Ducati: Παρουσίασε τη νέα Monster V2 2026

Με τον γνωστό κινητήρα των 890 κ.εκ
Ducati
Από τον

Παύλο Καρατζά

23/10/2025

Η μία μετά την άλλη Ducati ξεκινάνε να φέρουν τον νέο ελαφρύτερο δικύλινδρο κινητήρα στην ιστορία του Borgo Panigale που ζυγίζει μόλις 54,4. Σειρά φυσικά παίρνει και η νέα Monster V2.

Η Monster V2 είναι το τέταρτο κατά σειρά μοντέλο της ιταλικής εταιρείας στο πλαίσιο των Ducati World Première 2026 και θα φέρει τον νέο κινητήρα των 890 κ.εκ  που σημαίνει πως δεν θα φέρει το δεσμοδρομικό σύστημα. Η μοτοσυκλέτα θα αποδίδει 111 ίππους στις 9.000 στροφές και 9,3 kg.m ροπής στις 7.250 στροφές.

Το πλαίσιο της νέας Monster είναι monocoque από αλουμίνιο. Το βάρος της μοτοσυκλέτας θα είναι 175 κιλά χωρίς καύσιμο, δηλαδή 4 κιλά ελαφρύτερη από το προηγούμενο μοντέλο, με το ντεπόζιτο να είναι στα 14 λίτρα. Το ύψος της σέλας είναι στα 815 mm που μπορεί να κατέβει έως και τα 775 mm.

Μπροστά βρίσκουμε ανεστραμμένο πιρούνι της Showa με διάμετρο 43 χιλιοστά, ενώ πίσω monoshock αμορτισέρ με δυνατότητα προφόρτισης ελατηρίου.

Όσον αφορά το σύστημα πέδησης, η μοτοσυκλέτα φέρει ακτινικές τετραπίστονες δαγκάνες Brembo με δίσκους 320 mm μπροστά και διπίστονη δαγκάνα με δίσκο 245 mm πίσω. Οι τροχοί είναι φυσικά 17 ιντσών και τα Pirelli Diablo Rosso είναι τα ελαστικά πρώτης τοποθέτησης.

Ο εξοπλισμός της περιλαμβάνει TFT οθόνη 5 ιντσών, διαφορετικά riding modes, traction control, wheelie control, engine brake control, cornering ABS, brake light, quickshifter, TPMS, cruise control, LED φώτα, lap timer και αυτόματη ακύρωση φλας.

Η νέα Monster θα είναι διαθέσιμη σε δύο εκδόσεις και δύο χρώματα

Πλατφόρμες delivery: Προσέφεραν μπόνους στους διανομείς τους εν μέσω κακοκαιρίας

Για να συνεχίσουν να κάνουν παραδόσεις παραγγελιών
efood-wolt
Από τον

Θοδωρή Ξύδη

5/12/2025

Οι δύο μεγαλύτερες πλατφόρμες διανομής φαγητού στην χώρα μας αγνόησαν την πρόγνωση του καιρού και τα μηνύματα του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας που προειδοποιούσαν για ισχυρές καταιγίδες, οι οποίες δημιούργησαν επικίνδυνες καταστάσεις στο οδικό δίκτυο της χώρας για οδηγούς αυτοκινήτων και αναβάτες φυσικά και προσέφεραν μπόνους στους εργαζομένους τους, για να τους πείσουν να συνεχίσουν να εργάζονται υπό αυτές τις συνθήκες.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο, Wolt και efood είχαν προχωρήσει σε παρόμοιες ενέργειες και τις ημέρες που είχε καύσωνα το καλοκαίρι. Τώρα το έκαναν την ίδια ώρα που η Πολιτική Προστασία προειδοποιούσε για έκτακτα καιρικά φαινόμενα και συνιστούσε να αποφεύγονται οι μετακινήσεις, δίνοντας 70% μπόνους σαν κίνητρο για συνεχίσουν οι διανομείς να εργάζονται θέτοντας σε έξτρα κίνδυνο τη ζωή τους, μαζί με εκείνον που αντιμετωπίζουν από τους κακούς δρόμους.

Σύμφωνα με πληροφορίες το Σωματείο Εργαζομένων efood της Αττικής καλούσε τον fleet manager της εταιρίας την ώρα της κακοκαιρίας, όμως εκείνος δεν απαντούσε, ενώ και το Σωματείο Wolt Αττικής ζητούσε το κλείσιμο της εφαρμογής. Τελικά η efood έκλεισε την εφαρμογή της με αρκετή καθυστέρηση στις 22:30 το βράδυ, ενώ η Wolt συνέχισε κανονικά την λειτουργία της.

Θέματα σαν κι αυτά αντιμετωπίζουν συχνά οι επαγγελματίες μοτοσυκλετιστές και μάλιστα οι εργαζόμενοι των δύο εταιριών έκαναν την περασμένη Παρασκευή και Σάββατο κοινή στάση εργασίας με μεγάλη συμμετοχή, κοινοποιώντας τα αιτήματα τους σε έναν κοινό αγώνα.