ΕΛ.ΑΣ. - Μηνιαία επιχείρηση ενάντια στους αυτοσχέδιους αγώνες στο Πέραμα

Κλήσεις, αφαιρέσεις αδειών και πινακίδων και ακινητοποιήσεις οχημάτων
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

28/6/2022
Η Ελληνική Αστυνομία ανακοίνωσε τα αποτελέσματα επιχείρησης "ενάντια στους αυτοσχέδιους αγώνες", όπως την ονομάζει κλασικά, που διεξήχθη στο Πέραμα. Η διαφορά σε σχέση με τις προηγούμενες αντίστοιχες επιχειρήσεις είναι πως η συγκεκριμένη έλαβε χώρα για έναν ολόκληρο μήνα, σε περιοχή που "παρουσιάζει αυξημένη και επικίνδυνη παραβατικότητα" στις παραβάσεις που έχουν κριθεί ως επικίνδυνες αιτίες πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων.
 
Παρόλο που η ΕΛ.ΑΣ. κάνει λόγο για αυξημένη παραβατικότητα στο Πέραμα, παρατηρούμε πως οι κλήσεις και οι αφαιρέσεις αδειών και διπλωμάτων στον ένα μήνα της νέας αυτής δράσης δεν είναι το ίδιο πολυπληθείς όσο σε ανάλογες επιχειρήσεις της μιας βραδιάς, πιθανώς λόγω της επαναληψιμότητας που κάνει τους συγκεκριμένος παραβάτες να αποφεύγουν την περιοχή.
 
Ακολουθεί το δελτίο τύπου της ΕΛ.ΑΣ.:
 
"Στοχευμένες δράσεις και εξειδικευμένοι τροχονομικοί έλεγχοι της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής, πραγματοποιήθηκαν από 1 έως 26 Ιουνίου 2022 στην περιοχή του Περάματος, με σκοπό την αντιμετώπιση των αυτοσχέδιων αγώνων, καθώς και άλλων επικίνδυνων παραβάσεων που οδηγούν σε τροχαία ατυχήματα, διαταράσσουν την ασφάλεια των συγκοινωνιών και την ομαλή και ασφαλή κίνηση των πολιτών.
 
Στους ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν συμμετείχαν αστυνομικοί των Ομάδων Ελέγχου και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (Ο.Ε.Π.Τ.Α.).
 
Κατά τη διάρκεια των ανωτέρω ελέγχων σχηματίστηκαν 6 δικογραφίες πλημμεληματικού χαρακτήρα και βεβαιώθηκαν 49 παραβάσεις για τις οποίες επιβλήθηκαν τα ανάλογα διοικητικά πρόστιμα.
 
Πιο αναλυτικά, οι παραβάσεις που βεβαιώθηκαν ήταν:
 
  • 10 για θορύβους (εξατμίσεις),
  • 6 για στέρηση αδείας ικανότητας οδήγησης,
  • 5 για μη χρήση προστατευτικού κράνους,
  • 2 για χρήση αδιαφανών υαλοπινάκων (φιμέ)
  • 1 για μη χρήση ζώνης ασφαλείας,
  • 1 για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη,
  • 1 μη χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση,
  • 1 για στέρηση Κ.Τ.Ε.Ο.
  • 22 λοιπές παραβάσεις
Επιπρόσθετα, αφαιρέθηκαν ένα ζεύγος πινακίδων, 9 άδειες κυκλοφορίας οχημάτων καθώς και 6 άδειες ικανότητας οδήγησης, ενώ ακινητοποιήθηκαν 6 οχήματα.
 
Οι έλεγχοι, αναφέρει η ΕΛ.ΑΣ., θα συνεχισθούν με την ίδια ένταση και σε άλλες περιοχές της Αττικής, που παρουσιάζουν αυξημένη και επικίνδυνη παραβατικότητα."
 
Φωτό αρχείου, από ανάλογη επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. στον Σχιστό τον Απρίλιο.

EICMA: SYM Arctic Route - Παγκόσμια προβολή στο ταξίδι του Κωνσταντίνου Μητσάκη με το SYM ADXTG

Στο περίπτερο της SYM Global εκτίθεται το συγκεκριμένο scooter, και η περιγραφή του ταξιδιού με κείμενα και φωτογραφίες
SYM ADXTG - Το ταξίδι του Κ. Μητσάκη προβάλλεται στην EICMA
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

7/11/2025

Διεθνής αναγνώριση για το επικό ταξιδιωτικό 20.000 χιλιομέτρων του Κωνσταντίνου Μητσάκη που έγινε με SYM ADXTG 400 στον αρκτικό κύκλο, αφού στο περίπτερο της SYM Global στην EICMA αναλύεται το ταξίδι με κείμενα και φωτογραφίες, και εκτίθεται το συγκεκριμένο scooter με το οποίο ο συνεργάτης του ΜΟΤΟ πραγματοποίησε ένα ακόμη επικό ταξιδιωτικό εγχείρημα, από αυτά που μας έχει συνηθίσει, το οποίο διαβάσατε σε συνέχειες στο site του περιοδικού.

Ο Κωνσταντίνος Μητσάκης γράφει: “Νιώθω ιδιαίτερα περήφανος και ευτυχισμένος, αφού είναι η πρώτη φορά που μετά από ένα συναρπαστικό ταξίδι 20.000 χλμ. στους δρόμους της Βόρειας Αμερικής το ταξίδι μου εκτίθεται στην διάσημη έκθεση EICMA στο Μιλάνο. Οφείλω ένα μεγάλο ευχαριστώ στην ελληνική αντιπροσωπεία της SYM Greece και στην SYM Motor Global που με τιμήσανε με αυτή την παγκόσμια διάκριση και αναγνώριση. Επίσης, ευχαριστώ θερμά τους χορηγούς και υποστηριχτές που συμμετείχαν στο ταξιδιωτικό εγχείρημα SYM ARCTIC ROUTE 2025.”

Κάπως έτσι, ένας Έλληνας αναβάτης και η ελληνική αντιπροσωπεία της SYM που πίστεψε σε αυτόν, αναγνωρίζονται σε παγκόσμιο επίπεδο, δείχνοντας με τον πιο πειστικό τρόπο τις δυνατότητες του νέου scooter της εταιρείας από την Ταϊβάν.