Γράφτηκε από: 
τον Μπάμπη Μέντη

EICMA 2021: Ανακοίνωσαν ημερομηνίες για τη σημαντικότερη έκθεση μοτοσυκλέτας

Επιστροφή στην… πραγματικότητα

Όπως όλοι ξέρουμε, οι περισσότερες διεθνείς εκθέσεις μοτοσυκλέτας έπεσαν φέτος θύμα των περιοριστικών μέτρων λόγω Covid-19. Πολλοί ήταν εκείνοι που έσπευσαν να χαρούν και να μιλήσουν για την αρχή μιας νέας εποχής, όπου δεν θα χρειάζεται να “σπαταλούν” χρήματα για να στήνουν ακριβά εκθεσιακά περίπτερα, ούτε να διοργανώνον περίπλοκες και εξίσου ακριβές δημοσιογραφικές αποστολές για την παρουσίαση των νέων μοντέλων τους. Εύκολα και κυρίως φτηνά, θα τα κάνουν όλα αυτά μέσω του διαδικτύου. Φυσικά, η πραγματικότητα έδειξε το σκληρό της πρόσωπο και όσοι είχαν επάρκεια εγκεφαλικών κυττάρων μέσα στο κρανίο τους, κατάλαβαν πως στο διαδίκτυο τα μηνύματα έχουν διάρκεια μερικών ωρών και κυρίως, πως ο χώρος του διαδικτύου εξισώνει και ισοπεδώνει τους πάντες και τα πάντα.

Ως αποτέλεσμα, κανείς δεν θυμάται πως παρουσιάστηκαν σημαντικές τεχνολογικά μοτοσυκλέτες όπως το BMW M1000RR για παράδειγμα, αλλά και πολλά δημοφιλή εμπορικά μοντέλα από τους μεγάλους Ιάπωνες και Ευρωπαίους κατασκευαστές. Οι μοτοσυκλέτες δεν είναι κινητά τηλέφωνα και η ανθρώπινη επαφή είναι ο πυρήνας του μοτοσυκλετισμού.

Ο βασικός ρόλος των διεθνών εκθέσεων μοτοσυκλέτας δεν είναι η απλή παρουσίαση νέων μοντέλων, αλλά η προσωπική επαφή των ανθρώπων των εργοστασίων με την υπόλοιπη κοινωνία του μοτοσυκλετισμού, δηλαδή τους εμπόρους που πουλάνε τις μοτοσυκλέτες, τους δημοσιογράφους που παρουσιάζουν και αναλύουν τη φιλοσοφία σχεδιασμού και τις δυνατότητες των νέων μοντέλων και φυσικά τους ίδιους τους μοτοσυκλετιστές. Ως εκ τούτου, η ακύρωση της διεθνούς έκθεσης EICMA στο Μιλάνου άφησε πίσω της ένα κενό, το οποίο όλοι ελπίζουν πως δεν θα ξανά συμβεί την επόμενη χρονιά.

Από τη μεριά τους οι οργανωτές και η ANCMA (National Association of Cycle Motorcycle Accessories) έχουν ήδη καταφέρει να εξασφαλίσουν ημερομηνίες για τις κτηριακές εγκαταστάσεις του Fiera Milano, οι οποίες είναι 23-28 Νοεμβρίου του 2021.

Αυτό δεν ήταν εύκολο, διότι πολλοί κλάδοι αντιλήφθηκαν την αναγκαιότητα των διεθνών εκθέσεων και η διαθεσιμότητα των κτηρίων του εκθεσιακού κέντρου ήταν περιορισμένη χρονικά. Όπως πάντα οι δύο πρώτες ημέρες 23-24 Νοεμβρίου είναι αφιερωμένη στις δημοσιογραφικές παρουσιάσεις και από τις 25 Νοεμβρίου θα ανοίξουν οι πύλες για το ευρύ κοινό. Ας ελπίσουμε πως το 2021 δεν θα έχει τόσο κακό χιούμορ όπως το 2020.