EICMA 2023, 7-12 Νοεμβρίου - 1.700 εταιρείες από 45 χώρες δίνουν το παρών

Με δυο νέα εκθεσιακά θέματα για φέτος - Την EICMA Esports Arena και έναν χώρο αφιερωμένο στην αστική κινητικότητα.
EICMA 2023
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

10/10/2023

Η μεγαλύτερη και πλέον εμβληματική έκθεση μοτοσυκλέτας του κόσμου, η EICMA, επιστρέφει δριμύτερη το 2023, και το ΜΟΤΟ θα βρίσκεται στη Fiera Milano για την press day πριν την έναρξη της για να σας μεταφέρει όλες τις εξελίξεις. Τη φετινή χρονιά 1.700 εταιρείες από 45 χώρες θα δώσουν το παρών, για την 80η έκδοση του μακροβιότερου σαλονιού μοτοσυκλέτας στην ιστορία.

Οι διοργανωτές της έκθεσης έκαναν μια πρώτη παρουσίαση στο Piccolo Teatro Strehler - Scatola Magica στο Μιλάνο, ώστε να μας δώσουν μια γεύση από το τι θα δούμε στη φετινή EICMA.

"Ο χώρος της παρουσίασης (σσ. το μικρό θέατρο Strehler) δεν επιλέχθηκε τυχαία, καθώς", εξήγησε ο πρόεδρος της EICMA Pietro Meda, "σε κάποιο βαθμό η EICMA είναι η διοργάνωση ενός σύνθετου θεατρικού έργου, το οποίο πρέπει να είναι σε θέση να ενθουσιάσει και να ικανοποιήσει τόσο το ευρύ κοινό όσο και τους εκθέτες που ανεβαίνουν στη σκηνή που τους στήνουμε. Και οι αριθμοί της έκδοσης του 2023, που επιστρέφουν δυναμικά στις προ-πανδημίας παραμέτρους, προαναγγέλλουν ήδη μια επιτυχημένη έκδοση. Έτσι, 1700 εμπορικά σήματα θα γεμίσουν τα οκτώ περίπτερα της φετινής EICMA, δύο περισσότερα από ό,τι το 2022.”

Πολύ σημαντική είναι η επιστροφή πολλών κατασκευαστών στην έκθεση, όμως το 28% είναι νέοι εκθέτες. Παράλληλα, το 64% των εταιρειών που θα είναι παρούσες φέτος προέρχονται από το εξωτερικό, εκπροσωπώντας 45 χώρες.

EICMA 2023

Με το σλόγκαν "EICMA EFFECT, Real People Real Emotion", οι επισκέπτες της διεθνούς έκθεσης δικύκλων γίνονται η εικόνα της Έκδοσης με αριθμό 80, στις διαφημιστικές αφίσες της διοργάνωσης.

Δύο, μεταξύ άλλων, είναι τα ολοκαίνουργια εκθεσιακά θέματα και οι τομείς ενδιαφέροντος, για αυτή την Έκδοση 2023: η EICMA Esports Arena και ένας χώρος αφιερωμένος στην αστική κινητικότητα. Ο πρώτος θα είναι ένας χώρος εξ ολοκλήρου αφιερωμένος στον κόσμο των ηλεκτρονικών αθλημάτων και των βιντεοπαιχνιδιών μηχανοκίνητου αθλητισμού, ο οποίος θα φιλοξενήσει ένα πλούσιο πρόγραμμα πρωτοβουλιών, συμπεριλαμβανομένων των τελικών του διαδικτυακού πρωταθλήματος motocross της έκθεσης, το οποίο η EICMA εγκαινίασε τις τελευταίες ημέρες στην Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες, πρωτάθλημα το οποίο διεξάγεται τις τελευταίες εβδομάδες. "Ένα έργο που δημιουργήθηκε για να εμπλέξει τους νέους, και επίσης ένα εργαλείο για τις εταιρείες του τομέα που στοχεύουν στην αγορά του αύριο. Σίγουρα δεν λείπουν οι νέοι από την EICMA, αλλά με αυτή την πρωτοβουλία, μαζί με εκείνη των NFTs που ξεκίνησε πέρυσι και συνεχίζεται, θέλουμε να εισάγουμε ένα είδος ‘αλγορίθμου της EICMA’ στο διαδίκτυο για να εμπλέξουμε το κοινό μας και να το φέρουμε να ζήσει μια άμεση εμπειρία πάθους ανάμεσα στα περίπτερα", σχολίασε ο πρόεδρος Meda.

"Ο Χώρος που προορίζεται για την αστική κινητικότητα θα υποδεχτεί εταιρείες, ιδρύματα και, κυρίως, νεοφυείς επιχειρήσεις του τομέα, στις οποίες προσφέρουμε μια διεθνή βιτρίνα χάρη στην υποστήριξη της ITA, του Διεθνούς Οργανισμού Εμπορίου, αλλά θα φιλοξενήσει επίσης ομιλίες και ενημερωτικές συναντήσεις: στόχος είναι να δείξουμε πόσο πολύ τα δίκυκλα, με πετάλια αλλά και μηχανοκίνητα, αποτελούν ήδη και θα αποτελούν όλο και περισσότερο μια συγκεκριμένη απάντηση σε μια νέα και πιο σύνθετη ζήτηση για κινητικότητα που προέρχεται από την πόλη. Αυτός ο χώρος, που προωθείται με τον ANCMA, την ένωση κατασκευαστών μοτοσυκλέτας της Ιταλίας, και ολόκληρη την εφοδιαστική αλυσίδα, είναι ένας σπόρος στο έδαφος της EICMA που θέλουμε να αναπτυχθεί, και διαμορφώνεται επίσης ως προνομιακός χώρος για να ακούσουμε τις ανάγκες των επιχειρήσεων και των πολιτών", δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της διοργανώτριας εταιρείας, Paolo Magri.

Ετικέτες

ΕΛ.ΑΣ. – 35.504 παραβάσεις Κ.Ο.Κ. σε όλη την επικράτεια, η μη χρήση κράνους σταθερά στην τριάδα των παραβάσεων

393 αστυνομικές επιχειρήσεις καταγράφηκαν σε όλη την Ελλάδα σε 7 ημέρες
motomag ΕΛ.ΑΣ. – 35.504 παραβάσεις Κ.Ο.Κ. σε όλη την επικράτεια από 22 έως 28 Απριλίου, η μη χρήση κράνους σταθερά στην τριάδα των παραβάσεων
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

2/5/2024

Η Ελληνική Αστυνομία προχώρησε σε στοχευμένους ελέγχους σε όλη την επικράτεια από τις 22 έως τις 28 Απριλίου για την αντιμετώπιση παραβατικών και επικίνδυνων - αντικοινωνικών οδηγικών συμπεριφορών βεβαιώνοντας 35.504 παραβάσεις Κ.Ο.Κ.

Πιο συγκεκριμένα οι υπηρεσίες της Τροχαίας πραγματοποίησαν 135.009 τροχονομικούς ελέγχους οχημάτων για τις οποίες επιβλήθηκαν τα ανάλογα διοικητικά πρόστιμα.

Ενδεικτικά, οι παραβάσεις που βεβαιώθηκαν, μεταξύ άλλων, αφορούν:

11.412 για παράνομες σταθμεύσεις

7.621 για υπερβολική ταχύτητα

2.200 για μη χρήση κράνους

2.076 για στέρηση άδειας ικανότητας οδήγησης

1.572 για μη χρήση ζώνης ασφαλείας

1.116 για ΚΤΕΟ

846 για μέθη

522 για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση

Οι στοχευμένες δράσεις θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και το επόμενο διάστημα.