Dunlop: Επίσημος χορηγός του Six Days Enduro 2018!

Τα Dunlop Geomax Enduro & Enduro mousse θα δοκιμαστούν σκληρά!
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

2/8/2018

Το International Six Days Enduro δεν χρειάζεται συστάσεις, καθώς πρόκειται για έναν από τους μεγαλύτερους αγώνες στον κόσμο, ενός θεσμός που κοντεύει τα εκατό χρόνια. Η Dunlop, επενδύοντας ακόμα περισσότερο στα off road ελαστικά αναλαμβάνει να εξοπλίσει τους συμμετέχοντες με τα νέα Geomax, μία κίνηση που ταυτόχρονα έχει τεράστιο κόστος αλλά και μεγάλο ρίσκο. Ωστόσο η εταιρία είναι απολύτως βέβαιη για την επάρκεια των εγκεκριμένων από την FIM ελαστικών, από την στιγμή που και στο χώμα, όπως και στους αγώνες δρόμου, επενδύει με χορηγίες κορυφαίων αναβατών, επιβάλλοντας τα ελαστικά της στην πιο δύσκολη δοκιμασία.

Το ISDE θα γίνει φέτος στην Χιλή, στα μέσα Νοεμβρίου. Ας δούμε το Δελτίο Τύπου της Dunlop:

 

Η Dunlop είναι ο επίσημος χορηγός ελαστικών του FIM International Six Days Enduro 2018

Ένα από τα μεγαλύτερα motorsport γεγονότα στον κόσμο, με 600 αγωνιζόμενους, έχει ορίσει την Dunlop ως τον Επίσημο Συνεργάτη Ελαστικών της.

Το FIM International Six Days της Enduro (FIM - ISDE) θα φιλοξενηθεί για πρώτη φορά, εδώ και 11 χρόνια, στη Χιλή από τις 12-17 Νοεμβρίου.

Αναβάτες από περισσότερες από 30 χώρες, θα κατέβουν το Vina del Mar, καθώς ο ιστορικός αυτός διαγωνισμός γιορτάζει τα 93ου χρόνια.

Το "ISDE" είναι ένας από τους μεγαλύτερους off-road αγώνες μοτοσικλέτας στον κόσμο και το γεγονός που συγκεντρώνει τον μεγαλύτερο αριθμό χωρών και οδηγών, όπου οι καλύτεροι οδηγοί Enduro ανταγωνίζονται σε παγκόσμιο επίπεδο.

Η μάρκα ελαστικών, η οποία γιορτάζει την 130η επέτειό της φέτος, θα είναι ένας από τους πρωταγωνιστές του φετινού αγώνα. Η Dunlop είναι γνωστή για την εξαιρετική αγωνιστική της απόδοση σε μοτοσικλέτες και αυτοκίνητα. Η Dunlop ήδη βρίσκεται φέτος στην κορυφή, με νίκες που κατέχει σε οχήματα με δύο τροχούς στο World MXGP, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής FIM και σε αγώνες αυτοκινήτων στο Nurburgring. Η εκδήλωση αυτή θα εδραιώσει το 2018 World Motorsport της Dunlop με έναν φαντασμαγορικό τρόπο.

Ο Luca Davide Andreoni, Διευθυντής Marketing της Dunlop Motorcycle, δήλωσε ότι: «Μετά από μια επιτυχημένη off-road περίοδο, συμπεριλαμβανομένης της νίκης στο World MXGP, Trials και Motocross Γυναικών, είμαστε υπερήφανοι που οι διοργανωτές της εκδήλωσης FIM-ISDE επέλεξαν να συνεργαστούν με την Dunlop. Οι συμμετέχοντες στον αγώνα θα έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν ανάμεσα στα ελαστικά Dunlop Geomax Enduro και Dunlop Enduro mousse. Τα Geomax Enduro σχεδιάστηκαν για να ανταποκρίνονται στους κανονισμούς της FIM και είναι ένα ελαστικό οδικής κυκλοφορίας που προσφέρει αυξημένη πρόσφυση, έλεγχο του αναβάτη, ανώτερη γωνιακή λαβή και βελτιωμένη φθορά σε όλους τους τύπους εδάφους. Η Dunlop δημιούργησε αυτό το ελαστικό με βέλτιστο σκελετό ακαμψίας και μεγαλύτερο προφίλ, κάτι που δίνει καλύτερη απορρόφηση πρόσκρουσης και παρέχει στον αναβάτη ένα αίσθημα ελέγχου και εμπιστοσύνης σε διαφορετικές επιφάνειες».

Σχετικά με τη Goodyear

H Goodyear είναι μία από τις μεγαλύτερες εταιρίες ελαστικών στον κόσμο. Απασχολεί περίπου 64,000 άτομα και κατασκευάζει προϊόντα σε 48 εργοστάσια σε 22 χώρες ανά τον κόσμο. Διαθέτει δύο Κέντρα Καινοτομίας στο Akron του Ohio και στην Colmar-Berg στο Λουξεμβούργο όπου αναπτύσσονται προϊόντα τεχνολογίας αιχμής και υπηρεσίες που θέτουν τα πρότυπα τεχνολογίας και επιδόσεων για τη βιομηχανία.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την Goodyear και τα προϊόντα της, επισκεφθείτε το www.goodyear.com/corporate.

 

 

 

CFMOTO: 1η τον Απρίλιο, μπροστά από Honda, Yamaha στις ταξινομήσεις μοτοσυκλετών

Παραμένει 1η η Honda στο 4μηνο αλλά και στο σύνολο των δικύκλων
CFMOTO ταξινομήσεις Απρίλιος 2026 1η στην Ελλάδα μοτοσυκλέτες
Από τον

Θοδωρή Ξύδη

18/6/2026

H CFMOTO κατάφερε να βρεθεί στην κορυφή των ταξινομήσεων στις μοτοσυκλέτες τον Απρίλιο μπροστά από Honda και Yamaha.

Το πρώτο τετράμηνο του 2026 ανήκει πλέον στην ιστορία και γράφτηκε με σημαντικές "υποσημειώσεις" για την ελληνική αγορά μοτοσυκλέτας, αφού η CFMOTO κατάφερε να βρεθεί ξανά στην πρώτη θέση στις ταξινομήσεις των μοτοσυκλετών.

Με 289 ταξινομήσεις τον Απρίλιο η CFMOTO κατέκτησε ως εταιρεία την πρώτη θέση στην κατηγορία των μοτοσυκλετών εκθρονίζοντας τη Honda που έπεσε στην 3η θέση με 247 ταξινομήσεις -είχε τα πρωτεία τους τρεις προηγούμενους μήνες - έχοντας μπροστά της στη 2η θέση τη Yamaha με 280 μονάδες. Στην 4η θέση ακολουθεί η Voge με 167 μοτοσυκλέτες και 5η είναι η BMW με  116 μονάδες.

Honda και CFMOTO βρίσκονται σχετικά κοντά στις ταξινομήσεις μοτοσυκλετών στο 1ο τετράμηνο του 2026 με τους Ιάπωνες να διατηρούνται στην κορυφή καθώς έχουν ταξινομήσει 933 μοτοσυκλέτες και τους Κινέζους να ακολουθούν με 839 μονάδες από την αρχή της χρονιάς. Στην τρίτη θέση βρίσκεται η Yamaha με 761 ταξινομήσεις, 4η η Voge με 530 μονάδες και η BMW βάζει την Ευρώπη στην πρώτη πεντάδα με 343 ταξινομημένες μοτοσυκλέτες.

Αιχμή του δόρατος για τη CFMOTO ήταν για μία ακόμη φορά το περσινό best seller της ελληνικής αγοράς, 450MT, το οποίο βρέθηκε στην πρώτη θέση με 94 ταξινομήσεις και το Yamaha Tracer 9, σε όλες τις εκδόσεις του, να ακολουθεί στη δεύτερη θέση με 91 μοτοσυκλέτες. Τρίτο ήταν το Honda X-ADV με 74 μονάδες και τέταρτο το Voge DS525X με 49 ταξινομήσεις, ενώ στην πέμπτη θέση βρέθηκε το "αδελφό" DS625X με 47 μοτοσυκλέτες. 

Έχει πολύ ενδιαφέρον να δούμε πώς θα εξελιχθεί η χρονιά στις ταξινομήσεις μοτοσυκλετών με τις Honda, CFMOTO και Yamaha να κονταροχτυπιούνται για την πρώτη θέση της ελληνικής αγοράς. Τα δεδομένα δείχνουν πάντως ότι και με την είσοδο του εξαιρετικά προσιτού 250 Dual, η κινέζικη εταιρεία έχει έναν ακόμη άσο στο μανίκι της για να ανατρέψει την κατάσταση στην κορυφή και να φτάσει σε ένα ακόμη ορόσημο για τη χώρα μας, να βγει πρώτη στο 12μηνο του 2026 στις ταξινομήσεις μοτοσυκλετών και να γράψει ιστορία.

Να σημειωθεί πως στο σύνολο των ταξινομήσεων όλων των κατηγοριών η Honda βρίσκεται μακράν στην πρώτη θέση στο 4μηνο με 4.351 ταξινομήσεις και τη SYM να ακολουθεί με 3.797 μονάδες. Στην τρίτη θέση έχουμε τη Yamaha με 2.677 ταξινομήσεις και τέταρτη είναι η Piaggio με 2.138 ταξινομημένα μοντέλα. Την πεντάδα κλείνει η Daytona με 1.512 ταξινομήσεις. Η CFMOTO είναι έβδομη με 1.267 ταξινομήσεις, πίσω από την 6η Voge με τις 1.352 μοτοσυκλέτες στους πρώτους τέσσερεις μήνες του έτους.