Ducati - Οι άνθρωποι πίσω από την Off-Road επέλαση των Ιταλών

Στα τμήματα πωλήσεων και προώθησης αλλά και στους αγώνες
Desmo450 MX
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

27/9/2024

Η Ducati εκτός από τις διακρίσεις που έχει σε ασφάλτινους αγώνες είναι έτοιμη να πρωταγωνιστήσει και στο Off-Road, τόσο αγωνιστικά, όσο και στις παγκόσμιες αγορές.

O 8 φορές Πρωταθλητής Motocross Ιταλίας, A. Luppino, θα πάρει μέρος στον τελικό γύρο του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος MXGP στις 28-29 Σεπτεμβρίου του 2024 στο Cózar της Ισπανίας, και στη συνέχεια στον τελικό γύρο του Ιταλικού Πρωταθλήματος Motocross στο Arco di. Trento, στις 12-13 Οκτωβρίου ως επίσημος αναβάτης της Ducati Corse R&D – Factory MX Team. Ο Ελβετός J. Seewer θα αγωνιστεί στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MXGP, με την ομάδα της Ducati Corse Off-Road, ως ένας από τους δύο επίσημους αναβάτες για την περίοδο 2025-2026 -ο επόμενος μένει να ανακοινωθεί.

Στα ηνία της ομάδας θα βρεθεί όπως είχε ήδη ανακοινωθεί στα τέλη του 2023, ο Paolo Ciabatti ως Γενικός Διευθυντής της Ducati Corse Off-Road. Ο Paolo μετά από συζητήσεις με τον CEO Claudio Domenicali υπόσχεται ότι θα κάνει ότι καλύτερο μπορεί για να διακριθεί η Ducati και στους εκτός δρόμου αγώνες, οδηγώντας την εταιρεία από το Borgo Panigale σε παρόμοιες επιτυχίες όπως στο MotoGP.

Jeremy Seewer
Jeremy Seewer

Η εταιρεία από το το Borgo Panigale σε συνεργασία με τον εννέα φορές Παγκόσμιο Πρωταθλητή Motocross, Antonio Cairoli, τον σημερινό ηγέτη του ιταλικού πρωταθλήματος Prestige MX1 με το Ducati Desmo450 MX, Alessandro Lupino και τον Jeremy Seewer βάζουν στόχο να βρεθούνε πάνω στα βάθρα σε Motocross και MXGP.

Schlabitz
Michael Schlabitz

Από τον Σεπτέμβριο, ο Michael Schlabitz ανέλαβε τον ρόλο του Off-Road Sales Project Manager, με ευθύνη να συντονίσει το Sales και After Sales για προϊόντα Off-Road σε παγκόσμιο επίπεδο. Ο Michael, συνεργάζεται με εταιρικούς φορείς και όλα τα υποκαταστήματα και διανομείς της Ducati, συμβάλλοντας στη σωστή τοποθέτηση του νέου προϊόντος (Desmo450 MX) στις αγορές, στη δημιουργία διαδικασιών πελατειακής εμπειρίας και στην ανάπτυξη σχετικών επιχειρήσεωνs.

Ducati Factory MX Team
Antonio Cairoli και Alessandro Lupino

Ο Schlabitz, θα δίνει λόγο στον Francesco Milicia, Αντιπρόεδρο Παγκόσμιων Πωλήσεων & after sales, έχοντας μια ισχυρή εμπειρία στις πωλήσεις από την πολύχρονη ενασχόλησή του με το κομμάτι των Off-Road μοτοσυκλετών, τόσο από προηγούμενη εμπειρία όσο και από προσωπικό πάθος. Το νέο αυτό ιστορικό off-road κεφάλαιο της Ducati είναι ένα όνειρο ετών που τώρα αποκτά σάρκα και οστά.

Cairoli

Ο νέος ρόλος που έχει ανατεθεί στον Schlabitz, θα δώσει σημαντική βοήθεια στον Davide Perni, Τεχνικό Συντονιστή Έρευνας & Ανάπτυξης εκτός δρόμου, ο οποίος στην ανάπτυξη των μοτοσυκλετών θα διατηρήσει στενή συνεργασία με τον Pierluigi Zampieri (Τεχνικός Διευθυντής της Ducati) βρίσκοντας νέες λύσεις για την αύξηση απόδοσης των εκτός δρόμου μοτοσικλετών.

Desmo450 MX

Για την Ducati, η είσοδος στον Off-Road χώρο θα αποτελέσει μια σημαντική πρόκληση, η οποία εμπνέεται από τα πολύ καλά αποτελέσματα που έχουν επιτευχθεί τα τελευταία χρόνια στους αγώνες ταχύτητας. Η απόφαση των “κόκκινων” επιβεβαιώνει την επιθυμία τους να επεκτείνουν την παρουσία της μάρκας σε νέους κόσμους, απευθυνόμεντοι και σε ένα διαφορετικό κοινό μεγαλώνοντας κι άλλο την κοινότητα των Ducatisti.

Ετικέτες

Νέα Triumph 350 έρχονται στην Ινδία

Ο πρόεδρος της Bajaj επιβεβαίωσε μια νέα γενιά μονοκύλινδρων 350 που θα αποκαλυφθεί σύντομα
Triumph TR 400
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

27/2/2026

Η Ινδία εισήγαγε ένα νέο φορολογικό σύστημα GST 2.0 (Goods & Services Tax) που θα έχει πολύ σημαντική επίδραση στην εγχώρια βιομηχανία δικύκλων της χώρας.

Τέθηκε σε εφαρμογή στις 22 Σεπτεμβρίου 2025 και βάσει αυτού όλα τα δίκυκλα άνω των 350cc θα επιβαρυνθούν με σημαντικά αυξημένους φόρους πολυτελείας, γεγονός που αναπόφευκτα θα επηρεάσει την ινδική παραγωγή, μεταβάλλοντας τη στρατηγική σκέψη αρκετών κατασκευαστών.

Ένας από αυτούς είναι η Bajaj Auto, της οποίας ο πρόεδρος, Rajiv Bajaj, έχει επανειλημμένα δηλώσει πως η εταιρεία του θα πρέπει να εναρμονιστεί στο νέο φορολογικό καθεστώς προσαρμόζοντας τα μοντέλα που παράγει. Και αυτό δεν θα περιοριστεί μόνο στις μοτοσυκλέτες της Bajaj, αλλά και σε αυτές της Triumph που κατασκευάζει η ινδική εταιρεία.

Σε πρόσφατη συνέντευξή του στο ειδησεογραφικό κανάλι CNBC, ο κύριος Bajaj έκανε μιαν ακόμη αποκάλυψη: μια νέα γενιά Triumph 350 θα παρουσιαστεί στην Ινδία τον ερχόμενο Απρίλιο.

Αυτή θα αφορά όλα τα υπάρχοντα μοντέλα της γκάμας με τον μονοκύλινδρο TR 400, δηλαδή τα Speed 400, Scrambler 400Χ και XC, Thruxton 400 και το αποκλειστικό της ινδικής αγοράς  Speed T4 που ουσιαστικά είναι μια φτηνότερη και απλούστερη εκδοχή του Speed 400.

Αποφεύγοντας τις τεχνικές λεπτομέρειες, ο ισχυρός άνδρας της Bajaj άφησε να εννοηθεί πως ο μονοκύλινδρος των 399 cc που φορούν σήμερα όλα τα παραπάνω μοντέλα θα μικρύνει σε χωρητικότητα που δεν θα ξεπερνά τα 350 cc.

Αυτό που δεν εξήγησε είναι το κατά πόσο αυτό θα αφορά μόνο τα ινδικά μοντέλα ή αν θα συμπεριλάβει και την τρέχουσα εξαγώγιμη γκάμα που γνωρίζουμε στην Ευρώπη, δηλαδή όλα τα προαναφερθέντα 400άρια πλην του Speed T4.

Ό,τι και να πούμε προς το παρόν δεν θα είναι τίποτε περισσότερο από εικασία, όπως ακριβώς κάνει και ο ινδικός Τύπος που τείνει προς την άποψη ότι τα 400άρια μοντέλα θα συνεχίσουν ως είχαν στις διεθνείς αγορές, περιορίζοντας τα 350 στην αγορά της Ινδίας.

Αυτό θα σημαίνει πιθανότατα πως η νέα αυτή γενιά των μικρών Triumph 350 cc δεν θα έχει σημαντικές διαφορές με τα τρέχοντα μοντέλα σε επίπεδο εξοπλισμού και σχεδίασης, απλά θα φορούν έναν λίγο μικρότερο και - λογικά - λίγο ηπιότερο κινητήρα, ώστε να μην προκύψει μεγάλη επιβάρυνση τόσο σε επίπεδο εξέλιξης, όσο και στη γραμμή παραγωγής τους.

Οριστικές απαντήσεις για τα νέα Triumph 350 και το μέλλον των ανάλογων ευρωπαϊκών μοντέλων με τον κινητήρα TR400 θα έχουμε σε περίπου δύο μήνες, όταν με το καλό εμφανιστεί επίσημα η νέα γκάμα στην Ινδία.

Στο μεταξύ ένα νέο ερώτημα προκύπτει. Αν αυτό πρόκειται να εφαρμοστεί στα μοντέλα της Triumph, να περιμένουμε κάτι ανάλογο και με τα μοντέλα 390 της ΚΤΜ; Η πρόσφατη επικαιρότητα αυτό μας δείχνει, καθώς η Bajaj φέρεται να ετοιμάζει μια νέα γκάμα με δικύλινδρο κινητήρα έως 500 cc, γεγονός που θα της επιτρέψει να μικρύνει τα μονοκύλινδρα 390 κάτω από τα 350 cc, γεμίζοντας την Α2 γκάμα της ΚΤΜ με δύο σειρές μοντέλων. Παράλληλα, ο νέος κινητήρας των 350 cc θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί από κοινού και στα μοντέλα της Bajaj, όπως λ.χ. το Dominar 400, που μοιραία θα προσαρμοστούν στο νέο φορολογικό καθεστώς της Ινδίας.

Ετικέτες