ΕΛ.ΑΣ. - 303 συλλήψεις, 4.034 παραβάσεις Κ.Ο.Κ. και 103 ακινητοποιήσεις οχημάτων σε μία μέρα

Σε ελέγχους τη Δευτέρα 18/9 στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας και σε Δυτική Αττική, Παιανία, Κορινθία, Θεσσαλία, Κατερίνη και Άρτα
Έλεγχοι ΕΛ.ΑΣ.
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

20/9/2023

Στοχευμένες αστυνομικές δράσεις της ΕΛ.ΑΣ. την 18η Σεπτεμβρίου 2023 οδήγησαν σε 4.034 κλήσεις για παραβάσεις του Κ.Ο.Κ., 848 προσαγωγές, 303 συλλήψεις και 103 ακινητοποιήσεις οχημάτων.

Κατά τη διάρκεια των ανωτέρω δράσεων σε όλη την χώρα ελέγχθηκαν 15.410 οχήματα και 21.094 άτομα ενώ πραγματοποιήθηκαν:

  • 303 συλλήψεις για διάφορα αδικήματα
  • 848 προσαγωγές,
  • 4.034 παραβάσεις Κ.Ο.Κ.
  • 103 ακινητοποιήσεις οχημάτων και
  • 3 κατασχέσεις οχημάτων.

Ειδικότερα, αστυνομικές δράσεις πραγματοποιήθηκαν σε περιοχές στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας, με τη συμμετοχή αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Περιπολιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αθηνών, όπου διενεργήθηκαν 386 έλεγχοι ατόμων, προσήχθησαν 32 άτομα, ενώ συνελήφθησαν 7 άτομα, από τα οποία τα 4 για παρεμπόριο.

Επιπλέον, συνεχίστηκαν οι ειδικές επιχειρησιακές δράσεις σε περιοχές της Δυτικής Αττικής, οι οποίες επικεντρώθηκαν στις περιοχές της Αγίας Βαρβάρας, των Αχαρνών και του Ζεφυρίου.

Πιο αναλυτικά:

  • πραγματοποιήθηκαν 266 έλεγχοι ατόμων και 127 έλεγχοι οχημάτων,
  • προσήχθησαν 50 άτομα,
  • συνελήφθησαν 5 άτομα, από τους οποίους οι 2 για φθορά ξένης ιδιοκτησίας, 1 για ενδοοικογενειακή βία,1 για κλοπή και 1 για απειλή ενώ
  • βεβαιώθηκαν 38 παραβάσεις Κ.Ο.Κ..

Παρόμοιες δράσεις έλαβαν χώρα και στην περιοχή της Παιανίας, όπου πραγματοποιήθηκαν 43 έλεγχοι ατόμων, ενώ προσήχθησαν 5 άτομα και συνελήφθησαν 5 άτομα μεταξύ των οποίων οι 4 για ρευματοκλοπή και 1 για απόφαση.

Αντίστοιχα, σε στοχευμένες αστυνομικές δράσεις, οι οποίες έλαβαν χώρα σε περιοχές της Κορινθίας (Βραχάτι και Εξαμίλια) πραγματοποιήθηκαν 42 έλεγχοι ατόμων, 39 έλεγχοι οχημάτων, ενώ συνελήφθη 1 άτομο για παράβαση του Κ.Ο.Κ.. και προσήχθησαν 5 άτομα.

Ανάλογες αστυνομικές δράσεις πραγματοποιήθηκαν και στη Βόρεια Ελλάδα, σύμφωνα με τον υφιστάμενο στρατηγικό σχεδιασμό των Γενικών Περιφερειακών Αστυνομικών Διευθύνσεων, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση σε περιοχές με αυξημένα περιστατικά εγκληματικότητας.

Στο πλαίσιο αυτό, σε περιοχές της Θεσσαλίας και συγκεκριμένα σε Καρδίτσα, Τρίκαλα, Καλαμπάκα, Πύλη και Φαρκαδώνα:

  • ελέγχθησαν 110 άτομα και 91 οχήματα,
  • προσήχθη 1 άτομο,
  • συνελήφθη 1 άτομο για απόφαση,
  • βεβαιώθηκαν 11 παραβάσεις Κ.Ο.Κ.,
  • ακινητοποιήθηκε 1 όχημα ενώ,
  • ελέγχθησαν 2 επιχειρήσεις συλλογής και επεξεργασίας στερεών αποβλήτων (ΣΚΡΑΠ).

Περαιτέρω, πραγματοποιήθηκαν στοχευμένες δράσεις στη Κεντρική Μακεδονία και συγκεκριμένα σε Πέλεκα Κατερίνης, στο πλαίσιο των οποίων ελέγχθησαν 23 άτομα και 15 οχήματα.

Τέλος, πραγματοποιήθηκε στοχευμένη αστυνομική δράση στην Άρτα, όπου ελέγχθησαν 30 άτομα και 19 οχήματα, ενώ προσήχθησαν 3 άτομα.

Attilio Petrogalli: Απεβίωσε σε τραγικό ατύχημα ο Ιταλός πρωταθλητής Enduro που βάφτισε το SWM Silver Vase

Ήταν μέλος των Silver Boys, της τετράδας αναβατών που κατέκτησαν το μεγάλο έπαθλο Silver Vase στο ISDE του 1975
Attilio Petrogalli
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

25/8/2026

Ένας σπουδαίος πρωταθλητής Ιταλίας στο Enduro έφυγε από τη ζωή απροσδόκητα μετά από ένα απίστευτο ατύχημα. Ο 73χρονος Attilio Petrogalli είχε μεταβεί σε έναν παλιό μύλο φίλων του στην περιοχή Clusone της βόρειας Ιταλίας (κοντά στο Bergamo) για να καθαρίσει μια σφηκοφωλιά, όταν ξέσπασε φωτιά στην οποία παγιδεύτηκε και έχασε τη ζωή του από ασφυξία.

Silver Boys
Οι τέσσερις θριαμβευτές του ISDE το 1975, με τον Petrogalli δεύτερο από δεξία

Οι αρχές εκτιμούν πως η φωτιά ξεκίνησε κατά λάθος από τον ίδιο, ξέφυγε από τον έλεγχό του και του έκλεισε την έξοδο παγιδεύοντάς τον μέσα στο κτίσμα. Σύμφωνα με αναφορές του ιταλικού Τύπου μάλιστα, ο Petrogalli φορούσε πλήρη δερμάτινη μοτοσυκλετιστική στολή και κράνος full-face, πιθανότατα για να προστατευτεί από ενδεχόμενα τσιμπήματα των σφηκών, με το κράνος να λειτουργεί μοιραία εις βάρος του όταν ο χώρος γέμισε καπνό.

Silver Boys
Οι Silver Boys σε τιμητική εκδήλωση στην έκθεση Motorbike Expo της Βερόνα χρόνια μετά τον θρίαμβό τους. Στην δεξιά άκρη ο Attilio Petrogalli

Ο Petrogalli ήταν μέλος της ιστορικής ομάδας της Ιταλίας που στο International Six Days of Enduro (ISDE) του 1975 στο Isle of Man είχε φτάσει ως την κατάκτηση του βαρύτιμου τροπαίου Silver Vase (Ασημένιο Βάζο).

Τόσο ο ίδιος όσο και οι συναθλητές του Pierluigi Rottigni, Gualtiero Brissoni και Piero Gagni καβαλούσαν μοτοσυκλέτες της SWM, γεγονός που ώθησε την ιταλική εταιρεία να παρουσιάσει την ίδια χρονιά το πρώτο μοντέλο με το όνομα Silver Vase τιμώντας τη μεγάλη επιτυχία – ονομασία που επαναλήφθηκε το 2015 από την αναγεννημένη SWM στη ρετρό scrambler Silver Vase 440, ενώ από το 2025 έχει επιστρέψει στην τρέχουσα γκάμα της ως Silver Vase 650.

Attilio Petrogalli