Ducati Multistrada V4 Pikes Peak Desert – Μοναδική έκδοση στο χρώμα της ερήμου

Μέσω του προγράμματος Ducati Unica, ο Massimo Bottura αυξάνει τους κατοίκους του γκαράζ του
motomagDucati Multistrada V4 Pikes Peak Desert – Μοναδική έκδοση στο χρώμα της ερήμου
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

14/5/2024

Μία Multistrada V4 Pikes Peak επέλεξε ως βάση ο Massimo Bottura, ιδιοκτήτης του εστιατορίου Ostera Francescana, που έχει βρεθεί δύο φορές στα “50 Καλύτερα Εστιατόρια του Κόσμου”, για να φέρει στα μέτρα του μέσω του προγράμματος Ducati Unica, χαρίζοντας της μοναδικά στοιχεία που την κάνουν να ξεχωρίζει από μακριά και προσθέτοντας ένα ακόμα “παιχνίδι” στο γκαράζ του, το Multistrada V4 Pikes Peak Desert.

Το πρόγραμμα Ducati Unica, ξεκίνησε την πορεία του τον Ιανουάριο του 2022, προσφέροντας σε όλους του Ducatisti την ευκαιρία να δημιουργήσουν την μοτοσυκλέτα των ονείρων τους. Κάθε ενδιαφερόμενος επικοινωνεί απευθείας με τους σχεδιαστές του Centro Stile Ducati, έχοντας ταυτόχρονα πρόσβαση σε κορυφαία υλικά, αποκλειστικά φινιρίσματα και ξεχωριστές χρωματικές επιλογές. H Multisrada V4 Pikes Peak Desert είναι ένα εξαιρετικό δείγμα της συνεργασίας της καλλιτεχνικής ματιάς του δημιουργικού σεφ, Massimo Bottura και της προσοχής στην λεπτομέρεια που χαρακτηρίζει το σχεδιαστικό τμήμα της Ducati.

Ducati Multistrada V4 Pikes Peak Desert – Μοναδική έκδοση στο χρώμα της ερήμου

Η βαφή που επιλέχθηκε είχε ως στόχο να κάνει την μοτοσυκλέτα να μοιάζει λες και μόλις επέστρεψε από μία περιπετειώδη ταξιδιωτική εμπειρία στις αχανείς αμμώδης εκτάσεις της αφρικανικής ηπείρου. Για ακόμα πιο ρεαλιστική απεικόνιση, διάφορα μέρη της μοτοσυκλέτας, όπως τα φτερά, οι χούφτες, η ποδιά και οι τροχοί, έχουν δεχτεί “sand effect” φινίρισμα. Άλλα στοιχεία που έχουν δεχτεί την φροντίδα του Centro Stile της Ducati είναι η σέλα με κάλυμμα Alcantara, η οποία ακολουθεί το χρωματικό μοτίβο της υπόλοιπης μοτοσυκλέτας, το αμορτισέρ πίσω. Η εξάτμιση έχει τελικό της Akrapovic, το οποίο δημιουργήθηκε αποκλειστικά για αυτό το μοντέλο, προκειμένου να ταιριάζει εμφανισιακά με το υπόλοιπο σύνολο.

Ducati Multistrada V4 Pikes Peak Desert – Μοναδική έκδοση στο χρώμα της ερήμου

Δεν σταματάμε όμως εδώ. Οι χούφτες και οι χειρολαβές της Multistrada V4 Pikes Peak Desert έρχονται από το εξωτικό Multistrada V4 RS. Κοιτάζοντας λίγο πιο προσεκτικά, βρίσκουμε πάνω στην μοτοσυκλέτα μερικές λεπτομέρειες που αναφέρονται στην καριέρα του διάσημου σεφ, όπως η υπογραφή του Bottura στην σέλα και τα τρία, διάσημα στην γαστρονομία, αστέρια Michelin, τα οποία από το 2011 συντροφεύουν το όνομα Osteria Franscescana. Μαζί τους, υπάρχει και το “Πράσινο Αστέρι”, με το οποίο επιβραβεύονται τα εστιατόρια που ασχολούνται με την ολιστική προσέγγιση της κουζίνας, αξιοποιώντας όσο το δυνατόν μεγαλύτερο μέρος της εκάστοτε πρώτης ύλης.

Ducati Multistrada V4 Pikes Peak Desert – Μοναδική έκδοση στο χρώμα της ερήμου

Η φράση “Υπάρχουν οι μοτοσυκλέτες, και μετά υπάρχει και η Ducati” στο πιο πρόσφατο βιβλίο του “Slow Food, Fast Cars”, που έγραψε μαζί με την σύζυγό του, Lara Gilmore, είναι χαρακτηριστική της αφοσίωσης του Bottura στο εργοστάσιο της Bologna. Αυτό το πάθος του Ιταλού σεφ ήταν η αιτία να γίνει πρεσβευτής του ονόματος Ducati, με την επιτυχημένη συνεργασία να εμπλουτίζεται τώρα με ένα νέο κεφάλαιο, εμπνευσμένο από τις ερήμους. Το όνομα αυτού, Mutlistrada V4 Pikes Peak Desert.

Ducati Multistrada V4 Pikes Peak Desert – Μοναδική έκδοση στο χρώμα της ερήμου

Τώρα βέβαια η συγκεκριμένη έκδοση δεν είναι και εκείνη που θα επέλεγε κανείς για οποιοδήποτε αμμώδες έδαφος, ενώ όλη αυτή η διαδικασία των "πρεσβευτών" και της ακριβής εξιδείκευσης δεν ταιριάζει με την πλειοψηφία γενικά στην Ευρώπη, όχι μόνο στην Ελλάδα. Ωστόσο είναι μία καλή ευκαιρία να μάθει κανείς πως υπάρχει το πρόγραμμα Ducati Unica, ενώ δεν παύει να είναι μία πηγή έμπνευσης για οποιαδήποτε μετατροπή, σε οποιαδήποτε μοτοσυκλέτα.

Ετικέτες

DNA Filters: Γιορτάζει 20 χρόνια εξωστρέφειας, κατασκευάζοντας στην Ελλάδα τα φίλτρα αέρος που ξεχωρίζουν παγκοσμίως

Υψηλή τεχνολογία κρατώντας την παραγωγή στην Ελλάδα
DNA Filters: Γιορτάζει 20 χρόνια εξωστρέφειας, κατασκευάζοντας στην Ελλάδα τα φίλτρα αέρος που ξεχωρίζουν παγκοσμίως
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

17/5/2024

Με μία διαφορετική βραδινή εκδήλωση σε αέρα Μιλάνου με επίσημο ενδυματολογικό κώδικα, και ακριβώς όπως θα διοργάνωνε μία αντίστοιχη ιταλική εταιρεία, η ελληνική DNA High Performance Filters γιόρτασε τα 20 χρόνια λειτουργίας της, σε ένα Gala που αναδείκνυε τα φίλτρα μοτοσυκλέτας και αυτοκινήτου, στον μέγιστο βαθμό.

Υπό την έννοια ενός εξαρτήματος που σε συντροφεύει σε όλη την διάρκεια ζωής της μοτοσυκλέτας καθώς δεν το αλλάζεις παρά μόνο το καθαρίζεις και το φροντίζεις, τα φίλτρα της DNA κερδίζουν επάξια τα φώτα της δημοσιότητας πριν κρυφτούν μέσα στο φιλτροκούτι, ή το αντικαταστήσουν σε κάποιο επόμενο στάδιο αναβάθμισης.

Κι από την στιγμή που βοηθούν τον κινητήρα να κερδίσει ίππους, βελτιώνοντας παράλληλα την καύση και την κατανάλωση, αποτελούν και το πρώτο στάδιο σε κάθε βελτίωση. Για αυτό και ένα από τα στοιχεία που ξεχωρίζουν την DNA είναι η αμεσότητα με την οποία παρουσιάζει τις προτάσεις της για τα νέα μοντέλα, ταυτόχρονα με την πρώτη τους εμφάνιση στα καταστήματα, πολλές φορές και νωρίτερα. Διότι πολλοί ιδιοκτήτες αγοράζουν φίλτρο της DNA με την παραγγελία της νέας μοτοσυκλέτας τους και πριν αυτή τους παραδοθεί!

Για να φτάσουν όμως να αποτελούν την πρώτη επιλογή, η οικογένεια Νικολαΐδη έδωσε έναν αγώνα να εδραιωθεί και να αποδείξει την αξία της, σε κάθε διαφορετική αγορά ανά την υφήλιο καθότι αποτελεί μία καθαρά εξαγωγική εταιρεία με την Ελλάδα να αποτελεί μικρό ποσοστό του συνολικού κύκλου εργασιών της - Παρόλο που έχει υψηλό ποσοστό διείσδυσης στην ελληνική αγορά. Έπειτα από τον παραπάνω αγώνα, η DNA έδωσε -και δίνει συνεχώς- έναν ακόμη ξεχωριστό: Να κρατήσει την γραμμή παραγωγής εντός συνόρων, μία δύσκολη διαδικασία στην οποία εμμένει.

DNA Filters: Γιορτάζει 20 χρόνια εξωστρέφειας, κατασκευάζοντας στην Ελλάδα τα φίλτρα αέρος που ξεχωρίζουν παγκοσμίως

Όλη αυτή η ανοδική πορεία που αντανακλάται στην σημερινή εμπορική επιτυχία της DNA, αναπτύχθηκε σε μία συγκινητική συζήτηση που διεύθυνε ο Πυγμαλίωνας Δαδακαρίδης, θέτοντας ερωτήσεις στα μέλη της οικογένειας. Παρουσιάστηκαν οι τρόποι, η αγωνία, οι θυσίες, αλλά και ανέκδοτες ιστορίες πίσω από κάθε περίοδο της λειτουργίας της DNA, με την οικογένεια να τις μοιράζεται με τους καλεσμένους της, χωρίς να καταβάλλει προσπάθεια να κρύψει την συγκίνησή της.

DNA Filters: Γιορτάζει 20 χρόνια εξωστρέφειας, κατασκευάζοντας στην Ελλάδα τα φίλτρα αέρος που ξεχωρίζουν παγκοσμίως

Πολλές από αυτές τις ιστορίες και τις θυσίες, μπορούσε κανείς να τις καταχωρήσει σε κεφάλαια ανά όνομα φίλτρου, ένα στοιχείο που φανερώνει τον λόγο που όσα κατασκευάζει η DNA ξέφυγαν από το στάδιο του φίλτρου και έγιναν προϊόντα τεχνολογίας. Η αγωνιστική τους χρήση σε παγκόσμια πρωταθλήματα από εργοστασιακές ομάδες, είναι η μεγαλύτερη απόδειξη για την παραπάνω θέση.

DNA Filters: Γιορτάζει 20 χρόνια εξωστρέφειας, κατασκευάζοντας στην Ελλάδα τα φίλτρα αέρος που ξεχωρίζουν παγκοσμίως

Στη συνέχεια της βραδινής εκδήλωσης η DNA Filters χαιρέτισε ένα προς ένα τους καλεσμένους της και ευχήθηκε για μεγαλύτερη εξωστρέφεια της μοτοσυκλέτας στην Ελλάδα με περισσότερες εταιρείες που ξεπερνούν τα σύνορα της χώρας μας. Με την δεύτερη γενιά στο τιμόνι της εταιρείας και μία υγιέστατη σταδιακή παράδοση της σκυτάλης που αποτελεί “case study” για τα ελληνικά δεδομένα και την προσκόλληση στο micromanagement που κατά κόρον παρουσιάζουν οι ιδρυτές ελληνικών επιχειρήσεων, η DNA τρέχει ήδη τις εξελίξεις ώστε στο επόμενο επετειακό Gala που θα διοργανώσει να έχει εδραιωθεί σε ακόμη υψηλότερο επίπεδο.

DNA Filters: Γιορτάζει 20 χρόνια εξωστρέφειας, κατασκευάζοντας στην Ελλάδα τα φίλτρα αέρος που ξεχωρίζουν παγκοσμίως

Ακολουθεί το Δελτίο Τύπου της εταιρείας:

 

Η DNA High Performance Filters γιόρτασε  με ένα εντυπωσιακό Gala τα 20 χρόνια λειτουργίας και υπεροχής.

     Την Τετάρτη στις 15 Μαΐου η εταιρεία DNA High Performance Filters επισφράγισε με ένα μοναδικό Gala τα 20 χρόνια λειτουργίας της. Η δεξίωση πραγματοποιηθηκε στον κατάμεστο χώρο του Universe Live Stage, στην Αθήνα και είχε τρομερή επιτυχία, ενώνοντας πολλούς επιχειρηματίες από τον χώρο της μοτοσυκλέτας και του αυτοκινήτου, ορισμένους εκλεκτούς καλεσμένους από το εξωτερικό, εξαίρετους δημοσιογράφους του χώρου καθώς και σύσσωμους τους εργαζόμενους της εταιρείας.

     Η βραδιά με παρουσιαστή τον Πυγμαλίωνα Δαδακαρίδη ήταν γεμάτη με όμορφες εκπλήξεις, περιλάμβανε ομιλία από τους ιδρυτές της εταιρείας αναδεικνύοντας την πορεία της DNA από μια μικρή νεοφυή επιχείρηση σε έναν παγκόσμιο ηγέτη στην τεχνολογία υψηλής απόδοσης φίλτρων. Οι παρευρισκόμενοι απόλαυσαν ζωντανή μουσική, γκουρμέ δείπνο και μια ειδική παρουσίαση που ανέδειξε τα ορόσημα και τα επιτεύγματα της εταιρείας.

     Ο CEO της εταιρείας Ντίνος Νικολαΐδης εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του, δηλώνοντας: "Αυτό το ορόσημο αποτελεί απόδειξη της σκληρής δουλειάς και της αφοσίωσης της ομάδας μας καθώς και της αδιάκοπης υποστήριξης των πελατών μας.”

Ενώ ο Managing Director, Μάριος Νικολαΐδης συμπλήρωσε “ Είμαστε ενθουσιασμένοι για το μέλλον και δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε την κληρονομιά της αριστείας μας." ενώ παράλληλα ανακοίνωσε ότι: “ η εταιρεία είναι πλέον έτοιμη να αναλάβει νέα τεχνολογικά  έργα που θα ανεβάσουν την χώρα μας ακόμα πιο ψηλά, στην κατάταξη των εξιδεικευμένων επιχειρήσεων του χώρου”.

     Η εκδήλωση υπογράμμισε τη δέσμευση της DNA High Performance Filters στην καινοτομία και την αριστεία, θέτοντας τις βάσεις για συνεχιζόμενη ανάπτυξη και επιτυχία τα επόμενα χρόνια.

     Η βραδιά έκλεισε με πολλά χαμόγελα και την υπόσχεση για το επόμενο ραντεβού σε άλλα 20 χρόνια!

Ετικέτες