ΕΛ.ΑΣ. - 654 συλλήψεις και 11.336 παραβάσεις Κ.Ο.Κ. από 15 έως 18 Μαρτίου σε όλη την επικράτεια [VIDEO]

Μόνο στο κέντρο της Αθήνας οι παραβάσεις Κ.Ο.Κ. έφτασαν τις 3.249
motomag ΕΛ.ΑΣ. - 654 συλλήψεις και 11.336 παραβάσεις Κ.Ο.Κ. το τετραήμερο από 15 έως 18 Μαρτίου σε όλη την επικράτεια [VIDEO]
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

20/3/2024

Στοχευμένες αστυνομικές δράσεις πραγματοποιήθηκαν σε ολόκληρη την επικράτεια το τετραήμερο από 15 έως 18 Μαρτίου, με τα αρμόδια κλιμάκια να ελέγχουν 57.965 άτομα και 4.579 οχήματα, και να βεβαιώνουν 11.336 παραβάσεις Κ.Ο.Κ.

Στο πλαίσιο αυτό δραστηριοποιήθηκαν κλιμάκια με τη συμμετοχή αστυνομικών εμφανούς και αφανούς αστυνόμευσης, από διάφορες υπηρεσίες, λαμβάνοντας υπόψη τα τοπικά επιχειρησιακά σχέδια και δίνοντας έμφαση σε περιοχές και οικισμούς όπου παρατηρούνται αυξημένα περιστατικά παραβατικότητας.

Κατά τη διάρκεια των ανωτέρω δράσεων σε ολόκληρη τη χώρα ελέγχθηκαν συνολικά 57.965 άτομα και 4.579 οχήματα, ενώ προσήχθησαν 1.859 άτομα, συνελήφθησαν 654 άτομα για διάφορα αδικήματα, βεβαιώθηκαν 11.336 παραβάσεις Κ.Ο.Κ., 67 για παράβαση της αντικαπνιστικής νομοθεσίας, 11 για ηχόμετρα, ενώ ακινητοποιήθηκαν 60 οχήματα και κατασχέθηκαν 2.

Επιπλέον, στην Αττική και κυρίως στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας πραγματοποιήθηκαν στοχευμένες αστυνομικές δράσεις για την πρόληψη τροχαίων ατυχημάτων και την αντιμετώπιση της παραβατικής συμπεριφοράς των οδηγών.

Κατά τη διάρκεια των ανωτέρω δράσεων, βεβαιώθηκαν συνολικά 3.249 παραβάσεις Κ.Ο.Κ., για τις οποίες επιβλήθηκαν και τα ανάλογα διοικητικά πρόστιμα καθώς και 3 συλλήψεις για στέρηση άδειας ικανότητας οδήγησης, ενώ σε ελέγχους αλκοτέστ προέκυψαν 195 θετικά αποτελέσματα.

motomag ΕΛ.ΑΣ. - 654 συλλήψεις και 11.336 παραβάσεις Κ.Ο.Κ. το τετραήμερο από 15 έως 18 Μαρτίου σε όλη την επικράτεια [VIDEO]

Πιο αναλυτικά, οι παραβάσεις που βεβαιώθηκαν ήταν:

  • 1.012 για παράνομη στάθμευση
  • 281 για υπερβολική ταχύτητα
  • 272 για ταχογράφο
  • 214 για μη χρήση προστατευτικού κράνους
  • 87 για μη χρήση ζώνης ασφαλείας
  • 78 για ΚΤΕΟ
  • 41 για παραβίαση σηματοδοτών
  • 31 για κίνηση σε λεωφορειόδρομο,
  • 30 για ανασφάλιστο όχημα
  • 25 για δακτύλιο
  • 18 για χρήση κινητού τηλεφώνου
  • 8 για επικίνδυνους ελιγμούς
  • 1.152 λοιπές παραβάσεις

Επίσης, αφαιρέθηκαν 510 πινακίδες, 459 άδειες ικανότητας οδήγησης και 380 άδειες κυκλοφορίας, ενώ επιπλέον, ακινητοποιήθηκαν και μεταφέρθηκαν 28 οχήματα.

Περαιτέρω, από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, το τριήμερο από 15 έως 17 Μαρτίου 2024, πραγματοποιήθηκαν σε διάφορες περιοχές της Αττικής, ειδικές δράσεις με σκοπό την πρόληψη και αντιμετώπιση της παραβατικότητας των ανηλίκων.

Οι εν λόγω δράσεις επικεντρώθηκαν σε σημεία όπου συγκεντρώνονται ανήλικοι και σημειώνονται περιστατικά ανήλικης παραβατικότητας, ενώ κατά τη διάρκεια αυτών, ελέγχθησαν 885 άτομα, προσήχθησαν 6 και συνελήφθη 1 για στέρηση άδειας ικανότητας οδήγησης.

Τέλος, υπενθυμίζεται ότι την 16 και 17 Μαρτίου 2024 και συγκεκριμένα κατά την κορύφωση των καρναβαλικών εκδηλώσεων στην ευρύτερη περιοχή της Πάτρας, πραγματοποιήθηκαν ειδικές επιχειρησιακές δράσεις στο πλαίσιο των οποίων, ελέγχθησαν 1.848 άτομα και 1.260 οχήματα, ενώ επιπλέον συνελήφθησαν 88 άτομα και προσήχθησαν 213.

Οι στοχευμένες αστυνομικές δράσεις, που αποσκοπούν στην πρόληψη και καταστολή της εγκληματικότητας και την εμπέδωση αισθήματος ασφάλειας στους πολίτες θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση.

Η εταιρεία Πέτρος Πετρόπουλος δώρισε δύο ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες Can-Am στην ελληνική αστυνομία

Πρόκειται για μία Can-am Pulse και μία Origin
Can
Από το

motomag

18/12/2025

Σήμερα στις 18 Ιανουαρίου 2025 η εταιρεία Πέτρος Πετρόπουλος έκανε δωρεά στην Ελληνική Αστυνομία δύο Can-Am  ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες.

Η εταιρεία Πέτρος Πετρόπουλος συγκεκριμένα δώρισε τα μοντέλα:

Μία Can-Am Pulse,που προσφέρει αυτονομία έως και 160 χιλιόμετρα και φέρει ηλεκτρικό κινητήρα με μέγιστη απόδοση 35 kw και επιτάχυνση 0-100 σε 3,8 δευτερόλεπτα και τελική ταχύτητα 130 χλμ./ώρα. Η μοτοσυκλέτα μπορεί να φορτίσει από το 20% στο 80% σε 50 λεπτά σε φορτιστή λειτουργίας 3.

Pulse

Μπροστά βρίσκουμε ανεστραμμένο πιρούνι της KYB διαμέτρου 41 mm και διαδρομής 140 mm και πίσω αμορτισέρ της SACHS με διαδρομή 140 mm. Στα φρένα βρίσκουμε διπίστονη δαγκάνα της J.Juan με δίσκο 320 mm μπροστά και μονοπίστονη δαγκάνα J.Juan με δίσκο 240 mm πίσω.

Ο εξοπλισμός της περιλαμβάνει οθόνη TFT με συνδεσιμότητα, διαφορετικά riding modes, traction control, όπισθεν, ABS, φώτα LED, προστατευτικό αλυσίδας, ενώ η μπαταρία είναι ενσωματωμένη στο πλαίσιο. Το βάρος της μοτοσυκλέτας ανέρχεται στα 177 κιλά.

Μία Can-Am Origin,που προσφέρει αυτονομία έως και 145 χιλιόμετρα και φέρει ηλεκτρικό κινητήρα με μέγιστη απόδοση 35 kw και επιτάχυνση 0-100 σε 4,3 δευτερόλεπτα, ενώ και η Origin μπορεί να φορτίσει από το 20% στο 80% σε 50 λεπτά σε φορτιστή λειτουργίας 3. Μάλιστα η μοτοσυκλέτα φέρει αναρτήσεις της KYB με μεγάλες διαδρομές (255 mm) για να μπορεί να κινηθεί και στο χώμα. Στο σύστημα πέδησης συναντάμε διπίστονη δαγκάνα της J.Juan με δίσκο 320 mm μπροστά και μονοπίστονη δαγκάνα J.Juan με δίσκο 240 mm πίσω.

Origin

Ο εξοπλισμός της περιλαμβάνει οθόνη TFT με συνδεσιμότητα, διαφορετικά riding modes, traction control, όπισθεν, ABS, φώτα LED, προστατευτικό αλυσίδας, ενώ η μπαταρία είναι ενσωματωμένη στο πλαίσιο. Το βάρος της μοτοσυκλέτας ανέρχεται στα 187 κιλά.

Μάλιστα πίσω ακριβώς από τον Πρόεδρο του Ομίλου διακρίνει κανείς και το ελληνικό ηλεκτρικό scooter NOOS που κατασκευάζεται από τον όμιλο Πέτρος Πετρόπουλος και έχει πάρει ευρωπαϊκή έγκριση τύπου.