Γράφτηκε από: 
τον Θάνο Αμβρ. Φελούκα

Eicma 2021 αποκλειστικό: Moto Morini – Με ποια τιμή έρχεται στην Ελλάδα το X-Cape

Η μεσαία on-off που ταιριάζει στην ελληνική αγορά

Το περίπτερο της Moto Morini σε περίοπτη θέση δίπλα σε εκείνο της Suzuki, είχε πάντα κόσμο ασφυκτικά γεμάτο ορισμένες στιγμές με βασικό έκθεμα το X-Cape. Την On-Off μεσαίου κυβισμού με τα επώνυμα περιφερειακά και την υπόσχεση πως βρίσκεται οδηγικά στο υψηλότερο επίπεδο του υπόλοιπου ανταγωνισμού.

Η Moto Morini ήταν και η μόνη εταιρεία που ανακοίνωνε τιμές, φυσικά εκείνες που ισχύουν στην Ιταλία ενώ ταυτόχρονα τις πρώτες ημέρες της έκθεσης ανακοίνωσε και την ολοκλήρωση της συμφωνίας αντιπροσώπευσής της στην Ελλάδα, που αναλαμβάνει ο νέος μεγάλος παίκτης που μπήκε πρόσφατα στην ελληνική αγορά, η KSR Hellas. Προφανώς και η Moto Morini αντιπροσωπευόταν παλαιότερα στην Ελλάδα, είναι άλλωστε μία εταιρεία που ιδρύθηκε το 1937 από τον Alfonso Morini, φίλο και συνεργάτη του Mario Mazzetti επί σειρά ετών, πριν κάνει την δική του εταιρεία κατασκευής μοτοσυκλετών. Ωστόσο όλα αυτά είχαν καταλήξει σε τέλμα με τους απογόνους δεύτερης γενιάς που είχαν πλέον τα δικαιώματα να αναζητούν στρατηγικές συμμαχίες, και το 2019 είδαμε τα πρώτα τρανταχτά αποτελέσματα.

Με την αλλαγή στο ιδιοκτησιακό της καθεστώς και την ανακοίνωση της ανάπτυξης του X-Cape ήδη από την τελευταία Eicma, περιμέναμε νεότερα για το αν θα την δούμε στην Ελλάδα, καθώς και σε τι τιμή θα εισαχθεί.

Το X-Cape λοιπόν έρχεται άμεσα, μέσα στις πρώτες σαράντα ημέρες του επόμενου έτους σε τιμή που θα ξεκινά από τα 7.690€ με ζάντες αλουμινίου, πράγμα που σημαίνει πως οι Ιταλοί έχουν βοηθήσει την νέα ελληνική αντιπροσώπευση ώστε να κρατηθεί το νούμερο κοντά σε εκείνο της Ιταλίας. Διότι ας μην ξεχνάμε πως εδώ έχουμε ειδικό τέλος, δασμούς και υψηλότερη φορολογία.

Η έκδοση με τους ακτινωτούς τροχούς θα κοστίζει 7.890€ ενώ η KSR Hellas θα έχει στον επίσημο τιμοκατάλογο διαθέσιμες και δύο ακόμη εκδόσεις με διαφορετικά επίπεδα εξοπλισμού, που η Moto Morini έχει αναπτύξει και σχεδιάσει παράλληλα με την μοτοσυκλέτα και δεν αποτελούν after market προϊόντα.

Οι πρώτες εντυπώσεις βλέποντας από κοντά το X-Cape επιβεβαιώνουν όσα μας είπε πριν λίγες ημέρες ο συνεργάτης του ΜΟΤΟ, Alan Cathcart, που είναι και ο πρώτος που το έχει οδηγήσει σε μία δοκιμή που δεν έχουμε ακόμη δημοσιεύσει. Η ποιότητα κατασκευής είναι εκείνη που θα θέλαμε να δούμε για μοτοσυκλέτα που φέρει αυτό το όνομα, ενώ ο κινητήρας είναι γνώριμος, έχοντας αποδειχτεί αξιόπιστος χρησιμοποιούμενος και σε μοντέλα κι άλλων κατασκευαστών και προέρχεται από σχέδια που έχει παραχωρήσει η Kawasaki. Παρόλο αυτά ο κινητήρας έχει δεχτεί περεταίρω εξέλιξη από την Moto Morini κυρίως στην απόκριση του γκαζιού, κι όπου αλλού υπήρχε περιθώριο βελτίωσης.

Πολύ καλή συναρμογή πλαστικών, ποιοτική βαφή και άνετη θέση οδήγησης που δεν αφήνει τα γόνατα να διπλώσουν πολύ, ενώ ευνοεί και την όρθια στάση του σώματος, τουλάχιστον σας πρώτη, στατική παρατήρηση μέχρι να το οδηγήσουμε.

Με το X-Cape η ελληνική αγορά αποκτά άλλη μία πρόταση στις μεσαίες κυβισμού On-Off που σιγά-σιγά συμπληρώνει κάθε κενό και μπορεί να καλύψει οποιονδήποτε συνδυασμό χρήσης.

Tags: