EICMA 2023: CFMOTO – MTX και τρικύλινδρο supersport 675

Δύο πρωτότυπα έτοιμα για παραγωγή
1
Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

7/11/2023

Με καταιγιστικούς ρυθμούς επεκτείνεται πλέον η γκάμα της CFMOTO και μετά την προσθήκη του 450 MT που ολοκληρώνει με ένα On-Off την οικογένεια των δικύλινδρων στην Α2 κατηγορία, σειρά έχει τώρα τα 800 ΜΤΧ, η πιο Off-Road έκδοση του 800 MT.

Στην EICMA παρουσιάστηκε ως πρωτότυπο, αλλά όπως μας έχει δείξει έως τώρα η εμπειρία μας από αντίστοιχα πρωτότυπα της CFMOTO, η ώρα για να το δούμε στους δρόμους δεν είναι πολύ μακριά. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν τρεις εκδόσεις του 800 ΜΤ, με την Sport να έχει χυτές ζάντες, την Touring να έχει tubeless με ακτίνες και την κορυφαία σε εξοπλισμό Explore Edition. Με τον ίδιο δικύλινδρο κινητήρα έχουμε από φέτος τα γυμνά 800 ΝΚ και όπως βλέπουμε σε λίγο θα προστεθεί το MTX, που κοιτάει ξεκάθαρα προς τις πιο Off-Road μοτοσυκλέτες της “μεσαίας” κατηγορία των On-Off, όπως είναι τα Triumph Tiger 900 Rally, Honda Africa Twin 1100, KTM 890 Adventure R κ.τ.λ. Ο εμπρός τροχός των 21” και οι μεγάλες διαδρομές αναρτήσεων της KYB αποτελούν must-have για τους λάτρεις των χωματόδρομων και η πιο στενή σιλουέτα των πλαστικών με την επίπεδη σέλα, ολοκληρώνουν τα βασικά χαρακτηριστικά που απαιτούνται. Παρά το γεγονός πως ο κινητήρας του 800MT δεν στερείται δύναμης, ο ανταγωνισμός επιβάλει στην CFMOTO να δώσει κάτι παραπάνω σε επιδόσεις και δεν αποκλείεται ο κινητήρας του MTX να είναι κοντά στα 900 κυβικά.

2

Τα φρένα στο πρωτότυπο είναι της Brembo και όχι της J.Juan κάτι που μάλλον θα τα δούμε και στην έκδοση καθώς η CFMOTO χρησιμοποιεί τις ίδιες ακτινικές δαγκάνες στο 450SR. Μέχρι εδώ κρατηθήκαμε να μην αναφέρουμε το όνομα της KTM σε ότι αφορά τα μηχανικά μέρη του MTX, όμως το ρεζερβουάρ που κατεβαίνει μέχρι τα κάρτερ του κινητήρα δεν μας βάζουν στον πειρασμό…

3

Λίγο πριν την αποκάλυψη του MTX, η CFMOTO έδειξε σε VIDEO τη νέα τρικύλινδρη supersport των 675 κυβικών που ετοιμάζει, με ιπποδύναμη 100 ίππων και εντελώς δικής της σχεδίασης κινητήρα. Πρωτότυπη μοτοσυκλέτα δεν εμφανίστηκε, όμως από το ταξίδι μας στην Κίνα ξέρουμε πως δουλεύουν πυρετωδώς πάνω σε αυτό το ολοκληρωτικά δικό τους project.

47

 

Liberty Media-MotoGP: Ολοκληρώθηκε η εξαγορά των δικαιωμάτων του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος

Με επίσημη ανακοίνωση της Dorna και της Liberty Media
motoGP
Από τον

Φίλιππο Σταυριδόπουλο

4/7/2025

Η Liberty Media και η Dorna, η αποκλειστική κάτοχος των εμπορικών δικαιωμάτων του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος MotoGP, ανακοίνωσαν σήμερα ότι η Liberty Media ολοκλήρωσε την εξαγορά της Dorna.

Μετά την αδειοδότηση από την ευρωπαϊκή επιτροπή ήρθε και η ολοκλήρωση της συναλλαγής, η Formula One Group της Liberty Media αποτελείται πλέον από τις θυγατρικές της Formula 1, MotoGP, και Quint (εταιρεία διοργανώσεων αθλητικών και ψυχαγωγικών δρώμενων) και άλλες μειοψηφικές επενδύσεις.

Παρουσίαση με πρόσθετες πληροφορίες σχετικά με τις δραστηριότητες του MotoGP έχει ήδη αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Liberty Media.

Η Liberty Media Corporation δραστηριοποιείται και κατέχει συμφέροντα στους τομείς των μέσων ενημέρωσης, του αθλητισμού και της ψυχαγωγίας. Οι επιχειρήσεις της αποδίδονται σε δύο κατηγορίες μετοχών παρακολούθησης: Formula One Group και Liberty Live Group.

Οι επιχειρήσεις και τα περιουσιακά στοιχεία που αποδίδονται στο Formula One Group και περιλαμβάνουν τις θυγατρικές Formula 1, MotoGP, Quint και άλλες μειοψηφικές επενδύσεις, ενώ οι επιχειρήσεις και τα περιουσιακά στοιχεία του Liberty Live Group περιλαμβάνουν το μερίδιο της Liberty Media στη Live Nation και άλλες μειοψηφικές επενδύσεις.