ΕΛ.ΑΣ. - 4.540 παραβάσεις Κ.Ο.Κ. και 207 ακινητοποιήσεις οχημάτων στις 2/12/23

Δεκάδες χιλιάδες έλεγχοι σε οχήματα και άτομα, σε καθημερινή πλέον βάση
Έλεγχοι ΕΛ.ΑΣ.
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

4/12/2023

Στοχευμένες αστυνομικές δράσεις πραγματοποιήθηκαν σε ολόκληρη την επικράτεια στις 2 Δεκεμβρίου 2023, στο πλαίσιο υλοποίησης του Στρατηγικού Σχεδιασμού του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, με χιλιάδες κλήσεις Κ.Ο.Κ. και εκατοντάδες ακινητοποιήσεις οχημάτων.

Κατά τη διάρκεια των ανωτέρω δράσεων σε ολόκληρη τη χώρα ελέγχθηκαν συνολικά 21.890 άτομα και 16.397 οχήματα, ενώ

  • προσήχθησαν –754– άτομα,
  • συνελήφθησαν –328– άτομα για διάφορα αδικήματα,
  • βεβαιώθηκαν –4.540– παραβάσεις Κ.Ο.Κ.,
  • ακινητοποιήθηκαν -207- οχήματα και
  • βεβαιώθηκαν 4 παραβάσεις για την αντικαπνιστική νομοθεσία.

Ενδεικτικά, στην ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Αττικής πραγματοποιήθηκαν στοχευμένες δράσεις στο πλαίσιο των οποίων:

  • ελέγχθηκαν –1.461- άτομα,
  • συνελήφθησαν -10- άτομα, ενώ
  • βεβαιώθηκαν -314- παραβάσεις Κ.Ο.Κ..

Επιπλέον, στην περιοχή της Κηφισιάς ελέγχθηκαν -32- άτομα και -25- οχήματα, και βεβαιώθηκαν -30- παραβάσεις Κ.Ο.Κ., ενώ στην περιοχή του Αγίου Νικολάου Χαλκίδας ελέγχθηκαν -9- άτομα, προσήχθησαν -3-, ενώ συνελήφθησαν -3- άτομα για παράβαση της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά.

Παράλληλα, στη Θεσσαλία και συγκεκριμένα σε περιοχή των Τρικάλων ελέγχθηκαν –50– άτομα και –43– οχήματα, προσήχθησαν –2– άτομα, ενώ ακινητοποιήθηκαν –3– οχήματα.

Περαιτέρω, σε περιοχή της Λάρισας ελέγχθηκαν -38- άτομα και -30- οχήματα, προσήχθησαν -2- άτομα, συνελήφθησαν -2- άτομα για ανυποταξία, ενώ βεβαιώθηκαν -15- παραβάσεις Κ.Ο.Κ..

Ακόμα, στην Ήπειρο και συγκεκριμένα σε περιοχές της Θεσπρωτίας ελέγχθηκαν –52- άτομα και –42– οχήματα, ενώ βεβαιώθηκαν –15– παραβάσεις Κ.Ο.Κ..

Στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη και συγκεκριμένα σε περιοχή της Δράμας ελέγχθησαν -97- άτομα και -43- οχήματα, προσήχθησαν -2- άτομα, ενώ βεβαιώθηκαν -3- παραβάσεις Κ.Ο.Κ..

Τέλος, στην Κεντρική Μακεδονία και συγκεκριμένα σε περιοχή της Πέλλας ελέγχθησαν -60- άτομα και -45- οχήματα, προσήχθησαν -3- άτομα, ενώ βεβαιώθηκαν -20- παραβάσεις Κ.Ο.Κ..

Αττική: Δύο σοβαρά τροχαία με μοτοσυκλέτες μέσα σε λίγες ώρες

Το ένα μάλιστα ήταν και θανατηφόρο
ekav
Από τον

Παύλο Καρατζά

19/6/2026

Δύο τροχαία συνέβησαν χτες στην Αττική μέσα σε λίγες ώρες. Το ένα συνέβη σε παράδρομο της Λεωφόρου Κηφισού και είχε σαν αποτέλεσμα τον θάνατο 46χρονου αναβάτη, ενώ το δεύτερο συνέβη στο Ίλιον και δύο νεαροί είναι σε σοβαρή κατάσταση.

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε χτες το βράδυ σε παράδρομο της Λεωφόρου Κηφισού, στο ύψος του Αιγάλεω, όταν 46χρονος αναβάτης, έχασε τον έλεγχο της μοτοσυκλέτας του, εξετράπη της πορείας του και προσέκρουσε πρώτα σε κολώνα σήμανσης και έπειτα σε μεταλλικά κιγκλιδώματα.

Στο σημείο έσπευσε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, όπου οι διασώστες διαπίστωσαν τον θάνατο του άτυχου αναβάτη. Διενεργείται προανάκριση για τα αίτια του δυστυχήματος.

Ένα δεύτερο τροχαίο συνέβη χτες το απόγευμα στο Ίλιον, όταν μια 48χρονη οδηγός αυτοκινήτου επιχείρησε προσπέραση, με αποτέλεσμα να συγκρουστεί με άλλο διερχόμενο όχημα, το οποίο όμως εξετράπη της πορείας του και έπεσε πάνω σε μοτοσυκλέτα που επέβαιναν δύο νεαροί, ηλικίας 22 και 24 ετών.

Οι δύο νεαροί τραυματίστηκαν σοβαρά και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Αττικόν, όπου νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση, δίνοντας μάχη για τη ζωή τους.