Έκλεψαν αριθμημένη Ducati Panigale V4R στην Αθήνα!

Ελληνική πρωτιά και σε αυτό…
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

10/11/2019

Η μητέρα Ducati γνωρίζει όλους τους ιδιοκτήτες των Panigale V4R, της αριθμημένης δηλαδή έκδοσης της Panigale που υπάρχει για να ομολογκαριστεί και η αγωνιστική έκδοση που παίρνει μέρος στο MOTUL WSBK. Με τιμή που ξεκινά στα €44.800 η συγκεκριμένη έκδοση είναι προφανώς ξεχωριστή και παράγεται σε περιορισμένο αριθμό με όλα της τα μοντέλα να είναι πουλημένα, ακόμη κι εκείνα που θα βγουν από την γραμμή παραγωγής. Η Ducati γνωρίζει όλους τους ιδιοκτήτες, μαζί με τους μελλοντικούς με το όνομά τους, πλέον όμως αγνοεί την τύχη μίας εκ των συγκεκριμένων Panigale. Στην Αθήνα υπάρχουν 3-4 ιδιοκτήτες της εξωτικής αυτής μοτοσυκλέτας, όμως ένας από αυτούς την Παρασκευή στις 19:00 επί της Φωκίωνος Νέγρη, βίωσε το χειρότερο όταν μέσα σε ελάχιστα λεπτά κλάπηκε η μοτοσυκλέτα.

Με την ελληνική αστυνομία να υποστηρίζει πως πλέον υπάρχουν πολλές ομάδες που κλέβουν «κατά ευκαιρία» αρπάζουν δηλαδή οποιαδήποτε μοτοσυκλέτα απλά να μπορούν εκείνη την στιγμή να το κάνουν, κάθε εικασία για την απώλεια της πανάκριβης και ξεχωριστής Panigale V4R είναι αυτό ακριβώς, μία εικασία. Στην Ελλάδα δρουν οργανωμένες ομάδες κλεφτών κατά παραγγελία, καιροσκόπων που περιμένουν την ευκαιρία, υπάρχει έντονο παραβατικό παρασκήνιο δηλαδή. Η Panigale V4R δεν έφερε πινακίδα, αλλά διέθετε στοιχεία κυκλοφορίας. Η απώλεια είναι μεγάλη και το γεγονός χαρακτηριστικό της κατάστασής μας ως χώρα, όπου οι ληστείες και οι κλοπές είναι σε έξαρση.

Διαθέτουμε επίσης το θλιβερό Ευρωπαϊκό ρεκόρ επαναληψιμότητας, κι ένα από τα μεγαλύτερα στον κόσμο, καθώς οι συλληφθέντες αποφυλακίζονται άμεσα την αμέσως επόμενη ημέρα της σύλληψής τους!

Η αναγγελία της κλοπής έχει ανέβει στην σελίδα ΕΥΡΕΣΗ ΚΛΕΜΜΕΝΩΝ AUTO-MOTO-TRUCK, όπου ο διαχειριστής της κ. Παππάς ελέγχει την εγκυρότητα και διασταυρώνει στοιχεία, διατηρώντας αυτή την στιγμή ένα πολύ καλά ενημερωμένο αρχείο των οχημάτων που έχουν κλαπεί στην Ελλάδα

 

Ετικέτες

Honda XL750 Transalp: Ανακοινώθηκε η τιμή σε Αυστρία! – Πόσο θα κάνει στην Ελλάδα

Αναμένουμε από έως 11.600 έως 11.700!
Honda Transalp 2023 price
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

28/1/2023

Λίγες ημέρες πριν από μία τοπική έκθεση μοτοσυκλέτας στην Αυστρία, λίγο έξω από την Βιέννη όπου η εκεί αντιπροσωπεία θα δώσει την ευκαιρία στους επισκέπτες να δουν από κοντά την νέα Transalp, οι Αυστριακοί παίρνουν τα μέτρα τους ώστε να μην χρειάζεται να απαντούν συνέχεια στην ερώτηση της «Τιμούλας», που αν και λιγότερο συμβαίνει και εκεί.

Στην Αυστρία θα κοστίζει €11.590 που αμέσως την κατατάσσει την φθηνότερη ανάμεσα στις Ιαπωνικές αλλά και την φθηνότερη της κατηγορίας στην εκεί αγορά, καθώς το Yamaha Ténéré 700 ξεκινά από €12,099, το νέο Suzuki V-Strom 800DE από €12,790 και το BMW F 850 ​​GS από €14,570. Το νέο V-Strom είναι επίσης μία μοτοσυκλέτα που περιμένουμε να ανακοινωθεί η τιμή της, ενώ στις διαφορές τους πρέπει να τονιστεί πως ο βασικός εξοπλισμός δεν είναι ίδιος. Το Suzuki για παράδειγμα δίνεται στην Αυστρία με quickshifter, ποδιά και χούφτες, βέβαια από την άλλη το νέο Transalp είναι με διαφορά το πιο δυνατό στην ονομαστική ιπποδύναμη που να θυμίσουμε πως είχαμε ανακοινώσει πρώτοι στον κόσμο έχοντας σίγουρο πως η Honda δεν θα αλλάξει την απόδοση με το Hornet, όπως και τελικά έπραξε. Παράλληλα στον τομέα των ηλεκτρονικών το νέο Transalp επίσης έρχεται με πλήρες πακέτο και έτσι στην Αυστρία ανακοινώνεται ως μία από τις καλύτερες προτάσεις με σχέση τιμής – κόστους, αν και προφανώς αυτό παραμένει τώρα στα χαρτιά, μέχρι την πρώτη την οδηγική του παρουσίαση που υπολογίζεται στα μέσα Μαρτίου.

Η Αυστρία, συγκεκριμένα, είναι μία αγορά που παρουσιάζει ομοιότητες με την δική μας λόγω υψηλότατης φορολογίας. Συχνά ο κόσμος παραβλέπει πως εμείς οι μοτοσυκλετιστές στην Ελλάδα πληρώνουμε δυσβάσταχτα ψηλότερα από τους υπόλοιπους Ευρωπαίους κάθε μοντέλο τόσο για το υψηλότερο ΦΠΑ με βάση το εισόδημα, όσο και με τις υπόλοιπες χρεώσεις με τις οποίες η Πολιτεία βαρύνει τις εισαγωγές.

Οι τιμές της Ιταλίας και της Γερμανίας για παράδειγμα, επιβαρύνονται λιγότερο και συχνά οι εκεί αντιπροσωπείες έχουν μεγαλύτερο ποσοστό κέρδους με χαμηλότερη λιανική τιμή. Οι τιμές της Αυστρίας λοιπόν συχνά πλησιάζουν εκείνες της Ελλάδα, αν και το καλό για εκείνους είναι πως τα εισοδηματικά κριτήρια είναι καλύτερα που σημαίνει πως και η επιβάρυνση της Πολιτείας είναι πιο λογική εκεί. Από την στιγμή λοιπόν που εκεί θα κοστίζει €11.590, περιμένουμε κι εδώ μία λιανική έως €11.700 πράγμα που θα το φέρει στην ίδια τιμή με την βασική έκδοση του Tenere από το οποίο θα το χωρίζει όμως ο πλουσιότερος εξοπλισμός και αρκετά άλογα.

Είναι επίσης πραγματικότητα πως η τιμή του νέου Transalp αποτελεί για τους υπόλοιπους του ανταγωνισμού στην κατηγορία το μεγάλο ερωτηματικό, καθώς ελπίζουν να μην καταφέρει στην Ελλάδα να σπάσει το όριο των 12.000, ένα στοίχημα που δείχνει να χάνεται. Λογικά η επίσημη ανακοίνωση του νέου τιμοκαταλόγου δεν θα αργήσει να έρθει ώστε να δούμε αν είναι ακριβές το παράδειγμα.

Περισσότερα για τις τιμές της κατηγορίας σε προηγούμενο άρθρο εδώ.

Ετικέτες