EICMA 2021: Διεθνής Έκθεση Δύο Τροχών – Νέο λογότυπο και όνομα

Νέα εποχή για την EICMA
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

24/8/2021

Επιστρέφει φέτος η μεγαλύτερη Έκθεση μοτοσυκλέτας στον κόσμο, η EICMA στο Εκθεσιακό Κέντρο του Μιλάνο με την 78η να γίνει στις 23-28 Νοεμβρίου 2021, αλλάζοντας από σήμερα όνομα και με νέο πλέον λογότυπο. Δίνοντας βαρύτητα σε όλα τα μέσα με δύο τροχούς, από ποδήλατα μέχρι μοτοσυκλέτες, η EICMA έχει πλέον ως λογότυπο έναν εμπρός τροχό με το πιρούνι, εσωκλείοντας στον συμβολισμό της όλα τα δίκυκλα.

Το κόκκινο χρώμα αντιπροσωπεύει το πάθος, την κινητήρια δύναμη κάθε δικύκλου, ο τροχός έχει απευθείας αναφορά στο δίκυκλο αλλά ταυτόχρονα συμβολίζει και την υδρόγειο, αντιπροσωπεύοντας το ταξίδι. Το πιρούνι από την άλλη τονίζει τον έλεγχο που απαιτείται αλλά ταυτόχρονα είναι εκεί για να δείξει πως το μεγαλύτερο κομμάτι της EICMA είναι για τα ανταλλακτικά και τον εξοπλισμό, ενώ ταυτόχρονα μοιάζει και σαν πτέρυγα, δίνοντας στο λογότυπο δυναμισμό χωρίς να το βαραίνει οπτικά. Τουλάχιστον έτσι τα περιγράφει η ίδια η EICMA, εξηγώντας το νέο της λογότυπο.

Ο Paolo Magri, Managing Director of EICMA S.p.A. δήλωσε πως μαζί με το λογότυπο ολόκληρη η Έκθεση επαναλανσάρεται με σκοπό να ανανεωθεί μετά τις δυσκολίες των τελευταίων μηνών και φυσικά από την περσινή ακύρωσή της εξαιτίας των περιοριστικών μέτρων. Η EICMA φέτος αναπτύσσεται σε όλα τα μέτωπα των δύο τροχών, όπως ακριβώς δηλώνει και το όνομά της, που αλλάζει από το πιο παραδοσιακό «ποδήλατο και μοτοσυκλέτα» σε μία διεθνή έκθεση για τους δύο τροχούς. Ένας εκμοντερνισμός της EICMA που επιμελήθηκε ο διάσημος διαφημιστής Lorenzo Marini. Στόχος να αποδώσει τον σύγχρονο χαρακτήρα της EICMA, τονίζοντας τις διαχρονικές της αξίες και τους λόγους που την έχουν αναγάγει στην πλέον δημοφιλή Έκθεση μοτοσυκλέτας του κόσμου.

το προηγούμενο λογότυπο:
 
Το νέο λογότυπο 2021:

 
Ετικέτες

Έκθεση Μοτοσυκλέτας 2026 – Η Δ. Γκουντούφας IKE θα είναι παρούσα με όλη τη γκάμα Thrust Motor και τα νέα μοντέλα FB Mondial

Ντεμπούτο στην Ελλάδα τα νέα FB Mondial MUD 452 και Piega 452
fb mondial mud 452
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

26/3/2026

Η Δ. Γκουντούφας ΙΚΕ θα βρίσκεται στην Έκθεση Μοτοσυκλέτας 2026 (1-5 Απριλίου) και εκεί θα έχει αρκετά ενδιαφέροντα να δείξει στο κοινό.

Από τη μια θα υπάρχει η πλήρης γκάμα της Thrust Motor με 13 μοντέλα, από το παπί Blitz 115 ως τα τρία 300άρια σκούτερ που βρίσκονται στην κορυφή της γκάμας της – Explorer, Huracan και X-SUV – αλλά και η μοτοσυκλέτα Ranger 125.

Παράλληλα όμως η παρουσία της FB Mondial έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον φέτος, καθώς στην έκθεση του Metropolitan Expo θα δούμε για πρώτη φορά από κοντά τα νέα μοντέλα της ιταλικής εταιρείας, τα οποία δεν είναι και λίγα.

Τα δύο δικύλινδρα MUD 452 και Piega 452, με τον κινητήρα της CFMOTO από το 450ΜΤ, θα κάνουν την παρθενική τους εμφάνιση στη χώρα μας, πριν ξεκινήσει η εμπορική τους διάθεση στο τέλος Μαΐου, ενώ μαζί τους θα πρωτοεμφανιστούν και τα δύο SMX 125 και 300 Enduro.