Δυστύχημα στο Rally Σαρδηνίας για την Sara Lenzi - Δήλωση Petrucci

Ο Danilo Petrucci έπαιρνε μέρος με KTM 450 για προπόνηση
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

7/12/2020

Η δεκαοχτάχρονη Sara Lenzi έχασε την ζωή της ενώ βρισκόταν μεταξύ δύο ειδικών διαδρομών σε δημόσιο δρόμο, τηρώντας σύμφωνα με τους μάρτυρες το όριο ταχύτητας. Ωστόσο σε ένα πολύ στενό κατηφορικό δρόμο δεν μπόρεσε να αποφύγει την μετωπική σύγκρουση με ένα SUV που ανέβαινε εκείνη την στιγμή. Η βοήθεια έφτασε γρήγορα αλλά ήταν μάταιη, καθώς ο θάνατος ήταν ακαριαίος.

Ο κακός καιρός και η ολισθηρότητα του δρόμου έπαιξαν βασικό ρόλο στο δυστύχημα. Εκείνη την στιγμή η Sara ήταν δεύτερη στην κατηγορία γυναικών, ενώ αποτελούσε ένα από τα φαβορί του Ιταλικού Enduro και είχε γίνει πρόσφατα μέλος της ομάδας Beta Dirt Racing.

Το δυστύχημα έγινε στην περιοχή Alà dei Sardi στις 14:00 τοπική ώρα την Κυριακή, με τις τοπικές εφημερίδες να μεταδίδουν πως έχασε τον έλεγχο της μοτοσυκλέτας φρενάροντας μπροστά από το αυτοκίνητο και το κράνος της χτύπησε στον προφυλακτήρα βρίσκοντας ακαριαίο θάνατο.

Η ιταλική ομοσπονδία μοτοσυκλέτας και οι διοργανωτές του Motorally εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια στην οικογένεια της νεαρής αναβάτριας με τον πρόεδρο της ομοσπονδίας να λέει χαρακτηριστικά: «Είμαι πολύ κοντά στην οικογένεια της Sara που η απώλεια που νιώθουν μας αγγίζουν όλους μας βαθιά. Στους γονείς της Sara, τους αγαπημένους της και τους φίλους της, στέλνω τα θερμά μου συλλυπητήρια όπως και ολόκληρης της ιταλικής ομοσπονδίας».

Ο Danillo Petrucci έπαιρνε μέρος στο Rally Σαρδηνίας για προπόνηση και διατήρηση της φυσικής του κατάστασης χωρίς να έχει τους ίδιους κινδύνους όπως στο motocross όπως δήλωσε τις προηγούμενες ημέρες στους συμμετέχοντες. Στα κοινωνικά δίκτυα δήλωσε συντετριμμένος για την απώλεια της Sara.

Σήμερα το Rally διακόπτει την πορεία του σε ένδειξη πένθους για την Σάρα. Θα συνεχίσει με την τελευταία ημέρα την Τρίτη, αφιερώνοντάς την στην μνήμη της Sara Lenzi.

Ετικέτες

Εκπαιδευτικό Σεμινάριο Ασφαλούς Οδηγικής Συμπεριφοράς από τον Όμιλο Επιχειρήσεων Σαρακάκη

Σε συνεργασία με το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο ενώ μεταξύ των ομιλητών από τον χώρο της μοτοσυκλέτας θα είναι ο Σπύρος Κούτρας
In motion for safety
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

6/11/2025

Ο Όμιλος Επιχειρήσεων Σαρακάκη, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Εταιρικής Υπευθυνότητας: “In Motion for Safety”, ανακοινώνει τη συνεργασία του με το κορυφαίο δημόσιο εκπαιδευτικό ίδρυμα Ανώτατης Εκπαίδευσης της χώρας, το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. 

Στόχος της δράσης “In Motion for Safety” είναι η καλλιέργεια Κουλτούρας Ασφαλούς Οδήγησης και η διαμόρφωση Ασφαλούς Οδηγικής Συμπεριφοράς στη νέα γενιά οδηγών και αναβατών και συνεπώς η μείωση των σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων και δυστυχημάτων σώζοντας ανθρώπινες ζωές.

Το επόμενο διαδραστικό εκπαιδευτικό σεμινάριο είναι ανοιχτό στο κοινό και η παρακολούθηση είναι εντελώς δωρεάν. Θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2025, στις 15:00 – 18:00 στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και συγκεκριμένα στο Μεγάλο Αμφιθέατρο στο Κτήριο Λαμπαδάριο, στη Σχολή Αγρονόμων και Τοπογράφων Μηχανικών, Μηχανικών Γεωπληροφορικής στην Πολυτεχνειούπολη, Ζωγράφου

Ομιλητές και Εκπαιδευτές θα είναι οι:

    • Γιώργος Γιαννής, Καθηγητής και Διευθυντής του Εργαστηρίου Κυκλοφοριακής Τεχνικής, Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο 

    • Κωνσταντίνος Μαρκουίζος Ιαβέρης - Ιδρυτικό μέλος Σχολής Οδικής Συμπεριφοράς «Ιαβέρης», Αντιπεριφερειάρχης Αττικής, Υπεύθυνος του Κέντρου Διαχείρισης Κυκλοφορίας και Μελετών και Εντεταλμένος στα θέματα Οδικής Ασφάλειας

    • Σπύρος Κούτρας - Εκπαιδευτής Οδηγικής Ασφάλειας Μοτοσυκλετιστών California Superbike School, Ιδρυτής Σχολής Εκπαίδευσης Μοτοσυκλέτας City Art

    • Συντονιστής ο Τάκης Πουρναράκης - Δημοσιογράφος - Ανταποκριτής Formula 1, Μηχανολόγος – Μηχανικός, Καθηγητής Αθλητικής Δημοσιογραφίας, Ανώτερη Σχολή ΑΚΜΗ

Στην εκδήλωση θα παρευρεθεί και θα απευθύνει σύντομο χαιρετισμό ο Αναπληρωτής Υπουργός Μεταφορών, Κωνσταντίνος Κυρανάκης. 

H πρωτοβουλία “In Motion for Safety” του Ομίλου Επιχειρήσεων Σαρακάκη τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών ενώ παράλληλα, συνδέεται και συμβάλλει στην πραγματοποίηση των Παγκόσμιων Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης του Οργανισμού των Ηνωμένων Εθνών:
Στόχος 3: Καλή Υγεία και Ευημερία, Στόχος 4: Ποιοτική Εκπαίδευση Στόχος 11: Βιώσιμες Πόλεις και Κοινότητες

Τι λένε τα στοιχεία της ΕΛ.ΣΤΑΤ για τα Τροχαία Ατυχήματα στην Ελλάδα

Δυστυχώς, τα πιο πρόσφατα δημοσιευμένα στοιχεία της ΕΛ.ΣΤΑΤ. για το 2024, είναι άκρως απογοητευτικά καθώς υπήρξε αύξηση 7,5% στα τροχαία ατυχήματα σε σύγκριση με το 2023 και 2,9% αύξηση στους νεκρούς.

  • Ιανουάριος – Δεκέμβριος 2024: 11.346 τροχαία ατυχήματα με 665 νεκρούς, 546 βαριά τραυματίες, 12.880 ελαφρά τραυματίες.
  • Ιανουάριος – Δεκέμβριος 2023: 10.553 τροχαία ατυχήματα με 646 νεκρούς, 659 βαριά τραυματίες, 12.156 ελαφρά τραυματίες. 
  • Ιανουάριος – Δεκέμβριος 2022: 10.487 ατυχήματα με 654 νεκρούς, 664 βαριά τραυματίες, 11.961 ελαφρά τραυματίες.