ΕΛ.ΑΣ. - 4.540 παραβάσεις Κ.Ο.Κ. και 207 ακινητοποιήσεις οχημάτων στις 2/12/23

Δεκάδες χιλιάδες έλεγχοι σε οχήματα και άτομα, σε καθημερινή πλέον βάση
Έλεγχοι ΕΛ.ΑΣ.
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

4/12/2023

Στοχευμένες αστυνομικές δράσεις πραγματοποιήθηκαν σε ολόκληρη την επικράτεια στις 2 Δεκεμβρίου 2023, στο πλαίσιο υλοποίησης του Στρατηγικού Σχεδιασμού του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, με χιλιάδες κλήσεις Κ.Ο.Κ. και εκατοντάδες ακινητοποιήσεις οχημάτων.

Κατά τη διάρκεια των ανωτέρω δράσεων σε ολόκληρη τη χώρα ελέγχθηκαν συνολικά 21.890 άτομα και 16.397 οχήματα, ενώ

  • προσήχθησαν –754– άτομα,
  • συνελήφθησαν –328– άτομα για διάφορα αδικήματα,
  • βεβαιώθηκαν –4.540– παραβάσεις Κ.Ο.Κ.,
  • ακινητοποιήθηκαν -207- οχήματα και
  • βεβαιώθηκαν 4 παραβάσεις για την αντικαπνιστική νομοθεσία.

Ενδεικτικά, στην ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Αττικής πραγματοποιήθηκαν στοχευμένες δράσεις στο πλαίσιο των οποίων:

  • ελέγχθηκαν –1.461- άτομα,
  • συνελήφθησαν -10- άτομα, ενώ
  • βεβαιώθηκαν -314- παραβάσεις Κ.Ο.Κ..

Επιπλέον, στην περιοχή της Κηφισιάς ελέγχθηκαν -32- άτομα και -25- οχήματα, και βεβαιώθηκαν -30- παραβάσεις Κ.Ο.Κ., ενώ στην περιοχή του Αγίου Νικολάου Χαλκίδας ελέγχθηκαν -9- άτομα, προσήχθησαν -3-, ενώ συνελήφθησαν -3- άτομα για παράβαση της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά.

Παράλληλα, στη Θεσσαλία και συγκεκριμένα σε περιοχή των Τρικάλων ελέγχθηκαν –50– άτομα και –43– οχήματα, προσήχθησαν –2– άτομα, ενώ ακινητοποιήθηκαν –3– οχήματα.

Περαιτέρω, σε περιοχή της Λάρισας ελέγχθηκαν -38- άτομα και -30- οχήματα, προσήχθησαν -2- άτομα, συνελήφθησαν -2- άτομα για ανυποταξία, ενώ βεβαιώθηκαν -15- παραβάσεις Κ.Ο.Κ..

Ακόμα, στην Ήπειρο και συγκεκριμένα σε περιοχές της Θεσπρωτίας ελέγχθηκαν –52- άτομα και –42– οχήματα, ενώ βεβαιώθηκαν –15– παραβάσεις Κ.Ο.Κ..

Στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη και συγκεκριμένα σε περιοχή της Δράμας ελέγχθησαν -97- άτομα και -43- οχήματα, προσήχθησαν -2- άτομα, ενώ βεβαιώθηκαν -3- παραβάσεις Κ.Ο.Κ..

Τέλος, στην Κεντρική Μακεδονία και συγκεκριμένα σε περιοχή της Πέλλας ελέγχθησαν -60- άτομα και -45- οχήματα, προσήχθησαν -3- άτομα, ενώ βεβαιώθηκαν -20- παραβάσεις Κ.Ο.Κ..

Θύμα των προδιαγραφών το Kawasaki Ninja H2 – Μόνο 200 άλογα

Είχε 228 χωρίς το RamAir
Θύμα των προδιαγραφών το Kawasaki Ninja H2 – Μόνο 200 άλογα
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

8/7/2026

Το Kawasaki Ninja H2 εμφανίζεται με την μειωμένη ισχύ της γυμνής έκδοσης, σε καταλόγους των ΗΠΑ και συγκεκριμένα στον κατάλογο της Καλιφόρνια που εδώ και χρόνια έχει ζητηθεί να αποκρύπτει τα μελλοντικά οχήματα αλλά συνεχίζουν ακάθεκτοι να τα αφήνουν όλα φόρα – παρτίδα.

Η πορεία της μοτοσυκλέτας στο μέλλον ήταν αμφίβολη μετά το 2026 εξαιτίας των αυστηρών προδιαγραφών, αν και υπάρχει λύση μέσω της μείωσης της απόδοσης στα μόλις 197 άλογα του ZH2.

Επειδή η σειρά H2, βασίζεται στην υπερβολή και είναι ένα χάρμα βιομηχανικής κατασκευής που δεν έχει αντίστοιχο παράδειγμα αυτή την στιγμή, τα έχουμε εξηγήσει πολλές φορές στο παρελθόν ώστε απλά να μπορούμε να το θέσουμε εδώ ως κάτι που δεν χωρά αμφισβήτηση, τα μόλις 200 άλογα είναι ένα μεγάλο ζήτημα.

Ασχέτως αν είναι εύκολη η διαχείρισή τους, ακόμη και της έκδοσης H2R που δεν βγάζει πινακίδα και την έχουμε οδηγήσει πολλές φορές στο MOTO, ενώ υπάρχουν και τουλάχιστον 2 στην Ελλάδα, ο κόσμος πάντα θα αναρωτιέται αν χρειάζονται τα περισσότερα, ιδιαίτερα από την στιγμή που έχουν αυξηθεί οι περιπολίες στους δρόμους. Αυτό είναι ένα επιχείρημα που καταδεικνύει τι γινόταν πριν, όμως σε κάθε περίπτωση η επιτάχυνση και όχι η υψηλή τελική, ήταν το χάρισμα όλης αυτής της οικογένειας. Ένα viral video από την Τουρκία που έδειχνε το H2R να πιάνει τα 400 στο κοντέρ είναι που ανέδειξε την τελική, πάνω από την πραγματική αξία που έχουν αυτές οι μοτοσυκλέτες. Εμείς μετρήσαμε επιτάχυνση στο αεροδρόμιο Τατοίου πριν δέκα χρόνια μαζί της και έπειτα την βάλαμε στην πίστα των Σερρών, καταδεικνύοντας επίσης πως το κοντέρ κλέβει ασύστολα μετά τα 320 περίπου. Η επιτάχυνση ήταν πάντα το δυνατό τους σημείο λοιπόν, η υψηλή τελική είναι απλά το πρόσθετο κέρδος όχι όμως το σημείο αναφοράς.

Υπό αυτή την συνθήκη τα 33 άλογα που θα απουσιάζουν από τον στρόφαλο είναι ένα πλήγμα, μένει να δούμε αν αυτό θα αφορά μόνο τις ΗΠΑ και αν στην Ευρώπη που για την μοτοσυκλέτα αποφασίζουν άνθρωποι που δεν ξέρουν τίποτα για αυτή, δεν οδηγούν μοτοσυκλέτες και δεν ενδιαφέρονται και τόσο για την ευημερία της, θα συνεχίσει να υπάρχει η σειρά H2 και με ποιο τρόπο, τουλάχιστον στα μοντέλα με πινακίδα.

Ετικέτες