Έκαναν ληστείες με κλεμμένες μοτοσυκλέτες, με ντύσιμο και τετραμελή σύνθεση που θύμιζε ΔΙ.ΑΣ.

Συνελήφθη ο ένας, αναζητούνται τα υπόλοιπα μέλη της συμμορίας
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

2/8/2022
Συνελήφθη 26χρονος αλλοδαπός μέλος συμμορίας που διέπραττε ένοπλες ληστείες σε καταστήματα και κλοπές μοτοσυκλετών
 
Ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται δυο αλλοδαποί, μέλη της συμμορίας
 
Εξιχνιάστηκαν έξι ένοπλες ληστείες και μια κλοπή μοτοσυκλέτας
 
Από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Βορειοανατολικής Αττικής και τη Διεύθυνση Άμεσης Δράσης (Ομάδα ΔΙ.ΑΣ.) συνελήφθη προχθές, Παρασκευή 29 Ιουλίου 2022, σε περιοχή της Αττικής, 26χρονος αλλοδαπός για ληστείες, κλοπή μοτοσυκλέτας κατά συναυτουργία και κατά συρροή, επικίνδυνες σωματικές βλάβες, συμμορία και για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.
 
Στη δικογραφία που σχηματίστηκε περιλαμβάνονται επιπλέον δύο αλλοδαποί, τα στοιχεία των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί πλήρως καθώς και ένα ακόμη άτομο, που αναζητούνται.
 
Όσον αφορά στη μεθοδολογία τους, οι κατηγορούμενοι αφού συνέστησαν εγκληματική οργάνωση με διαρκή δράση και με σκοπό το παράνομο οικονομικό όφελος, διέπρατταν κλοπές μοτοσυκλετών σταθμευμένων σε πυλωτές πολυκατοικιών και με αυτές μετέβαιναν σε πρατήρια υγρών καυσίμων, περίπτερα και άλλα καταστήματα σε διάφορες περιοχές της Αττικής.
 
Στη συνέχεια εισέρχονταν σε αυτά και με την απειλή πυροβόλων όπλων ακινητοποιούσαν τους υπαλλήλους αφαιρώντας τις εισπράξεις από τα ταμεία καθώς και καπνικά προϊόντα, ενώ σε περίπτωση που οι υπάλληλοι δεν ακολουθούσαν τις εντολές τους ασκούσαν σωματική βία.
 
Χαρακτηριστικό του τρόπου δράσης τους ήταν ότι κατά τη διάπραξη των παράνομων πράξεών τους, κάλυπταν τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους με λευκά κράνη, χρησιμοποιούσαν σκουρόχρωμο ρουχισμό, γάντια και λευκές μοτοσυκλέτες ενώ η σύνθεση τους ήταν τετραμελής προκειμένου να προσομοιάζουν με αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ.
 
Ως ορμητήριο είχαν σημεία που τους παρείχαν απόλυτη κάλυψη ενώ επέλεγαν να χρησιμοποιούν μοτοσυκλέτες οι οποίες τους προσέφεραν το πλεονέκτημα να κινούνται με ευελιξία.
 
Για τον τερματισμό της δράσης τους συστήθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής ειδική ομάδα αστυνομικών και στο πλαίσιο αυτό, πρωινές ώρες της 29-07-2022 σε συνεργασία με αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ κατέστη δυνατός ο εντοπισμός και η σύλληψη του 26χρονου, μετά τη διάπραξη δύο ληστειών σε σούπερ μάρκετ σε Γλυφάδα και Παλαιό Φάληρο.
 
Από την μέχρι στιγμής έρευνα έχουν εξιχνιασθεί -6- ένοπλες ληστείες και -1- κλοπή μοτοσυκλέτας.
 
Ο συλληφθείς, με τη σε βάρος του δικογραφία, οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Kove 800X Rally: Νέα μειωμένη τιμή κατά 700 ευρώ! Φουντώνει ο ανταγωνισμός στην κατηγορία

Η ελληνική αντιπροσωπεία της Kove ρίχνει την τιμή της ελαφρύτερης και πιο χωματερής έκδοσης κοντά στα οκτώ χιλιάρικα
Kove 800X Rally
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

12/6/2026

Είναι η ελαφρύτερη εκδοχή της ελαφρύτερης adventure της κατηγορίας της και πλέον ανταγωνίζεται και τη φθηνότερη.

Ο λόγος για την Kove 800X Rally, η οποία έχει νέα τιμή 8.195 ευρώ, μειωμένη κατά 700 ευρώ από τα 8.895 που ζητούσε ως σήμερα.

Η Rally έκδοση διαχωρίζει τη θέση της από τις υπόλοιπες της οικογένειας – 800Χ Pro, 800X Touring -–με το χαμηλότερο βάρος όλων στα 165 κιλά χωρίς καύσιμο, αλλά και με σχεδίαση και εξοπλισμό πιο καλά στοχευμένο για εκτός δρόμου περιπέτειες, όπως υποδηλώνεται από αριθμούς όπως τα 270 χιλιοστά διαδρομής του πιρουνιού και τα 293 χιλιοστά ελάχιστης απόστασης από το έδαφος.

Με τη νέα της τιμή πλέον η οικογένεια 800X έχει το βασικό μοντέλο Pro κάτω από το ψυχολογικό όριο των οκτώ χιλιάδων στα 7.995, μετά η ανανεωμένη έκδοση 800X Pro Up και η Rally με 8.195 και η ακριβότερη της φαμίλιας, 800X Touring, με 8.495.

Ετικέτες