ΕΛ.ΑΣ. - 303 συλλήψεις, 4.034 παραβάσεις Κ.Ο.Κ. και 103 ακινητοποιήσεις οχημάτων σε μία μέρα

Σε ελέγχους τη Δευτέρα 18/9 στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας και σε Δυτική Αττική, Παιανία, Κορινθία, Θεσσαλία, Κατερίνη και Άρτα
Έλεγχοι ΕΛ.ΑΣ.
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

20/9/2023

Στοχευμένες αστυνομικές δράσεις της ΕΛ.ΑΣ. την 18η Σεπτεμβρίου 2023 οδήγησαν σε 4.034 κλήσεις για παραβάσεις του Κ.Ο.Κ., 848 προσαγωγές, 303 συλλήψεις και 103 ακινητοποιήσεις οχημάτων.

Κατά τη διάρκεια των ανωτέρω δράσεων σε όλη την χώρα ελέγχθηκαν 15.410 οχήματα και 21.094 άτομα ενώ πραγματοποιήθηκαν:

  • 303 συλλήψεις για διάφορα αδικήματα
  • 848 προσαγωγές,
  • 4.034 παραβάσεις Κ.Ο.Κ.
  • 103 ακινητοποιήσεις οχημάτων και
  • 3 κατασχέσεις οχημάτων.

Ειδικότερα, αστυνομικές δράσεις πραγματοποιήθηκαν σε περιοχές στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας, με τη συμμετοχή αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Περιπολιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αθηνών, όπου διενεργήθηκαν 386 έλεγχοι ατόμων, προσήχθησαν 32 άτομα, ενώ συνελήφθησαν 7 άτομα, από τα οποία τα 4 για παρεμπόριο.

Επιπλέον, συνεχίστηκαν οι ειδικές επιχειρησιακές δράσεις σε περιοχές της Δυτικής Αττικής, οι οποίες επικεντρώθηκαν στις περιοχές της Αγίας Βαρβάρας, των Αχαρνών και του Ζεφυρίου.

Πιο αναλυτικά:

  • πραγματοποιήθηκαν 266 έλεγχοι ατόμων και 127 έλεγχοι οχημάτων,
  • προσήχθησαν 50 άτομα,
  • συνελήφθησαν 5 άτομα, από τους οποίους οι 2 για φθορά ξένης ιδιοκτησίας, 1 για ενδοοικογενειακή βία,1 για κλοπή και 1 για απειλή ενώ
  • βεβαιώθηκαν 38 παραβάσεις Κ.Ο.Κ..

Παρόμοιες δράσεις έλαβαν χώρα και στην περιοχή της Παιανίας, όπου πραγματοποιήθηκαν 43 έλεγχοι ατόμων, ενώ προσήχθησαν 5 άτομα και συνελήφθησαν 5 άτομα μεταξύ των οποίων οι 4 για ρευματοκλοπή και 1 για απόφαση.

Αντίστοιχα, σε στοχευμένες αστυνομικές δράσεις, οι οποίες έλαβαν χώρα σε περιοχές της Κορινθίας (Βραχάτι και Εξαμίλια) πραγματοποιήθηκαν 42 έλεγχοι ατόμων, 39 έλεγχοι οχημάτων, ενώ συνελήφθη 1 άτομο για παράβαση του Κ.Ο.Κ.. και προσήχθησαν 5 άτομα.

Ανάλογες αστυνομικές δράσεις πραγματοποιήθηκαν και στη Βόρεια Ελλάδα, σύμφωνα με τον υφιστάμενο στρατηγικό σχεδιασμό των Γενικών Περιφερειακών Αστυνομικών Διευθύνσεων, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση σε περιοχές με αυξημένα περιστατικά εγκληματικότητας.

Στο πλαίσιο αυτό, σε περιοχές της Θεσσαλίας και συγκεκριμένα σε Καρδίτσα, Τρίκαλα, Καλαμπάκα, Πύλη και Φαρκαδώνα:

  • ελέγχθησαν 110 άτομα και 91 οχήματα,
  • προσήχθη 1 άτομο,
  • συνελήφθη 1 άτομο για απόφαση,
  • βεβαιώθηκαν 11 παραβάσεις Κ.Ο.Κ.,
  • ακινητοποιήθηκε 1 όχημα ενώ,
  • ελέγχθησαν 2 επιχειρήσεις συλλογής και επεξεργασίας στερεών αποβλήτων (ΣΚΡΑΠ).

Περαιτέρω, πραγματοποιήθηκαν στοχευμένες δράσεις στη Κεντρική Μακεδονία και συγκεκριμένα σε Πέλεκα Κατερίνης, στο πλαίσιο των οποίων ελέγχθησαν 23 άτομα και 15 οχήματα.

Τέλος, πραγματοποιήθηκε στοχευμένη αστυνομική δράση στην Άρτα, όπου ελέγχθησαν 30 άτομα και 19 οχήματα, ενώ προσήχθησαν 3 άτομα.

H TVS προσπέρασε Hero και Honda στην πρωτιά της Ινδικής αγοράς τον Ιούνιο – Άνοδος 47% στις πωλήσεις της!

Ιστορική στιγμή για την TVS Motor Company στη μεγαλύτερη αγορά του κόσμου, αυτή της πατρίδας της
tvs
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

14/7/2026

Τον περασμένο μήνα, Ιούνιο, η TVS κατάφερε 565.417 πωλήσεις, επίδοση που μεταφράζεται σε άνοδο 47% συγκριτικά με τον ίδιο μήνα του 2025. Χάρη σε αυτήν, η ινδική εταιρεία και συνεργάτιδα της BMW κατέκτησε την πρωτιά της αγοράς της Ινδίας για τον Ιούνιο, καταφέρνοντας να αφήσει πίσω της δύο παραδοσιακές υπερδυνάμεις που μονίμως έχουν καπαρωμένες τις δύο πρώτες θέσεις στις ταξινομήσεις της χώρας, τις Hero (541.000 ταξινομήσεις) και Honda (528.000 ταξινομήσεις).

Καταλύτης σε αυτή τη μετεωρική άνοδο κατά τον έκτο μήνα του 2026 ήταν οι εξαγωγές 154.000 δικύκλων, τιμή που αναλογεί σε κάτι λιγότερο από το τριπλάσιο (2,9 για την ακρίβεια) του αθροίσματος των εξαγωγών των Hero και Honda!

Η TVS εμφανίζει πολύ δυνατές επιδόσεις στην Αφρική, στη Λατινική Αμερική και στις ασιατικές αγορές, ενώ η επέκτασή της στην Ευρώπη, που έχει ξεκινήσει τον τελευταίο χρόνο, αναμφίβολα θα ενισχύσει περαιτέρω τις εξαγωγές της. Θυμίζουμε πως φέτος η TVS εξασφάλισε πρόσβαση και στην ελληνική αγορά μέσω της Muvus (CFMOTO, Royal Enfield).

Ατμομηχανή της TVS είναι δίχως άλλο η οικογένεια μοντέλων Apache, η οποία περιλαμβάνει επτά μοτοσυκλέτες σε τρεις κατηγορίες – πέντε γυμνά RTR, τη supersport RR 310 (με τον κινητήρα των ανάλογων BMW) και την adventure RTX – καταφέρνοντας τον Ιούνιο να φτάσει σε ένα σημαντικό ορόσημο: 7 εκατομμύρια πωλήσεις σε 90 χώρες του κόσμου από το 2005 που λανσαρίστηκε για πρώτη φορά!

Η διαρκής ανάπτυξη της TVS Motor Company είχε οδηγήσει σε μια ένα πολύ σπουδαίο κατόρθωμα πριν μερικούς μήνες, όταν προσπέρασε τη Yamaha για να γίνει η τρίτη μεγαλύτερη κατασκευάστρια μοτοσυκλετών στον κόσμο το 2025!

 

Ετικέτες