ΕΛ.ΑΣ. - 303 συλλήψεις, 4.034 παραβάσεις Κ.Ο.Κ. και 103 ακινητοποιήσεις οχημάτων σε μία μέρα

Σε ελέγχους τη Δευτέρα 18/9 στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας και σε Δυτική Αττική, Παιανία, Κορινθία, Θεσσαλία, Κατερίνη και Άρτα
Έλεγχοι ΕΛ.ΑΣ.
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

20/9/2023

Στοχευμένες αστυνομικές δράσεις της ΕΛ.ΑΣ. την 18η Σεπτεμβρίου 2023 οδήγησαν σε 4.034 κλήσεις για παραβάσεις του Κ.Ο.Κ., 848 προσαγωγές, 303 συλλήψεις και 103 ακινητοποιήσεις οχημάτων.

Κατά τη διάρκεια των ανωτέρω δράσεων σε όλη την χώρα ελέγχθηκαν 15.410 οχήματα και 21.094 άτομα ενώ πραγματοποιήθηκαν:

  • 303 συλλήψεις για διάφορα αδικήματα
  • 848 προσαγωγές,
  • 4.034 παραβάσεις Κ.Ο.Κ.
  • 103 ακινητοποιήσεις οχημάτων και
  • 3 κατασχέσεις οχημάτων.

Ειδικότερα, αστυνομικές δράσεις πραγματοποιήθηκαν σε περιοχές στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας, με τη συμμετοχή αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Περιπολιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αθηνών, όπου διενεργήθηκαν 386 έλεγχοι ατόμων, προσήχθησαν 32 άτομα, ενώ συνελήφθησαν 7 άτομα, από τα οποία τα 4 για παρεμπόριο.

Επιπλέον, συνεχίστηκαν οι ειδικές επιχειρησιακές δράσεις σε περιοχές της Δυτικής Αττικής, οι οποίες επικεντρώθηκαν στις περιοχές της Αγίας Βαρβάρας, των Αχαρνών και του Ζεφυρίου.

Πιο αναλυτικά:

  • πραγματοποιήθηκαν 266 έλεγχοι ατόμων και 127 έλεγχοι οχημάτων,
  • προσήχθησαν 50 άτομα,
  • συνελήφθησαν 5 άτομα, από τους οποίους οι 2 για φθορά ξένης ιδιοκτησίας, 1 για ενδοοικογενειακή βία,1 για κλοπή και 1 για απειλή ενώ
  • βεβαιώθηκαν 38 παραβάσεις Κ.Ο.Κ..

Παρόμοιες δράσεις έλαβαν χώρα και στην περιοχή της Παιανίας, όπου πραγματοποιήθηκαν 43 έλεγχοι ατόμων, ενώ προσήχθησαν 5 άτομα και συνελήφθησαν 5 άτομα μεταξύ των οποίων οι 4 για ρευματοκλοπή και 1 για απόφαση.

Αντίστοιχα, σε στοχευμένες αστυνομικές δράσεις, οι οποίες έλαβαν χώρα σε περιοχές της Κορινθίας (Βραχάτι και Εξαμίλια) πραγματοποιήθηκαν 42 έλεγχοι ατόμων, 39 έλεγχοι οχημάτων, ενώ συνελήφθη 1 άτομο για παράβαση του Κ.Ο.Κ.. και προσήχθησαν 5 άτομα.

Ανάλογες αστυνομικές δράσεις πραγματοποιήθηκαν και στη Βόρεια Ελλάδα, σύμφωνα με τον υφιστάμενο στρατηγικό σχεδιασμό των Γενικών Περιφερειακών Αστυνομικών Διευθύνσεων, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση σε περιοχές με αυξημένα περιστατικά εγκληματικότητας.

Στο πλαίσιο αυτό, σε περιοχές της Θεσσαλίας και συγκεκριμένα σε Καρδίτσα, Τρίκαλα, Καλαμπάκα, Πύλη και Φαρκαδώνα:

  • ελέγχθησαν 110 άτομα και 91 οχήματα,
  • προσήχθη 1 άτομο,
  • συνελήφθη 1 άτομο για απόφαση,
  • βεβαιώθηκαν 11 παραβάσεις Κ.Ο.Κ.,
  • ακινητοποιήθηκε 1 όχημα ενώ,
  • ελέγχθησαν 2 επιχειρήσεις συλλογής και επεξεργασίας στερεών αποβλήτων (ΣΚΡΑΠ).

Περαιτέρω, πραγματοποιήθηκαν στοχευμένες δράσεις στη Κεντρική Μακεδονία και συγκεκριμένα σε Πέλεκα Κατερίνης, στο πλαίσιο των οποίων ελέγχθησαν 23 άτομα και 15 οχήματα.

Τέλος, πραγματοποιήθηκε στοχευμένη αστυνομική δράση στην Άρτα, όπου ελέγχθησαν 30 άτομα και 19 οχήματα, ενώ προσήχθησαν 3 άτομα.

Τροχαίο Ιεράπετρα: Ο πρώτος χτυπά αναβάτη – ο δεύτερος περνά από πάνω του ενώ πρώτα σταμάτησε [VIDEO]

Κινητοποίηση σήμερα 18/7 των κατοίκων στο σημείο
Τροχαίο Ιεράπετρα: Ο πρώτος χτυπά αναβάτη – ο δεύτερος περνά από πάνω του ενώ πρώτα σταμάτησε [VIDEO]
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

18/7/2025

Σοκαριστικό είναι το στιγμιότυπο του τροχαίου ατυχήματος που σημειώθηκε στην Ιεράπετρα με αναβάτη δικύκλου και δύο αυτοκίνητα και ανέδειξε η Νέα Κρήτη.

Το πρώτο αυτοκίνητο παραβιάζει STOP που φαίνεται και στην φωτογραφία πιο κάτω, στέλνοντας τον αναβάτη στο αντίθετο ρεύμα.

Εκεί κινούνταν δεύτερο αυτοκίνητο που ακινητοποιείται. Χωρίς να κατέβει να ελέγξει τι έχει χτυπήσει, ίσως βλέποντας την μοτοσυκλέτα στο πλάι και θέλοντας να φύγει από την μέση του δρόμου, ξεκινά και περνά πάνω από τον αναβάτη που ήταν στις ρόδες του!

Στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις της Πυροσβεστικής που βρισκόντουσαν κοντά καθώς και ασθενοφόρο που παρέλαβε τον άτυχο αναβάτη.

Η στιγμή του ατυχήματος

Σήμερα Παρασκευή 18/7 κάτοικοι της περιοχής και πολίτες της Ιεράπετρας πραγματοποίησαν συμβολική κατάληψη της εισόδου της πόλης με στόχο να κινητοποιήσουν την Πολιτεία και να λάβει μέτρα για το συγκεκριμένο σημείο.

Όπως αναφέρουν, η διασταύρωση έχει χαρακτηριστεί ιδιαίτερα επικίνδυνη και γίνονται συνεχώς ατυχήματα, ενώ έχει γίνει και μελέτη έργων τα οποία όμως δεν έχουν υλοποιηθεί ποτέ.

Τροχαίο Ιεράπετρα: Ο πρώτος χτυπά αναβάτη – ο δεύτερος περνά από πάνω του ενώ πρώτα σταμάτησε [VIDEO]

 

Την κινητοποίηση οργανώνει η ΕΝ.Ε.ΦΙ. (Ενιαία Εκπροσώπηση Φορέων Ιεράπετρας), η οποία καλεί όλους τους κατοίκους να συμμετάσχουν, τονίζοντας: «Η Ιεράπετρα δεν μπορεί να περιμένει άλλο. Οι ζωές μας δεν είναι αριθμοί.»

Το μήνυμα είναι σαφές: 
Ασφαλείς δρόμοι ΤΩΡΑ
Όχι άλλες υποσχέσεις – όχι άλλη αδιαφορία

Η συμμετοχή της κοινωνίας, σύμφωνα με τους διοργανωτές, αποτελεί δύναμη πίεσης αλλά και ένδειξη ότι η Ιεράπετρα απαιτεί έργα, όχι λόγια.

Ποιοι υπογράφουν

Την πρωτοβουλία στηρίζουν φορείς από όλο το φάσμα της τοπικής κοινωνίας:

  • Αγροτικός Σύλλογος Ιεράπετρας
  • Εμπορικός Σύλλογος Ιεράπετρας
  • Ένωση Ξενοδόχων Ιεράπετρας & Ν.Α. Κρήτης
  • Σύλλογος Επαγγελματοβιοτεχνών Ιεράπετρας
  • Σύλλογος Επαγγελματικών Σκαφών Αναψυχής Ιεράπετρας “Το Δελφίνι”
  • Σωματείο Καφεστίασης Ιεράπετρας