα διευρύνουν ακόμα περισσότερη την πελατειακή βάση της ιταλικής εταιρείας.