Γράφτηκε από: 
τον Θάνο Αμβρ. Φελούκα

Δυστύχημα στο Rally Σαρδηνίας για την Sara Lenzi - Δήλωση Petrucci

Ο Danilo Petrucci έπαιρνε μέρος με KTM 450 για προπόνηση

Η δεκαοχτάχρονη Sara Lenzi έχασε την ζωή της ενώ βρισκόταν μεταξύ δύο ειδικών διαδρομών σε δημόσιο δρόμο, τηρώντας σύμφωνα με τους μάρτυρες το όριο ταχύτητας. Ωστόσο σε ένα πολύ στενό κατηφορικό δρόμο δεν μπόρεσε να αποφύγει την μετωπική σύγκρουση με ένα SUV που ανέβαινε εκείνη την στιγμή. Η βοήθεια έφτασε γρήγορα αλλά ήταν μάταιη, καθώς ο θάνατος ήταν ακαριαίος.

Ο κακός καιρός και η ολισθηρότητα του δρόμου έπαιξαν βασικό ρόλο στο δυστύχημα. Εκείνη την στιγμή η Sara ήταν δεύτερη στην κατηγορία γυναικών, ενώ αποτελούσε ένα από τα φαβορί του Ιταλικού Enduro και είχε γίνει πρόσφατα μέλος της ομάδας Beta Dirt Racing.

Το δυστύχημα έγινε στην περιοχή Alà dei Sardi στις 14:00 τοπική ώρα την Κυριακή, με τις τοπικές εφημερίδες να μεταδίδουν πως έχασε τον έλεγχο της μοτοσυκλέτας φρενάροντας μπροστά από το αυτοκίνητο και το κράνος της χτύπησε στον προφυλακτήρα βρίσκοντας ακαριαίο θάνατο.

Η ιταλική ομοσπονδία μοτοσυκλέτας και οι διοργανωτές του Motorally εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια στην οικογένεια της νεαρής αναβάτριας με τον πρόεδρο της ομοσπονδίας να λέει χαρακτηριστικά: «Είμαι πολύ κοντά στην οικογένεια της Sara που η απώλεια που νιώθουν μας αγγίζουν όλους μας βαθιά. Στους γονείς της Sara, τους αγαπημένους της και τους φίλους της, στέλνω τα θερμά μου συλλυπητήρια όπως και ολόκληρης της ιταλικής ομοσπονδίας».

Ο Danillo Petrucci έπαιρνε μέρος στο Rally Σαρδηνίας για προπόνηση και διατήρηση της φυσικής του κατάστασης χωρίς να έχει τους ίδιους κινδύνους όπως στο motocross όπως δήλωσε τις προηγούμενες ημέρες στους συμμετέχοντες. Στα κοινωνικά δίκτυα δήλωσε συντετριμμένος για την απώλεια της Sara.

Σήμερα το Rally διακόπτει την πορεία του σε ένδειξη πένθους για την Σάρα. Θα συνεχίσει με την τελευταία ημέρα την Τρίτη, αφιερώνοντάς την στην μνήμη της Sara Lenzi.