Dunlop: Επίσημος χορηγός του Six Days Enduro 2018!

Τα Dunlop Geomax Enduro & Enduro mousse θα δοκιμαστούν σκληρά!
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

2/8/2018

Το International Six Days Enduro δεν χρειάζεται συστάσεις, καθώς πρόκειται για έναν από τους μεγαλύτερους αγώνες στον κόσμο, ενός θεσμός που κοντεύει τα εκατό χρόνια. Η Dunlop, επενδύοντας ακόμα περισσότερο στα off road ελαστικά αναλαμβάνει να εξοπλίσει τους συμμετέχοντες με τα νέα Geomax, μία κίνηση που ταυτόχρονα έχει τεράστιο κόστος αλλά και μεγάλο ρίσκο. Ωστόσο η εταιρία είναι απολύτως βέβαιη για την επάρκεια των εγκεκριμένων από την FIM ελαστικών, από την στιγμή που και στο χώμα, όπως και στους αγώνες δρόμου, επενδύει με χορηγίες κορυφαίων αναβατών, επιβάλλοντας τα ελαστικά της στην πιο δύσκολη δοκιμασία.

Το ISDE θα γίνει φέτος στην Χιλή, στα μέσα Νοεμβρίου. Ας δούμε το Δελτίο Τύπου της Dunlop:

 

Η Dunlop είναι ο επίσημος χορηγός ελαστικών του FIM International Six Days Enduro 2018

Ένα από τα μεγαλύτερα motorsport γεγονότα στον κόσμο, με 600 αγωνιζόμενους, έχει ορίσει την Dunlop ως τον Επίσημο Συνεργάτη Ελαστικών της.

Το FIM International Six Days της Enduro (FIM - ISDE) θα φιλοξενηθεί για πρώτη φορά, εδώ και 11 χρόνια, στη Χιλή από τις 12-17 Νοεμβρίου.

Αναβάτες από περισσότερες από 30 χώρες, θα κατέβουν το Vina del Mar, καθώς ο ιστορικός αυτός διαγωνισμός γιορτάζει τα 93ου χρόνια.

Το "ISDE" είναι ένας από τους μεγαλύτερους off-road αγώνες μοτοσικλέτας στον κόσμο και το γεγονός που συγκεντρώνει τον μεγαλύτερο αριθμό χωρών και οδηγών, όπου οι καλύτεροι οδηγοί Enduro ανταγωνίζονται σε παγκόσμιο επίπεδο.

Η μάρκα ελαστικών, η οποία γιορτάζει την 130η επέτειό της φέτος, θα είναι ένας από τους πρωταγωνιστές του φετινού αγώνα. Η Dunlop είναι γνωστή για την εξαιρετική αγωνιστική της απόδοση σε μοτοσικλέτες και αυτοκίνητα. Η Dunlop ήδη βρίσκεται φέτος στην κορυφή, με νίκες που κατέχει σε οχήματα με δύο τροχούς στο World MXGP, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής FIM και σε αγώνες αυτοκινήτων στο Nurburgring. Η εκδήλωση αυτή θα εδραιώσει το 2018 World Motorsport της Dunlop με έναν φαντασμαγορικό τρόπο.

Ο Luca Davide Andreoni, Διευθυντής Marketing της Dunlop Motorcycle, δήλωσε ότι: «Μετά από μια επιτυχημένη off-road περίοδο, συμπεριλαμβανομένης της νίκης στο World MXGP, Trials και Motocross Γυναικών, είμαστε υπερήφανοι που οι διοργανωτές της εκδήλωσης FIM-ISDE επέλεξαν να συνεργαστούν με την Dunlop. Οι συμμετέχοντες στον αγώνα θα έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν ανάμεσα στα ελαστικά Dunlop Geomax Enduro και Dunlop Enduro mousse. Τα Geomax Enduro σχεδιάστηκαν για να ανταποκρίνονται στους κανονισμούς της FIM και είναι ένα ελαστικό οδικής κυκλοφορίας που προσφέρει αυξημένη πρόσφυση, έλεγχο του αναβάτη, ανώτερη γωνιακή λαβή και βελτιωμένη φθορά σε όλους τους τύπους εδάφους. Η Dunlop δημιούργησε αυτό το ελαστικό με βέλτιστο σκελετό ακαμψίας και μεγαλύτερο προφίλ, κάτι που δίνει καλύτερη απορρόφηση πρόσκρουσης και παρέχει στον αναβάτη ένα αίσθημα ελέγχου και εμπιστοσύνης σε διαφορετικές επιφάνειες».

Σχετικά με τη Goodyear

H Goodyear είναι μία από τις μεγαλύτερες εταιρίες ελαστικών στον κόσμο. Απασχολεί περίπου 64,000 άτομα και κατασκευάζει προϊόντα σε 48 εργοστάσια σε 22 χώρες ανά τον κόσμο. Διαθέτει δύο Κέντρα Καινοτομίας στο Akron του Ohio και στην Colmar-Berg στο Λουξεμβούργο όπου αναπτύσσονται προϊόντα τεχνολογίας αιχμής και υπηρεσίες που θέτουν τα πρότυπα τεχνολογίας και επιδόσεων για τη βιομηχανία.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την Goodyear και τα προϊόντα της, επισκεφθείτε το www.goodyear.com/corporate.

 

 

 

Faster Than Life – Nτοκιμαντέρ αφιερωμένο σε έναν από τους μακροβιότερους αναβάτες του TT μέχρι σήμερα – [VIDEO]

O Dave Madsen-Mygdal συνεχίζει να αγωνίζεται στα 60 του, μετρώντας 149 εκκινήσεις
motomagFaster Than Life – Ένα ντοκιμαντέρ αφιερωμένο σε έναν από τους μακροβιότερους αναβάτες του TT μέχρι σήμερα – [VIDEO]
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

19/4/2024

Το ντοκιμαντέρ “Faster Than Life” αναμένεται να βγει στις οθόνες τον Μάιο του 2024, εξιστορώντας μία από τις πιο όμορφες και ρομαντικές ανέκδοτες ιστορίες του TT, αυτή του ιδιώτη αγωνιζόμενου Dave Madsen-Mygdal, ο οποίος στα 60 του χρόνια μετρά... 149 εκκινήσεις (!), ενώ αναμένεται να δώσει το παρών και στο TT του 2024.

Γεννημένος στο Douglas, την πρωτεύουσα του θρυλικού Νησιού, ο Dave Madsen-Mygdal ξεκίνησε να τρέχει στους δρόμους του Isle of Man το 1979. Από το 1985 συμμετέχει αδιάκοπα στο θεσμό του TT, όχι όμως με κάποια εργοστασιακή ομάδα, αλλά ως ιδιώτης. Το γεγονός αυτό από μόνο του μεγαλώνει ακόμη περισσότερο τη σπουδαιότητα του κατορθώματός του, καθώς καλείται να καλύψει μόνος του τα έξοδα της συμμετοχής του.

Faster Than Life – Ένα ντοκιμαντέρ αφιερωμένο σε έναν από τους μακροβιότερους αναβάτες του TT μέχρι σήμερα – [VIDEO]

Το πάθος του όμως για τους αγώνες δρόμου φαίνεται ότι είναι μεγαλύτερο από το κόστος, κάτι που φάινεται και από τις 149 εκκινήσεις του στον εμβληματικό Road-Racing αγώνα! Το 2024, στα 60 του πλέον χρόνια πάνω σε αυτόν τον πλανήτη, ο Dave αναμένεται να βρεθεί για ακόμα μία φορά μεταξύ των αγωνιζομένων. Μόλις τρεις ακόμα αναβάτες έχουν ξεπεράσει το τριψήφιο φράγμα, με πιο πρόσφατο τον 8 χρόνια νεότερό του John McGuinness, ο οποίος πριν λίγες μέρες έκλεισε τα 52, έχοντας 104 εκκινήσεις στο IOMTT. Την εξαιρετικά μικρή λίστα ολοκληρώνουν ο δέκα φορές νικητής Ian Lougher, ο οποίος σταμάτησε στις 136 και ο Jim Hodson με 114, που το 2002 τερμάτισε δεύτερος στην κατηγορία Lightweight 400. Στην ίδια κατηγορία ο Mygdal σημείωσε το 2003 το καλύτερό του αποτέλεσμα, φτάνοντας μέχρι την τέταρτη θέση.

Faster Than Life – Ένα ντοκιμαντέρ αφιερωμένο σε έναν από τους μακροβιότερους αναβάτες του TT μέχρι σήμερα – [VIDEO]

Δεν είναι όλα ρόδινα όμως. Ο Dave έχει καταθέσει τον δικό του φόρο αίματος στους αγώνες δρόμου, μέσω του 23χρονου γιού του Mark, ο οποίος έχασε την ζωή του σε ατύχημα που συνέβη στον αγώνα Southern 100, το 2013. Παρ’ όλα αυτά, ούτε αυτό στάθηκε ικανό να τον τρομάξει ή να του αλλάξει την γνώμη για τους αγώνες σε δημόσιο δρόμο, όπως το TT. Όπως βλέπουμε και στο τρέιλερ του “Faster Than Life”, στα pits έχει μαζί του και τα εγγόνια του.

Faster Than Life – Ένα ντοκιμαντέρ αφιερωμένο σε έναν από τους μακροβιότερους αναβάτες του TT μέχρι σήμερα – [VIDEO]

Το ντοκιμαντέρ δεν επικεντρώνεται μόνο στην αγωνιστική πλευρά, αλλά και την ανθρώπινη που κρύβεται πίσω από το IOMTT. Επιδιώκει να μας δώσει μία κλεφτή ματιά από τους δεσμούς που αναπτύσσονται μέσα στην κλειστή ομάδα των αγωνιζομένων, τα συναισθήματα των οικογενειών, τα καλά και τα άσχημα, αλλά και μία γενικότερη εικόνα του τι κρύβεται πίσω από αυτά που βλέπουμε. Ο θεατής βλέπει εκ των έσω τι θυσίες χρειάζεται να κάνει ένας ιδιώτης για να βρεθεί στην σχάρα εκκίνησης του ιστορικού αγώνα. Τα πλάνα περιλαμβάνουν και μερικά θεαματικά onboard και εξωτερικά πλάνα του Dave να περνά μέσα από τις πόλεις και τα βουνά, ανάμεσα σε δέντρα και φράχτες με 240 χ.α.ω, στον αγώνα Supertwin.

Faster Than Life – Ένα ντοκιμαντέρ αφιερωμένο σε έναν από τους μακροβιότερους αναβάτες του TT μέχρι σήμερα – [VIDEO]

Δημιουργοί του ντοκιμαντέρ είναι οι Felipe Costa και Chip Gulland, ιδρυτές της εταιρείας Pitbox 6. Η αυτοβιογραφική ταινία έχει σχεδόν ολοκληρωθεί και αναμένεται να γίνει διαθέσιμη συνδρομητικά, τον Μάιο του 2024. Τα έσοδα θα βοηθήσουν στην τελειοποίηση της παραγωγής (χρώμα και ήχος), προκειμένου να συμμετάσχει στα φεστιβάλ κινηματογράφου. Όσοι θέλετε να μείνετε ενημερωμένοι για το πότε ακριβώς θα κυκλοφορήσει η πρώτη έκδοση, μπορείτε να ακολουθήσετε τη σελίδα Faster Than Life σε Facebook και Instagram.

Ετικέτες