EICMA 2021: Ανακοίνωσαν ημερομηνίες για τη σημαντικότερη έκθεση μοτοσυκλέτας

Επιστροφή στην… πραγματικότητα
Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

22/12/2020

Όπως όλοι ξέρουμε, οι περισσότερες διεθνείς εκθέσεις μοτοσυκλέτας έπεσαν φέτος θύμα των περιοριστικών μέτρων λόγω Covid-19. Πολλοί ήταν εκείνοι που έσπευσαν να χαρούν και να μιλήσουν για την αρχή μιας νέας εποχής, όπου δεν θα χρειάζεται να “σπαταλούν” χρήματα για να στήνουν ακριβά εκθεσιακά περίπτερα, ούτε να διοργανώνον περίπλοκες και εξίσου ακριβές δημοσιογραφικές αποστολές για την παρουσίαση των νέων μοντέλων τους. Εύκολα και κυρίως φτηνά, θα τα κάνουν όλα αυτά μέσω του διαδικτύου. Φυσικά, η πραγματικότητα έδειξε το σκληρό της πρόσωπο και όσοι είχαν επάρκεια εγκεφαλικών κυττάρων μέσα στο κρανίο τους, κατάλαβαν πως στο διαδίκτυο τα μηνύματα έχουν διάρκεια μερικών ωρών και κυρίως, πως ο χώρος του διαδικτύου εξισώνει και ισοπεδώνει τους πάντες και τα πάντα.

Ως αποτέλεσμα, κανείς δεν θυμάται πως παρουσιάστηκαν σημαντικές τεχνολογικά μοτοσυκλέτες όπως το BMW M1000RR για παράδειγμα, αλλά και πολλά δημοφιλή εμπορικά μοντέλα από τους μεγάλους Ιάπωνες και Ευρωπαίους κατασκευαστές. Οι μοτοσυκλέτες δεν είναι κινητά τηλέφωνα και η ανθρώπινη επαφή είναι ο πυρήνας του μοτοσυκλετισμού.

Ο βασικός ρόλος των διεθνών εκθέσεων μοτοσυκλέτας δεν είναι η απλή παρουσίαση νέων μοντέλων, αλλά η προσωπική επαφή των ανθρώπων των εργοστασίων με την υπόλοιπη κοινωνία του μοτοσυκλετισμού, δηλαδή τους εμπόρους που πουλάνε τις μοτοσυκλέτες, τους δημοσιογράφους που παρουσιάζουν και αναλύουν τη φιλοσοφία σχεδιασμού και τις δυνατότητες των νέων μοντέλων και φυσικά τους ίδιους τους μοτοσυκλετιστές. Ως εκ τούτου, η ακύρωση της διεθνούς έκθεσης EICMA στο Μιλάνου άφησε πίσω της ένα κενό, το οποίο όλοι ελπίζουν πως δεν θα ξανά συμβεί την επόμενη χρονιά.

Από τη μεριά τους οι οργανωτές και η ANCMA (National Association of Cycle Motorcycle Accessories) έχουν ήδη καταφέρει να εξασφαλίσουν ημερομηνίες για τις κτηριακές εγκαταστάσεις του Fiera Milano, οι οποίες είναι 23-28 Νοεμβρίου του 2021.

Αυτό δεν ήταν εύκολο, διότι πολλοί κλάδοι αντιλήφθηκαν την αναγκαιότητα των διεθνών εκθέσεων και η διαθεσιμότητα των κτηρίων του εκθεσιακού κέντρου ήταν περιορισμένη χρονικά. Όπως πάντα οι δύο πρώτες ημέρες 23-24 Νοεμβρίου είναι αφιερωμένη στις δημοσιογραφικές παρουσιάσεις και από τις 25 Νοεμβρίου θα ανοίξουν οι πύλες για το ευρύ κοινό. Ας ελπίσουμε πως το 2021 δεν θα έχει τόσο κακό χιούμορ όπως το 2020.   

Γίνε γελοίος και βάλε σε κίνδυνο τη ζωή σου μόλις με 75 ευρώ - VIDEO

Με ινδικό παρμπρίζ και οροφή μοτοσυκλέτας από την Sepal Shields
Sepal
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

18/4/2024

Θέλεις να κρατήσεις τη βροχή μακριά σου και ταυτόχρονα να κάνεις kite-surfing με τη μοτοσυκλέτα σου; Θέλεις να προκαλείς το γέλιο και έχεις χαμηλή αίσθηση του κινδύνου; Sepal. Είναι για σένα. Παμ!

Η μικρή ινδική startup Sepal αποφάσισε να εφεύρει ένα εντυπωσιακό παρμπρίζ με οροφή για αναβάτες μοτοσυκλέτας, το οποίο κοστίζει μόλις 75 ευρώ και υποτίθεται πως κρατά μακριά σου αέρα και βροχή, επιτρέποντάς σου να ταξιδεύεις στεγνός και άνετος με έως και 120 χλμ/ώρα. Και μετά ξύπνησες...

Η μοτοσυκλέτα ως concept στη βασική της μορφή αφήνει εκτεθειμένους τους επιβαίνοντες στα στοιχεία της φύσης. Αυτό είναι καλό, είναι και κακό, ανάλογα τον καιρό. Αν θέλεις να οδηγείς και στη βροχή, θα πάρεις ένα ζευγάρι αδιάβροχα και θα οδηγείς και στη βροχή. Αν δεν σου αρέσει η λύση με τα αδιάβροχα, μπορείς να πάρεις αυτοκίνητο. Αν όμως δεν έχεις λεφτά για αυτοκίνητο, ή σου αρέσει η μοτοσυκλέτα αλλά σιχαίνεσαι το νερό, τα μυγάκια και το καυσαέριο, τότε η Sepal έχει τη λύση για σένα.

Μόνο που η συγκεκριμένη πατέντα, όχι μόνο δεν λύνει κάποιο πρόβλημα, αλλά μάλλον δημιουργεί πέντε-δέκα ακόμη, ενώ παράλληλα ανεβάζει τον βαθμό κινδύνου του χρήστη στον Θεό.

Sepal

Το παρμπρίζ της Sepal, κομπλέ με αεροδυναμική οροφή που θυμίζει αετό για kite-surfing, στηρίζεται στο ρεζερβουάρ της μοτοσυκλέτας με βεντούζες και με ιμάντα κατόπιν δένεται στα μαρσπιέ, δημιουργώντας μια απίστευτη… παγίδα θανάτου, μόνο και μόνο για να μην βραχεί ο χλεχλές αναβάτης και να μην φάει τα μυγάκια στο κράνος και στο μπουφάν. Ως bonus, το death-trap της Sepal έχει και θήκη για το κινητό του αναβάτη.

Sepal

Η εταιρεία αναφέρει πως η κατασκευή της μπορεί να τοποθετηθεί σε οποιαδήποτε μοτοσυκλέτα με ρεζερβουάρ και μαρσπιέ σε μόλις 5 λεπτά, με την μέγιστη προτεινόμενη ταχύτητα να είναι τα 120 χλμ/ώρα, αν και ο κατασκευαστής συστήνει τα 100 ως μια πιο ασφαλή… σαχλαμάρες… δεν υπάρχει ασφαλής ταχύτητα με αυτό το πράμα πάνω στη μοτοσυκλέτα.

Sepal

Από πού να ξεκινήσουμε με τα προβλήματα της συγκεκριμένης πατέντας; Από το ότι στη βροχή δεν βλέπεις μπροστά τίποτα, αφού δεν υπάρχει υαλοκαθαριστήρας; Από την αστάθεια που δημιουργεί στη μοτοσυκλέτα το… πανωσήκωμα της Sepal; Από τό γεγονός πως ο αναβάτης έχει κολλημένη τη μούρη του στη ζελατίνα; Θυμηθείτε λίγο και το φιάσκο του BMW C1 -τουλάχιστον εκείνο είχε υαλοκαθαριστήρα.

Sepal

Αν θέλετε περισσότερες πληροφορίες για την τραγωδία της Sepal, επισκεφθείτε το επίσημο site της εταιρείας, ΕΔΩ

Ετικέτες