Ducati - Ξεπέρασε τις 60.000 ετήσιες πωλήσεις για πρώτη φορά στην ιστορία της

Σε συνεχόμενη τροχιά ανόδου και το 2022
Ducati οικονομικά αποτελέσματα 2022
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

12/1/2023

Το 2022, η Ducati σημείωσε πωλήσεις 61.562 μοτοσυκλετών, νούμερο-ρεκόρ για την ιστορία της ιταλικής εταιρείας, με τις πωλήσεις να αυξάνονται κατά 3,6% σε σχέση με το 2021.

Ο CEO της Ducati Claudio Domenicali επεσήμανε μεταξύ άλλων πως το θετικό πρόσημο του 2022 γίνεται ακόμα πιο σημαντικό αν λάβει κανείς υπόψη του τις δυσκολίες με τις συνεχιζόμενες ελλείψεις ημιαγωγών.

Η Ιταλία παρέμεινε και το 2022 η σημαντικότερη αγορά της Ducati, με 9.578 πωλήσεις μοτοσυκλετών, κάτι που μεταφράζεται σε άνοδο 10% σε σχέση με το 2021. Οι Η.Π.Α. βρέθηκαν στη δεύτερη θέση με 8.441 μοτοσυκλέτες, νούμερο που όμως μεταφράζεται σε μείωση 6% σε σχέση με το 2021, κυρίως λόγω δυσκολιών στην εφοδιαστική αλυσίδα εξαρτημάτων. Στη Γερμανία, μία ακόμα στρατηγική αγορά και την τρίτη σε μέγεθος για τη Ducati, οι πωλήσεις έφτασαν τις 6.678, κάτι που αντιστοιχεί σε άνοδο 9% σε σχέση με το 2021.

Δημοφιλέστερο μοντέλο της εταιρείας ήταν το Multistrada V4 σε όλες του τις εκδόσεις, με 10.716 πωλήσεις σε παγκόσμια κλίμακα. Η οικογένεια Monster σημείωσε 7.971 πωλήσεις, ενώ τα Scrambler 800 έκλεισαν το 2022 με 6.880 πωλήσεις.

Το 2022 ήταν χρονιά-ρεκόρ και για το δίκτυο dealer της Ducati, που συνεχίζει να μεγαλώνει, φτάνοντας τους 821 dealer στα τέλη της χρονιάς, που μαζί με την προσθήκη νέων αγορών όπως του Μπρουνέι, του Εκουαντόρ, του Ελ Σαλβαντόρ και της Μογγολίας φέρνουν τη Ducati παρούσα σε 96 αγορές

Ετικέτες

Αθήνα: Κι άλλες κάμερες που καταγράφουν παραβάσεις στο κέντρο - Πού τοποθετήθηκαν

Τον Μεγάλο Αδερφό ξεκινά να φέρνει στο μυαλό η πρωτεύουσα
kameres
Από τον

Παύλο Καρατζά

5/5/2026

Νέες κάμερες καταγραφής παραβάσεων του ερυθρού σηματοδότη τοποθετήθηκαν στο κέντρο της Αθήνας που σιγά-σιγά θυμίζει reality show.

Τις νέες κάμερες καταγραφής παραβάσεων θα τις βρείτε στο ύψος των Στύλων του Ολυμπίου Διός, τόσο στην άνοδο όσο και στην κάθοδο της Λεωφόρου Συγγρού, αλλά και στην οδό Αθανασίου Διάκου, που συνδέει την Καλλιρρόης με τη Συγγρού.

Κάμερα καταγραφής παράβασης ερυθρού σηματοδότη έχει τοποθετηθεί και στη λεωφόρο Βασιλίσσης Αμαλίας μπροστά από τη Βουλή, ενώ τέσσερις νέες κάμερες προς κάθε κατεύθυνση έχει αποκτήσει και το σημείο που βρισκόταν το ξενοδοχείο Hilton, δηλαδή στη διασταύρωση Βασιλίσσης Σοφίας και Βασιλέως Κωνσταντίνου.

Τα τρία παραπάνω σημεία σχηματίζουν ένα νοητό τρίγωνο στο κέντρο της πρωτεύουσας που επιτηρείται πλέον έντονα και σε συνδυασμό με τη λεωφόρο Συγγρού που έχει γεμίσει με κάμερες, αλλά και τον πιο αυστηρό Κ.Ο.Κ, οι οδηγοί και αναβάτες πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί για την αποφυγή ατυχημάτων και προστίμων.

Υπενθυμίζεται πως η παραβίαση του ερυθρού σηματοδότη τιμωρείται με πρόστιμο 700 ευρώ και αφαίρεση της άδειας οδήγησης για 60 ημέρες, ενώ σε περίπτωση υποτροπής το πρόστιμο αυξάνεται στα 1.000 ευρώ και η άδεια οδήγησης αφαιρείται για έξι μήνες. Το επόμενο διάστημα μάλιστα αναμένεται η τοποθέτηση καμερών σε νέα σημεία.