ΕΛ.ΑΣ. - Μηνιαία επιχείρηση ενάντια στους αυτοσχέδιους αγώνες στο Πέραμα

Κλήσεις, αφαιρέσεις αδειών και πινακίδων και ακινητοποιήσεις οχημάτων
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

28/6/2022
Η Ελληνική Αστυνομία ανακοίνωσε τα αποτελέσματα επιχείρησης "ενάντια στους αυτοσχέδιους αγώνες", όπως την ονομάζει κλασικά, που διεξήχθη στο Πέραμα. Η διαφορά σε σχέση με τις προηγούμενες αντίστοιχες επιχειρήσεις είναι πως η συγκεκριμένη έλαβε χώρα για έναν ολόκληρο μήνα, σε περιοχή που "παρουσιάζει αυξημένη και επικίνδυνη παραβατικότητα" στις παραβάσεις που έχουν κριθεί ως επικίνδυνες αιτίες πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων.
 
Παρόλο που η ΕΛ.ΑΣ. κάνει λόγο για αυξημένη παραβατικότητα στο Πέραμα, παρατηρούμε πως οι κλήσεις και οι αφαιρέσεις αδειών και διπλωμάτων στον ένα μήνα της νέας αυτής δράσης δεν είναι το ίδιο πολυπληθείς όσο σε ανάλογες επιχειρήσεις της μιας βραδιάς, πιθανώς λόγω της επαναληψιμότητας που κάνει τους συγκεκριμένος παραβάτες να αποφεύγουν την περιοχή.
 
Ακολουθεί το δελτίο τύπου της ΕΛ.ΑΣ.:
 
"Στοχευμένες δράσεις και εξειδικευμένοι τροχονομικοί έλεγχοι της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής, πραγματοποιήθηκαν από 1 έως 26 Ιουνίου 2022 στην περιοχή του Περάματος, με σκοπό την αντιμετώπιση των αυτοσχέδιων αγώνων, καθώς και άλλων επικίνδυνων παραβάσεων που οδηγούν σε τροχαία ατυχήματα, διαταράσσουν την ασφάλεια των συγκοινωνιών και την ομαλή και ασφαλή κίνηση των πολιτών.
 
Στους ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν συμμετείχαν αστυνομικοί των Ομάδων Ελέγχου και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (Ο.Ε.Π.Τ.Α.).
 
Κατά τη διάρκεια των ανωτέρω ελέγχων σχηματίστηκαν 6 δικογραφίες πλημμεληματικού χαρακτήρα και βεβαιώθηκαν 49 παραβάσεις για τις οποίες επιβλήθηκαν τα ανάλογα διοικητικά πρόστιμα.
 
Πιο αναλυτικά, οι παραβάσεις που βεβαιώθηκαν ήταν:
 
  • 10 για θορύβους (εξατμίσεις),
  • 6 για στέρηση αδείας ικανότητας οδήγησης,
  • 5 για μη χρήση προστατευτικού κράνους,
  • 2 για χρήση αδιαφανών υαλοπινάκων (φιμέ)
  • 1 για μη χρήση ζώνης ασφαλείας,
  • 1 για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη,
  • 1 μη χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση,
  • 1 για στέρηση Κ.Τ.Ε.Ο.
  • 22 λοιπές παραβάσεις
Επιπρόσθετα, αφαιρέθηκαν ένα ζεύγος πινακίδων, 9 άδειες κυκλοφορίας οχημάτων καθώς και 6 άδειες ικανότητας οδήγησης, ενώ ακινητοποιήθηκαν 6 οχήματα.
 
Οι έλεγχοι, αναφέρει η ΕΛ.ΑΣ., θα συνεχισθούν με την ίδια ένταση και σε άλλες περιοχές της Αττικής, που παρουσιάζουν αυξημένη και επικίνδυνη παραβατικότητα."
 
Φωτό αρχείου, από ανάλογη επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. στον Σχιστό τον Απρίλιο.

Χιλιάδες Hell’s Angels καταφτάνουν στην Ηγουμενίτσα – Άρχισαν ήδη οι συλλήψεις

Πάνω από 5.000 μοτοσυκλετιστές αναμένονται στο Ελληνικό Φεστιβάλ Φίλων Αμερικανικής Μοτοσυκλέτας στην παραλία Δρέπανο
hells-angels
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

5/6/2026

Η διοργάνωση του φεστιβάλ στο Δρέπανο από 5 ως 7 Ιουνίου αναμένεται να προσελκύσει στην περιοχή χιλιάδες μοτοσυκλετιστές από όλη την Ευρώπη και μεταξύ τους μεγάλο αριθμό μελών της οργάνωσης Hell’s Angels (HAMC).

Το γεγονός αυτό ωστόσο έχει σημάνει συναγερμό στις αρχές της χώρας, καθώς εκτιμάται πως μεταξύ των μελών της HAMC περιλαμβάνονται αρκετοί επικίνδυνοι κακοποιοί. Άλλωστε υπάρχει πάντα η ανάμνηση του ανάλογου φεστιβάλ στην περιοχή το 2015, όταν μια ομάδα Hell’s Angels είχε ξυλοκοπήσει μέχρι θανάτου 41χρονο Έλληνα έξω από κατάστημα εστίασης μετά από ασήμαντη διαφωνία.

Στο μεταξύ δέκα συλλήψεις έχουν ήδη γίνει από τις αρχές, επτά στον συνοριακό σταθμό του Προμαχώνα και άλλες τρεις στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας, αφορώντας όλες μέλη διαφόρων τμημάτων της HAMC.

Στον Προμαχώνα συνελήφθησαν επτά μοτοσυκλετιστές από τη Βουλγαρία και την Πολωνία που βρέθηκαν σε έλεγχο με μαχαίρια, σιδερογροθιές και γκλομπ. Στη δε Ηγουμενίτσα πιάστηκαν στη διάρκεια ελέγχων κατά την αποβίβαση από το καράβι τρεις Γερμανοί υπήκοοι, δύο εξ αυτών οπλισμένοι με μαχαίρια και ο τρίτος καθώς εκκρεμούσε εις βάρος του διεθνές ένταλμα για τροχαίο με τραυματισμό στην Πολωνία.

Με τις εκτιμήσεις των διοργανωτών να μιλούν για μια συγκέντρωση περισσότερων από 5.000 μοτοσυκλετιστών, η Ελληνική Αστυνομία έχει καταστρώσει ειδικά σχέδια περιφρούρησης στην περιοχή, σε συνεργασία με τις τελωνειακές αρχές και το Λιμενικό Σώμα.