ΕΛ.ΑΣ. - 4.540 παραβάσεις Κ.Ο.Κ. και 207 ακινητοποιήσεις οχημάτων στις 2/12/23

Δεκάδες χιλιάδες έλεγχοι σε οχήματα και άτομα, σε καθημερινή πλέον βάση
Έλεγχοι ΕΛ.ΑΣ.
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

4/12/2023

Στοχευμένες αστυνομικές δράσεις πραγματοποιήθηκαν σε ολόκληρη την επικράτεια στις 2 Δεκεμβρίου 2023, στο πλαίσιο υλοποίησης του Στρατηγικού Σχεδιασμού του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, με χιλιάδες κλήσεις Κ.Ο.Κ. και εκατοντάδες ακινητοποιήσεις οχημάτων.

Κατά τη διάρκεια των ανωτέρω δράσεων σε ολόκληρη τη χώρα ελέγχθηκαν συνολικά 21.890 άτομα και 16.397 οχήματα, ενώ

  • προσήχθησαν –754– άτομα,
  • συνελήφθησαν –328– άτομα για διάφορα αδικήματα,
  • βεβαιώθηκαν –4.540– παραβάσεις Κ.Ο.Κ.,
  • ακινητοποιήθηκαν -207- οχήματα και
  • βεβαιώθηκαν 4 παραβάσεις για την αντικαπνιστική νομοθεσία.

Ενδεικτικά, στην ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Αττικής πραγματοποιήθηκαν στοχευμένες δράσεις στο πλαίσιο των οποίων:

  • ελέγχθηκαν –1.461- άτομα,
  • συνελήφθησαν -10- άτομα, ενώ
  • βεβαιώθηκαν -314- παραβάσεις Κ.Ο.Κ..

Επιπλέον, στην περιοχή της Κηφισιάς ελέγχθηκαν -32- άτομα και -25- οχήματα, και βεβαιώθηκαν -30- παραβάσεις Κ.Ο.Κ., ενώ στην περιοχή του Αγίου Νικολάου Χαλκίδας ελέγχθηκαν -9- άτομα, προσήχθησαν -3-, ενώ συνελήφθησαν -3- άτομα για παράβαση της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά.

Παράλληλα, στη Θεσσαλία και συγκεκριμένα σε περιοχή των Τρικάλων ελέγχθηκαν –50– άτομα και –43– οχήματα, προσήχθησαν –2– άτομα, ενώ ακινητοποιήθηκαν –3– οχήματα.

Περαιτέρω, σε περιοχή της Λάρισας ελέγχθηκαν -38- άτομα και -30- οχήματα, προσήχθησαν -2- άτομα, συνελήφθησαν -2- άτομα για ανυποταξία, ενώ βεβαιώθηκαν -15- παραβάσεις Κ.Ο.Κ..

Ακόμα, στην Ήπειρο και συγκεκριμένα σε περιοχές της Θεσπρωτίας ελέγχθηκαν –52- άτομα και –42– οχήματα, ενώ βεβαιώθηκαν –15– παραβάσεις Κ.Ο.Κ..

Στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη και συγκεκριμένα σε περιοχή της Δράμας ελέγχθησαν -97- άτομα και -43- οχήματα, προσήχθησαν -2- άτομα, ενώ βεβαιώθηκαν -3- παραβάσεις Κ.Ο.Κ..

Τέλος, στην Κεντρική Μακεδονία και συγκεκριμένα σε περιοχή της Πέλλας ελέγχθησαν -60- άτομα και -45- οχήματα, προσήχθησαν -3- άτομα, ενώ βεβαιώθηκαν -20- παραβάσεις Κ.Ο.Κ..

CFMOTO: 1η τον Απρίλιο, μπροστά από Honda, Yamaha στις ταξινομήσεις μοτοσυκλετών

Παραμένει 1η η Honda στο 4μηνο αλλά και στο σύνολο των δικύκλων
CFMOTO ταξινομήσεις Απρίλιος 2026 1η στην Ελλάδα μοτοσυκλέτες
Από τον

Θοδωρή Ξύδη

18/6/2026

H CFMOTO κατάφερε να βρεθεί στην κορυφή των ταξινομήσεων στις μοτοσυκλέτες τον Απρίλιο μπροστά από Honda και Yamaha.

Το πρώτο τετράμηνο του 2026 ανήκει πλέον στην ιστορία και γράφτηκε με σημαντικές "υποσημειώσεις" για την ελληνική αγορά μοτοσυκλέτας, αφού η CFMOTO κατάφερε να βρεθεί ξανά στην πρώτη θέση στις ταξινομήσεις των μοτοσυκλετών.

Με 289 ταξινομήσεις τον Απρίλιο η CFMOTO κατέκτησε ως εταιρεία την πρώτη θέση στην κατηγορία των μοτοσυκλετών εκθρονίζοντας τη Honda που έπεσε στην 3η θέση με 247 ταξινομήσεις -είχε τα πρωτεία τους τρεις προηγούμενους μήνες - έχοντας μπροστά της στη 2η θέση τη Yamaha με 280 μονάδες. Στην 4η θέση ακολουθεί η Voge με 167 μοτοσυκλέτες και 5η είναι η BMW με  116 μονάδες.

Honda και CFMOTO βρίσκονται σχετικά κοντά στις ταξινομήσεις μοτοσυκλετών στο 1ο τετράμηνο του 2026 με τους Ιάπωνες να διατηρούνται στην κορυφή καθώς έχουν ταξινομήσει 933 μοτοσυκλέτες και τους Κινέζους να ακολουθούν με 839 μονάδες από την αρχή της χρονιάς. Στην τρίτη θέση βρίσκεται η Yamaha με 761 ταξινομήσεις, 4η η Voge με 530 μονάδες και η BMW βάζει την Ευρώπη στην πρώτη πεντάδα με 343 ταξινομημένες μοτοσυκλέτες.

Αιχμή του δόρατος για τη CFMOTO ήταν για μία ακόμη φορά το περσινό best seller της ελληνικής αγοράς, 450MT, το οποίο βρέθηκε στην πρώτη θέση με 94 ταξινομήσεις και το Yamaha Tracer 9, σε όλες τις εκδόσεις του, να ακολουθεί στη δεύτερη θέση με 85 μοτοσυκλέτες. Τρίτο ήταν το Honda X-ADV με 74 μονάδες και τέταρτο το Voge DS525X με 49 ταξινομήσεις, ενώ στην πέμπτη θέση βρέθηκε το "αδελφό" DS625X με 47 μοτοσυκλέτες. 

Έχει πολύ ενδιαφέρον να δούμε πώς θα εξελιχθεί η χρονιά στις ταξινομήσεις μοτοσυκλετών με τις Honda, CFMOTO και Yamaha να κονταροχτυπιούνται για την πρώτη θέση της ελληνικής αγοράς. Τα δεδομένα δείχνουν πάντως ότι και με την είσοδο του εξαιρετικά προσιτού 250 Dual, η κινέζικη εταιρεία έχει έναν ακόμη άσο στο μανίκι της για να ανατρέψει την κατάσταση στην κορυφή και να φτάσει σε ένα ακόμη ορόσημο για τη χώρα μας, να βγει πρώτη στο 12μηνο του 2026 στις ταξινομήσεις μοτοσυκλετών και να γράψει ιστορία.

Να σημειωθεί πως στο σύνολο των ταξινομήσεων όλων των κατηγοριών η Honda βρίσκεται μακράν στην πρώτη θέση στο 4μηνο με 4.351 ταξινομήσεις και τη SYM να ακολουθεί με 3.797 μονάδες. Στην τρίτη θέση έχουμε τη Yamaha με 2.677 ταξινομήσεις και τέταρτη είναι η Piaggio με 2.138 ταξινομημένα μοντέλα. Την πεντάδα κλείνει η Daytona με 1.512 ταξινομήσεις. Η CFMOTO είναι έβδομη με 1.267 ταξινομήσεις, πίσω από την 6η Voge με τις 1.352 μοτοσυκλέτες στους πρώτους τέσσερεις μήνες του έτους.