ΕΛ.ΑΣ. – 251 παραβάσεις Κ.Ο.Κ. και 4 συλλήψεις στις 9 Μαρτίου στην Αττική [VIDEO]

Υπερβολική ταχύτητα και αλκοόλ στην κορυφή των παραβάσεων
motomag ΕΛ.ΑΣ. – 251 παραβάσεις Κ.Ο.Κ. και 4 συλλήψεις στις 9 Μαρτίου στην Αττική
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

11/3/2024

Η Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής προχώρησε σε στοχευμένες δράσεις το Σάββατο 9 Μαρτίου σε διάφορες περιοχές της Αττικής που παρατηρούνται φαινόμενα παραβατικών και επικίνδυνων οδηγικών συμπεριφορών, διενεργώντας σε ένα 24ωρο 753 τροχονομικούς ελέγχους, βεβαιώνοντας 251 παραβάσεις Κ.Ο.Κ. ενώ προχώρησε σε 4 συλλήψεις και 41 ακινητοποιήσεις οχημάτων.

Πιο συγκεκριμένα τα κλιμάκια της Ομάδας Ελέγχου και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (Ο.Ε.Π.Τ.Α.), πραγματοποίησαν ειδικές εξορμήσεις, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στη μη χρήση προστατευτικού κράνους και ζώνης, στην υπέρβαση ορίων ταχύτητας, στην αποτροπή και καταστολή αυτοσχέδιων αγώνων και την αντιμετώπιση της οδήγησης υπό την επίδραση αλκοόλ.

Ενδεικτικά, οι παραβάσεις που βεβαιώθηκαν, μεταξύ άλλων, αφορούν:

38 για υπερβολική ταχύτητα

37 για οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος, από τις οποίες 2 πλημμελήματα

14 για επικίνδυνους ελιγμούς

14 για μη χρήση ζώνης ασφαλείας

12 για παραβίαση ρυθμιστικών πινακίδων

8 για μη χρήση προστατευτικού κράνους

8 για τέλεση αυτοσχέδιων αγώνων

6 για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη

6 για βιβλίο δρομολογίων

6 για θορύβους

5 για παραβάσεις ΚΤΕΟ

1 για επίδειξη ικανοτήτων

96 λοιπές παραβάσεις

Επιπρόσθετα, αφαιρέθηκαν 7 κρατικές πινακίδες, 7 άδειες ικανότητας οδήγησης και 4 άδειες κυκλοφορίας, ενώ επιπλέον ακινητοποιήθηκαν 41 οχήματα.

Οι έλεγχοι από την Ελληνική Αστυνομία θα συνεχισθούν με αμείωτη ένταση με σκοπό τη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

 

Royal Enfield Hunter 350 2025: Αναβάθμιση σε αναρτήσεις και συμπλέκτης περιορισμένης ολίσθησης με υποβοήθηση

Αναβάθμιση και στον εξοπλισμό – Σε 3 νέους χρωματικούς συνδυασμούς, με LED προβολέα
Royal Enfield HNTR 350 2025
Από το

motomag

29/4/2025

Η Royal Enfield προχώρησε στο φρεσκάρισμα του Hunter 350 για το 2025 με αλλαγές ουσίας που βελτιώνουν τη συμπεριφορά, τη χρηστικότητά του αλλά και την ασφάλεια.

Συγκεκριμένα η ρετρό σχεδίασης μοτοσυκλέτα της ινδικής εταιρείας διατηρεί τον μονοκύλινδρο αερόψυκτο κινητήρα J-series 349 κ.εκ. των 20,4 ίππων με τις υποτετράγωνες διαστάσεις του κυλίνδρου και το χαρακτηριστικά ευχάριστο, αργόστροφο δούλεμά που ταιριάζει γάντι στην αισθητική και τον χαρακτήρα της μοτοσυκλέτας. 

Ωστόσο, το μικρό commuter έχει υποστεί μια σειρά από αλλαγές που στοχεύουν στη συνολική βελτίωσή του με τους Ινδούς να “απαντούν” στις κινήσεις του ανταγωνισμού  (βλ. Honda GB350) ώστε να διατηρήσουν ή ακόμη και να αυξήσουν το μερίδιο που έχουν -αρχικά- στην τεράστια ινδική αγορά.

Royal Enfield HNTR 350 2025

Συγκεκριμένα η θέση οδήγησης έχει αναθεωρηθεί με το εργονομικό τρίγωνο του αναβάτη να επηρεάζεται από το νέο τιμόνι αλλά και από τη σέλα που φέρει νέο αφρώδες και επένδυση. Στο παραπάνω έρχονται να προστεθούν οι αλλαγές στην πίσω ανάρτηση με νέα προοδευτικά ελατήρια και set up για τις αποσβέσεις των αμορτισέρ, ενώ έχει αυξηθεί και η απόσταση από το έδαφος.

 

Royal Enfield HNTR 350 2025

Παράλληλα, ο συμβατικός συμπλέκτης άλλαξε και έδωσε τη θέση του σε έναν περιορισμένης ολίσθησης με υποβοήθηση στη μανέτα, για πρώτη φορά σε 350άρι της Royal Enfield. Το τελευταίο το HNTR δεν το χρειαζόταν αφού η μανέτα του συμπλέκτη είναι ήδη ελαφριά στο τράβηγμα, αλλά όχι δεν λέμε σε τέτοιες αλλαγές με τη μοτοσυκλέτα να γίνεται ακόμη πιο φιλική στην καθημερινότητα, ειδικά για τις γυναίκες.

Royal Enfield HNTR 350 2025

Νέος είναι επίσης ο LED προβολέας, ο οποίος λογικά θα αναβαθμίσει αρκετά την ορατότητα τη νύχτα, ενώ στον εξοπλισμό έρχονται να προστεθούν το κομψό όργανο πλοήγησης tripper pod -όχι στη στάνταρ έκδοση "Factory Black"- που συνδέεται με smartphone και η “απαραίτητη” πλέον θύρα φόρτισης USB Type-C.

Royal Enfield HNTR 350 2025

Η πρώτη παρουσίαση έγινε σε φεστιβάλ της Royal Enfield στην Ινδία και συνολικά τα χρώματα που θα προσφέρονται είναι τα: Factory Black, Rio White και Dapper Grey, Tokyo Black, London Red και Rebel Blue ενώ είμαστε σε αναμονή για ανακοινώσεις από την ελληνική αντιπροσωπεία σχετικά με την εισαγωγή και την τιμή του στην Ελλάδα. Στην Ινδία πάντως η στάνταρ έκδοση παρέμεινε στο ίδιο επίπεδο με την απερχόμενη μοτοσυκλέτα.

 

Ετικέτες