ΕΛ.ΑΣ. - Αποτελέσματα ελέγχων μεταξύ 17 έως 24 Ιουλίου 2022 στην Αθηνών-Σουνίου

Μεταξύ άλλων αφαιρέθηκαν 62 διπλώματα οδήγησης, 40 άδειες κυκλοφορίας και 12 ζεύγη πινακίδων.
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

26/7/2022
Η ΕΛ.ΑΣ. έδωσε στη δημοσιότητα τα αποτλέσματα των τροχονομικών ελέγχων που διενεργήθηκαν κατά την εβδομάδα 17 έως 24 Ιουλίου 2022, όπου σε 389 έλεγχους οχημάτων βεβαιώθηκαν 277 παραβάσεις.
 
Ακολουθεί το δελτίο τύπου της Τροχαίας:
 
"Στοχευμένες δράσεις και εξειδικευμένοι τροχονομικοί έλεγχοι της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής, πραγματοποιήθηκαν σε καθημερινή βάση καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας 17 έως 24 Ιουλίου 2022, στην περιοχή της παραλιακής Ε.Ο. Αθηνών-Σουνίου, με σκοπό την αντιμετώπιση των αυτοσχέδιων αγώνων, καθώς και άλλων επικίνδυνων παραβάσεων που οδηγούν σε τροχαία ατυχήματα, διαταράσσουν την ασφάλεια των συγκοινωνιών και την ομαλή και ασφαλή κίνηση των πολιτών.
 
Συνολικά διενεργήθηκαν 389 τροχονομικοί έλεγχοι οδηγών και οχημάτων και βεβαιώθηκαν 277 παραβάσεις, για τις οποίες επιβλήθηκαν τα ανάλογα διοικητικά πρόστιμα.
 
Πιο αναλυτικά, οι παραβάσεις που βεβαιώθηκαν ήταν:
 
  • 115 για υπερβολική ταχύτητα
  • 30 για μη χρήση κράνους
  • 8 για μη χρήση ζώνης ασφαλείας
  • 5 για οδήγηση στερούμενοι άδεια ικανότητας
  • 3 για οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος
  • 5 για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη
  • 1 για παραβάσεις θορύβων
  • 3 για επίδειξη ικανοτήτων
  • 1 για αντικανονικούς ελιγμούς
  • 3 για χρήση κινητού τηλεφώνου
  • 103 για λοιπές παραβάσεις
 
Επιπρόσθετα, αφαιρέθηκαν 62 άδειες ικανότητας οδήγησης, 40 άδειες κυκλοφορίας οχημάτων και 12 ζεύγη πινακίδων.
 
Τέλος, μεταφέρθηκε 1 όχημα.

Liberty Media-MotoGP: Ολοκληρώθηκε η εξαγορά των δικαιωμάτων του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος

Με επίσημη ανακοίνωση της Dorna και της Liberty Media
motoGP
Από τον

Φίλιππο Σταυριδόπουλο

4/7/2025

Η Liberty Media και η Dorna, η αποκλειστική κάτοχος των εμπορικών δικαιωμάτων του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος MotoGP, ανακοίνωσαν σήμερα ότι η Liberty Media ολοκλήρωσε την εξαγορά της Dorna.

Μετά την αδειοδότηση από την ευρωπαϊκή επιτροπή ήρθε και η ολοκλήρωση της συναλλαγής, η Formula One Group της Liberty Media αποτελείται πλέον από τις θυγατρικές της Formula 1, MotoGP, και Quint (εταιρεία διοργανώσεων αθλητικών και ψυχαγωγικών δρώμενων) και άλλες μειοψηφικές επενδύσεις.

Παρουσίαση με πρόσθετες πληροφορίες σχετικά με τις δραστηριότητες του MotoGP έχει ήδη αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Liberty Media.

Η Liberty Media Corporation δραστηριοποιείται και κατέχει συμφέροντα στους τομείς των μέσων ενημέρωσης, του αθλητισμού και της ψυχαγωγίας. Οι επιχειρήσεις της αποδίδονται σε δύο κατηγορίες μετοχών παρακολούθησης: Formula One Group και Liberty Live Group.

Οι επιχειρήσεις και τα περιουσιακά στοιχεία που αποδίδονται στο Formula One Group και περιλαμβάνουν τις θυγατρικές Formula 1, MotoGP, Quint και άλλες μειοψηφικές επενδύσεις, ενώ οι επιχειρήσεις και τα περιουσιακά στοιχεία του Liberty Live Group περιλαμβάνουν το μερίδιο της Liberty Media στη Live Nation και άλλες μειοψηφικές επενδύσεις.