Ducati - Οι άνθρωποι πίσω από την Off-Road επέλαση των Ιταλών

Στα τμήματα πωλήσεων και προώθησης αλλά και στους αγώνες
Desmo450 MX
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

27/9/2024

Η Ducati εκτός από τις διακρίσεις που έχει σε ασφάλτινους αγώνες είναι έτοιμη να πρωταγωνιστήσει και στο Off-Road, τόσο αγωνιστικά, όσο και στις παγκόσμιες αγορές.

O 8 φορές Πρωταθλητής Motocross Ιταλίας, A. Luppino, θα πάρει μέρος στον τελικό γύρο του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος MXGP στις 28-29 Σεπτεμβρίου του 2024 στο Cózar της Ισπανίας, και στη συνέχεια στον τελικό γύρο του Ιταλικού Πρωταθλήματος Motocross στο Arco di. Trento, στις 12-13 Οκτωβρίου ως επίσημος αναβάτης της Ducati Corse R&D – Factory MX Team. Ο Ελβετός J. Seewer θα αγωνιστεί στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MXGP, με την ομάδα της Ducati Corse Off-Road, ως ένας από τους δύο επίσημους αναβάτες για την περίοδο 2025-2026 -ο επόμενος μένει να ανακοινωθεί.

Στα ηνία της ομάδας θα βρεθεί όπως είχε ήδη ανακοινωθεί στα τέλη του 2023, ο Paolo Ciabatti ως Γενικός Διευθυντής της Ducati Corse Off-Road. Ο Paolo μετά από συζητήσεις με τον CEO Claudio Domenicali υπόσχεται ότι θα κάνει ότι καλύτερο μπορεί για να διακριθεί η Ducati και στους εκτός δρόμου αγώνες, οδηγώντας την εταιρεία από το Borgo Panigale σε παρόμοιες επιτυχίες όπως στο MotoGP.

Jeremy Seewer
Jeremy Seewer

Η εταιρεία από το το Borgo Panigale σε συνεργασία με τον εννέα φορές Παγκόσμιο Πρωταθλητή Motocross, Antonio Cairoli, τον σημερινό ηγέτη του ιταλικού πρωταθλήματος Prestige MX1 με το Ducati Desmo450 MX, Alessandro Lupino και τον Jeremy Seewer βάζουν στόχο να βρεθούνε πάνω στα βάθρα σε Motocross και MXGP.

Schlabitz
Michael Schlabitz

Από τον Σεπτέμβριο, ο Michael Schlabitz ανέλαβε τον ρόλο του Off-Road Sales Project Manager, με ευθύνη να συντονίσει το Sales και After Sales για προϊόντα Off-Road σε παγκόσμιο επίπεδο. Ο Michael, συνεργάζεται με εταιρικούς φορείς και όλα τα υποκαταστήματα και διανομείς της Ducati, συμβάλλοντας στη σωστή τοποθέτηση του νέου προϊόντος (Desmo450 MX) στις αγορές, στη δημιουργία διαδικασιών πελατειακής εμπειρίας και στην ανάπτυξη σχετικών επιχειρήσεωνs.

Ducati Factory MX Team
Antonio Cairoli και Alessandro Lupino

Ο Schlabitz, θα δίνει λόγο στον Francesco Milicia, Αντιπρόεδρο Παγκόσμιων Πωλήσεων & after sales, έχοντας μια ισχυρή εμπειρία στις πωλήσεις από την πολύχρονη ενασχόλησή του με το κομμάτι των Off-Road μοτοσυκλετών, τόσο από προηγούμενη εμπειρία όσο και από προσωπικό πάθος. Το νέο αυτό ιστορικό off-road κεφάλαιο της Ducati είναι ένα όνειρο ετών που τώρα αποκτά σάρκα και οστά.

Cairoli

Ο νέος ρόλος που έχει ανατεθεί στον Schlabitz, θα δώσει σημαντική βοήθεια στον Davide Perni, Τεχνικό Συντονιστή Έρευνας & Ανάπτυξης εκτός δρόμου, ο οποίος στην ανάπτυξη των μοτοσυκλετών θα διατηρήσει στενή συνεργασία με τον Pierluigi Zampieri (Τεχνικός Διευθυντής της Ducati) βρίσκοντας νέες λύσεις για την αύξηση απόδοσης των εκτός δρόμου μοτοσικλετών.

Desmo450 MX

Για την Ducati, η είσοδος στον Off-Road χώρο θα αποτελέσει μια σημαντική πρόκληση, η οποία εμπνέεται από τα πολύ καλά αποτελέσματα που έχουν επιτευχθεί τα τελευταία χρόνια στους αγώνες ταχύτητας. Η απόφαση των “κόκκινων” επιβεβαιώνει την επιθυμία τους να επεκτείνουν την παρουσία της μάρκας σε νέους κόσμους, απευθυνόμεντοι και σε ένα διαφορετικό κοινό μεγαλώνοντας κι άλλο την κοινότητα των Ducatisti.

Ετικέτες

Αττική: Δύο σοβαρά τροχαία με μοτοσυκλέτες μέσα σε λίγες ώρες

Το ένα μάλιστα ήταν και θανατηφόρο
ekav
Από τον

Παύλο Καρατζά

19/6/2026

Δύο τροχαία συνέβησαν χτες στην Αττική μέσα σε λίγες ώρες. Το ένα συνέβη σε παράδρομο της Λεωφόρου Κηφισού και είχε σαν αποτέλεσμα τον θάνατο 46χρονου αναβάτη, ενώ το δεύτερο συνέβη στο Ίλιον και δύο νεαροί είναι σε σοβαρή κατάσταση.

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε χτες το βράδυ σε παράδρομο της Λεωφόρου Κηφισού, στο ύψος του Αιγάλεω, όταν 46χρονος αναβάτης, έχασε τον έλεγχο της μοτοσυκλέτας του, εξετράπη της πορείας του και προσέκρουσε πρώτα σε κολώνα σήμανσης και έπειτα σε μεταλλικά κιγκλιδώματα.

Στο σημείο έσπευσε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, όπου οι διασώστες διαπίστωσαν τον θάνατο του άτυχου αναβάτη. Διενεργείται προανάκριση για τα αίτια του δυστυχήματος.

Ένα δεύτερο τροχαίο συνέβη χτες το απόγευμα στο Ίλιον, όταν μια 48χρονη οδηγός αυτοκινήτου επιχείρησε προσπέραση, με αποτέλεσμα να συγκρουστεί με άλλο διερχόμενο όχημα, το οποίο όμως εξετράπη της πορείας του και έπεσε πάνω σε μοτοσυκλέτα που επέβαιναν δύο νεαροί, ηλικίας 22 και 24 ετών.

Οι δύο νεαροί τραυματίστηκαν σοβαρά και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Αττικόν, όπου νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση, δίνοντας μάχη για τη ζωή τους.