ΕΛ.ΑΣ. - 654 συλλήψεις και 11.336 παραβάσεις Κ.Ο.Κ. από 15 έως 18 Μαρτίου σε όλη την επικράτεια [VIDEO]

Μόνο στο κέντρο της Αθήνας οι παραβάσεις Κ.Ο.Κ. έφτασαν τις 3.249
motomag ΕΛ.ΑΣ. - 654 συλλήψεις και 11.336 παραβάσεις Κ.Ο.Κ. το τετραήμερο από 15 έως 18 Μαρτίου σε όλη την επικράτεια [VIDEO]
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

20/3/2024

Στοχευμένες αστυνομικές δράσεις πραγματοποιήθηκαν σε ολόκληρη την επικράτεια το τετραήμερο από 15 έως 18 Μαρτίου, με τα αρμόδια κλιμάκια να ελέγχουν 57.965 άτομα και 4.579 οχήματα, και να βεβαιώνουν 11.336 παραβάσεις Κ.Ο.Κ.

Στο πλαίσιο αυτό δραστηριοποιήθηκαν κλιμάκια με τη συμμετοχή αστυνομικών εμφανούς και αφανούς αστυνόμευσης, από διάφορες υπηρεσίες, λαμβάνοντας υπόψη τα τοπικά επιχειρησιακά σχέδια και δίνοντας έμφαση σε περιοχές και οικισμούς όπου παρατηρούνται αυξημένα περιστατικά παραβατικότητας.

Κατά τη διάρκεια των ανωτέρω δράσεων σε ολόκληρη τη χώρα ελέγχθηκαν συνολικά 57.965 άτομα και 4.579 οχήματα, ενώ προσήχθησαν 1.859 άτομα, συνελήφθησαν 654 άτομα για διάφορα αδικήματα, βεβαιώθηκαν 11.336 παραβάσεις Κ.Ο.Κ., 67 για παράβαση της αντικαπνιστικής νομοθεσίας, 11 για ηχόμετρα, ενώ ακινητοποιήθηκαν 60 οχήματα και κατασχέθηκαν 2.

Επιπλέον, στην Αττική και κυρίως στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας πραγματοποιήθηκαν στοχευμένες αστυνομικές δράσεις για την πρόληψη τροχαίων ατυχημάτων και την αντιμετώπιση της παραβατικής συμπεριφοράς των οδηγών.

Κατά τη διάρκεια των ανωτέρω δράσεων, βεβαιώθηκαν συνολικά 3.249 παραβάσεις Κ.Ο.Κ., για τις οποίες επιβλήθηκαν και τα ανάλογα διοικητικά πρόστιμα καθώς και 3 συλλήψεις για στέρηση άδειας ικανότητας οδήγησης, ενώ σε ελέγχους αλκοτέστ προέκυψαν 195 θετικά αποτελέσματα.

motomag ΕΛ.ΑΣ. - 654 συλλήψεις και 11.336 παραβάσεις Κ.Ο.Κ. το τετραήμερο από 15 έως 18 Μαρτίου σε όλη την επικράτεια [VIDEO]

Πιο αναλυτικά, οι παραβάσεις που βεβαιώθηκαν ήταν:

  • 1.012 για παράνομη στάθμευση
  • 281 για υπερβολική ταχύτητα
  • 272 για ταχογράφο
  • 214 για μη χρήση προστατευτικού κράνους
  • 87 για μη χρήση ζώνης ασφαλείας
  • 78 για ΚΤΕΟ
  • 41 για παραβίαση σηματοδοτών
  • 31 για κίνηση σε λεωφορειόδρομο,
  • 30 για ανασφάλιστο όχημα
  • 25 για δακτύλιο
  • 18 για χρήση κινητού τηλεφώνου
  • 8 για επικίνδυνους ελιγμούς
  • 1.152 λοιπές παραβάσεις

Επίσης, αφαιρέθηκαν 510 πινακίδες, 459 άδειες ικανότητας οδήγησης και 380 άδειες κυκλοφορίας, ενώ επιπλέον, ακινητοποιήθηκαν και μεταφέρθηκαν 28 οχήματα.

Περαιτέρω, από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, το τριήμερο από 15 έως 17 Μαρτίου 2024, πραγματοποιήθηκαν σε διάφορες περιοχές της Αττικής, ειδικές δράσεις με σκοπό την πρόληψη και αντιμετώπιση της παραβατικότητας των ανηλίκων.

Οι εν λόγω δράσεις επικεντρώθηκαν σε σημεία όπου συγκεντρώνονται ανήλικοι και σημειώνονται περιστατικά ανήλικης παραβατικότητας, ενώ κατά τη διάρκεια αυτών, ελέγχθησαν 885 άτομα, προσήχθησαν 6 και συνελήφθη 1 για στέρηση άδειας ικανότητας οδήγησης.

Τέλος, υπενθυμίζεται ότι την 16 και 17 Μαρτίου 2024 και συγκεκριμένα κατά την κορύφωση των καρναβαλικών εκδηλώσεων στην ευρύτερη περιοχή της Πάτρας, πραγματοποιήθηκαν ειδικές επιχειρησιακές δράσεις στο πλαίσιο των οποίων, ελέγχθησαν 1.848 άτομα και 1.260 οχήματα, ενώ επιπλέον συνελήφθησαν 88 άτομα και προσήχθησαν 213.

Οι στοχευμένες αστυνομικές δράσεις, που αποσκοπούν στην πρόληψη και καταστολή της εγκληματικότητας και την εμπέδωση αισθήματος ασφάλειας στους πολίτες θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση.

Εγκληματική προσπέραση βυτιοφόρου – Στον εισαγγελέα ο οδηγός χάρη σε βίντεο του συμβάντος

Προσπέρασε από το αντίθετο ρεύμα σε τυφλή στροφή, αν ήταν αυτοκίνητο αντί μοτοσυκλέτας η μετωπική θα ήταν αναπόφευκτη
ntalika-moto
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

14/8/2026

Μοτοσυκλετιστής είδε τον χάρο με τα μάτια του στη λίμνη Πλαστήρα πριν μερικές μέρες όταν, κατά τη διάρκεια βόλτας, βρέθηκε ξαφνικά αντιμέτωπος με βυτιοφόρο που προσπερνούσε με μεγάλη ταχύτητα αυτοκίνητο, έχοντας περάσει όλο το μακρύ και βαρύ όχημα στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας.

Ο μοτοσυκλετιστής κατέγραφε εκείνη την ώρα τη βόλτα του και από το βίντεο φαίνεται πόσο κοντά πέρασε το φορτηγό από δίπλα του, με τον αναβάτη να αντιλαμβάνεται αμέσως πόσο κοντά στο μοιραίο έφτασε.

Η δημοσίευση του βίντεο αυτού σε γνωστή ιντερνετική πλατφόρμα ήταν ο λόγος που πήρε μεγάλη δημοσιότητα και από κει ξεκίνησε και η έρευνα των αρχών για να εντοπίσει τον παραβάτη οδηγό.

Με ανακοίνωσή της η Ελληνική Αστυνομία επιβεβαίωσε την Πέμπτη 13 Αυγούστου πως “ταυτοποιήθηκε ο οδηγός του βυτιοφόρου, ο οποίος εντοπίστηκε στη Θεσσαλονίκη και έχει προσαχθεί στη Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης. Σε βάρος του σχηματίζεται δικογραφία για επικίνδυνη οδήγηση, σύμφωνα με το άρθρο 290Α του Ποινικού Κώδικα, ενώ βεβαιώνονται και οι προβλεπόμενες παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας”.

Ευτυχώς πάντως ο αναβάτης της μοτοσυκλέτας είχε σωστά την προσοχή του στραμμένη στον δρόμο και απέφυγε έγκαιρα τα χειρότερα, ενώ εξίσου σημαντικό αποδεικνύεται το γεγονός πως και ο ίδιος δεν έτρεχε πολύ γρήγορα, εξασφαλίζοντας χρόνο αντίδρασης στο βυτιοφόρο που ερχόταν με φόρα καταπάνω του.

Αποδεικνύεται δε πολύ χρήσιμο το γεγονός πως ο μοτοσυκλετιστής κατέγραφε τη βόλτα του, διότι χωρίς το βίντεο αυτό ο εγκληματίας οδηγός θα συνέχιζε το "έργο" του ατιμώρητος.

Ωστόσο ένα αμείλικτο συμπέρασμα που προκύπτει από το βίντεο είναι πως, αν αντί μοτοσυκλέτας ερχόταν ένα αυτοκίνητο, πολύ δύσκολα θα απέφευγε τη σύγκρουση, καθώς ο χώρος που άφησε ο οδηγός του βαριού οχήματος δεν φαίνεται να επαρκεί για ελιγμό αποφυγής.

Δείτε το εν λόγω συμβάν από την οπτική γωνία του παραλίγο θύματος.

 

@seak_o_youtuberr Πως παραλίγο να πεθάνω #closecall #bikelife #neardeathexperences ♬ πρωτότυπος ήχος - Seak