ΕΛ.ΑΣ. - 182 συλλήψεις, 4.015 παραβάσεις Κ.Ο.Κ. και 74 ακινητοποιήσεις οχημάτων σε μία μέρα

Σε ελέγχους την Δευτέρα 27 Νοεμβρίου σε Δυτική Αττική, Χαλκίδα, Γρεβενά, Καστοριά, Φλώρινα, Πτολεμαΐδα, Στερεά Ελλάδα, Κρήτη, Άρτα και Ημαθία
motomag ΕΛ.ΑΣ. - 182 συλλήψεις, 4.015 παραβάσεις Κ.Ο.Κ. και 74 ακινητοποιήσεις οχημάτων σε μία μέρα
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

29/11/2023

Στοχευμένες αστυνομικές δράσεις της ΕΛ.ΑΣ. την 27η Νοεμβρίου 2023 σε ολόκληρη την επικράτεια οδήγησαν σε 4.015 κλήσεις για παραβάσεις του Κ.Ο.Κ., 830 προσαγωγές, 182 συλλήψεις και 74 ακινητοποιήσεις οχημάτων.

Κατά τη διάρκεια των ανωτέρω δράσεων σε ολόκληρη τη χώρα ελέγχθηκαν συνολικά 20.011 άτομα και 15.091 οχήματα ενώ:

  • προσήχθησαν 830 άτομα,
  • συνελήφθησαν 182 άτομα για διάφορα αδικήματα
  • βεβαιώθηκαν 4.015 παραβάσεις Κ.Ο.Κ.
  • ακινητοποιήθηκαν 74 οχήματα και
  • κατασχέθηκαν 2

Πιο συγκεκριμένα οι αστυνομικές επιχειρήσεις πραγματοποιήθηκαν στην ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Αττικής, όπου διενεργήθηκαν 665 έλεγχοι ατόμων, συνελήφθησαν 3 άτομα και βεβαιώθηκαν 44 παραβάσεις για Κ.Ο.Κ., ενώ στην περιοχή του Αγίου Νικολάου Χαλκίδας, πραγματοποιήθηκαν 7 έλεγχοι ατόμων.

Στο ίδιο πλαίσιο, ειδικές αστυνομικές δράσεις πραγματοποιήθηκαν και στη Δυτική Μακεδονία και ειδικότερα σε περιοχές των Γρεβενών, της Καστοριάς, της Πτολεμαΐδας και της Φλώρινας, σε σημεία με αυξημένη εγκληματικότητα, όπου:

  • ελέγχθηκαν 60 άτομα
  • προσήχθησαν 2 άτομα και
  • βεβαιώθηκαν 4 παραβάσεις Κ.Ο.Κ.

Επιπρόσθετα, διενεργήθηκε πλήθος ουσιαστικών ελέγχων σε επιχειρήσεις υποδοχής, επεξεργασίας και ανακύκλωσης μεταλλικών αντικειμένων στη Στερεά Ελλάδα, την Κρήτη, την Ήπειρο και την Κεντρική Μακεδονία. Στο πλαίσιο αυτό σε περιοχές του Δήμου Φθιώτιδας, Ρεθύμνου, Άρτας και Ημαθίας ελέγχθηκαν 46 άτομα και προσήχθησαν 2.

Yamaha – Μόνο για την πίστα το R1 από το 2025

Ακολουθώντας τα χνάρια του R6, το superbike της Yamaha θα πωλείται μόνο για αγωνιστική χρήση
motomag Yamaha – Μόνο για την πίστα το R1 από το 2025
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

23/2/2024

Διαβάσατε στο ΜΟΤΟ πως η Yamaha σκοπεύει να μην προχωρήσει στην εξέλιξη των YZF-R1 και YZF-R1M προκειμένου αυτά να συμμορφωθούν με τις Euro5+ προδιαγραφές, σημαίνοντας ταυτόχρονα το τέλος των πωλήσεων του μοντέλου στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης από το 2025.

Μετά τον ντόρο που σήκωσε η συγκεκριμένη είδηση ήρθε και η απάντηση από την ίδια την Yamaha, με την ιαπωνική εταιρεία να επιβεβαιώνει πως τo superbike της θα ακολουθήσει το δρόμο που χάραξε από το 2020 και μετά το YZF-R6. Με απλά λόγια το R1 θα συνεχίσει να πωλείται ωστόσο από το 2025 και μετά θα χρησιμοποιείται μόνο για αγωνιστική χρήση χωρίς αυτό να μπορεί να βγάλει πινακίδες για το δρόμο.

Yamaha – Μόνο για την πίστα το R1 από το 2025

Η συγκεκριμένη απόφαση της Yamaha έγκειται αφενός στην αλλαγή των προτεραιοτήτων του αγοραστικού κοινού καθώς βλέπουμε πως οι Adventure μοτοσυκλέτες αποτελούν τα τελευταία χρόνια την πρώτη επιλογή των αγοραστών και αφετέρου πως η αγωνιστική εμπλοκή της Yamaha στο WSBK απαιτεί την ύπαρξη του YZF-R1 έστω και χωρίς αυτή να βγάζει πινακίδες (λόγω των κανονισμών που επιβάλουν η αγωνιστική μοτοσυκλέτα να βασίζεται σε έκδοση παραγωγής).

Η φετινή χρονιά ως εκ τούτου θα είναι η τελευταία που θα μπορεί κάποιος να αποκτήσει τα YZF-R1 και YZF-R1M με πινακίδες ωστόσο το θετικό είναι πως το κεφάλαιο του R1 θα συνεχιστεί έστω και αν αυτό σχετίζεται με την αποκλειστική χρήση του μοντέλου στις πίστες.

Yamaha – Μόνο για την πίστα το R1 από το 2025