Έκθεση Μοτοσυκλέτας 2017

Μετά από χρόνια, έκθεση μοτοσυκλέτας ξανά!
Από τον

Λάζαρο Μαυράκη

13/2/2017

Με δελτίου τύπου ο ανάδοχος οργανωτής, ALBATROSS Event Organizing, ανακοίνωσε την διοργάνωση της επίσημης έκθεσης μοτοσυκλέτας, μετά από εννέα χρόνια απουσίας. Η απόφαση πάρθηκε ομόφωνα από όλες τις εταιρείες-μέλη του ΣΕΑΑ, καθώς θα είναι και η πρώτη φορά –μετά το 2008- που θα συμμετάσχουν με όλα τους τα μοντέλα.

Η έκθεση θα στηθεί στο εκθεσιακό κέντρο ξιφασκίας στο πρώην δυτικό αεροδρόμιο στον Αγ. Κοσμά, θα διαρκέσει πέντε μέρες και οι πύλες της για το κοινό θα παραμείνουν ανοιχτές από την Πέμπτη 20 Απριλίου, έως και την Δευτέρα 24 Απριλίου. Η έκταση που θα καταλαμβάνει υπολογίζεται σε πάνω από 7.000 τετραγωνικά μέτρα, ενώ αναμένεται να προσελκύσει δεκάδες χιλιάδες επισκέπτες.

Πέρα από τις μοτοσυκλέτες και τα σκούτερ, θα υπάρχουν περίπτερα εκθετών από τον χώρο των αξεσουάρ και των υπηρεσιών, ενώ είναι προγραμματισμένες και πάρα πολλές παράλληλες εκδηλώσεις και παρουσιάσεις. Το αναλυτικό πρόγραμμα της διοργάνωσης, θα βρίσκεται αναρτημένο στο επίσημο site της έκθεσης, το οποίο θα αρχίσει να λειτουργεί στις αρχές Μαρτίου. Το ωράριο για τους επισκέπτες θα είναι τις καθημερινές από τις 14:00 έως τις 21:00 και το Σαββατοκύριακο από τις 10:00 το πρωί.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε στο τηλέφωνο 2294-115125 (Δευτέρα – Παρασκευή 09:00 – 17:00) και με email στο [email protected]

Ευρωπαϊκή αγορά μοτοσυκλέτας – Άνοδος 21% το πρώτο τρίμηνο

Όλες οι μεγάλες αγορές κινούνται θετικά το 2026
motorcycle
Από τον

Παύλο Καρατζά

24/4/2026

Οι ταξινομήσεις στις πέντε μεγαλύτερες αγορές της Ευρώπης - Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ισπανία και Ηνωμένο Βασίλειο - έφτασαν τις 250 χιλιάδες μοτοσυκλέτες στο πρώτο τρίμηνο του 2026, σημειώνοντας αύξηση 21% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Πιο συγκεκριμένα, στη Γαλλία ταξινομήθηκαν 42.058 μοτοσυκλέτες (αύξηση 10,2%), στη Γερμανία 45.549 (αύξηση  44,5%), στην Ιταλία 82.049 (αύξηση  14,3%), στην Ισπανία 58.027 (αύξηση 26,1%) και στο Ηνωμένο Βασίλειο 23.079 (αύξηση 16,1%). Συνολικά ταξινομήθηκαν στις πέντε αυτές χώρες 250 χιλιάδες μοτοσυκλέτες μεταξύ Ιανουαρίου και Μαρτίου, με την συνολική αύξηση να φτάνει το 21% σε σχέση με πέρυσι που ο αντίστοιχος αριθμός ήταν 207 χιλιάδες.

Η αγορά μοτοσυκλέτας προχωρά θετικά μετά τη μετάβαση στα πρότυπα Euro 5+, με όλες τις παραπάνω χώρες να παρουσιάζουν ανάπτυξη ξεχωριστά το πρώτο τρίμηνο, ενώ οι παγκόσμιες συνθήκες δεν ευνοούν τις πωλήσεις με τον πόλεμο στο Ιράν να έχει εκτοξεύσει τις τιμές καυσίμων, αλλά και με τη γενική αβεβαιότητα που επικρατεί σε παγκόσμια κλίμακα.

Το ίδιο φαινόμενο συμβαίνει και στη χώρα μας, όπως διαβάσατε κι εδώ, με την αύξηση στην Ελλάδα να είναι στο 6% το πρώτο τρίμηνο και μάλιστα μόλις έχουμε εισέλθει στη δυνατή μοτοσυκλετιστική περίοδο, καθώς παραδοσιακά οι ταξινομήσεις μοτοσυκλετών αυξάνονται το διάστημα μεταξύ Μάρτη και Οκτώβρη, κάτι που δημιουργεί μία επιπλέον αισιοδοξία για την αγορά του 2026.