EICMA 2021: Διεθνής Έκθεση Δύο Τροχών – Νέο λογότυπο και όνομα

Νέα εποχή για την EICMA
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

24/8/2021

Επιστρέφει φέτος η μεγαλύτερη Έκθεση μοτοσυκλέτας στον κόσμο, η EICMA στο Εκθεσιακό Κέντρο του Μιλάνο με την 78η να γίνει στις 23-28 Νοεμβρίου 2021, αλλάζοντας από σήμερα όνομα και με νέο πλέον λογότυπο. Δίνοντας βαρύτητα σε όλα τα μέσα με δύο τροχούς, από ποδήλατα μέχρι μοτοσυκλέτες, η EICMA έχει πλέον ως λογότυπο έναν εμπρός τροχό με το πιρούνι, εσωκλείοντας στον συμβολισμό της όλα τα δίκυκλα.

Το κόκκινο χρώμα αντιπροσωπεύει το πάθος, την κινητήρια δύναμη κάθε δικύκλου, ο τροχός έχει απευθείας αναφορά στο δίκυκλο αλλά ταυτόχρονα συμβολίζει και την υδρόγειο, αντιπροσωπεύοντας το ταξίδι. Το πιρούνι από την άλλη τονίζει τον έλεγχο που απαιτείται αλλά ταυτόχρονα είναι εκεί για να δείξει πως το μεγαλύτερο κομμάτι της EICMA είναι για τα ανταλλακτικά και τον εξοπλισμό, ενώ ταυτόχρονα μοιάζει και σαν πτέρυγα, δίνοντας στο λογότυπο δυναμισμό χωρίς να το βαραίνει οπτικά. Τουλάχιστον έτσι τα περιγράφει η ίδια η EICMA, εξηγώντας το νέο της λογότυπο.

Ο Paolo Magri, Managing Director of EICMA S.p.A. δήλωσε πως μαζί με το λογότυπο ολόκληρη η Έκθεση επαναλανσάρεται με σκοπό να ανανεωθεί μετά τις δυσκολίες των τελευταίων μηνών και φυσικά από την περσινή ακύρωσή της εξαιτίας των περιοριστικών μέτρων. Η EICMA φέτος αναπτύσσεται σε όλα τα μέτωπα των δύο τροχών, όπως ακριβώς δηλώνει και το όνομά της, που αλλάζει από το πιο παραδοσιακό «ποδήλατο και μοτοσυκλέτα» σε μία διεθνή έκθεση για τους δύο τροχούς. Ένας εκμοντερνισμός της EICMA που επιμελήθηκε ο διάσημος διαφημιστής Lorenzo Marini. Στόχος να αποδώσει τον σύγχρονο χαρακτήρα της EICMA, τονίζοντας τις διαχρονικές της αξίες και τους λόγους που την έχουν αναγάγει στην πλέον δημοφιλή Έκθεση μοτοσυκλέτας του κόσμου.

το προηγούμενο λογότυπο:
 
Το νέο λογότυπο 2021:

 
Ετικέτες

Benelli TRK 902 Xplorer και Stradale - Πάτησαν Ευρώπη οι δύο εκδόσεις - Πότε έρχονται Ελλάδα

Πρώτη εμφάνιση για τις δύο crossover στο EICMA Riding Fest
Benelli TRK 902 Xplorer και Benelli TRK 902 Stradale
Από τον

Θοδωρή Ξύδη

11/5/2026

Το Benelli TRK 902 και στις δύο εκδόσεις του, Xplorer και Stradale, βρίσκεται πλέον στην Ευρώπη, ενώ σύντομα θα κάνει το ντεμπούτο του και στην ελληνική αγορά.

Οι δύο εκδόσεις της crossover μοτοσυκλέτας της Benelli ξεκινούν την εμπορική τους πορεία από τη γειτονική Ιταλία όπου έλαβαν μέρος στο EICMA Riding Fest, το event των διοργανωτών της πιο σημαντικής έκθεσης μοτοσυκλέτας στον κόσμο, το οποίο έδωσε την ευκαιρία στο κοινό να οδηγήσει ένα μεγάλο μέρος των μοτοσυκλετών που είδε τον περασμένο Νοέμβρη στο Μιλάνο. Το event πραγματοποιήθηκε στην πίστα του Misano στις 1-3 Μαΐου.

Σύμφωνα και με την ενημέρωση που λάβαμε από την αντιπροσωπεία τόσο το TRK 902 Xplorer και το TRK 902 Stradale θα βρίσκονται σύντομα κοντά μας με την άφιξη των πρώτων μοτοσυκλετών να αναμένεται στην Ελλάδα τον ερχόμενο Ιούλιο ή το αργότερο τον Αύγουστο. 

Περισσότερα για τις δύο μοτοσυκλέτες μπορείτε να διαβάσετε εδώ.