EICMA 2021: Διεθνής Έκθεση Δύο Τροχών – Νέο λογότυπο και όνομα

Νέα εποχή για την EICMA
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

24/8/2021

Επιστρέφει φέτος η μεγαλύτερη Έκθεση μοτοσυκλέτας στον κόσμο, η EICMA στο Εκθεσιακό Κέντρο του Μιλάνο με την 78η να γίνει στις 23-28 Νοεμβρίου 2021, αλλάζοντας από σήμερα όνομα και με νέο πλέον λογότυπο. Δίνοντας βαρύτητα σε όλα τα μέσα με δύο τροχούς, από ποδήλατα μέχρι μοτοσυκλέτες, η EICMA έχει πλέον ως λογότυπο έναν εμπρός τροχό με το πιρούνι, εσωκλείοντας στον συμβολισμό της όλα τα δίκυκλα.

Το κόκκινο χρώμα αντιπροσωπεύει το πάθος, την κινητήρια δύναμη κάθε δικύκλου, ο τροχός έχει απευθείας αναφορά στο δίκυκλο αλλά ταυτόχρονα συμβολίζει και την υδρόγειο, αντιπροσωπεύοντας το ταξίδι. Το πιρούνι από την άλλη τονίζει τον έλεγχο που απαιτείται αλλά ταυτόχρονα είναι εκεί για να δείξει πως το μεγαλύτερο κομμάτι της EICMA είναι για τα ανταλλακτικά και τον εξοπλισμό, ενώ ταυτόχρονα μοιάζει και σαν πτέρυγα, δίνοντας στο λογότυπο δυναμισμό χωρίς να το βαραίνει οπτικά. Τουλάχιστον έτσι τα περιγράφει η ίδια η EICMA, εξηγώντας το νέο της λογότυπο.

Ο Paolo Magri, Managing Director of EICMA S.p.A. δήλωσε πως μαζί με το λογότυπο ολόκληρη η Έκθεση επαναλανσάρεται με σκοπό να ανανεωθεί μετά τις δυσκολίες των τελευταίων μηνών και φυσικά από την περσινή ακύρωσή της εξαιτίας των περιοριστικών μέτρων. Η EICMA φέτος αναπτύσσεται σε όλα τα μέτωπα των δύο τροχών, όπως ακριβώς δηλώνει και το όνομά της, που αλλάζει από το πιο παραδοσιακό «ποδήλατο και μοτοσυκλέτα» σε μία διεθνή έκθεση για τους δύο τροχούς. Ένας εκμοντερνισμός της EICMA που επιμελήθηκε ο διάσημος διαφημιστής Lorenzo Marini. Στόχος να αποδώσει τον σύγχρονο χαρακτήρα της EICMA, τονίζοντας τις διαχρονικές της αξίες και τους λόγους που την έχουν αναγάγει στην πλέον δημοφιλή Έκθεση μοτοσυκλέτας του κόσμου.

το προηγούμενο λογότυπο:
 
Το νέο λογότυπο 2021:

 
Ετικέτες

Balenciaga Biker Pantashoes - Μόνο 10.000 ευρώ

500 για τις παντελονομπότες, 9.500 ευρώ για το όνομα
Balenciaga
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

26/4/2024

Ο ισπανικός οίκος μόδας Balenciaga έχει γίνει γνωστός για τις αντισυμβατικές και πολλές φορές ακραίες συλλογές ρούχων του, και στο ίδιο πνεύμα παρουσιάζει ένα Biker Pantashoes (τι εννοείτε δεν ξέρετε τι είναι τα pantashoes;), παντελόνι δερμάτινο με ραμμένες τις μπότες από κάτω, ζητώντας μια περιουσία για την αγορά του.

Τι να καταλάβoυμε όμως κι εμείς οι πληβείοι από Balenciaga… αντί να εκτιμήσουμε που ένας τέτοιος οίκος μόδας αποφάσισε να ασχοληθεί με τους αναβάτες μοτοσυκλέτας, καθόμαστε και ειρωνευόμαστε.

Γιατί δηλαδή; Επειδή το στιλ των συγκεκριμένων pantashoes θυμίζει ελαφρώς παραμάγαζο στα βάθη της Ομόνοιας που πουλά μπουφάν “μοτοσυκλέτας”, ξέρετε, αυτά με τις μεγάλες στάμπες Lucky Strike, Repsol, κ.α.; Άντε, πες πως δεν αντιλαμβανόμεθα τη σχεδιαστική άποψη των συγκεκριμένων pantashoes (άκου pantashoes, μα ποιος φοράει τέτοιο πράγμα; και γιατί;), μας πειράζει που η πραγματική αξία των υλικών αφορά ελάχιστο ποσοστό της τιμής που ζητά ο Balenciaga; Ε τότε γιατί κάνουμε τόση φασαρία; Έλα ντε. Ίσως επειδή δεν μπορούμε να τα αγοράσουμε. Άλλωστε αυτές οι τιμές που σε εμάς φαίνονται εξωφρενικές, σε κάποιους άλλους είναι καθημερινότητα, και τους επιτρέπει να ξεχωρίζουν από την πλέμπα.

Οπότε, περί ορέξεως… Balenciaga

Ετικέτες