ΕΚΟ Smile - Νέο Πρόγραμμα Επιβράβευσης

Για προνομιακές τιμές σε μια σειρά προϊόντων και για συμμετοχή σε κληρώσεις με ξεχωριστά δώρα
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

29/7/2022
Η ΕΚΟ, πιστή στη δέσμευσή της να προσφέρει διαρκώς καινοτόμα προϊόντα, αλλά και υπηρεσίες υψηλής ποιότητας στους καταναλωτές της, δημιούργησε το “EKO Smile”, ένα νέο πρωτοποριακό Πρόγραμμα Επιβράβευσης. 
 
Το “EKO Smile” δίνει τη δυνατότητα στα μέλη να συλλέγουν Smile πόντους με τις αγορές που πραγματοποιούν σε ένα από τα συνεργαζόμενα πρατήρια της ΕΚΟ, πανελλαδικά, και να τους εξαργυρώνουν, απολαμβάνοντας μοναδικά προνόμια, δώρα κι εμπειρίες! Όλοι μπορούν να γίνουν μέλη στο νέο “EKO Smile”, είτε μέσω της εφαρμογής ΕΚΟ Smile App, είτε μπαίνοντας στο www.ekosmile.gr, ή κάνοντας απλώς την εγγραφή τους σε ένα συνεργαζόμενο πρατήριο της ΕΚΟ. 
 
Μέσα από το πρόγραμμα “ΕΚΟ Smile”, οι καταναλωτές θα μπορούν να συγκεντρώνουν πόντους και με την εξαργύρωσή τους να ευνοούνται από ιδιαίτερα προνομιακές τιμές, σε μια μεγάλη ποικιλία από προϊόντα. Ταυτόχρονα, θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν σε κληρώσεις με έπαθλα ξεχωριστά δώρα, αλλά και σε διαγωνισμούς που θα τους προσφέρουν ξεχωριστές εμπειρίες ζωής!
 
Στο πλαίσιο του νέου προγράμματος επιβράβευσης “ΕΚΟ Smile”, η ΕΚΟ προσφέρει τώρα σε κάθε νέο μέλος που κάνει εγγραφή τους πρώτους 100 πόντους, μαζί με μία δωροεπιταγή καυσίμου αξίας €3, αλλά και τη μοναδική δυνατότητα να μπει σε κλήρωση για μια από τις συνολικά 500 διπλές προσκλήσεις για την Υπέρ-Ειδική Διαδρομή “EKO Super Special Stage” του φετινού ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις, που θα πραγματοποιηθεί στο ΟΑΚΑ στις 8 Σεπτεμβρίου.
 
Γίνετε κι εσείς σήμερα μέλη του νέου προγράμματος “ΕΚΟ Smile”, για μια ενισχυμένη εμπειρία!
 
Μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες για το νέο Πρόγραμμα Επιβράβευσης EKO Smile στο www.ekosmile.gr, ή να επικοινωνήσετε με τη Γραμμή Καταναλωτή ΕΚΟ στο 18198, ή στο 210 772555.

Harley-Davidson: Το Χ350 δεν διατέθηκε ποτέ στις ΗΠΑ μα θα βγει στην αμερικανική αγορά ως μεταχειρισμένο!

Να μια είδηση που ποτέ δεν θα μπορούσε να γραφτεί για ευρωπαϊκή αγορά
harley-davidson-x350
Harley-Davidson Χ350
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

29/6/2026

Στα τέλη του Μάη η Harley-Davidson ανακοίνωσε πως ετοιμάζει ένα νέο μοντέλο μικρού κυβισμού ονόματι Sprint, βασισμένο στο Χ440 που κατασκευάζεται από τη Hero MotoCorp και διατίθεται στην Ινδία από το 2023. Πρόκειται για τη μοτοσυκλέτα με την οποία η αμερικανική εταιρεία ελπίζει να ανοίξει το πελατολόγιό της σε νεότερες ηλικίες και πιο ελαφριά πορτοφόλια, ωστόσο η ιστορία της κρατά ήδη μερικά χρόνια.

Το 2023 η Harley-Davidson είχε πάρει μιαν απρόσμενη απόφαση όταν συμφώνησε με το Qianjiang Motorcycle Group, μητρικό σχήμα της QJMOTOR, να της κατασκευάσει μια μικρού κυβισμού μοτοσυκλέτα στην Κίνα, την Χ350 (κεντρική φωτογραφία). Την ίδια περίπου εποχή, εξασφάλιζε άλλη μια συμφωνία με τη Hero MotoCorp στην Ινδία, με μόνη τη διαφορά πως η μικρή μοτοσυκλέτα εκεί θα λεγόταν Χ440.

Harley-Davidson Χ440
Harley-Davidson Χ440

Το περίεργο της υπόθεσης είναι ότι οι δύο αυτές μοτοσυκλέτες δεν έχουν καμιά τεχνική συγγένεια μεταξύ τους, ενώ ως τώρα έχουν παραμείνει αποκλειστικά προνόμια των αγορών Κίνας και Ινδίας αντιστοίχως. Δεν ήρθαν στην Ευρώπη, δεν πήγαν ούτε στις ΗΠΑ, ωστόσο στις αγορές που κυκλοφόρησαν τα πήγαν εξαιρετικά, προσφέροντας πρόσβαση στο έμβλημα της Harley-Davidson χωρίς τις απαγορευτικές τιμές των μεγάλων της μοντέλων.

Χρειάστηκε να περάσουν τρία γεμάτα χρόνια μέχρις ότου η νέα διοίκηση της Harley-Davidson να πάρει την απόφαση να φέρει ένα από τα δύο αυτά μικρά στην αμερικανική αγορά, ανακοινώνοντας πριν μερικές εβδομάδες πως ετοιμάζει ένα Sprint 440 για τη γκάμα του 2027, μαζί με την επιστροφή του Sportster 883.

Harley-Davidson Sprint 440
Harley-Davidson Sprint 440

Προφανώς η απόφαση έχει εστιάσει στο ινδικό Χ440 ως τεχνική βάση για το νέο μοντέλο που θα πουληθεί στις ΗΠΑ (και πιθανότατα και στον υπόλοιπο κόσμο, Ευρώπης συμπεριλαμβανομένης), ωστόσο στις ΗΠΑ υπήρχε ήδη μια παρτίδα κινέζικων Χ350, τα οποία χρησιμοποιούνται σε σχολές οδήγησης της Harley-Davidson – αν και εμπορικώς το μοντέλο ουδέποτε διατέθηκε στην αγορά της χώρας.

Ενόψει της άφιξης των ινδικών 440 πλέον στις ΗΠΑ λοιπόν, η διοίκηση της εταιρείας αποφάσισε να διαθέσει αυτά τα 350 των σχολών οδήγησης στο αμερικανικό κοινό ως μεταχειρισμένα! Λογικά οι σχολές της Harley θα εξοπλιστούν εκ νέου με το Sprint, όταν με το καλό παρουσιαστεί.

Αυτή είναι μια κίνηση που δεν θα μπορούσε ποτέ να συμβεί στην Ευρώπη, καθώς το Χ350 θα έπρεπε να ικανοποιεί συγκεκριμένες προδιαγραφές, ενώ στις ΗΠΑ προφανώς τα πράγματα είναι πολύ πιο χαλαρά, επιτρέποντας στη Harley-Davidson να βγάλει προς πώληση μοτοσυκλέτες κινέζικων προδιαγραφών που δεν έχουν καν εισαχθεί επισήμως ως εμπορικά μοντέλα.

Ετικέτες