EICMA 2022 - Διαφημιστική καμπάνια που θυμίζει καμπάνια μόδας

Και ανακοίνωση για είσοδο στο Metaverse
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

21/7/2022
H EICMA παρουσίασε τη διαφημιστική καμπάνια της έκθεσης μοτοσυκλέτας του 2022, στην οποία απουσιάζει… η μοτοσυκλέτα. Αντίθετα πρωταγωνιστούν τα συναισθήματα, με γκρο-πλαν πέντε προσώπων επισκεπτών-μοντέλων. Παράλληλα η διοργάνωση ανακοίνωσε πως η EICMA εισέρχεται στο Metaverse.
 
O tempora, o Mores! Όπου η διαφημιστική καμπάνια του μεγαλύτερου σαλονιού μοτοσυκλέτας στον κόσμο θυμίζει περισσότερο καμπάνια μόδας, τόσο σε έμπνευση όσο και υλοποίηση -ακόμα και στη γραμματοσειρά της.
 
Στην καμπάνια της 79ης EICMA πρωταγωνιστούν πέντε πρόσωπα, πέντε φωτογραφίες και πέντε εκφράσεις που κατά τη διοργάνωση αντιπροσωπεύουν και εξιστορούν κάποια από τα συναισθήματα που γεννά η επίσκεψη στην πιο σημαντική και μακροβιότερη έκθεση μοτοσυκλέτας του κόσμου. Αυτό είναι το EICMA EFFECT, δηλαδή η επίδραση / το εφέ της EICMA.
 
Υπεύθυνος για την καμπάνια είναι ο Lorenzo Marini, καλλιτέχνης, συνιδρυτής και καλλιτεχνικός διευθυντής του διαφημιστικού γραφείου Yes Marini του Μιλάνου. 
Η Yes Marini ήταν υπεύθυνη και για προηγούμενες καμπάνιες της EICMA, όπως το 2018 με δυο… διαστημικές μοτοσυκλέτες.
Αλλά και το 2021, με μια πολύ όμορφη και αφαιρετική καμπάνια που θύμιζε ιστορική αφίσα από τη δεκαετία του 1930.
Φαίνεται πάντως πως και ο Pietro Meda, Πρόεδρος της EICMA S.P.A. που διοργανώνει την έκθεση, γνωρίζει πως η καμπάνια του 2022 μάλλον θα… δυσκολέψει πολλούς παραδοσιακούς μοτοσυκλετιστές, δηλώνοντας τα εξής: “Δείχνοντας θάρρος, αφαιρέσαμε το προϊόν από την καμπάνια μας, για να γιορτάσουμε με μια διαφορετική γλώσσα τις αντιδράσεις και τα συναισθήματα που γεννούν οι μοτοσυκλέτες και τα προϊόντα της έκθεσης. Πίσω από τα πρόσωπα αυτά βρίσκονται όλοι οι επισκέπτες αλλά και οι επαγγελματίες που δίνουν το παρών στην EICMA, μαζί με τις προσδοκίες και τις επιθυμίες τους: αυτό είναι το εφέ της EICMA. ”
Μάλιστα η καμπάνια αυτή θα συνεχιστεί και κατά τη διάρκεια της έκθεσης, όπου θα υπάρχει φωτογράφος που θα απαθανατίζει τα θετικά συναισθήματα του κοινού.
Επιπρόσθετα, το 2022 η EICMA θα κάνει την είσοδο της στο Metaverse, αν και η ανακοίνωση του διοργανωτή είναι ασαφής και αόριστη σχετικά με τους τρόπους δραστηριοποίησης του σαλονιού στον κόσμο του web3, αναφέροντας πως ”η είσοδος μας θα είναι σταδιακή και προσεκτική, ώστε να βοηθήσουμε στην εξάπλωση της NFT (Non Fungible Tokens) τεχνολογίας, με στόχο να εισέλθουμε σε αυτό το μάκρο-οικοσύστημα με έναν έξυπνο τρόπο, και να δώσουμε νέες ευκαιρίες ανάπτυξης στην EICMA, στους εκθέτες και στη βιομηχανία της μοτοσυκλέτας.” Ένας γενναίος, νέος -και ακατανόητος για τους πολλούς- κόσμος, που κανείς για την ώρα δεν γνωρίζει πώς θα αναπτυχθεί και πού θα ωφελήσει.
 
Εν κατακλείδι, η EICMA ανεβαίνει level, τόσο διαφημιστικά όσο και ψηφιακά, ενώ το ραντεβού για το σαλόνι μοτοσυκλέτας του 2022 δίνεται μεταξύ 8 και 13 Νοεμβρίου, με την πρώτη μέρα να αφορά μόνο στον ειδικό τύπο, τη δεύτερη στον τύπο και στους εμπορικούς επισκέπτες και από τις 10 μέχρι τις 13 και το ευρύ κοινό. Τα εισιτήρια θα είναι διαθέσιμα από τις 25 Ιουλίου, στο site www.eicma.it, με κόστος 14 ευρώ για το κοινό μέχρι τις 5 Αυγούστου.

MotoGP – Ο Cal Crutchlow επιστρέφει στην ενεργό δράση!

Ο Βρετανός αναβάτης αναμένεται να κάνει τρεις wildcard MotoGP εμφανίσεις
motomagMotoGP – Ο Cal Crutchlow επιστρέφει στην δράση
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

26/4/2024

Με ανακοίνωση στα κοινωνικά της δίκτυα, η Monster Energy Yamaha MotoGP μας ενημερώνει ότι ο αναβάτης εξέλιξής της, Cal Crutchlow, αναμένεται να επιστρέψει στην αγωνιστική δράση των MotoGP, ως wildcard συμμετοχή σε τρεις γύρους, με στόχο να συλλέξει δεδομένα για την εξέλιξη της M1.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο Βρετανός αναμένεται αρχικά να βρεθεί στο Mugello -31 Μαΐου μέχρι 2 Ιουνίου. Επόμενος σταθμός είναι το Silverstone (2-4 Αυγούστου), με την τρίτη και τελευταία του συμμετοχή για φέτος να είναι στο San Marino στις 6-8 Σεπτεμβρίου.

Δύο χρόνια σχεδόν μετά την απόσυρσή του από την ενεργό δράση, ο Crutchlow επιστρέφει, με στόχο να βοηθήσει την Yamaha με την εξέλιξη της M1. Εκκρεμεί, ωστόσο, ακόμα η έγκριση από την IRTA, που πιθανότατα δεν θα αργήσει να έρθει.

Ετικέτες