ΕΚΟ - Στο πλευρό της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης

EKO Mini Basket
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

15/3/2023

Η ΕΚΟ, ως Μέγας Χορηγός όλων των Εθνικών Ομάδων Μπάσκετ, στέκεται αρωγός και του νέου Προγράμματος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης «Γαλανόλευκα Αστέρια», το οποίο φιλοδοξεί να βοηθήσει τα παιδιά να γνωρίσουν το μπάσκετ και, με εκπαιδευτικό τρόπο, να τους εμφυσήσει την αγάπη για το άθλημα και τη διαχρονική αξία του «Ευ Αγωνίζεσθαι».

Ακολουθεί το δελτίο τύπου της ΕΚΟ:

"Η πανελλαδική πρωτοβουλία της ΕΟΚ «Γαλανόλευκα Αστέρια», προσφέρει την ευκαιρία σε μικρούς αθλητές ηλικίας 11 και 12 ετών να νοιώσουν ξεχωριστοί, φορώντας τη φανέλα της Εθνικής Ομάδας Μπάσκετ και συμμετέχοντας σε ένα Πανελλαδικό Τουρνουά. Περισσότερα από 15.000 παιδιά σε όλη την Ελλάδα αναμένεται να ζήσουν αυτή τη μοναδική εμπειρία.

ΕΚΟ

Το Jamboree MiniBasket με τα «Γαλανόλευκα Αστέρια» φιλοξενήθηκε με μεγάλη επιτυχία, το διήμερο 11 και 12 Μαρτίου 2023, στον Ασπρόπυργο. Συνολικά 200 παιδιά, ταλαντούχοι νέοι αθλητές και αθλήτριες, γέμισαν ασφυκτικά το Κλειστό Γήπεδο Ασπροπύργου σκορπώντας χαρά και χαμόγελα, σε μια άρτια οργανωμένη εκδήλωση υπό την αιγίδα της ΕΟΚ και με την χορηγία της ΕΚΟ, που στηρίζει διαχρονικά τα προγράμματα ανάπτυξης της Ομοσπονδίας, ενώ υλοποιήθηκε χάρη στη συνεργασία με τον Δήμο Ασπροπύργου, τον Οργανισμό Φροντίδας Νεολαίας και Τρίτης Ηλικίας, καθώς και την Ένωση Σωματείων Καλαθοσφαίρισης Νότιας Αττικής (ΕΣΚΑΝΑ). Το τουρνουά τίμησαν με την παρουσία τους εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, ενώ το παρών έδωσαν μέλη της ΕΟΚ, παλαίμαχοι καλαθοσφαιριστές και η Διευθύντρια Marketing Εγχώριας Εμπορίας – ΕΚΟ, Χριστίνα Μηλιαράκη.

Οι μικροί αθλητές και το κοινό που παρακολούθησε τους αγώνες υποδέχτηκαν με δυνατό χειροκρότημα τους παλαίμαχους καλαθοσφαιριστές Σοφοκλή Σχορτσιανίτη και Κώστα Τσαρτσαρή, οι οποίοι παρότρυναν τα παιδιά να κυνηγήσουν το όνειρό τους και, μεταφέροντας την εμπειρία τους από τα διεθνή παρκέ, επιχείρησαν να μεταλαμπαδεύσουν τις αξίες της Εθνικής Ομάδας Μπάσκετ στην επόμενη γενιά πρωταθλητών.

ΕΚΟ Mini Basket

Η Διευθύντρια Marketing Εγχώριας Εμπορίας – ΕΚΟ, Χριστίνα Μηλιαράκη, δήλωσε: «Η ΕΚΟ αγαπά το μπάσκετ και το αποδεικνύει στηρίζοντας εδώ και 8 χρόνια την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης, ως Μέγας Χορηγός των Εθνικών Ομάδων Μπάσκετ. Με το νέο Πρόγραμμα «Γαλανόλευκα Αστέρια» διευρύνουμε τη συνεργασία μας και είμαστε περήφανοι που μας δίνεται η δυνατότητα να επενδύσουμε στο μέλλον του ελληνικού μπάσκετ και παράλληλα να υποστηρίξουμε τη νέα γενιά του Δήμου Ασπροπύργου, στον οποίο δραστηριοποιείται ο Όμιλος HELLENiQ ENERGY, προωθώντας την ενασχόληση των παιδιών με τον αθλητισμό, που βοηθά όχι μόνο στη σωματική υγεία, αλλά και στην κοινωνικοποίηση και τη συνεργασία».

Ο Δήμαρχος Ασπροπύργου, Νίκος Μελετίου, δήλωσε σχετικά: «Φιλοξενούμε με ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίηση την πρωτοβουλία JAMBOREES Γαλανόλευκα Αστέρια της Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης με τη χορηγία της ΕΚΟ στις σύγχρονες αθλητικές εγκαταστάσεις του Δήμου Ασπροπύργου. Υποδεχόμαστε τους μικρούς μας μπασκετμπολίστες που αύριο θα φορέσουν τη Γαλανόλευκη και θα συνεχίσουν να κρατούν την Ελληνική Καλαθοσφαίριση στην κορυφή του Παγκόσμιου Μπάσκετ γεμίζοντας υπερηφάνεια όλους εμάς. Σας εκφράζω τα θερμά μου συγχαρητήρια και παραμένω αρωγός στις πρωτοβουλίες σας».

Ο Κώστας Τσαρτσαρής, Υπεύθυνος του Αναπτυξιακού Προγράμματος της ΕΟΚ ανέφερε: «Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι σήμερα στον Ασπρόπυργο στο Jamboree ΜiniBasket ανάμεσα σε τόσα γαλανόλευκα αστέρια. Η πρωτοβουλία αυτή της Ομοσπονδίας με την στήριξη της ΕΚΟ προφέρει την ευκαιρία σε μικρούς μπασκετμπολίστες από όλη την Ελλάδα να ξεδιπλώσουν το ταλέντο τους παίζοντας με μπάλες που αντιπροσωπεύουν την ηλικία τους και χαμηλές μπασκέτες. Να ευχηθώ στα γαλανόλευκα αστέρια, πολλά καλάθια!»"

Ετικέτες

H Benda πατεντάρει αυτόματη μετάδοση DCT!

Μια διαφορετική παραλλαγή αυτόματης μετάδοσης με διπλό συμπλέκτη σκαρώνουν οι Κινέζοι
benda-dct-patent
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

22/7/2026

Τα τελευταία δύο χρόνια η Benda είναι παρουσιάσει πληθώρα νέων κινητήρων, μεταξύ τους εξακύλινδρο και τετρακύλινδρο εν σειρά κινητήρα με χωρητικότητες 1.685,6 και 548,6 κυβικά εκατοστά, καθώς και έναν απίθανο boxer 698,6 κυβικών που μπορεί να χρησιμοποιηθεί και με ηλεκτρικά μοτέρ σε υβριδικές εφαρμογές.

Στην πορεία ωστόσο η κινέζικη εταιρεία έχει επενδύσει αρκετά και σε συστήματα αυτόματης μετάδοσης, με ένα πολύ ενδιαφέρον νέο σχέδιο να αναδύεται τώρα.

benda-dct-patent

Αυτή αποκαλύφθηκε μέσω σχεδίων που κατατέθηκαν σε ευρεσιτεχνία της Benda, όπου ένας τετρακύλιδρος κινητήρας επενδύεται με αυτόματη μετάδοση διπλού συμπλέκτη. Πρόκειται για ένα σύστημα που σαφώς θυμίζει το DCT (Dual Clutch Transmission) της Honda, αν και χρησιμοποιεί αρκετά διαφορετική τεχνική μεθοδολογία στη λειτουργία του.

Στο σύστημα της Honda οι δύο συμπλέκτες βρίσκονται στην ίδια πλευρά του κινητήρα και χρησιμοποιούν υδραυλικό μηχανισμό για τον έλεγχό τους, ενώ η Benda έχει σχεδιάσει αρκετά διαφορετικά το δικό της δημιούργημα, καθώς οι δύο συμπλέκτες τοποθετούνται εκατέρωθεν του κινητήρα και ο έλεγχός τους είναι ηλεκτρονικός και όχι υδραυλικός, δηλαδή με ηλεκτρικά μοτέρ καθοδηγούμενα από την κεντρική μονάδα ελέγχου του κινητήρα.

benda-dct-patent
Ο ηλεκτρονικός συμπλέκτης έχει ήδη φορεθεί στο Rock 707

Η χρήση του τετρακύλινδρου στα σχέδια είναι μάλλον ενδεικτική, καθώς μαθαίνουμε από την κινέζικη επικαιρότητα πως πιθανότερο είναι να τον δούμε πρώτα στον εξακύλινδρο κινητήρα, αν και αργά η γρήγορα θα βρει τον δρόμο του και για άλλα μοντέλα.

Ήδη μια απλούστερη παραλλαγή του βρίσκεται στο V2 cruiser Rock 707 – μοντέλο που θα έρθει και στην Ελλάδα, καθώς έχει ήδη προστεθεί ως αναφορά στην ελληνική ιστοσελίδα της εταιρείας – όπου εκεί περιγράφεται ως ηλεκτρονικός συμπλέκτης και θυμίζει πολύ το E-Clutch της Honda στη λειτουργία του, διατηρώντας μανέτα συμπλέκτη και λεβιέ ταχυτήτων στη μοτοσυκλέτα.

Κάτι ανάλογο περιμένουμε να δούμε και στην πολυπλοκότερη υλοποίηση με δύο ηλεκτρονικούς συμπλέκτες που πατεντάρει εδώ η Benda, με επιπλέον περιέργεια για το βάρος του συστήματος.

Ετικέτες