Ducati - Ρεκόρ πωλήσεων για το Α’ εξάμηνο του 2023

Συνεχίζοντας την ανοδική πορεία του 2022
Ducati πωλήσεις Α 6μηνο 2023
Από το

motomag

17/7/2023

Το πρώτο εξάμηνο του 2023, πωλήθηκαν 34.976 μοτοσυκλέτες της Ducati σε όλο τον κόσμο, νέα επίδοση - ρεκόρ που μεταφράζεται σε αύξηση της τάξεως του 5% από την ίδια περίοδο του 2022.

Όπως δείχνουν τα οικονομικά στοιχεία της εταιρείας, το 2023, αποτελεί μία δυνατή μέχρι τώρα χρονιά για το εργοστάσιο του Borgo Panigale, που συνεχίζει την ανοδική πορεία που έχει ξεκινήσει από το 2022.

Πέρα από τις συνολικές παγκόσμιες πωλήσεις, η Ducati αύξησε το μερίδιό της σε σημαντικές για την ίδια αγορές. Στην Ιταλία, που παραδοσιακά είναι η πιο δυνατή αγορά της εταιρείας, σημείωσε αύξηση 10%, σε σύγκριση με πέρυσι, φτάνοντας τις 6.639 μοτοσυκλέτες. Στην αμέσως επόμενη θέση βρίσκεται η αγορά των Η.Π.Α., όπου οι 4.505 μοτοσυκλέτες σημαίνουν αύξηση 11% σε σχέση με το 2022, χρονιά στην οποία οι Ιταλοί είχαν σημειώσει πτώση της τάξεως του 6%. Στην τρίτη θέση είναι η Γερμανία, όπου με 4.217 μοτοσυκλέτες σημειώθηκε άνοδος πωλήσεων 13% σε σχέση με πέρυσι.

Όσον αφορά στα best-selling μοντέλα, το Multistrada V4 παραμένει στην κορυφή με 6.382 κομμάτια να έχουν πουληθεί μέχρι στιγμής, σε όλο τον κόσμο. Δεύτερο έρχεται το Monster με 4.299 παραδόσεις, ενώ η οικογένεια των Scrambler 800 βρίσκεται στην τρίτη θέση με 3.581 μοτοσυκλέτες.

Για το 2024 η Ducati προσθέτει νέες χρωματικές επιλογές για τα SuperSport 950 S, Monster, Hypermotard 950 RVE, Panigale V2 και Multistrada V2 S, που πωλούνται πλέον σε 96 αγορές ανά τον κόσμο, αφού μέσα στο 2022 η εταιρεία επεκτάθηκε και σε νέες που μέχρι τώρα δεν είχε επίσημη παρουσία.

Ετικέτες

Έξυπνες κάμερες: Αναβλήθηκε για δεύτερη φορά ο διαγωνισμός για την προμήθειά τους – Ξανά προσφυγές για τον ίδιο λόγο!

Η προμήθεια 1.000 καμερών από το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης αρχίζει να μοιάζει με το γεφύρι της Άρτας
camera
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

8/7/2026

Δεν πρόλαβε να περάσει ένας μήνας από τότε που το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης επαναπροκήρυξε τον διαγωνισμό για την “Προμήθεια, εγκατάσταση, λειτουργία και συντήρηση δικτύου Καμερών Καταγραφής Παραβάσεων Κ.Ο.Κ.”, δηλαδή των περίφημων 1.000 έξυπνων καμερών που θα τοποθετούνταν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Την πρώτη φορά ο διαγωνισμός ματαιώθηκε μετά από προδικαστικές προσφυγές εταιρειών που ήθελαν να συμμετάσχουν, θεωρώντας πως είναι ασαφείς οι προδιαγραφές του, ενώ προέκυψαν υπόνοιες πως πρόκειται για φωτογραφικό διαγωνισμό που οδηγούσε σε συγκεκριμένο κατασκευαστή.

Η εκ νέου προκήρυξή του είχε ως καταληκτική ημερομηνία υποβολής προσφορών την 27η Ιουλίου 2026, ωστόσο ούτε αυτή η προθεσμία πρόκειται να τηρηθεί, καθώς ξανά κατατέθηκαν δύο προσφυγές από εταιρείες που ήθελαν να λάβουν μέρος στον διαγωνισμό.

Η απόφαση της Ενιαίας Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων (ΕΑΔΗΣΥ) για τις εν λόγω νέες προσφυγές ήταν πως είναι βάσιμες και κατά συνέπεια προέβη σε αναστολή διενέργειάς του έως ότου εκδοθεί η οριστική απόφαση επί των προσφυγών.

Απ’ ότι φαίνεται και στη νέα προκήρυξη δεν άλλαξαν και πολλά από την πρώτη στο τεχνικό της σκέλος, γεγονός που οδήγησε τις εταιρείες Maycon και Aktor Κατασκευές στο να προσφύγουν εναντίον του και να δικαιωθούν από την ΕΑΔΗΣΥ που έκρινε πως, “α) οι υπό κρίση προσφυγές δεν παρίστανται προδήλως απαράδεκτες, β) ενδέχεται να υφίσταται βλάβη των προσφευγουσών από την προσβαλλόμενη διακήρυξη και τους όρους αυτής και γ) οι λόγοι των υπό κρίση προσφυγών δεν παρίστανται καταρχήν προδήλως αβάσιμοι, δεδομένου ότι η οριστική απόφαση περί της βασιμότητας των προσφυγών χρήζει περαιτέρω εξέτασης.”

Έχουμε γράψει πολλά για το θέμα και πιθανότατα δεν έχει νόημα να επαναλαμβανόμαστε όταν το υπουργείο δείχνει κάθε καλή διάθεση να επιβεβαιώσει κάθε κακή σκέψη που μπορεί κάποιος να κάνει για την ιστορία αυτή.

Εδώ ως Κράτος δεν μπορούμε επί χρόνια να ολοκληρώσουμε έναν διαγωνισμό για πινακίδες κυκλοφορίας, σε αυτό το τόσο περίπλοκο και ακριβότερο ζήτημα περιμέναμε αποτελέσματα;